De beste slimme deurbellen en deursloten van dit moment – 2020 / 2021

21 december 2020 + 10 minuten 1 Reacties
ring-doorbell-3=new

Slimme deurbellen en deursloten zijn handige hulpmiddelen voor bij de voordeur, die een hoop zaken gemakkelijker kunnen maken. In dit artikel kijken we vooral naar de beste modellen die we het afgelopen jaar getest hebben.

De beste slimme deurbellen en sloten van 2020 / 2021

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom slimme deurbellen ontzettend handig zijn. Wanneer er iemand aanbelt, dan krijg je vanzelf een notificatie op je smartphone en kun je kijken wie het is. Zo weet je dus altijd wie er voor de deur staat. Daarnaast is het mogelijk in contact te komen met diegene, via tweewegaudio. De slimme deurbel moet dan wel een speaker en een microfoon hebben, maar heel vaak is dat het geval. Zo kun je bijvoorbeeld tegen een bezorger zeggen dat die het pakket kan neerzetten, omdat je over enkele momenten thuis bent.

Een slim slot combineren met zo’n slimme deurbel is nog handiger, mits het een uitgebreide versie is. Met een slim slot hoef je niet meer na te denken over het meenemen van je sleutels. Je kunt die dingen vaak zo instellen dat ze de deur van het slot halen wanneer je aan komt lopen. En anders kun je via de app de deur openkrijgen. Uitgebreidere varianten laten je het slot ook via internet bedienen, zodat je iemand kunt binnenlaten wanneer je niet thuis bent. Daarnaast zijn er vaak extra accessoires te koppelen die de opties lekker uitbreiden.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste slimme deurbellen en deursloten van het moment. De laatste update is gedaan in december 2020.

Waar moet je op letten?

Een slimme deurbel kopen doe je niet zomaar. Daar gaat vanzelfsprekend een besluitproces aan vooraf, waarin je allerlei voors en tegens tegen elkaar afzet. Ook moet je rekening houden met allerlei eigenschappen van de slimme deurbellen. Hoewel de producten op elkaar lijken, zit er vaak net genoeg verschil in om toch voor het ene in plaats van dat andere product te kiezen. Los daarvan is design ook gewoon heel belangrijk, aangezien je de deurbel bij de voordeur hangt en iedereen die aanbelt dat apparaat ziet hangen.

De technische aspecten zijn ook heel belangrijk. Hoe zit het bijvoorbeeld met het bereik van de wifi-antenne? Is er ondersteuning voor meerdere soorten netwerken? En hoe werkt zo’n deurbel met je eventuele meshnetwerk? Bovendien is integratie met andere onderdelen van je smarthome ook belangrijk. Met welke systemen en platformen werkt zo’n deurbel? Ga je voor eentje die uitsluitend ondersteuning aanbiedt voor Google Home en de Google Assistent, of wil je liever zien dat Amazon Alexa ook ondersteund wordt? Bedenk van tevoren wat voor jou belangrijk is.

Omdat slimme deurbellen nou eenmaal producten zijn met een gerichte functie, is het tevens belangrijk om op de hoogte te zijn van allerlei functies. Denk dan bijvoorbeeld aan ondersteuning voor high dynamic range, voor mooiere beelden. Of in hoeverre de bewegingszones aan te passen zijn, zodat je niet om de haverklap valse meldingen binnenkrijgt wanneer er beweging plaatsvindt. In sommige gevallen kun je zelfs een boodschap bij afwezigheid inspreken. De app is ook een zeer belangrijke factor, omdat je daar dikwijls mee te maken krijgt.

Naast beeldkwaliteit – zoals resolutie en nachtvisie – is audiokwaliteit een onderdeel waar je op moet letten. Zo is het handig om te weten of iemand je wel goed verstaat voor de deur en of jij diegene wel horen kunt. Veel slimme deurbellen hebben bovendien een abonnement waar je rekening mee moet houden, dat kan zorgen voor extra functies. In sommige gevallen hoeft dat gelukkig niet. Het is ook maar net wat je zelf wil natuurlijk, dus doe hier van tevoren goed onderzoek naar en lees je in over verschillende mogelijkheden.

