De beste lcd led tv’s en oled tv’s van dit moment – 2020 / 2021

22 december 2020 8 Minuten 3 Reacties
Panasonic-TX555HZ980-lifestyle

Elk jaar testen we honderden nieuwe producten, waaronder ook lcd-televisies en oled-televisies. We zien veel nieuwe modellen voorbij komen op onze testbanken, tijdens beurzen en tijdens demonstraties. In dit artikel zetten we de beste televisies van dit moment onder elkaar.

Alles over het kopen van een televisie

Met een alsmaar groeiende lijst aan features, standaarden en termen is het vandaag de dag geen eenvoudige opgave om een televisie te kopen, laat staan de beste televisie. Alles is afhankelijk van je eigen wensen en voorkeuren, maar om die juiste keuze te maken is het wel handig dat je weet wat al die termen betekenen, wat de standaarden voor je kunnen betekenen en wat jij precies van de nieuwe televisie kan en mag verwachten. Juist daarom hebben wij onze gids met achtergronden over televisies in het leven geroepen, gevuld met artikelen waarin we diverse termen uitleggen, advies voor het kopen van een tv geven en ontwikkelingen in de markt duiden. Dit jaar hebben we met de lancering van de nieuwe website deze sectie volledig vernieuwd, met een nog beter overzicht van alle belangrijke tips en adviezen.

Natuurlijk hebben we de gids ook dit jaar uitgebreid met diverse handige achtergronden en tips. Zo hebben we uitgebreid geschreven over de mogelijkheden van HDMI eARC en waarom deze standaard belangrijk is. Daarnaast hebben we een achtergrond gepubliceerd over het gamen in HDR en schreven we uitgebreid over de mogelijkheden om foto’s, video’s en muziek naar je tv te streamen. HDMI 2.1 kon natuurlijk dit jaar niet ontbreken in onze achtergronden, want de standaard zorgde voor nogal wat verwarring. Daarom hebben we een artikel geschreven over alle features van HDMI 2.1 en hebben we een overzicht gemaakt van alle 2020 tv’s die over HDMI 2.1 beschikken.

tv banner zwart 3

Waar moet je op letten?

Waar moet je nu in het kort op letten wanneer je een televisie gaat kopen? Allereerst moet gezegd worden dat er zoveel termen, functies en mogelijkheden zijn dat het loont jezelf in te lezen via onze tips en advies-sectie, maar kort gezegd kun je een aantal zaken rekening houden:

 1. Welk formaat moet de tv hebben? Kijk hiervoor naar de optimale kijkafstand en de plaatsing van de tv.
 2. 4K of 8K? Voor welke resolutie ga je? Of je 8K nodig hebt lees je in onze 8K-achtergrond.
 3. HDMI 2.0 of HDMI 2.1? Moet je al gaan voor de nieuwste HDMI-specificatie? In ons artikel over HDMI 2.1 en 2020 tv’s lees je alles over de standaard en zie je welke tv’s erover beschikken.
 4. Is je tv geschikt voor next-gen gaming? Ben je een echte gamer, dan is het verstandig hier rekening mee te houden bij aankoop van je tv.
 5. Lcd of oled? Dat zijn de twee displaytechnieken waar je momenteel uit kunt kiezen. Alle verschillen lees je op onze tv tips en adviespagina.
 6. Wil je het best mogelijke contrast met de hoogst mogelijke helderheid? Dan is HDR een vereiste. In ons artikel over de HDR-formaten lees je waar je op moet letten.
 7. Welk smart tv-platform? Doe je meer dan alleen tv-kijken? Het smart tv-platform is van belang als je ook apps wilt gebruiken, media wilt streamen en je tv bijvoorbeeld wilt koppelen aan je smarthome. Ga je voor Android TV, webOS of misschien Samsungs Tizen?

