Dit zijn de best geteste producten van 2022

01 januari 2023 + 10 minuten 0 Reacties
LG-OLED42C24LA-lifestyle

In 2022 hebben we 123 reviews geschreven in de categorieën beeld, smarthome, audio, mobile en entertainment. Wat zijn de beste geteste producten van 2022?

In het jaar 2022 hebben we 123 reviews gepubliceerd op alle kanalen van FWD. We zagen daarin veel mooie producten, maar er zitten ook een aantal missers tussen. Tijdens de feestdagen heb je al verschillende artikelen met mooie lijstjes voorbij zien komen. In dit artikel kijken we naar alle categorieën. Wat zijn de best geteste producten in de categorieën Beeld, Smarthome, Audio, Mobile en Entertainment op onze kanalen? 

We kijken hierbij naar de hoogste cijfers, dus niet per se naar welke artikelen een FWD-award hebben verdiend. Bovendien is dit een selectie van de redactie. Kijk bijvoorbeeld bij  alle smarthomereviews, alle mobile reviews, audioreviews of beeldreviews.

Samsung QE65S95B (S95B-serie) QD-OLED tv

De nieuwe display-technologie van Samsung stelt zeker niet teleur. De nieuwe OLED-technologie legt de lat voor uitmuntende HDR-beelden weer wat hoger. De Samsung QE65S95B geeft je een fantastische ervaring op het gebied van entertainment. De QD-OLED_technologie levert een hogere helderheid en rijkere kleuren dan de laatste generatie OLEDs en koppelt dat aan hetzelfde quasi-perfecte contrast en uitstekende bewegingsscherpte.

9.5
FWD award

Beoordeling
Samsung QE65S95B

Pluspunten
 • Helderder dan de huidige top-OLEDs
 • Zeer intense kleuren
 • Diepzwart en uitmuntend contrast dankzij OLED
 • Uitstekende beeldverwerking
 • Nagenoeg perfecte kijkhoek
 • Zeer goede bewegingsscherpte
 • Prachtige HDR-weergave
 • HDMI 2.1-aansluiting en gaming features
Minpunten
 • Sterk invallend licht heeft impact op het zwartniveau
 • Geen Dolby Vision
 • Matige organisatie van de nieuwe interface

Beoordeling Samsung QE65S95B

Het is lang geleden dat we nog een nieuwe display-technologie op de testbank kregen en de Samsung QD-OLED stelt ons niet teleur. De nieuwe OLED-technologie legt de lat voor uitmuntende HDR-beelden weer wat hoger. Een aandachtspunt is wel dat invallend licht effect heeft op het zwartniveau. Zolang je het omgevingslicht bescheiden houdt, is dat geen probleem. Maar rechtstreeks invallend zonlicht moet je absoluut vermijden, al kan natuurlijk geen enkele tv in zo’n omstandigheden nog op een goede manier donkere scènes tonen. Als enig ander minpunt zijn we maar een matige fan van de nieuwe Tizen Smart Hub, en blijven we hopen dat Samsung ooit overstag gaat voor Dolby Vision.

Wie de QE65S95B in huis haalt voor filmplezier staat een fantastische ervaring te wachten. De QD-OLED-technologie levert een hogere helderheid en rijkere kleuren dan de laatste generatie OLEDs en koppelt dat aan hetzelfde quasi-perfecte contrast en uitstekende bewegingsscherpte. Ook de kijkhoek heeft nauwelijks nog invloed op de beeldkwaliteit. Met vier HDMI 2.1-aansluitingen, lage input-lag en een hele rits gamer features is hij ook nog eens een fantastische keuze voor games. De Tizen Smart Hub levert tal van functies, en ondanks zijn slank design zorgen de audioprestaties voor een leuke ervaring. Het prijskaartje is niet mals, maar voor een nieuwe technologie vinden we de S95B zeker correct geprijsd.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Samsung QE65S95B

EufyCam 3

Eufy heeft echt een stap vooruit gezet met de EufyCam 3. Een 4k-resolutie, batterijduur voor een jaar met zonnepaneel en de vernieuwde HomeBase 3 waar je zelfs een harde schijf in kunt drukken. De nieuwe BionicMind AI-technologie brengt de EufyCam 3 echt naar het nieuwe jaar toe. Zo herkent de camera mensen, voertuigen en huisdieren en is er zelfs gezichtsherkenning aanwezig. De gezichtsherkenning werkt echt goed en het zelflerende systeem wordt na verloop van tijd alleen maar beter.

De EufyCam 3 is één van de beste camera’s van dit moment en ook het best geteste smarthome-product van 2022 met het hoogste cijfer van het afgelopen jaar. Toegegeven, daar betaal je dan ook een flink prijskaartje voor. De adviesprijs voor de vernieuwde HomeBase 3 en twee camera’s is namelijk 549 euro. Eufy heeft echter een groot voordeel ten opzichte van andere merken. Na aanschaf ben je helemaal klaar. Je hoeft geen abonnement te betalen en er zijn verder geen verborgen kosten. Alle functies heb je direct tot je beschikking.

