Review: ArtSound PWR03 – Bluetoothspeaker met LED-verlichting

23 juni 2024 8 Minuten 0 Reacties
ArtSound PWR03

Tijd voor de zesde bluetoothspeaker voor ons zomerdossier waarin we zeven verschillende bluetoothspeakers tot 100 euro met elkaar gaan vergelijken. Dit keer gaan we met de ArtSound PWR03 aan de slag, een bluetoothspeaker met een cilindrisch design en unieke LED-verlichting aan de zijkanten.

Lekker een muziekje aan deze zomer terwijl je geniet van een welverdiende vakantie? Maar welke bluetoothspeaker moet je dan hebben? FWD gaat dit voorjaar zeven bluetoothspeakers tot 100 euro met elkaar vergelijken. We kijken hierbij naar de verkoopprijs en niet naar de adviesprijs. We willen tenslotte zoveel mogelijk speaker voor zo weinig mogelijk geld. Deze review van de ArtSound PWR03 is onderdeel van ons zomerdossier. Nadat we zeven verschillende bluetoothspeakers hebben getest in een review komen we met ons zomerdossier waarin we antwoord geven op de vraag welke bluetoothspeaker het beste bij je past deze zomer. We gaan aan de slag met de volgende bluetoothspeakers in de komende weken:

Dit is de ArtSound PWR03

De ArtSound PWR03 is een draagbare en waterdichte luidspreker en moet volgens de Belgische fabrikant superieur geluid in 360 graden kunnen afspelen. De speaker heeft een cilindrisch design (22 bij 8.8 centimeter) en moet daardoor van alle kanten even ‘loud and clear’ klinken. De speaker kan tegen een stootje en is waterbestendig dankzij IPX7. Het gewicht is 700 gram. De speaker biedt een 2-wegspeaker, klasse D, 30 Watt met een 3,58″-woofer. en een 1,16″-tweeter. Je kunt kiezen uit een zwarte of een blauwe variant. Leuke extra’s zijn een aux-in om ook externe apparaten te kunnen koppelen en de powerbankfunctie van de speaker om bijvoorbeeld je telefoon op te laden.

Je kan ook een tweede PWR03-speaker van ArtSound koppelen voor echt stereogeluid middels de TWS-functie. Dit model ondersteunt bluetooth 5.0, beschikt over een 2.500 mAh-batterij en heeft een speeltijd van 10 uur voordat je weer moet opladen. Uniek aan de speaker ten opzichte van de andere bluetoothspeakers in ons zomerdossier is de LED-verlichting. Aan beide uiteindes vind je LED-verlichting en er zijn drie lichtthema’s beschikbaar. De ArtSound PWR03 heeft een adviesprijs van 119 euro, maar is bij diverse winkels verkrijgbaar voor minder dan 100 euro, waardoor wij de speaker op kunnen nemen in ons zomerdossier.

Design en bediening

De ArtSound PWR03 is een forse speaker. Het cilindrische design lijkt misschien op de populaire JBL Flip 6, maar is echt nog een flink stuk groter met een lengte van 22 centimeter en een diameter van 8,8 centimeter. Het gewicht van 700 gram is fors, maar het is zeker niet de zwaarte speaker in ons zomerdossier. Je gooit dit model daardoor alsnog redelijk makkelijk in een rugzak en kan zelfs de strap gebruiken om de speaker ergens op te hangen. ArtSound heeft met de PWR02 en PWR01 ook nog twee kleinere varianten binnen de PWR-serie in het assortiment.

De ArtSound PWR03 oogt zeer robuust met twee rubberen uiteindes en in het midden volledig rondom een fraaie stof. Deze wordt achterop onderbroken door het rubber (dat naar de zijkanten loopt) waar je fysieke knoppen kunt vinden. Ook vind je hier de bevestiging van de fraaie en stevige strap. De knoppen zijn, van boven naar onder, de aan/uit-knop, volume omhoog, volume omlaag, TWS-functie voor het koppelen van een stereopaar en de bluetoothverbindingsknop. De aan/uit-knop doet met twee keer tikken ook dienst om het lichtthema te wijzigen. Er is helaas geen app met equalizer beschikbaar. Het is verbinden en afspelen maar. Bij de knoppen vinden we ook een afdekklepje waar we niet alleen de usb-c-aansluiting vinden voor het opladen, maar ook een reguliere usb-aansluiting en een aux-in. Je kan dus ook andere externe apparaten op de speaker aansluiten en dat is zeker een meerwaarde van dit model. Dankzij de reguliere usb-aansluiting gebruik je de speaker als powerbank voor bijvoorbeeld je telefoon.

Het moet wel gezegd worden dat de behuizing van deze ArtSound PWR03 tegen een stootje zou moeten kunnen, maar tijdens de fotoshoot het zand toch niet zo fijn heeft gevonden. De rubberen uiteindes hebben kleine beschadigingen door het zand opgelopen. De speaker is met IPX7 natuurlijk ook bestand tegen water en niet zozeer tegen stof of zand, maar het is de enige speaker in ons zomerdossier die daadwerkelijk kleine krasjes van het zand heeft opgelopen. Deze speaker is daardoor wat minder robuust dan de concurrentie. Slordig: het logo van ArtSound op de zijkant zit behoorlijk scheef. Ook opvallend: de opgegeven batterijduur van tien uur is aan de magere kant en dat leek de speaker in de praktijktest ook net niet te halen. Het is voldoende voor een dag aan het strand, maar twee dagen ga je niet halen.