De beste lcd en oled tv's van 2020 / 2021

We hebben dit jaar heel wat televisies voorbij zien komen, en een groot aantal hiervan uitgebreid getest. Onderstaand overzicht met de beste televisies van 2020 / 2021 is bepaald door te kijken naar onze eigen reviews, ervaringen van andere experts en lezers, de ontwikkelingen in de markt en de prijzen van de betreffende televisies. In het overzicht van de beste tv’s hebben we geen speciale volgorde aangehouden. We maken geen onderscheid tussen lcd en oled: beide technieken komen in deze lijst voor.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste televisies van het moment. De laatste update is gedaan in december 2020.

LG OLED48CX6LB (CX-serie)

LG heeft begin 2020 weer een groot aantal nieuwe televisies op de markt gebracht, waaronder diverse series met oled-modellen. Het mooie is dat de beeldkwaliteit bij de lage CX-serie hetzelfde is als die van de hoge WX-serie. Als design dus geen grote rol voor je speelt en je het geluid toch via een soundbar of homecinemasysteem laat lopen (of niet zoveel om een indrukwekkend geluid geeft) dan is de CX-serie een uitstekende keuze.

De serie bestaat uit formaten van 48-inch, 55-inch, 65-inch en 77-inch. Zowel de 48-inch als de 65-inch versie werden door ons getest, met een hoge score als resultaat. Helaas is de prijsdaling van het 48-inch model nog niet ingezet, maar kijkend naar het feit dat dit kleinere formaat nu eindelijk beschikbaar is en de beeldkwaliteit indrukwekkend is mag de 48-inch CX-serie niet in ons overzicht ontbreken. Mag het een maatje groter zijn? Dan zijn de 55-inch, 65-inch en zelfs 77-inch varianten zeker aan te raden. O, en HDMI 2.1 is natuurlijk ook aanwezig op alle modellen.

9.5
LG-OLED48CX-Toestel
FWD award

Beoordeling
LG OLED48CX6LB

Pluspunten
 • Zeer goede beeldverwerking
 • Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode
 • Verbeterde bewegingsscherpte
 • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Uitstekende HDR-beeldenHDMI2.1 met ruimste featureset
 • Prima geluid, inclusief Atmos
Minpunten
 • Geen HDR10+
 • Een tikje minder helder dan (de grote modellen van) vorig jaar
 • Relatief duur ten opzichte van de 55”

Beoordeling LG OLED48CX6LB

Op zoek naar een tv die dienst kan doen voor gaming, en werkelijk alles te bieden heeft? De LG OLED48CX6LB lijkt ons zonder meer de beste keuze van het moment. Dat HDR10+ op de featurelijst ontbreekt is een klein minpunt, maar LG’s eigen Dynamische Tonemapping vangt dat goed op. Het scherm levert dezelfde prestaties voor contrast, helderheid en kleurbereik als de grote modellen, dus ja de piekhelderheid is iets lager ten opzichte van een C9. En de prijs, die is relatief duur. Bij de lancering was het verschil tussen de 48 en 55 inch 400 euro, en dat leek prima. Maar ondertussen is de prijs van de 55 inch sterk gedaald (we zien online al prijzen van 1699,- en zelfs lager), terwijl de 48 inch nog steeds 1699,- kost. Dat maakt dat je momenteel een stevige premium betaalt voor dit kleinere model.

Maar toch, we kunnen niet ontkennen dat de 48 inch CX heel aantrekkelijk is. WebOS levert uitstekend gebruiksgemak, en de geluidskwaliteit is prima. Zijn echte troeven zitten in de beeldkwaliteit. Het perfecte OLED-zwart, diep contrast, intense kleuren en top kalibratie geven al je kijkervaringen een stevige boost, zowel in SDR als in HDR. Voor gamers heeft deze tv heel wat te bieden. Van lage input-lag, over uitstekende bewegingsscherpte tot de ruimste game-georiënteerde featureset. Ja, zelfs die kleine kinderziektes omtrent VRR lijken ons niet voldoende om zijn toppositie kwijt te spelen. Heb je de volgende generatie spelconsole al besteld, dan lijkt deze OLED-tv ons een uitgelezen compagnon.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker LG OLED48CX6LB