Voor slimme deursloten gelden ook een aantal zaken. Kom je gemakkelijk en snel binnen na het installeren? Kun je andere mensen moeiteloos binnenlaten? En hoe zit het precies met de gratis app en eventuele accessoires? Veel slimme sloten zijn in de basis gelijk en zorgen ervoor dat je je sleutels thuis kunt laten. Het zijn hier juist de extra functies die ervoor zorgen dat je een handig product in huis haalt. Maar houd er dan wel rekening mee dat je flink in de buidel moet tasten voor al die extra functionaliteit.

nuki-ifa-2020-2
Lees ook
Smarthome 12 april 2020

Deuren slimmer maken: dit zijn de voornaamste opties

Disclaimer

In dit artikel zetten we de beste deurbellen en deursloten van 2020 op een rijtje, gebaseerd op de vele reviews die we de afgelopen jaren gepubliceerd hebben. Echter, we hebben (nog) niet alles getest en daarom vermelden we onderaan dit artikel ook producten die door consumenten en andere media goed ontvangen worden.

Arlo Video Doorbell

Eén van de betere slimme deurbellen van dit moment is de Arlo Video Doorbell. Deze bel heeft een unieke beeldverhouding van 1:1, waardoor je ook prima kunt checken of er een pakketje voor de deur staat. De maximale resolutie bedraagt 1536 bij 1536 pixels en de kijkhoek is met 180 graden best groot (al blijkt dat het apparaat dat niet helemaal redt). Verder kun je rekenen op tweewegcommunicatie, nachtvisie, digitale zoom (tot twaalf keer), een sirene natuurlijk een instelbare activiteitenzone, zodat je geen valse alarmen krijgt.

Helaas heeft dit model geen lokale opslagmogelijkheden. Wil je dus opgenomen beeld terugkijken, dan dien je een abonnement af te sluiten. Je krijgt dan een uitgebreide bewegingsdetectie, die onderscheid maakt tussen mensen, dieren en objecten. De beelden worden opgeslagen voor dertig dagen; daarna ben je ze kwijt. Het design heeft wat weg van een Nest Hello, maar gelukkig heeft het model wel een eigen smoelwerk met zijn langere ontwerp. De bouwkwaliteit is erg stevig, waardoor de deurbel dus ook tegen een stootje kan.

8.5
Doorbell

Beoordeling
Arlo Video Doorbell

Pluspunten
 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Veel extra opties en instellingsmogelijkheden
 • Duidelijke app
Minpunten
 • Kinderziektes in de software
 • Geen livebeelden naar Google Nest Hub bij aanbellen
 • Aansluiten kan lastig zijn

Beoordeling Arlo Video Doorbell

De Arlo Video Doorbell is in potentie één van de beste videodeurbellen op de markt, ware het niet dat de software verschillende kinderziektes heeft. Over het algemeen stoort het je niet in de betrouwbaarheid van de videodeurbel, maar je moet soms even een omweg nemen om er te komen. Dit moet Arlo snel oplossen, want ik ben zeker niet de enige die tegen deze problemen is aangelopen. Opnames worden echter altijd snel en betrouwbaar opgenomen, net als het tonen van notificaties op je smartphone.

Afgezien van de kinderziektes in de software is de Arlo Video Doorbell een genot om mee te werken. De beeld- en geluidskwaliteit is uitstekend en de videodeurbel heeft veel mogelijkheden om zaken aan te passen. Ook de extra’s als de sirene, quick reply messages en de voicemail-optie zijn waardevolle toevoegingen. Ben je op zoek naar een videodeurbel? Overweeg dan zeker de Arlo Video Doorbell.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Video Doorbell

Marmitek Buzz LO videodeurbel

Een wat simpelere slimme deurbel is de Marmitek Buzz LO. Dit model kan beelden opnemen in een full hd-resolutie en beschikt over een kijkhoek van 145 graden. Daarnaast is er zowel een microfoon als speaker aanwezig, waardoor je dus met iemand voor de deur in contact kan komen. Verder zijn er zaken als nachtzicht aanwezig en kun je beelden opslaan op een sd-kaart, die niet meegeleverd wordt. Mocht je dat liever niet willen, dan kun je er altijd voor kiezen een abonnement bij te nemen, maar dan ben je wel meer kwijt aan dit product.