9.0
EufyCam 3
FWD award

Beoordeling
EufyCam 3

Pluspunten
 • Gezichtsherkenning werkt fantastisch
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Overzichtelijke app
 • Vrijwel nooit meer opladen
 • HomeBase 3 grote stap vooruit
 • Lokale opslag
 • Geen abonnementskosten
Minpunten
 • Bevestigingsmateriaal slechte kwaliteit
 • HomeBase 3 sirene niet luid genoeg
 • HomeBase 3 moet bekabeld aan router
 • Duur in aanschaf

Beoordeling EufyCam 3

Jarenlang hebben we Arlo gezien als de top als het gaat om beveiligingscamera's voor de gewone consument. Arlo heeft echter nu stevige concurrentie van Eufy gekregen. Nu Eufy ook de kunstmatige intelligentie onder de knie heeft hebben we met de EufyCam 3 één van de beste beveiligingscamera's van dit moment. De goede beeld- en geluidskwaliteit en de betrouwbaarheid van de meldingen speelt hier uiteraard ook een hele grote rol in mee. Wel kost deze kwaliteit een hoge prijs, want ten opzichte van de EufyCam 2 is de aanschafprijs bijna verdubbeld.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker EufyCam 3

KEF LS60 Wireless

De best geteste luidsprekers van 2022 zijn de KEF LS60 Wireless. Deze vloerstaanders leveren groots en ruimtelijk geluid met een indrukwekkende en gedetailleerde laagweergave. Het zijn actieve streaming luidsprekers met een stevig prijskaartje, maar daar krijg je heel veel voor terug. Zeer breed inzetbaar qua muzikale genres, een rotsvast en haarscherp geluidsbeeld, de transparantie en detaillering zonder een spoortje schelheid, het af en toe werkelijk putdiepe laag.

9.5
KEF LS60 Wireless-4
FWD award

Beoordeling
KEF LS60 Wireless

Pluspunten
 • Groots en zeer ruimtelijk geluid
 • Indrukwekkende en gedetailleerde laagweergave
 • Slank design maar zwaar en stabiel gebouwd
 • Compleet systeem
 • Goede integratie van online streamingdiensten
 • Roon Ready (najaar 2022)
 • Sterk verbeterde app
Minpunten
 • UPnP streaming blijft wat spartaans
 • Ontbrekende zoekfunctie bij streamen vanaf externe opslag
 • Nodigt uit tot luid spelen
 • Weinig opties voor tweakgrage audiofielen

Beoordeling KEF LS60 Wireless

Is de KEF LS60 Wireless op alle vlakken de beste luidspreker ter wereld? Ik denk het niet. Maar zie voor de prijs van deze actieve streaming luidsprekers maar eens een set uit losse componenten samen te stellen die deze specificaties en prestaties biedt. Veel succes ermee, maar dat gaat je niet lukken. KEF richt zich met de LS60 Wireless volgens mij ook niet per se op de groep van doorgewinterde audiofielen die graag knutselen aan hun set. Nieuw kabeltje hier, nieuw DACje daar... Een volledig legitieme en erg leuke hobby, maar niet voor iedereen. De LS60 Wireless is denk ik meer een luidspreker voor redelijk bemiddelde muziekliefhebbers met een oor voor geweldige muziekweergave, die echter ook willen dat een audiosysteem mooi en onopvallend integreert in hun fraaie interieur. Dat wil overigens niet zeggen dat ik er met mijn audiofiele pet op niet ongelooflijk van onder de indruk was. Zo breed inzetbaar qua muzikale genres, dat enorme, rotsvaste en haarscherpe geluidsbeeld, de transparantie en detaillering zonder een spoortje schelheid, het af en toe werkelijk putdiepe laag... Ik zal afsluiten met een bekentenis: Als ik morgen mijn schrijfgetouw aan de wilgen zou hangen en zou stoppen met het recenseren van hifi, dan bestond er een serieuze kans dat ik mijn hele hifi-boeltje (minus de platenspeler en de phonotrap) op Marktplaats zou zetten en een paartje KEF LS60 Wireless zou kopen. Zo goed vind ik ze.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker KEF LS60 Wireless

Lenovo P11 Pro Gen 2

Eén van de betere tablets van 2022 is de Lenovo P11 Pro Gen 2. Deze nieuwe generatie heeft zeer snelle hardware, een premium design en een fantastisch display. Ook het geluid met Dolby Atmos-ondersteuning uit vier JBL-speakers was indrukwekkend te noemen voor een tablet. Naast perfect voor entertainment is deze tablet ook zakelijk of creatief goed te gebruiken dankzij de Lenovo Precision Pen 3 en een optioneel toetsenbord. Hiermee is deze tablet een betaalbaar alternatief voor de Samsung Galaxy Tab S8-serie of de iPad Pro.

8.5
Lenovo Tab P11 Pro (2ndGen)

Beoordeling
Lenovo P11 Pro (2nd Gen)

Pluspunten
 • Premium design
 • Beeld en geluid zeer goed
 • Lekker vlot
 • Voor entertainment én zakelijk gebruik
Minpunten
 • Softwarebeleid bij Lenovo moet beter
 • Traag opladen

Beoordeling Lenovo P11 Pro (2nd Gen)

Lenovo heeft met de Tab P11 Pro Gen 2 een volwassen tablet gelanceerd. Of je nu een tablet zoekt voor entertainment of voor productiviteit met de Lenovo Precision Pen 3 en een optioneel toetsenbord, dit model kan een serieuze concurrent worden voor de Samsung Galaxy Tab S8-serie of de iPad Pro. Een uitstekend display, vlotte prestaties en een premium design voor een goede prijs. Laten we hopen dat Lenovo het softwarebeleid nog verder weet te verbeteren om echt de strijd aan te kunnen gaan met Samsung en Apple.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Lenovo P11 Pro (2nd Gen)

LG OLED42C24LA (C2-serie) oled-televisie

Op zoek naar een kleinere OLED-tv? Je kunt nu van OLED-beelden genieten op een kleiner scherm. De LG OLED42C24LA (C2-serie) oled-televisie heeft bovendien alle features van de grotere modellen. De nieuwe processor levert top beeldverwerking af die elk greintje potentieel uit het OLED-scherm haalt. Met Filmmaker Mode geniet je onmiddellijk van een topkalibratie die garant staat voor prachtige beelden, zowel in SDR als HDR. En ook gamers kunnen uitstekend met deze kleine OLED-tv van LG uit de voeten.