Panasonic TX-65HZW2004 (HZW2004-serie)

Als op zoek bent naar een absoluut topmodel dan ben je bij de Panasonic HZW2004-serie aan het juiste adres. Panasonic heeft deze oled-tv’s voorzien van Master HDR OLED Professional Edition schermen. Simpel gezegd betekent dit dat de Japanse fabrikant samengewerkt heeft met experts in Hollywood om de best mogelijke beeldkwaliteit en meest natuurgetrouwe weergave mogelijk te maken. Iets uitgebreider uitgelegd betekent dit dat Panasonic door extra koeling achter het scherm een hogere helderheid mogelijk kan maken.

Daarnaast komen de HZW2004-modellen met ingebouwde Dolby Atmos-speakers bovenop de televisie, een krachtige processor, ondersteuning voor alle belangrijke HDR-formaten en My Home Screen 5.0 als smart tv-platform. Er is een 55-inch en een 65-inch variant beschikbaar.

 

9.5
Panasonic HZW2004
FWD award

Beoordeling
Panasonic TX-55HZW2004

Pluspunten
 • Referentie kleurweergave in HDR én SDR
 • Gecustomiseerd OLED paneel met hogere piekluminantie
 • Uitstekend zwart- en witdetail
 • Verbeterde bewegingsscherpte
 • Dolby Vision én HDR10+
 • Top beeldverwerking
Minpunten
 • Geen HDMI 2.1-aansluitingen
 • Prijs

Beoordeling Panasonic TX-55HZW2004

De TX-55HZW2004 is een licht verbeterde 2019 GZW2004, Panasonic stak dat op de persvoorstelling ook niet onder stoelen of banken. Maar dat is in dit geval absoluut geen probleem. Net zoals vorig jaar levert de HZW2004 referentieprestaties, en blijft het een echte topper zelfs tegenover de andere nieuwkomers. Net daarom is het jammer dat Panasonic deze tv geen HDMI 2.1-aansluitingen gaf, dat had hem vermoedelijk een 10 opgeleverd.

Beeldkwaliteit, dat is de sterke kant van de TX-55HZW2004. De HCX Pro beeldprocessor levert uitstekende prestaties, en de introductie van Smooth Motion Drive Pro brengt nu ook de bewegingsscherpte naar een nieuw niveau. Het ‘Professional edition’ OLED-paneel levert de beste helderheid onder de OLED-toestellen, en Panasonic toont alle wit- en zwartdetail, ook in HDR. Dolby Vision IQ en Intelligent Sensing zorgen voor aangepaste weergave van alle content op basis van omgevingslicht, zowel in SDR als HDR. De kleurweergave is een studiomonitor waardig. De HZW2004 lost ook de belangrijkste audioproblemen van zijn voorganger op, waardoor hij sterker kan uitpakken met zijn krachtige audio-installatie. My Home Screen 5.0, een dubbele tv-tuner en dubbel CI-slot maken van het toestel een zeer volledig pakket. De prijs, tja, wie naar een referentie zoekt mag daar niet op letten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Panasonic TX-55HZW2004

Philips 65OLED935 (OLED935-serie)

TP Vision focust zich met Philips-televisies de laatste tijd niet alleen op beeld. De fabrikant is namelijk een samenwerking aangegaan met Bowers & Wilkins. Dat resulteerde onder meer in de OLED935-serie, voorzien van een indrukwekkend audiosysteem dat door het Britse Bowers & Wilkins ontwikkeld is. Mede hierom behoort de OLED935 tot de beste tv’s van dit moment.

De OLED935 is daarnaast op het gebied van beeld ook een indrukwekkend product, met de nieuwste generatie P5-processor van Philips, volledige HDR-ondersteuning, het Android TV smart tv-platform en DTS Play-Fi integratie. De OLED935-serie is beschikbaar in een 48-inch, 55-inch en 65-inch variant.

