Panasonic 2024 tv line-up, met Z95A, Z93A en Z90A oled tv’s

14 mei 2024 6 Minuten 1 Reacties
Original_TV-65Z95A_RM_front

Panasonic heeft in het Duitse Dusseldorf zijn tv line-up voor 2024 aangekondigd. De Japanse fabrikant komt met een groot aantal nieuwe modellen, waaronder de vijf nieuwe oled-televisies.

Panasonic pakt het in 2024 wat anders aan dan voorgaande jaren. De Japanse fabrikant introduceert namelijk maar liefst vijf nieuwe oled-modellen (Z95A, Z93A, Z90A, Z85A, Z80A) en vier nieuwe led-modellen (W95A, W90A, W80A, W70A). Daarnaast is een belangrijke vernieuwing dat Panasonic vanaf nu gebruikmaakt van Amazon’s Fire TV smart tv-platform.

Panasonic oled tv line-up 2024

Panasonic zet dus vooral in op oled de meeste nieuwe modellen worden uitgerust met ingebouwde Fire TV en de premium eigenschappen van Panasonic, zoals gaming-capaciteiten, inclusief de uiterst lage latentie, True Game Mode en het Game Control Board. Aanvullende gebruikseigenschappen omvatten de Penta Tuner, sorteren op kanaal en de My App-knop in de afstandsbediening voor gemakkelijke toegang tot favoriete applicaties. In de 2024-lijn staan de Z95A en Z93A centraal — de oled-topmodellen van Panasonic. Beide modellen hebben de HCX Pro AI Processor MK II. De Z95A (55- en 65-inch) beschikt over de Master OLED Ultimate-schermmodule, gekoppeld met het geavanceerd Micro Lens Array (MLA) -scherm. Nieuw is ook support voor Dolby Vision IQ met Precision detail en natuurlijk is ook het Technics afgestemde 360 Soundscape Pro weer van de partij. De Z93A komt met veel van dezelfde technieken maar een ‘standaard’ oled-paneel zonder de MLA-techniek.

Het geïntegreerde 360 Soundscape Pro audiosysteem komt met omhoog, zijwaarts en naar voren gerichte array speakers, afgesteld door Technics en ondersteuning voor Dolby Atmos. Het in een rij opgestelde luidsprekersysteem levert nauwkeurig geluid en stelt gebruikers in staat om te profiteren van de Sound Focus functie. Deze kleine luidsprekers kan men gebruiken om een precieze geluidsregeling te realiseren en zones met verschillende geluidsniveaus te maken. Zo kunnen gebruikers een nauwkeurigere geluidskwaliteit ervaren, terwijl mogelijke afleidingen voor anderen worden geminimaliseerd.

De Z90A (42-, 48-, 55- en 65-inch) is voorzien van de Master OLED Pro-technologie (behalve 42- en 48-inch), met dezelfde HCX Pro AI Processor MK II die in de topmodellen wordt aangetroffen. De Z90A is ook voorzien van Fire TV, Game-modus Extreme die een Refresh Rate met 144 Hz biedt en beschikt over de Dynamic Theatre Surround Pro met naar voren gerichte luidsprekers voor een audio-ervaring rondom. Ook is er far-field spraakbediening met Alexa op de Z95A, Z93A en Z90A smart tv’s, waarmee je eenvoudig met je stem apps kunt starten, muziek afspelen, titels zoeken, je smart home-apparaten bedienen en meer – dat alles vanuit de woonkamer zonder naar de afstandsbediening te hoeven grijpen.

De Z85A (55- en 65-inch) komt met een Refresh Rate van 120 Hz, de HCX Pro AI Processor MK II, verbeterde audio in een gebruiksvriendelijk design. De Z80A (55- en 65-inch) is het laagste model in de line-up, uitgerust met de iets minder krachtige HCX-processor en Fire TV.

Panasonic lcd led tv line-up 2024

Wanneer het om het LED-bereik gaat, lopen de W95A en W90A-modellen voorop. De W95A (55-, 65-, 75-inch) maakt gebruik van de miniled-technologie voor een hogere helderheid. Beide modellen zijn voorzien van de HCX Pro AI Processor MK II, de verbeterde Filmmaker Mode, Fire TV, Game Mode Extreme en True Game Mode met 144 Hz.