9.5
LG-OLED42C24LA-toestel
FWD award

Beoordeling
LG OLED42C24LA

Pluspunten
 • Zeer goede beeldverwerking
 • Intens contrast en goed zwartdetail
 • Knappe HDR-beelden
 • HDMI2.1 en ruime selectie gamerfeatures
 • WebOS 22 is erg vlot en biedt veel features
Minpunten
 • Prijs
 • Home scherm is onvoldoende aanpasbaar

Beoordeling LG OLED42C24LA

Er is goed nieuws, veel goed nieuws. Deze 42 inch OLED van LG heeft onmiddellijk een plaatsje in onze favorieten verworven. Het enige minpunt dat we het aanstippen waard vinden is de prijs. Die is erg hoog, ja zelfs exorbitant te noemen. Gelukkig zien we dat hij online al tegen een fikse korting te vinden is, maar het blijft een relatief dure aankoop. Verder blijven we van mening dat we het Home scherm graag wat meer zouden personaliseren. En ja, de 42 inch-versie is minder helder dan de grotere modellen. Maar we vinden dat niet significant genoeg, de impact ervan is beperkt.

Over de goede dingen, daar trekt de OLED42C24LA de lijn van de G2 vlot door. De nieuwe processor levert top beeldverwerking af die elk greintje potentieel uit het OLED-scherm haalt. Met Filmmaker Mode geniet je onmiddellijk van een topkalibratie die garant staat voor prachtige beelden, zowel in SDR als HDR. Doe er nog eens de enorme hoeveelheid gamer-features bij en we vermoeden dat heel wat kopers voor deze C2 een plaatsje in hun gamerstek op het oog hebben. WebOS22 levert je daarnaast nog eens een hele hoop features en nagenoeg alle belangrijke streamingdiensten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker LG OLED42C24LA

Philips AquaTrio Cordless 9000

De steelstofzuiger is, net als de robotstofzuiger, aan een flinke opmars bezig. Ze worden steeds krachtiger, slimmer en multifunctioneler. Zo ook de Philips AquaTrio Cordless 9000 die kan stofzuigen én dweilen. Eigenlijk is het niet echt een smarthome-apparaat. Er is zelfs geen app. Dankzij slimme functies beschouwen we het toch als een slim apparaat.

Het stofzuigen en dweilen kost nauwelijks moeite en kan zelfs eenvoudig gecombineerd worden. Het apparaat is heerlijk stil, zuigt en dweilt vrijwel alle viezigheid op en is zeer eenvoudig in het onderhoud. Je zet deze steelstofzuiger simpelweg in het dock, vult het reservoir met water en activeert autoclean. Binnen vier minuten worden de borstels en het mondstuk automatisch gereinigd. Samen met de krachtige schoonmaakprestaties is dit één van de betere steelstofzuigers van dit moment. De prijs is echter wel hoog.

8.5
Philips AquaTrio Cordless ​9000
FWD award

Beoordeling
Philips AquaTrio Cordless ​9000

Pluspunten
 • Zuigt en dweilt erg goed
 • Eenvoudig in het onderhoud
 • Strak en modern design
 • Prima accuduur
 • Stil
Minpunten
 • Niet goedkoop
 • Geen ruimte voor opzetstukken op dock
 • Past zuigkracht niet automatisch aan

Beoordeling Philips AquaTrio Cordless ​9000

Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we niet anders zeggen dat we plezier beleefd hebben aan de Philips AquaTrio Cordless ​9000. Het stofzuigen en dweilen kost nauwelijks meer moeite en kan zelfs eenvoudig gecombineerd worden. Het apparaat is heerlijk stil, zuigt en dweilt vrijwel alle viezigheid op en is zeer eenvoudig in het onderhoud. Alles wat Philips met de Philips AquaTrio Cordless ​9000 belooft wordt nagekomen, al is het tegen een forse prijs. Aan de andere kant ligt die prijs wel in lijn met andere premium steelstofzuigers, zelfs diegenen zonder dweilfunctie. Zijn er verbeterpunten? Jazeker. Zo zouden we graag wat meer opzetstukken meegeleverd zien, zou een plek voor de accessoires op het dock erg handig zijn en zou het helemaal mooi zijn als het apparaat zelf herkent wat de ondergrond is en hoe vuil deze is, zodat de zuigkracht erop aangepast wordt. Dit zijn echter totaal geen dealbreakers. Wat ons betreft is de Philips AquaTrio Cordless ​9000 een absolute aanrader voor diegenen die niet te lang bezig willen zijn met het schoonmaken van de vloer maar wel perfecte resultaten nastreven.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips AquaTrio Cordless ​9000

NAD C700

Misschien kunnen we de NAD C700 zelfs als onopvallend benoemen, maar deze alleskunner heeft met HDMI en een groot scala aan streamingopties heel veel aan boord. Het is een alles-in-één versterker met veel aansluitingen. Een luxueus apparaat die toch nog verrassend betaalbaar is gebleven. Niet alleen op muzikaal vlak een aanwinst, maar ook voor je televisie een fraaie upgrade.