9.5
Philips OLED935 4
FWD award

Beoordeling
Philips 65OLED935

Pluspunten
 • Top beeldverwerking
 • Anti-banding en logo-detectie
 • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Uitstekende HDR-beelden
 • DTS Play-Fi en Ambilight
 • Fantastisch geluid, inclusief Atmos
Minpunten
 • Geen HDMI 2.1-aansluitingen
 • Nieuwe remote levert matig gebruiksgemak

Beoordeling Philips 65OLED935

De OLED984 was een prachtige televisie, maar geen opstelling die bij iedereen paste. De OLED934 was een mooie oplossing die de B&W-klank naar een betaalbaarder niveau bracht. Op dat model heeft Philips verder gewerkt met de OLED935, met zeer mooie resultaten tot gevolg. Zijn er nog minpunten? Ja, we hadden toch graag wat meer liefde gezien voor HDMI 2.1, kwestie van de gamers ook van al dat moois te laten genieten. En net zoals op de OLED805 kan het gebruiksgemak van de remote beter.

De 65OLED935 is een echte tv voor de fijnproevers van film én muziek. We waren al erg tevreden over de beeldverwerking van de OLED805, en de OLED935 doet daar nog een schepje bovenop. Dit model lanceert met een nog geavanceerdere beeldprocessor. De belangrijkste features zijn een uitstekende anti-banding oplossing die fijne kleurgradiënten vrijwaart van hinderlijke kleurbanden, een probleem waar de vorige processor nog mee worstelde. Philips zorgde ook voor een nauwkeurig detectiesysteem voor logo’s en statische beeldelementen die het dan dimt om inbranden te voorkomen. Een extra vleugje scherpte, en een verfijnd Perfect Natural Reality krijg je er bovenop, het zijn kleine verbeteringen, maar ze tonen vooral aan hoe ver beeldverwerking al zit. Combineer met de prachtige kleuren en perfect zwart van het OLED-paneel en het resultaat is een beeld dat iedereen zal bekoren. Ben je fan van HDR (wie niet), dan weet je dat de Philips zowel HDR10+ als Dolby Vision ondersteunt. En daar blijft het niet bij. Het geluidssysteem is een prachtige prestatie op zich. De B&W luidsprekerbalk zorgt voor klank die past het beeld: meeslepend, krachtig, vol en verfijnd én met Dolby Atmos effect. De OLED935 wordt volledig gemaakt met vierzijdige Ambilight, en ondersteuning voor DTS Play-Fi.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips 65OLED935

Samsung QE65Q95T (Q95T-serie)

Geen 8K-topmodel van Samsung in deze lijst van beste tv’s, maar wel een 4K-topmodel. De Samsung Q95T-serie is het vlaggenschip op het gebied van 4K en laat zien dat Samsung met de QLED-techniek grote stappen gezet heeft in de afgelopen jaren. De modellen in deze serie bieden een zeer goede beeldkwaliteit met een hoge helderheid, een wijde kijkhoek een indrukwekkend contrast.

Samsung rust deze modellen uit met HDMI 2.0- en HDMI 2.1-poorten, de Samsungs Smart Hub interface, een luxe afstandsbediening en handige extra’s zoals de Ambient Mode, de Samsungs One Connect Box en Invisible connection. Het 60W-audiosysteem maakt gebruik van speakers aan de onderzijde en bovenzijde van het scherm. Samsung gebruikt die voor hun eigen OTS (Object Tracking Sound) techniek, waarbij het geluid meer uit het scherm lijkt te komen en surroundbronnen betere positionering krijgen.