Het design kun je zien als een take-it-or-leave-it-deal. Het matzwarte plastic omhulsel zal niet bij elke voordeur even netjes staan, zeker wanneer je een moderne voordeur geïnstalleerd hebt. Maar dit product is sowieso handig voor de mensen die al geïnvesteerd hebben in andere producten van Marmitek, die allemaal met Tuya werken. Het systeem is in elk geval kleiner en minder opvallend ten opzichte van andere producten binnen de markt. Verder is het goed om te weten dat er een ip54-certificaat aanwezig en de LO dus tegen een regenbui kan.

7.5
Marmitek-Buzz-LO-8-770×440

Beoordeling
Marmitek Buzz LO

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Betaalbaar en betrouwbaar
 • Overzichtelijke app
 • Draadloze Bell ME gong werkt perfect
 • Mogelijkheid tot automatiseren
Minpunten
 • Geen instelbare bewegingszones
 • Verticale kijkhoek mag wat groter
 • Notificaties belanden over elkaar heen

Beoordeling Marmitek Buzz LO

De Marmitek Buzz LO is een interessante videodeurbel om te overwegen als je op zoek bent naar een dergelijk apparaat. Voor 99,99 euro haal je een betrouwbare videodeurbel in huis die samen met de Bell ME draadloze gong uitstekend functioneert. Het installatieproces was wel een dingetje. De deurbel zonder transformator eenvoudig op de bestaande bedrading aansluiten lukte ons niet, maar volgens Marmitek had ons pre-productie exemplaar mogelijk kuren en dus garandeert het bedrijf dat de versie die in de winkel ligt wél moet werken. Over enkele weken krijgen we de uiteindelijke retailversie en werken we deze review indien nodig bij. Dat gezegd hebbende zijn de elkaar overlappende notificaties wat onhandig, missen we een iets grotere verticale kijkhoek en zijn er weinig opties om bewegingsdetectie verder in te stellen.

Lees de volledige review

Eufy Security Video Doorbell

Een ietwat elegante optie is wellicht de Eufy Security Video Doorbell. Dit is een deurbel van Chinese afkomst, die een maximale videoresolutie aanbiedt van 2560 bij 1920 pixels (hoger dan de hierboven genoemde slimme deurbellen). De horizontale kijkhoek is 120 graden, de verticale kijkhoek bedraagt 90 graden — zo kun je bijvoorbeeld ook goed zien of er een pakket voor de deur geplaatst is. De kunststof behuizing is voorzien van een ip65-certificaat, waardoor die niet alleen stofvrij is maar ook prima tegen de Nederlandse regenbuien kan.

Het model wordt geleverd met een oplaadbare accu en ondersteuning voor wide dynamic range, voor een breder kleurenpalet. Ook is er een microfoon en speaker aanwezig, waardoor je met mensen voor de deur in contact kunt komen. Verder is het goed om te weten dat er ook nachtvisie aanwezig is en dat het benodigde basisstation, waar de opgenomen beelden naartoe gaan, meegeleverd wordt. Dit basisstation kan tevens worden gebruikt voor andere producten van Eufy, zoals bijvoorbeeld de verschillende beveiligingscamera’s van de fabrikant.