9.0
Review NAD C700 2
FWD award

Beoordeling
NAD C700

Pluspunten
 • Compact maar toch echte hifi-geluidskwaliteit
 • Groot scherm
 • Veel streamingopties
 • Makkelijk te installeren
 • HDMI-eARC
Minpunten
 • Geen kamerkalibratie
 • Uitbreiden naar surround kan niet

Beoordeling NAD C700

Het recept van de NAD C700 mag niet nieuw zijn, dat maakt het niet oninteressant. Integendeel, het verrassende aan deze alleskunner is hoeveel het wel op zijn grote en veel duurdere M10-broer lijkt. Dat maakt het een uitstekende deal voor wie graag een compacte, interieurvriendelijke versterker in zijn woonkamer wil plaatsen die zowel op muzikaal vlak grote hoogtes scheert als een fraaie upgrade aan de tv-beleving geeft. Veel hangt af van de gekozen luidsprekers uiteraard, maar de C700 heeft voldoende talenten om de meeste speakers aan te kunnen. Het uitstekende BluOS-platform past perfect bij deze slimme versterker.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker NAD C700

Oppo A17

Wil je zoveel mogelijk telefoon voor zo weinig mogelijk geld? Dan is de Oppo A17 een goede kanshebber. Dit toestel is één van de goedkoopste telefoons op de hedendaagse markt, maar heeft een premium design van nepleer en een goede 50-megapixel camera. Zorgen maken om een lege batterij aan het einde van de dag hoeft ook niet, want dit toestel haalt met gemak de twee dagen. Soms moet je even geduld hebben bij het openen van je favoriete app, maar voor deze prijs hebben we eigenlijk niets te klagen.

8.5
Oppo A17-product
FWD award

Beoordeling
Oppo A17

Pluspunten
 • Premium design
 • Prima batterij
 • Zeer degelijke hoofdcamera
 • Vlot genoeg voor alle dagelijkse taken
 • Veel smartphone voor weinig geld
Minpunten
 • Resolutie van het display
 • Micro-usb
 • Vraagt soms een beetje geduld

Beoordeling Oppo A17

Er is eigenlijk niet veel mis met de Oppo A17. Voor deze lage prijs krijg je een toestel met een premium design, een capabele hoofdcamera, een grote batterij en prima prestaties voor de prijs. Het display heeft wel een lagere resolutie dan je misschien zou wensen en ook de micro-usb-aansluiting is niet van deze tijd, alhoewel je daar in de praktijk verder niets van merkt. De prestaties zijn vlot genoeg om te kunnen e-mailen, je social media bij te werken of te internetten, maar soms moet je wel even wat geduld hebben. Zoek je een goedkope smartphone? Dan is dit toestel een zeer goede optie. Oppo krijgt vaak het verwijt om smartphones te duur in de markt te zetten. Bij de Oppo A17 is het andersom. Je krijgt eigenlijk teveel smartphone voor de prijs, maar daar gaan we natuurlijk niet over klagen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Oppo A17

Philips 65OLED937 (OLED937-serie) oled tv

Het topmodel van Philips van 2022 is de Philips 65OLED937 (OLED937-serie) oled tv. Het levert een perfecte combinatie van het beste OLED-paneel met de P5 AI Dual Picture processor op. Dit toestel is voor de echte thuisbioscoopliefhebber met de Bowers & Wilkins luidsprekerbalk en het OLED-paneel met een hoge piekhelderheid en een ruim kleurpalet. Dankzij Advanced HDR Tonemapping wordt er optimaal gebruik gemaakt van HDR. Het Android TV platform, DTS Play-Fi, HDMI 2.1-aansluitingen met alle gamer features en uiteraard het verfijnde vierzijdige Ambilight Next Generation maken dit topmodel van Philips helemaal af.

9.5
philips_65oled937-toestel
FWD award

Beoordeling
Philips 65OLED937

Pluspunten
 • Uitstekende piekhelderheid met nieuw OLED-paneel
 • Prachtige HDR-beelden met Advanced Tonemapping
 • Best-in-class audio, met Dolby Atmos
 • Top beeldverwerking met Ambient Intelligence
 • Anti-banding en logo-detectie
 • Uitstekende kalibratie
 • DTS Play-Fi en vierzijdige Ambilight Next Generation
 • Goede input-lag en gamer features
Minpunten
 • Remote veroorzaakt ongewenste toetsaanslagen

Beoordeling Philips 65OLED937

Philips’ topmodel is altijd een toestel geweest voor de echte thuisbioscoopliefhebber. Die trend zet de 65OLED937 met verve verder. Philips past nog steeds voor Dolby Vision IQ, maar heeft met Ambient Intelligence een oplossing gemaakt die niet alleen voor Dolby Vision, maar voor alle formaten werkt. Het enige minpunt blijft de remote. De vlakke, nauw op elkaar aansluitende toetsen zorgen er af en toe voor dat je een foute toets aanslaat.

Deze Philips heeft heel wat topprestaties op zijn scorekaart. Laten we beginnen bij de audio, vaak zo verwaarloosd bij veel tv’s, maar niet hier. De Bowers & Wilkins luidsprekerbalk zorgt voor knappe muziek, en met de nieuwe zijwaarts gerichte drivers voor een nog verbeterde Dolby Atmos 360°-ervaring in je films. Het nieuwe OLED-paneel levert hoge piekhelderheid, en een ruim kleurpalet. Daar maakt Philips optimaal gebruik van voor HDR dankzij hun nieuwe Advanced HDR Tonemapping. De P5-processor zet zijn traditie van uitstekende prestaties verder. De featurelijst is verder uitgebreid met Ambient Intelligence, een slimme lichtsensor die op verschillende manieren het beeld aanpast aan de lichtomstandigheden in de kamer. Doe er nog de mooie kalibratie bij, en je mag er zeker van zijn dat beelden er werkelijk op hun best uit zien. Het Android TV platform, DTS Play-Fi, HDMI 2.1-aansluitingen met alle gamer features en uiteraard het verfijnde vierzijdige Ambilight Next Generation, je merkt het, deze tv is rijk uitgerust. Prijzig, dat is hij wel, maar dat heb je er graag voor over.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips 65OLED937

Twinkly Squares

Een kunstwerk aan je eigen wand maken? Het kan met de Twinkly Squares. Het zijn modulaire lichtpanelen met 64 ledjes per paneel die je met elkaar kunt verbinden. Via de handige app kun je zelf kiezen wat er weergegeven moet worden. Van statische kleuren tot luxe effecten en zelfs bewegende gifjes. Jij kunt zelf helemaal bepalen wat er weergegeven moet worden en via de app kun je ook zelf gaan knutselen.

