De beste slimme deurbellen en deursloten van dit moment – 2023 / 2024

23 december 2023 + 10 minuten 3 Reacties
ring-video-doorbell-4-foto-1

Slimme deurbellen en deursloten zijn handige hulpmiddelen voor bij de voordeur, die een hoop zaken gemakkelijker kunnen maken. In dit artikel kijken we vooral naar de beste modellen die we de afgelopen jaren getest hebben.

De beste slimme deurbellen en sloten van 2023 / 2024

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom slimme deurbellen ontzettend handig zijn. Wanneer er iemand aanbelt, dan krijg je vanzelf een notificatie op je smartphone en kun je kijken wie het is. Zo weet je dus altijd wie er voor de deur staat. Daarnaast is het mogelijk in contact te komen met diegene, via tweewegaudio. De slimme deurbel moet dan wel een speaker en een microfoon hebben, maar heel vaak is dat het geval. Zo kun je bijvoorbeeld tegen een bezorger zeggen dat die het pakket kan neerzetten, omdat je over enkele momenten thuis bent. Slimme deurbellen worden daarnaast steeds slimmer dankzij kunstmatige intelligentie en functies als slimme meldingen en gezichtsherkenning.

Een slim slot combineren met zo’n slimme deurbel is nog handiger, mits het een uitgebreide versie is. Met een slim slot hoef je niet meer na te denken over het meenemen van je sleutels. Je kunt die dingen vaak zo instellen dat ze de deur van het slot halen wanneer je aan komt lopen. En anders kun je via de app de deur openkrijgen. Uitgebreidere varianten laten je het slot ook via internet bedienen, zodat je iemand kunt binnenlaten wanneer je niet thuis bent. Daarnaast zijn er vaak extra accessoires te koppelen die de opties lekker uitbreiden. Veel van dit soort sloten zijn van buitenaf echter niet meer te openen met een doodnormale sleutel, en dat is een ontwikkeling die we jammer vinden.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste slimme deurbellen en deursloten van het moment. De laatste update is gedaan in december 2023.

Waar moet je op letten?

Een slimme deurbel kopen doe je niet zomaar. Daar gaat vanzelfsprekend een besluitproces aan vooraf, waarin je allerlei voors en tegens tegen elkaar afzet. Ook moet je rekening houden met allerlei eigenschappen van de slimme deurbellen. Hoewel de producten op elkaar lijken, zit er vaak net genoeg verschil in om toch voor het ene in plaats van dat andere product te kiezen. Los daarvan is design ook gewoon heel belangrijk, aangezien je de deurbel bij de voordeur hangt en iedereen die aanbelt dat apparaat ziet hangen.

De technische aspecten zijn ook heel belangrijk. Hoe zit het bijvoorbeeld met het bereik van de wifi-antenne? Is er ondersteuning voor zowel 2,4 als 5 GHz? En hoe werkt zo’n deurbel met je eventuele meshnetwerk? Bovendien is integratie met andere onderdelen van je smarthome ook belangrijk. Met welke systemen en platformen werkt zo’n deurbel? Ga je voor eentje die uitsluitend ondersteuning aanbiedt voor Google Home en de Google Assistent, of wil je liever zien dat Amazon Alexa ook ondersteund wordt? Bedenk van tevoren wat voor jou belangrijk is.

Omdat slimme deurbellen nou eenmaal producten zijn met een gerichte functie, is het tevens belangrijk om op de hoogte te zijn van allerlei opties. Denk dan bijvoorbeeld aan ondersteuning voor high dynamic range, voor duidelijkere beelden. Of in hoeverre de bewegingszones aan te passen zijn, zodat je niet om de haverklap valse meldingen binnenkrijgt wanneer er beweging plaatsvindt. Steeds vaker kun je een boodschap bij afwezigheid inspreken of ten gehore brengen. Ook komen we vaker mogelijkheden op basis van kunstmatige intelligentie voor slimme meldingen of gezichtsherkenning tegen. De app is ook een zeer belangrijke factor, omdat je daar dikwijls mee te maken krijgt.

Naast beeldkwaliteit – zoals resolutie en nachtvisie – is audiokwaliteit een onderdeel waar je op moet letten. Zo is het handig om te weten of iemand je wel goed verstaat voor de deur en of jij diegene wel horen kunt. Veel slimme deurbellen hebben bovendien een abonnement waar je rekening mee moet houden; dat kan zorgen voor extra functies. In sommige gevallen hoeft dat gelukkig niet. Het is ook maar net wat je zelf wil natuurlijk, dus doe hier van tevoren goed onderzoek naar en lees je in over verschillende mogelijkheden.

Voor slimme deursloten gelden ook een aantal zaken. Kom je gemakkelijk en snel binnen na het installeren? Kun je andere mensen moeiteloos binnenlaten? En hoe zit het precies met de gratis app en eventuele accessoires? En misschien wel het belangrijkste. Hoe veilig is een slim slot? Plus: kom je nog wel binnen als de accu leeg is of wanneer er een storing op de lijn zit? Veel slimme sloten zijn in de basis gelijk en zorgen ervoor dat je je sleutels thuis kunt laten. Het zijn hier juist de extra functies die ervoor zorgen dat je een handig product in huis haalt. Maar houd er dan wel rekening mee dat je flink in de buidel moet tasten voor al die extra functionaliteit.