9.0
2972078-92992-samsung-qe65q95t-4k-qled-tv-10
FWD award

Beoordeling
Samsung QE65Q95T

Pluspunten
 • Goede local dimming (Contrast en zwartwaarde)
 • Uitstekende upscaling
 • Goede kijkhoek
 • Top bewegingsscherpte
 • Krachtige HDR-beelden
 • HDMI 2.1 en gaming features
Minpunten
 • Geen Dolby Vision/Atmos
 • HDR te helder gekalibreerd
 • Verminderd aantal dimming zones tegenover vorig jaar
 • Kleurbereik nipt ok voor HDR

Beoordeling Samsung QE65Q95T

De QE65Q95T (Q95T-serie) neemt terecht zijn plaats in aan de top van Samsungs 4K-aanbod. Maar het is geen rechtstreekse upgrade van de Q90R. De tv moet het stellen met 120 dimming zones tegenover 480 op de Q90R (2019). Een hoger aantal zones is voorbehouden voor de 8K-modellen, een begrijpelijke zet, maar toch teleurstellend. Samsung blijft ook weg van Dolby Vision/Atmos. Alhoewel ondersteuning voor Dolby Vision minder belangrijk is op modellen met een ruime lichtopbrengst, zoals de Q95T, zou ondersteuning ervan de tv echt volledig maken. Opmerkelijk is dat het HDR-kleurbereik kleiner is dan op voorgaande modellen, maar het zit nog ruim in HDR-bereik en de impact ervan is erg klein. We vragen ons enkel af waarom dit zo is.

Deze Samsung levert uitstekende prestaties als je op zoek bent naar een lcd-tv met heldere beelden, krachtig contrast, goede bewegingsscherpte en prima kijkhoek. Het dimming algoritme maakt het beste van de beschikbare zones. Het vermijdt goed fluctuerende helderheid terwijl het toch voor uitstekende zwartweergave en goed zwartdetail zorgt. Het meest zichtbare compromis is dat de kleine heldere accenten wat aan impact verliezen. De Quantum Processor 4K levert uitstekende upscaling en goede ruisonderdrukking zodat al je bronnen er piekfijn uitzien. De ruime piekhelderheid geeft HDR-beelden een krachtig karakter, zelfs in een goed verlichte woonkamer. Voor gamers is er een HDMI 2.1-aansluitingen met ruime gaming-featureset. Aangevuld met de stevige audioprestaties, het handige Tizen smart tv-systeem en de One Connect box/Invisible Connection is dit een mooie, moderne televisie.

De QE65Q95T (Q95T-serie) is duidelijk lager geprijsd dan de Q90R bij zijn introductie in 2019, en voor een topmodel is die prijs correct. Je kan bovendien dezelfde prestaties in huis halen voor 300 euro minder als je de Q90T kiest, die als enig verschil niet uitgerust is met de One Connect box/Invisible Connection en optionele No Gap-wallmount.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Samsung QE65Q95T

Sony KD-55XH9005 (XH90-serie)

Heb je iets minder te besteden dan kom je bij de middenklasse televisies terecht, en in deze categorie scoort de Sony XH9005-serie hoog. De lcd-modellen in deze serie zijn voorzien van een Ultra HD-paneel met Full Array Local Dimming, Android TV-software en zelfs één HDMI 2.1-poort. Met de nieuwe PlayStation 5 gameconsole is het ook logisch dat Sony ook een tv met HDMI 2.1 wil aanbieden om zo de nieuwste gamingfuncties te ondersteunen.

Daarnaast komen de XH9005-modellen met een strak design, AirPlay 2 en ondersteuning voor HDR10, HLG, Dolby Vision en Dolby Atmos. In de XH9005-serie zien we een 55-, 65-, 75- en 85-inch variant terug.