De Twinkly Squares zijn uniek. Het is licht, het is kunst, het is creatief bezig zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en je zult al snel meer panelen willen aanschaffen. De starterpack met zes panelen is dan ook net aan de karige kant. De Twinkly Squares is misschien niet het beste, maar wel het leukste smarthome-product van 2022.

8.5
Twinkly Squares product
FWD award

Beoordeling
Twinkly Squares

Pluspunten
 • Uniek en origineel product
 • De mogelijkheden zijn eindeloos
 • Maak je eigen effecten
 • Gifjes worden kunst op de muur
 • Volledig modulair
 • Smarthome-integratie
Minpunten
 • Aanbod van effecten moet beter
 • Geen bevestigingsmateriaal meegeleverd
 • Prijzig

Beoordeling Twinkly Squares

De Twinkly Squares is een uniek product. Het is licht, het is kunst, het is creatief bezig zijn. Niet alleen met de plaatsing van de modulaire panelen, maar ook het maken van lichteffecten of het uitzoeken van de juiste gifjes. Twinkly moet echt aan de slag met het aanbieden van meer effecten, al dan niet met input van gebruikers. Op dit moment moet je voornamelijk zelf creatief aan de slag gaan en beperkt de fabrikant teveel wat je wel of niet kunt zien, afhankelijk van het aantal panelen dat je hebt. Zo word je toch op kosten gejaagd. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je ook met alleen het starterpack de mooiste effecten in elkaar zetten. Twinkly Squares is een duur product in de aanschaf, maar wel een product waar je veel lol uit kunt halen. De volledige potentie wordt op dit moment nog niet helemaal benut, maar wat ons betreft is de Twinkly Squares één van de leukste smarthome-producten van het jaar.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Twinkly Squares

Sennheiser Ambeo Plus soundbar

De Sennheiser Ambeo Plus is een 7.1.4-kanaals soundbar en is met 1.499 euro flink aan de prijs. De indrukwekkende surroundervaring zijn we echter nog niet vergeten. Zonder surroundluidsprekers achter de bank, zonder luidsprekers aan de zijkanten en zonder externe subwoofer lijkt het toch alsof we het geluid rondom ons heen horen. Het is ongekend knap wat Sennheiser uit een langwerpige soundbar weet te halen en daar kan geen enkele andere soundbar aan tippen.

9.5
Sennheiser Ambeo Plus
FWD award

Beoordeling
Sennheiser Ambeo Plus

Pluspunten
 • Zeer overtuigend surround-effect
 • Ambeo-techniek is magisch
 • Brede soundstage
 • Groot aantal aansluitingen
 • Groot aantal instellingen (plus kalibratie)
 • Een echte all-rounder
Minpunten
 • Net te hoog voor vóór een tv
 • Niet goedkoop
 • App crasht zo nu en dan

Beoordeling Sennheiser Ambeo Plus

Na een kleine twee weken spelen en beleven met de Sennheiser Ambeo Plus is datgene dat het meest blijft hangen toch de indrukwekkende surroundervaring die Ambeo uit één langwerpige soundbar biedt. Daar scoort Sennheiser vooral de punten mee en daar kan eigenlijk geen andere soundbar aan tippen. Is het exact zoals fysieke luidsprekers? Nee, daarvoor lever je teveel in qua hoogte en audio-effecten direct achter de luisterpositie, maar veel dichter in de buurt van fysieke luidsprekers ga je niet komen. Ook kan de Ambeo Plus overtuigen met zijn heldere maar warme dialogen, de krachtige bas en (ook) voor muziek de brede en levendige soundstage. En dan hebben we nog niet eens de handige en effectieve kalibratie genoemd. Als we een minpunt moeten noemen dan is het de zo nu en dan crashende app.

1.499 euro is veel geld voor een soundbar, maar als je op zoek bent naar puur een soundbar die met alle soorten content uit de voeten kan, je een overtuigende surroundervaring biedt én met een groot aantal aansluitingen en connectiviteitsopties komt, dan is de Sennheiser Ambeo Plus absoluut aan te raden.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Sennheiser Ambeo Plus

Huawei Watch GT 3 Pro

Eén van de betere smartwatches van 2022 is de Huawei Watch GT 3 Pro. Wij hebben de titanium-uitvoering getest die bestaat uit hoogwaardige materialen als titanium, saffier en keramiek. De smartwatch heeft zeer veel sportfuncties en sensoren aan boord en gaat maar liefst 14 dagen mee. Muziekopslag, notificaties en bellen zorgen voor een complete smartwatch. Jammer alleen dat er weinig apps voor beschikbaar zijn.