7.5
eufy-video-doorbell

Beoordeling
Eufy Security Video Doorbell

Pluspunten
 • Eigen boodschap inspreken
 • Gedetailleerde en kleurrijke beelden
 • Geen cloudopslagdienst vereist
 • Overzichtelijke app
Minpunten
 • Weinig en magere smarthome-integraties
 • Kijkhoek niet heel groot
 • Beelden ogen bol
 • Alleen 2,4 GHz

Beoordeling Eufy Security Video Doorbell

Als we de Eufy Security Video Doorbell naast andere deurbellen leggen, dan vallen een aantal dingen op. Zo is de kijkhoek niet heel hoog of breed en kun je bijvoorbeeld niet goed zien of er een pakket voor de deur geplaatst is (dat doen Nest en Ring al iets beter). Daarnaast is de beeldkwaliteit van hoog niveau, is het fijn dat je ook geautomatiseerde berichten kunt afspelen en klinkt de audio prima wanneer je met iemand communiceert die aanbelt terwijl je zelf niet thuis bent. We zijn geen problemen met wifi tegengekomen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Eufy Security Video Doorbell

Ring Video Doorbell 3

Ring is de fabrikant die het idee van de slimme deurbel groot en toegankelijk gemaakt heeft. Afgelopen jaar heeft het bedrijf twee nieuwe versies uitgebracht, namelijk de Video Doorbell 3 en 3 Pro. Wij hebben de eerstgenoemde versie getest, die je voornamelijk kunt zien als een meer luxe en uitgebreide versie van de Ring Video Doorbell 2. Hieronder vind je een link naar de recensie, maar vergeet ook niet het vergelijkingsartikel er eens op na te slaan wanneer je één van deze twee handige, slimme deurbellen overweegt.

De Ring Video Doorbell 3 heeft in elk geval een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een kijkhoek van 160 graden en ondersteuning voor nachtzicht. Je kunt de deurbel aansluiten op het elektriciteitsnetwerk, maar ook gebruiken via de meegeleverde accu. Bovendien is de Video Doorbell 3 vrij stevig en kan die tegen regen en zowel hoge als lage temperaturen. Het design is inmiddels kenmerken: van een afstand kun je meteen zien dat je met een Ring te maken hebt. Verder is het goed om te weten dat een 5GHz-netwerk ondersteund wordt.

8.0
1423374

Beoordeling
Ring Video Doorbell 3

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Verbeterde bewegingszones
 • Prima bouwkwaliteit
 • Overzichtelijke app
Minpunten
 • Abonnement noodzakelijk voor alle functies
 • Geen lokale opslag
 • Smarthome-integratie is matig
 • Weinig privacy-opties

Beoordeling Ring Video Doorbell 3

De Ring Video Doorbell 3 is een mooie opvolger van de Ring Video Doorbell 2. Installatie is een fluitje van een cent, de verbinding is stabiel, beeld- en geluidskwaliteit zijn goed en meldingen worden snel en nauwkeurig doorgegeven. Het toevoegen van de 5GHz-band, de verbeterde bewegingszones en de degelijke bouwkwaliteit zijn mooie extra's op een prima voorganger. Wil je nu een Ring Video Doorbell kopen en twijfel je tussen de Video Doorbell 2 en de Video Doorbell 3, dan zou ik voor deze nieuwe versie kiezen en dan met name voor de goede bouwkwaliteit.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Video Doorbell 3

Nest Hello

Dit is één van de oudste deurbellen op de lijst, maar het is nog steeds een fijn product. Het apparaat stuurt beelden in high definition naar je smartphone toe en heeft een kijkhoek van 160 graden. Daarnaast kun je er natuurlijk audio mee ontvangen en verzenden. De beelden bieden ondersteuning aan voor high dynamic range, waardoor er gebruikgemaakt wordt van een breder kleurenspectrum. Ook kan de camera zich daardoor beter aanpassen aan lichtval. Bovendien is de Nest Hello in staat gezichten te herkennen die voor de deur staan.

We hebben het design al eerder genoemd in dit artikel, bij de Arlo-videodeurbel, en kunnen nog steeds spreken van een premium design. Het ontwerp is strak en modern en past simpelweg bij een moderne woning. Desondanks is het een compact product met een relatief grote knop en een speaker die netjes weggewerkt is. Je moet er echter wel rekening mee houden dat je de camera op het elektricitijdsnetwerk aansluit; je kunt dus niet gebruikmaken van een accu, zoals dat wel met veel andere slimme deurbellen kan.