8.5
Sony-KD55XH9005_Opener

Beoordeling
Sony KD-55XH9005

Pluspunten
 • Beeldverwerking
 • Goed contrast
 • Goede bewegingsscherpte
 • Prima gebruikservaring (Android 9 en remote)
Minpunten
 • Beperkt aantal dimming zones
 • Minimaal verlies van witdetail in HDR
 • Mogelijk issues met 4K120?
 • Geen HDR10+

Beoordeling Sony KD-55XH9005

Met de XH90-serie wil Sony een tv in de line-up hebben die klaar is voor de PS5. Daarvoor werd de KD-55XH9005 uitgerust met twee HDMI 2.1-poorten maar alle HDMI 2.1-features komen toe via firmware updates. 4K120 HFR is ondertussen mogelijk, op VRR en ALLM blijft het wachten. De tv laat echter niet toe dat je Dolby Vision en 4K120 tegelijk activeert, een combinatie die wel mogelijk is bij concurrent LG. En ondertussen zijn er problemen van detailverlies ontdekt wanneer je 4K120 gebruikt. Het geeft niet echt het nodige vertrouwen dat de XH90 klaar is voor next gen gaming. Al moeten we eerlijk toegeven dat het wat koffiedik kijken is in welke mate deze beperkingen ook echte beperkingen zullen blijken.

Als we gaming even buiten beschouwing laten is de KD-55XH9005 een erg capabele middenklasser. Hij levert prima contrast, en het local dimming algoritme werkt goed, al kan het door het beperkt aantal dimming zones geen sterke verbeteringen leveren. Hij levert flink wat helderheid en ook al is het kleurbereik nipt onder wat we verwachten voor HDR zijn de HDR-beelden erg mooi. In SDR zijn de beelden rijk en intens en kan hij dankzij zijn hoge helderheid zijn troeven ook bij veel omgevingslicht goed uitspelen. De X1 processor levert prima werk. De Sony interface gecombineerd met Android 9 en een handige remote staan dan weer garant voor prima gebruiksgemak.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Sony KD-55XH9005

TCL 65C815 (C815-serie)

Een andere betaalbare lcd-televisie zien we terug in de C815-serie van het wat minder bekende TCL. De TCL 65C815 pakt uit met een mooi design, en een prima lijst features. Zo is de televisie voorzien van een 4K-paneel met edge led-achtergrondverlichting en quantum dots voor een optimale kleurweergave.

Ook beschikt de televisie over meerdere HDMI-poorten, volledige HDR-ondersteuning en Android TV versie 9. De serie bestaat uit een 55-inch en een 65-inch variant.

8.5
TCL_65C815-Toestel

Beoordeling
TCL 65C815

Pluspunten
 • Goed contrast en zwartdetail
 • Degelijke beeldverwerking
 • Dolby Vision én HDR10+
 • Goede geluidsoplossing met ondersteuning voor Atmos
 • Prijs
Minpunten
 • Helderheid iets te laag voor impactvolle HDR
 • Geen HDMI 2.1 features
 • Matige kijkhoek

Beoordeling TCL 65C815

TCL heeft met een model als de X10 een mooi topmodel in huis, maar de fabrikant mikt toch vooral op het bredere middensegment. Daar past een model zoals de C815 met zeer degelijke prestaties voor een scherpe prijs perfect in. De belangrijkste beperking van dit toestel is zijn maximale helderheid die net iets te laag is om HDR-beelden te doen spetteren. HDMI 2.1-features ontbreken volledig, en het VA-paneel heeft een beperkte kijkhoek.

De TCL 65C815 pakt wel uit met uitstekende SDR-prestaties, prima contrast, en degelijke beeldverwerking. Er is flink gesleuteld aan de prestaties van het softwareplatform ten opzichte van vorig jaar. Het toestel gebruikt quantum dot-technologie voor een bijzonder breed kleurbereik, en zet met mooie tonemapping toch prima HDR-beelden op het scherm, ondanks zijn beperkte maximale helderheid. Met HDR10+ én Dolby Vision materiaal is het resultaat nog beter. Het pittige geluid is een perfecte aanvulling bij het beeld. Android TV 9 biedt je heel wat functionaliteit, en ook hier zijn de prestaties en het gebruiksgemak sterk verbeterd tegenover vorig jaar. Voor een 65 inch tv met een sterke uitrusting is de TCL 65C815 bovendien scherp geprijsd.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker TCL 65C815