8.5
Huawei Watch GT 3 Pro

Beoordeling
Huawei Watch GT 3 Pro

Pluspunten
 • Premium design met titanium, saffier en keramiek
 • Veel sportfuncties en sensoren
 • Batterijduur van 14 dagen
 • Muziekopslag
 • Notificaties en bellen
Minpunten
 • Weinig apps beschikbaar
 • Alleen vooraf ingestelde antwoorden op berichten
 • Betalen via deze smartwatch niet mogelijk

Beoordeling Huawei Watch GT 3 Pro

Zoek je echt een smartphone om je pols, zoals een Apple Watch of Wear OS-horloge? Dan is de Huawei Watch GT 3 Pro niets voor jou. Zoek je een slim horloge met een prachtig design, uitstekende batterijduur en diverse sportmogelijkheden? Dan zou dit zomaar eens de smartwatch voor jou kunnen zijn. Je hebt alle basisfunctionaliteiten van een smartwatch tot je beschikking met notificaties, diverse sensoren en sporttrackingsmogelijkheden, telefoongesprekken opnemen, muziekbediening en -opslag en beperkte, maar prima functionerende navigatie met Petal Maps, Runtastic en Komoot. We missen net even wat meer beschikbare apps, een toetsenbordje om daadwerkelijk getypte berichten terug te sturen in plaats van vooraf ingestelde berichten en betalen via deze smartwatch is in de Benelux niet mogelijk. Ondanks deze kleine minpunten staat echter buiten kijf dat de Huawei Watch GT 3 Pro één van de beste smartwatches van dit moment is.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Huawei Watch GT 3 Pro

Sony XR-55A95K (A95K-serie) QD-OLED-televisie

De Sony XR-55A95K (A95K-serie) QD-OLED-televisie is het topmodel van Sony van 2022 en dat zie je direct. Voorzien van QD-OLED-technologie levert diep zwart, intense kleuren en behoorlijk wat helderheid. De uitstekende kalibratie valt ook op. De processor levert bovendien knap werk om al het beeldmateriaal optimaal te presenteren. Dankzij Acoustic Surface audio levert de A95K ook heel mooi geluid. De vernieuwde en handige remote en Google TV zijn tevens mooi meegenomen.

9.5
Sony_XR55A95K-toestel
FWD award

Beoordeling
Sony XR-55A95K

Pluspunten
 • Diep zwart, maar ook maximaal zwartdetail
 • Hoe piekhelderheid en zeer intense kleuren
 • Uitstekende, subtiele beeldverwerking
 • Goede bewegingsscherpte
 • Zeer goed geluid uit een relatief slank ontwerp
 • Vernieuwde, handige remote
 • Google TV
Minpunten
 • Sterk invallend licht heeft impact op het zwartniveau
 • Slechts twee HDMI 2.1-aansluitingen
 • Verplichte keuze tussen Dolby Vision en 4K120 via HDMI
 • Prijs

Beoordeling Sony XR-55A95K

Sony schiet recht in de roos met deze QD-OLED-tv, het is een topper voor wie filmplezier de hoogste prioriteit is. Waar moet je wel nog op letten? Vermijd sterk invallend licht, dat heeft een nefaste invloed op de zwartwaarde van de nieuwe QD-OLED-technologie. Maar we benadrukken nogmaals dat je bij normale kijkomstandigheden geen last hebt van dit effect. Gamers moeten wel goed opletten. Je krijgt maar twee HDMI 2.1-aansluitingen die 4K120 aankunnen, en die kunnen niet tegelijk Dolby Vision tonen. Wil je een externe audio-oplossing, dan neemt de eARC-aansluiting ook een HDMI 2.1-poort weg.

De Sony XR55A95K is een van die toestellen die we liever in huis zouden houden dan hem terug in te pakken. Diep zwart, intense kleuren, heel wat helderheid en vooral een uitstekende kalibratie die het beste uit dat potentieel naar boven haalt. Ja, hij is een tikje minder helder dan de Samsung, maar dat ga je in de praktijk nauwelijks of niet merken. En dat maakt hij ruimschoots goed met zijn aandacht om elke nuance in het beeld perfect te tonen. De processor levert knap werk om al je beeldmateriaal optimaal te presenteren. Dankzij de verbeteringen aan Google TV levert de interface een hele rijke content-omgeving, en de vernieuwde remote past perfect bij het moderne gebruiksgemak. Met zijn Acoustic Surface audio levert de A95K ook heel mooi geluid.

Dat soort prestaties verdient een topscore. Maar het moet gezegd, de Sony is aanzienlijk duurder dan de concurrent uit de Samsung stal. We vinden dat prijsverschil lastig te verantwoorden, dus probeer eventueel te wachten op een goede promotie.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Sony XR-55A95K

Gardena Sileno City robotmaaier

Toegegeven, er zijn veel mensen die grasmaaien ontzettend leuk vinden. Wij kiezen zelf liever voor een slimme variant. De Gardena Sileno City robotgrasmaaier is dan een uitstekende keuze. Deze robotmaaier werkt volledig autonoom met goed werkende sensoren. Je stelt een schema in en hebt er eigenlijk een omkijken meer naar. Op gezette tijden wordt het gras keurig gemaaid en kun je zelf lekker in de tuin gaan zitten.

De Gardena Sileno City robotmaaier is volledig smart en op afstand te bedienen. Koppelen met domotica als IFTTT, Homey en Home Assistant is ook mogelijk. Helaas is dit model niet vrij van onderhoud en zijn nieuwe Gardena-mesjes erg duur in aanschaf. Ook moet je echt even voor de installatie gaan zitten. Als alles echter werkt wordt het gras perfect gemaaid.