De W90A (43-, 50-, 55-, 65-inch) is voorzien van Full Array led-achtergrondverlichting met de HCX Pro AI Processor MK II. een Refresh Rate met 144 Hz en uitgebreide smart home-functies. Andere modellen zijn de W80A die beschikt over edge lit led-verlichting-schermen, Dolby Vision, HDR10+ en de Filmmaker Mode. Deze tv wordt ook geleverd met de ingebouwde Fire TV-ervaring.

Het W70A-model (43-, 50-, 55-, 65-inch) biedt Google tv. Met Chromecast built-in kunnen ook films, tv-programma’s, foto’s of schermen van smart home-apparaten rechtstreeks vanaf een telefoon of tablet met je tv worden gedeeld. Tenslotte wordt de nieuwe S55/5011 geleverd met de ingebouwde Fire TV.

Smart tv

Tv’s van Panasonic met de ingebouwde Fire TV integreren favoriete streaming- en live tv-kanalen, apps en op maat gemaakte aanbevelingen op één startscherm, zodat je snel iets naar jouw wens vindt zonder eindeloos te hoeven bladeren. De tv’s met ingebouwde Fire TV hebben ook een krachtigere live tv-integratie. Dit werd bereikt doordat Panasonic veel van de beste functies van zijn eigen OS heeft geïmplementeerd, zoals Penta Tuner voor geavanceerde uitzendingsontvangst. Naast satelliet, kabel en antenne ondersteunt de Penta Tuner ontvangst via het internet (IPTV) en het thuisnetwerk (tv>IP). Dit betekent dat tv’s niet in de buurt van een antenne-aansluiting geplaatst hoeven te worden en dat programma’s in elke kamer bekeken kunnen worden zonder dat er een extra tv-aansluiting nodig is.

Intussen maakt de HbbTV Operator-app toegang tot live en on-demand-content mogelijk zonder dat er hardware of smartcards nodig zijn. USB Recording en terugspoelen van live tv maken het kijken handiger en de automatische tunerdetectie en geavanceerde Channel Editor vereenvoudigen het installeren. Een andere functie die het vinden en bekijken van content leuker en gemakkelijker maakt, is de geoptimaliseerde spraakdetectie en navigatie, mogelijk gemaakt door Alexa. Gebruikers kunnen op de specifieke Alexa-knop op hun afstandsbediening drukken, praten en Alexa zal dan voor hen naar de selectie navigeren.

Tot slot verandert de Fire TV Ambient Experience je tv in een altijd smart display, bijvoorbeeld met een galerie, een fotoweergave, of toont informatie in één oogopslag, zoals agenda’s en herinneringen door aanpasbare Alexa-widgets.

Gaming

Het aanbod van Panasonic in 2024 biedt diverse gaming-functies. Dit geldt met name voor de OLED-modellen die ondersteuning bieden voor Variable Refresh Rate (VRR) met 144 Hz. De nieuwe oled- en led-tv’s zijn ook compatibel met NVIDIA G-SYNC en AMD FreeSync premium. Met de Game Mode Extreme heeft Panasonic ook de geluids- en beeldkwaliteit verbeterd. Met “True Game” worden kleurnauwkeurigheidsfuncties geïntroduceerd. Dit biedt gamers nauwkeurige en realistische visuele elementen.

De nieuwe Game Control Board — een gaming-specifiek instelmenu dat op het scherm wordt weergegeven voor gemakkelijkere intuïtievere game-instellingen die je in één oogopslag kunt wijzigen terwijl je speelt — beschikt ook over geavanceerde geluidsmodi. Gamers kunnen omschakelen tussen Game Sound Modes voor RPG (role-playing games) en FPS (first-person shooter) genres. De RPG-modus creëert een 3D-geluidslandschap met duidelijke dialoge. De FPS-modus is nauwkeurig afgesteld om cruciale geluidssignalen, zoals voetstappen, te accentueren, wat een tactisch voordeel oplevert in shooter-games. De oled-tv’s voor 2024 beschikken tevens over de Refresh Mode met 60 Hz, wat de latentie verkleint wanneer gebruikers met een 60 Hz-bron spelen.

Prijzen en beschikbaarheid

De prijzen en lanceerdata worden op een later moment bekendgemaakt. Zodra we meer informatie ontvangen werken we dit artikel bij.

Reacties (1)