8.5
NestHello1

Beoordeling
Nest Hello

Pluspunten
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Activiteitszones
 • Deurbel en beveiligingscamera
 • Standaard reacties
 • Gebruiksvriendelijke app
Minpunten
 • Niet voor wanneer je aan de straat woont
 • Lastige installatie
 • Smarthome-integratie valt tegen
 • Geen opnamen bij alleen bellen
 • Prijzig
 • Geen mogelijkheid voor extra gong

Beoordeling Nest Hello

Als we alles bij elkaar nemen dan moeten we concluderen dat de Nest Hello een uitstekende slimme deurbel is. De videokwaliteit is zeer goed, slimme features werken uitstekend en dat wat hij moet doen doet de Hello bijna perfect. De deurbel is wel met name geschikt voor een specifieke doelgroep want als je aan de straat woont dan is een abonnement met continue video-opnamen niet ideaal, zelfs illegaal, en juist daarmee haal je het maximale uit de Hello. Een optie om alleen op te nemen als er gebeld wordt is er helaas niet. Voeg daar de wat lastige installatie, de hoge prijs en het ontbreken van de optie om een draadloze gong te koppelen aan toe en dan zou ik voor deze doelgroep toch de goedkopere Ring Video Doorbell 2 aanraden. Heb je echter een eigen oprit / pad en zet je dus de Nest Hello ook echt in als beveiligingscamera - met abonnement - dan is de Hello de 279 euro zeker waard. Verbeterpunten zijn er absoluut. Zo zien we naast de optie voor opnamen als de bel gaat en de mogelijkheid tot het koppelen van een draadloze dong ook graag meer smarthome-integraties terug, zouden we de bel graag willen muten in de nacht, zien we graag het opnemen van eigen standaardreacties terug en zou de microfoon iets beter afgeschermd kunnen worden van de wind.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Hello

Ring Door View Cam

De Ring Door View Cam voegt twee werelden samen en fungeert als een soort brug tussen ouderwets en modern. Het is namelijk een slimme deurbel die je op de plek van het spionnetje in de deur hangt. Aan de buitenkant hangt dan een strakke, modern ogende slimme deurbel, terwijl je aan de kant een kastje hebt hangen waar een accu en een gat in zit. Dat gat zit op de plek van het spionnetje, waardoor je dus nog steeds naar buiten kunt kijken zonder afhankelijk te zijn van een app (of een scherm aan de binnenkant van de deur).

De Ring Door View Cam heeft een maximale resolutie van 1080p, beschikt over nachtzicht en high dynamic range en heeft een horizontale kijkhoek van 155 en verticale kijkhoek van 90 graden. Op het apparaat zit zowel een microfoon als speaker, waardoor je dus prima met iemand aan de andere kant van de lijn communiceert. Uniek aan dit model is dat het zeer geschikt is voor appartementen en huurwoningen, vanwege de vriendelijke installatie en het feit dat je op een zeer uitgebreide manier de activiteitenzones kunt instellen.

8.0
123

Beoordeling
Ring Door View Cam

Pluspunten
 • Stabiele internetverbinding
 • Prima beeld- en geluidskwaliteit
 • Installeren zonder gereedschap
Minpunten
 • Plastic omhulsel voelt goedkoop aan
 • Bewegingssensor gevoelig voor (trappen)gangen
 • Beelden niet lokaal op te slaan

Beoordeling Ring Door View Cam

De Ring Door View Cam kan in veel opzichten een beter alternatief zijn voor mensen die de normale Ring maar een onding vinden of gewoonweg niet willen knutselen. Omdat je het bestaande spionnetje in de deur kunt gebruiken, heb je de installatie zo achter de rug en wacht je bijna langer op het koppelen met het wifinetwerk dan dat je zelf bezig bent. Bovendien is de Door View Cam minder opdringerig en minder aanwezig en kun je het spionnetje blijven gebruiken, waardoor je dus niet afhankelijk bent van de applicatie.