8.5
Review Gardena Sileno City 7

Beoordeling
Gardena Sileno City

Pluspunten
 • Volledig autonoom
 • Goed werkende sensoren en schema's
 • Volledig smart en op afstand te bedienen
 • Te koppelen met domotica
 • Maait het gras perfect
Minpunten
 • Regelmatig onderhoud is nodig
 • Gardena-mesjes zijn te duur
 • In het begin maakt de maaier nogal herrie
 • Installatie kost wat tijd en energie
 • Maaitijd beperkingen

Beoordeling Gardena Sileno City

Alles opgeteld en afgetrokken mogen we de Gardena Sileno City een complete en gebruiksvriendelijke robotmaaier noemen die datgene wat hij belooft goed doet. Afgezien van de herrie in het begin en de beperking die Gardena oplegt aan de maaitijd is er maar weinig op deze modellen aan te merken. Ja, de randen van het gazon moet je zelf bijhouden, maar dat is met elke robotmaaier zo. Kies voor een iets grotere variant dan je nodig hebt, koop goedkope mesjes en houd er rekening mee dat regelmatig onderhoud de levensduur van je robotmaaier en de kwaliteit van het maaien absoluut verbetert. Fijn is ook dat de robotmaaier aan je domoticasysteem te koppelen is en dat de sensoren ervoor zorgen dat je eigenlijk geen omkijken meer hebt naar de robotmaaier.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Gardena Sileno City

Dynaudio Focus 10

De Dynaudio Focus 10 zijn high-end actieve boekenplankspeakers met diverse streamingopties. Voorzien van een Deens design zijn dit de ideale luidsprekers voor mensen die verder niets in huis willen halen. Het is een volledige alles-in-één-oplossing met een compromisloos high-end geluid met een grote en diepe soundstage. Dirac-kamerkalibratie maakt het geheel helemaal af.

9.5
DynaudioFocus10_White_01
FWD award

Beoordeling
Dynaudio Focus 10

Pluspunten
 • Draadloos verbinden bepaalde tv’s via WiSA
 • Klaar voor Dirac, zeer effectieve kamercorrectie
 • Zeer grote en diepe soundstage
 • Gebalanceerde, ontspannen luisterervaring
 • Luxueus afgewerkt, compacte bouw
Minpunten
 • Geen HDMI
 • Dirac vereist licentie

Beoordeling Dynaudio Focus 10

Omdat je verder niets nodig hebt, zijn een paar Focus 10-speakers bijzonder interessant voor mensen die een alles-in-één-oplossing zoeken met een compromisloos high-end geluid. Ze klinken als een echte Dynaudio uit het hoger segment, aangedreven door een zeer goede combinatie van DSP en Pascal-versterking. Dat deze luidsprekers ook voorzien met optioneel te gebruiken Dirac-kamerkalibratie is een fors pluspunt. Er is veel functionaliteit, maar tegelijkertijd blijft het allemaal heel gebruiksvriendelijk. Meer heb je inderdaad niet nodig.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Dynaudio Focus 10

Poco F4 GT

Vind je gamen op een telefoon ook belangrijk? Dan zat je in 2022 helemaal goed bij de Poco F4 GT. Het is een puur gamingmonster met zeer snelle specificaties, LiquidCool Technology 3.0, magnetische pop-up triggers en daarnaast een zeer degelijke prijs. Dit toestel is volledig rond het gamen gebouwd met een goed en snel display en prima geluid. De cameraprestaties zijn dan wel weer wat minder en het toestel is echt behoorlijk groot. Gamers hoeven echter niet verder te zoeken, want Call of Duty Mobile speelt echt als een zonnetje op de Poco F4 GT.

8.5
Poco F4 GT product

Beoordeling
Poco F4 GT

Pluspunten
 • Goed en snel display
 • De beste hardware van dit moment
 • Prima geluid met goed volume
 • Razendsnel opladen
 • Trigger Buttons zijn fantastisch
Minpunten
 • Cameraprestaties niet geweldig
 • Reflecties op het scherm
 • Lastig met één hand te bedienen

Beoordeling Poco F4 GT

Poco-toestellen zijn goedkope smartphones? Zo kunnen we de Poco F4 GT nu ook weer niet omschrijven. Het is een volwaardige gaming smartphone die de prijs van 599 euro of 699 euro, afhankelijk van de configuratie, meer dan waard is. De Poco F4 GT doet erg veel dingen goed. Deze gaming smartphone met razendsnelle hardware zal in de smaak vallen bij vrijwel alle mobiele gamers, mede dankzij de programmeerbare trigger buttons. Deze schouderknoppen zijn echt een toegevoegde waarde op een smartphone en zullen je een flink voordeel bezorgen tijdens intensieve multiplayergames.

Het toestel is volledig rond het gamen gebouwd en dat betekent dat de camera het ondergeschoven kindje is. Dit toestel koop je niet voor fotografie. Het display, geluid, razendsnelle opladen, snelle hardware en de speciale gamingfuncties zorgen ervoor dat de Poco F4 GT één van de beste gaming smartphones van dit moment is.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Poco F4 GT

Panasonic TX-55LZW2004 (LZW2004-serie) oled-televisie

Panasonic wist ons toch te verrassen in 2022. De TX-55LZW2004 (LZW2004-serie) is de helderste OLED op de markt, en onze topkeuze voor wie referentiebeeldkwaliteit en filmplezier zoekt. Het nieuwe OLED-paneel van Panasonic levert net iets meer dan 1.000 nits piekhelderheid met een perfecte kalibratie waarmee het andere OLED-tv’s voorbij streeft.  De ruime HDR-ondersteuning, gamer features met lage input-lag en een uitstekende beeldverwerking zorgen voor een uitstekende televisie van Panasonic.