LG OLED65GX6LA (GX-serie)

De eervolle vermelding van dit overzicht met beste televisies gaat naar de LG GX-serie. De beeldkwaliteit is te vergelijken met die van de CX-serie, maar wat de GX-serie uniek maakt is dat het de eerste oled-tv’s zijn die plat tegen de muur gehangen kunnen worden. LG heeft het voor elkaar gekregen de bekende ‘bult’ achterop een oled-tv weg te halen en alle elektronica te verwerken in een superslanke behuizing. Ben je dus op zoek naar een oled-televisie die als een schilderij aan de muur gehangen kan worden, dan is de GX-serie absoluut aan te raden. Je kunt kiezen uit een 55-inch, een 65-inch en een 77-inch variant.

9.0
LG GX oled tv 2020
FWD award

Beoordeling
LG OLED65GX6LA

Pluspunten
 • Knap ontwerp voor wandmontage
 • Zeer goede beeldverwerking
 • Verbeterde bewegingsscherpte
 • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Uitstekende HDR-beelden
 • HDMI 2.1 met ruimste featureset
 • Prima geluid, inclusief Dolby Atmos
Minpunten
 • Geen HDR10+
 • Relatief duur

Beoordeling LG OLED65GX6LA

De LG OLED65GX6LA kan uitpakken met de prachtige beeldprestaties van de CX-reeks en combineert dat met een slank design. Daarmee vervult hij perfect zijn doelstelling: het is een prachtige televisie om aan de muur te hangen. Veel minpunten kunnen we dan ook niet detecteren. We zagen voor de volledigheid graag HDR10+ in de specificaties verschijnen. Maar vooral zijn prijs is misschien iets te zwaar. Ten opzichte van de CX betaal je ruim 500 – 600 euro meer. Daarvoor krijg je eigenlijk enkel het andere design, de bijgeleverde muurbeugel, en een tikje beter geluid.

Wie die meerprijs geen bezwaar vindt, mag uitkijken naar een indrukwekkend beeld aan de muur. Diep contrast, intense kleuren, prachtige beeldresultaten zowel in SDR als HDR, dat zijn op zich al sterke troeven. Daar koppelt de GX nog prima geluidskwaliteit aan, ondanks zijn erg slank profiel. Dit toestel mikt weliswaar niet op gamers, maar het is er wel perfect voor uitgerust. De HDMI 2.1-aansluitingen bieden alle gaming-gerelateerde features. Tot slot is er nog het handige WebOS, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, en voorzien van alle belangrijke streamingdiensten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker LG OLED65GX6LA

Meer informatie

Niet alle televisies die dit jaar van ons een dikke voldoende gekregen hebben staan in dit overzicht van de beste tv’s. Neem onze reviews van de nieuwste televisies door om te zien welke modellen nog meer hoge ogen gegooid hebben.

Meer informatie over de aanschaf, de installatie en het gebruik van een televisie vind je in onze tips en advies-sectie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Frans

Frans
22 december 2020 om 13:00

Nog steeds lg oled uit 2017 de C7. Hier nog steeds een tevreden persoon prachtig beeld al die jaren. Koop toch volgend jaar een nieuwere ook oled lg. Deze gaat naar slaapkamer of doe hem weg of verkoopt hem nog voor weinig. Ik wacht de nieuwe modellen af voorlopig geniet ik nog elke dag tv netflix eigen schijven of van internet YouTube

Inloggen
Roland

Roland
26 december 2020 om 21:25

Wanneer krijgen we eens een vergelijke studie van de nieuwe 48 inch oled TV’s van Phulips, Sony en LG?

Inloggen
Daan

Daan
30 april 2021 om 11:53

Daar zit ook op te wachten, 48 inch oled vergelijk

Inloggen