Hoe is de verlichting tenslotte? Je kan kiezen uit drie verschillende standen. Langzaam van kleur wisselen, snel van kleur wisselen of uit. Jammer is dat de verlichting niet meebeweegt op de maat van de muziek. Het is dus echt onafhankelijk van elkaar, dus of het echt van meerwaarde is? Binnen in huis is het best geinig. Buiten, met name als de zon schijnt, zie je de LED-verlichting nauwelijks en dat is toch jammer. Is het al donker geworden, dan kan je het wel weer duidelijk zien. In de juiste omstandigheden kan de LED-verlichting dus van meerwaarde zijn, alhoewel het voor mij persoonlijk niet echt wat toevoegt, maar wellicht is dat voor de jongere garde anders. Het was dan ook ideaal geweest als er een app beschikbaar was. Niet alleen om het geluid met een equalizer naar wens aan te passen, maar ook om de LED-verlichting te personaliseren. Helaas is dat hier niet het geval.

Geluid

ArtSound belooft echt 360 graden geluid, horen we dat? Niet helemaal. Er is een duidelijke sweetspot waar het geluid echt vandaan komt, daarbuiten klinkt het toch net een slagje minder, alsof het net even een hoekje om moet. Toch biedt dit model best wat ruimtelijkheid en vermogen. Je kan dus echt wel een kamer vullen met geluid met de ArtSound PWR03, maar wat opvalt is dat de lage tonen niet zo heel erg laag kunnen. Een echt diepe bas krijgen we niet uit de speaker. Dat kan voor de echte feestgangers wellicht een nadeel zijn, maar het zorgt er wel voor dat er wat meer balans is dan bij veel andere bluetoothspeakers die vaak toch basgedreven zijn. Een iets diepere bas had echter wel gemogen, want dit is net wat te mager.

De ArtSound PWR03 is daardoor vooral heel vriendelijk voor de oren, een tikkeltje braaf wellicht, alsof ArtSound op safe heeft gespeeld, maar het is daardoor wel een fijne speaker om tijdens het schrijven van deze review lekker op de achtergrond een muziekje aan te hebben. Deze ArtSound is daardoor wellicht voor een wat specifieke doelgroep. Niet zozeer voor tijdens een feestje, maar vooral een speaker die voor de achtergrondmuziek zorgt tijdens goede gesprekken, lekker op de achtergrond aan tijdens het lezen van de krant, of gewoon tijdens het werken. Wellicht niet helemaal de doelgroep die de Belgische fabrikant voor ogen had als we kijken naar de LED-verlichting (kan gelukkig ook uit), maar het is zeker geen slechte speaker en absoluut de moeite waard voor de niet-feestende doelgroep.

Conclusie

De ArtSound PWR03 biedt flink wat vermogen, kan daardoor lekker luid en is kamervullend met over het algemeen prima geluid. Toch zijn de lage tonen niet zo heel laag en dat is toch jammer, alhoewel het geluid zeer vriendelijk voor de oren is. De LED-verlichting kan van meerwaarde zijn, zolang het niet te licht is, want dan zie je het nauwelijks. We missen echt een bijbehorende app bij deze bluetoothspeaker om niet alleen het geluid naar wens aan te passen, maar ook om de LED-verlichting te personaliseren. De batterijduur valt een klein beetje tegen en het is jammer dat de behuizing snel krast en dat de afwerking met het scheve logo niet helemaal optimaal is, want de powerbankfunctie en aux-in, waarmee je ook externe apparaten kunt gebruiken, en de LED-verlichting maken dit wel tot een unieke bluetoothspeaker in ons zomerdossier.

7.8
pwr03

Beoordeling
ArtSound PWR03

Pluspunten
 • Flink wat vermogen en kamervullend
 • Vriendelijk voor de oren
 • Makkelijk te bedienen
 • Fraai cilindrisch design met stevige strap
 • Diverse aansluitingen
 • Forse speaker, maar toch licht van gewicht
 • LED-verlichting kan van meerwaarde zijn
Minpunten
 • Lage tonen missen diepte
 • LED-verlichting niet voor iedereen
 • Batterij niet de beste in dit segment
 • Alleen SBC
 • Krast snel
 • Logo zit scheef

Beoordeling ArtSound PWR03

De ArtSound PWR03 biedt flink wat vermogen, kan daardoor lekker luid en is kamervullend met over het algemeen prima geluid. Toch zijn de lage tonen niet zo heel laag en dat is toch jammer, alhoewel het geluid zeer vriendelijk voor de oren is. De LED-verlichting kan van meerwaarde zijn, zolang het niet te licht is, want dan zie je het nauwelijks. We missen echt een bijbehorende app bij deze bluetoothspeaker om niet alleen het geluid naar wens aan te passen, maar ook om de LED-verlichting te personaliseren. De batterijduur valt een klein beetje tegen en het is jammer dat de behuizing snel krast en dat de afwerking met het scheve logo niet helemaal optimaal is, want de powerbankfunctie en aux-in, waarmee je ook externe apparaten kunt gebruiken, en de LED-verlichting maken dit wel tot een unieke bluetoothspeaker in ons zomerdossier.

Prijsvergelijker ArtSound PWR03

Reacties (0)