En dat terwijl je dan alsnog gebruik kunt maken van allerlei slimme functies. Het apparaat is wat minder handig voor de mensen met een extra deur in de vorm van een gezamenlijke voordeur (die bijvoorbeeld beneden bij een appartementengebouw of flat zit). Als iemand bij zo'n deur aanbelt, heb je vaak al contact met iemand voordat je hem binnenlaat, waardoor de waarde van de Ring Door View Cam ondermijnd wordt. Dan nog kan het handig zijn wanneer je buren willen aanbellen, zeker wanneer er geen vaste deurbel te bespeuren is.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Door View Cam

Yale Linus

De Yale Linus is eigenlijk een heel fijn slim slot, om verschillende redenen. Zo oogt het design veel minder grof ten opzichte van bijvoorbeeld de Yale Entr, een ander slot dat we op de redactie getest hebben. Het is meteen duidelijk hoe je het slot van binnenuit openmaakt, ook voor mensen die wat minder met slimme technologie bezig zijn. Het installeren is ook zo gebeurd, helemaal wanneer je gewoon even de tijd neemt om de instructies door te nemen. Het mooiste is misschien nog wel dat je gewoon je oude cilinder kunt gebruiken.

Dat betekent dat je dus geen andere sleutels hoeft te gebruiken. Heeft dat cilinder een paniekfunctie? Dan kun je hem prima in combinatie met de Yale Linus gebruiken. De app van het slimme slot is verder overzichtelijk en begraaft je niet onder functies die je toch niet wil gebruiken. Verder is het tof om te zien dat Yale ook verschillende accessoires uitgebracht heeft, zoals een keypad en een internetmodule. Dat kost wel extra bovenop de ietwat hoge aanschafprijs, maar daarmee haal je echt veel meer uit dit uitgebreide slimme slot van Yale.

8.5
1493411
FWD award

Beoordeling
Yale Linus

Pluspunten
 • Je hoeft geen cilinder te vervangen
 • Smarthome-integraties
 • Toegankelijk design
Minpunten
 • Installeren is een beetje priegelen
 • Het slot hangt wat los aan de deur
 • Accessoires zijn redelijk prijzig

Beoordeling Yale Linus

De Linus heeft op het gebied van gebruiksvriendelijk veel terrein gewonnen in vergelijking met de Entr. Met het complete pakket kun je geheel zonder fysieke middelen naar binnen als je dat wil. De stembediening is vooral handig, evenals de ondersteuning voor verschillende smarthomeplatformen. Aan mogelijkheden geen gebrek dus. Als je dat combineert met het toegankelijke karakter, de gemakkelijke installatie (met hier en daar wat gepriegel) en de veiligheid, dan haal je met de Linus één van de beste slimme sloten van nu in huis.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Yale Linus

Andere producten

Dit jaar hebben we niet alle producten kunnen testen binnen de categorie slimme deurbellen en sloten. Dat heeft onder meer te maken met corona, waardoor voor sommige fabrikanten gold dat de productie stil kwam te liggen. Producten waar we nog naar gaan kijken zijn bijvoorbeeld de Loqed, een slim slot van Nederlandse bodem, of die van Doorbird. Doorbird levert zowel losse deurbellen als complete intercomsystemen. We zijn voornemens hier in 2021 dieper op in te duiken, dus daar lees je later meer over op FWD.

Daarnaast zijn er ook nog producten die interessant zijn vanwege een lagere prijs of de doorontwikkeling. Dit zijn wat producten die dus al wat ouder zijn, zoals de Nuki Smart Lock 2.0. Dat is een slim slot waar we medio 2019 heel enthousiast over schreven en waar we nog steeds enthousiast over zijn. Nuki biedt diverse handige smarthome-integraties (waaronder met Doorbird), blijft nieuwe functies lanceren en heeft onlangs een battery pack uitgebracht. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de Ring Video Doorbell 2 nu een aantrekkelijke prijs van rond de 100 euro, waardoor die 100 euro goedkoper is dan de Doorbell 3. Er zitten wel verschillen tussen beide versies, maar wellicht vind je de verschillen niet te groot.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme deurbellen en deursloten, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Hanneke

Hanneke
21 december 2020 om 11:02

Ik mis het Poolse slot Tedee

Inloggen