9.5
Panasonic TX5LZ2000-toestel
FWD award

Beoordeling
TX-55LZW2004

Pluspunten
 • Best-in-class piekhelderheid voor OLED
 • Referentieniveau kalibratie in Filmmaker Mode, SDR en HDR
 • Indrukwekkende en krachtige audioconfiguratie
 • Ruime HDR-ondersteuning
 • Uitstekende beeldverwerking
 • HDMI 2.1 met gamer features en lage input-lag
Minpunten
 • Processor kan geen kleurbanden wegwerken

Beoordeling TX-55LZW2004

Er zijn dit jaar al een aantal prachtige tv’s op de markt gekomen, en toch is Panasonic er in geslaagd om ons nog te verrassen. De LZW2004 is de helderste OLED op de markt, en onze topkeuze voor wie referentiebeeldkwaliteit en filmplezier zoekt. Dat de processor geen raad weet met kleurstroken die zichtbaar kunnen zijn in zachte overgangen is echt een schoonheidsfout, maar dat is dan ook de enige.

Panasonic heeft uit het nieuwe OLED-paneel net iets meer dan 1.000 nits piekhelderheid gehaald. En dat bovendien met een voorbeeldige, wat zeg ik, referentieniveau kalibratie. Daarmee steekt het alle andere OLED-tv’s voorbij. De tv ondersteunt alle HDR-formaten, toont enorm veel schaduwnuances, levert perfecte kleurweergave en een heeft een rijk, en intens HDR-beeld met sprankelende lichtaccenten. De beeldverwerking is uitstekend, en gaat afgemeten en subtiel te werk. En dan is er natuurlijk de krachtige audioconfiguratie. Die zorgt voor intense meeslepende soundtracks, met een sterke surround-ervaring en knappe Dolby Atmos effecten. Ook voor muziek durven de tv zonder schroom gebruiken. Gamers krijgen een zeer lage input-lag en twee HDMI 2.1-aansluitingen. My Home Screen heeft ondertussen alle belangrijke streamingdiensten in huis, al loopt het voor Belgische lokale diensten nog wel achter. Ja, de prijs is pittig, maar dit is de tv voor beeld-fijnproevers, geniet er van.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker TX-55LZW2004

iRobot Roomba j7+

De iRobot Roomba j7+ is één van de beste robotstofzuigers van het jaar 2022. De nieuwe manier van navigeren met een camera, de Clean Base die automatisch de stofzuiger leegzuigt en de vele slimme functies aan boord maken de iRobot Roomba j7+ een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een slimme stofzuiger.

Vooral de navigatie valt hier ten positieve op. Er wordt zeker niet kriskras rondgereden, maar dit model brengt je huis echt in kaart. Dit duurt enkele schoonmaakbeurten, maar daarna weet dit model zo efficiënt mogelijk in keurige banen stof te zuigen. Wil je naast een stofzuiger ook een model dat kan stofzuigen én dweilen tegelijk? Kijk dan eens naar de iRobot Roomba j7+ Combo. Toch is dit basismodel de betere van de twee.

8.5
iRobot Roomba j7+

Beoordeling
iRobot Roomba j7+

Pluspunten
 • Veel slimme functies
 • Accuraat en precies
 • Specifieke opdrachten per kamer
 • Clean Base
 • Vermijd poep en obstakels op de grond
Minpunten
 • Prijs
 • Clean Base maakt een hoop herrie
 • Slaat hoeken soms over
 • Laat strepen achter op vloerkleden
 • Minder geschikt voor vloerkleden

Beoordeling iRobot Roomba j7+

Onderaan de streep zijn we heel positief over de Roomba j7+. In vergelijking met de s9 haal je voor 500 euro minder een stofzuiger in huis die bijna evenveel slimme foefjes heeft. Toegegeven, de zuigkracht is minder krachtig en hoekjes worden nog wel eens overgeslagen, maar dat hoeven geen grote problemen te zijn. De vele slimme functies zorgen er over het algemeen voor dat de Roomba je vloeren vrij van stof en viezigheid achterlaat, op momenten waarop dat jou het beste uitkomt. Of je nu met schema’s werkt of juist specifieke kamers op specifieke momenten wil schoonmaken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker iRobot Roomba j7+

Rega Elicit Mk5

Dit is de Mark 5-versie van de populaire Elicit-versterker van Rega. De Rega Elicit Mk5 is een krachtige stereoversterker met aandacht voor analoog en vinyl. Deze moderne variant biedt zelfs ruimte voor digitale bronnen als een tv of een streamer. Dit model kan met gemak vele luidsprekers aansturen. Alhoewel andere modellen wellicht meer functies aanbieden, beschikt de Rega Elicit Mk5 vooral over kwaliteit. En dat is toch zeer belangrijk voor een high-end audioervaring.

9.5
elicit-mk5_gallery_01
FWD award

Beoordeling
Rega Elicit Mk5

Pluspunten
 • Controle en vermogen met hopen
 • MK5-aanvulling met DAC is geslaagde zet
 • Bovengemiddeld goede phono-gedeelte
 • No-nonsense design duurzaam uitgevoerd
 • Geschikt voor de meeste luidsprekers
Minpunten
 • Streaming vereist externe oplossing
 • Echt wel sober qua uitstraling
 • Goede match met luidsprekers nodig

Beoordeling Rega Elicit Mk5

Laat je niet misleiden door zijn bescheiden voorkomen – mocht dat gevaar bestaan. De Elicit Mk5 is een krachtige stereoversterker die met gemak vele luidsprekers kan aansturen. Het doet dat met resolutie, veel vertrouwen en bakken autoriteit. Rega blijft de nadruk leggen op de kwaliteit van de versterking en minder op functies, maar de verruiming naar digitale ingangen maakt de Elicit MK5 een goed uitgeruste versterking die in veel scenario’s past.

Lees de volledige review

Meer lezen?

Wil je meer reviews lezen die dit jaar op FWD zijn verschenen? Dat kan. Je kunt bij ons terecht voor beeldreviews, audioreviews, smarthomereviews, mobile reviews en entertainmentreviews.

Reacties (0)