In dit artikel zetten we de beste deurbellen en deursloten van dit moment op een rijtje, gebaseerd op de vele reviews die we de afgelopen jaren gepubliceerd hebben.

nuki-ifa-2020-2
Lees ook
Smarthome 12 april 2020

Deuren slimmer maken: dit zijn de voornaamste opties

Google Nest Doorbell

Drie jaar terug vond je de Nest Hello nog in deze lijst. Dit keer is het de opvolger Google Nest Doorbell. En dit is een beetje een vreemde videodeurbel, want het doet echt wat anders in vergelijking met veel andere modellen. De beeldkwaliteit is namelijk helemaal niet zo bijzonder, of beter gezegd, zelfs teleurstellend. En toch is dat bij deze videodeurbel niet erg door de kunstmatige intelligentie. Je vindt namelijk gezichtsherkenning en slimme meldingen terug op deze videodeurbel, waardoor je vaak in de notificaties al kunt lezen wat er aan de hand is. Zo hoef je de liveview helemaal niet te openen.

De installatie is daarnaast veel eenvoudiger, want deze videodeurbel beschikt gewoon over een batterij. Het geluid is uitstekend in orde, het design is helemaal van deze tijd en een Nest Aware-abonnement is eigenlijk niet eens noodzakelijk, alhoewel je dan wel de slimme meldingen en gezichtsherkenning mist. Al met al is de Google Nest Doorbell één van de betere videodeurbellen van dit moment voor een adviesprijs van 199 euro.

8.5
Nest Doorbell product

Beoordeling
Google Nest Doorbell (batterij)

Pluspunten
 • Prachtig design
 • Iedereen kan het installeren
 • Nest Aware-abonnement niet noodzakelijk
 • Veelzijdige meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Goed geluid
Minpunten
 • Lage resolutie
 • Opladen duurt lang
 • Mist 24/7 continue opnamen van Nest Hello
 • Soms even zoeken naar functies in Google Home-app
 • Kleine kinderziektes met notificaties

Beoordeling Google Nest Doorbell (batterij)

De Google Nest Doorbell is een flexibele en veelzijdige videodeurbel. Iedereen kan dit model installeren dankzij de ingebouwde batterij. De veelzijdige meldingen laten je precies weten wat er bij de voordeur allemaal voor gebeurtenissen plaatsvinden, zonder dat je daadwerkelijk naar de livestream hoeft te kijken. De kunstmatige intelligentie heft de lage resolutie van het beeld in feite weer op en geeft veelzijdige meldingen en gezichtsherkenning, waardoor je eigenlijk niet meer naar het beeld hoeft te kijken. Ook de samenwerking met de Google Nest Mini's en je Google Nest Hub is een mooie toevoeging. De Google Nest Doorbell op batterij had de beste videodeurbel van dit moment kunnen zijn als de beeldkwaliteit net iets beter was en er geen kleine kinderziektes met notificaties waren geweest. We hebben er vertrouwen in dat in ieder geval dat laatste snel opgelost wordt. Nu is de Google Nest Doorbell gewoon een hele goede videodeurbel.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Google Nest Doorbell (batterij)

Ring Video Doorbell Wired

De Ring Video Doorbell Wired is twee jaar geleden verschenen en is niet alleen één van de kleinste videodeurbellen, maar ook één van de goedkoopste op de hedendaagse markt. Voor nog geen 59 euro haal je dit model al in huis. Zo’n goedkoop model, lever je dan niet heel veel functies in? Nee. Het beeld en geluid is meer dan prima en er zijn zelfs geavanceerdere functies als Advanced Pre-roll, personendetectie en instelbare bewegingszones aanwezig en de koppeling met Alexa werkt uitstekend. Zo kun je een Echo (Dot) slimme speaker inzetten als gong.

Nadelen zijn er ook, want je bestaande gong kun je niet meer gebruiken en je moet dit model bedraad aansluiten. Ook is het Ring Protect-abonnement eigenlijk noodzakelijk. Kijken we echter naar de prijs-kwaliteitsverhouding, dan is er haast geen betere videodeurbel in deze prijsklasse te vinden. En tijdens speciale acties koop je de Ring Video Doorbell Wired soms al voor 39 euro.

8.5
ring-video-doorbell-wired-2

Beoordeling
Ring Video Doorbell Wired

Pluspunten
 • Goedkoopste videodeurbel van Ring
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Ook geavanceerde functies aanwezig
 • Koppeling met Alexa
 • Beeld en geluid goed genoeg
 • Betrouwbare meldingen
Minpunten
 • Installatie kan problemen opleveren
 • Je eigen gong niet te gebruiken
 • Alleen 2.4 GHz
 • Ring Protect-abonnement noodzakelijk

Beoordeling Ring Video Doorbell Wired

We zijn onder de indruk wat Ring met de Video Doorbell Wired heeft gepresteerd. Voor 59 euro heb je een complete videodeurbel in handen die ook nog eens gebruik kan maken van geavanceerde functies die je normaal alleen bij duurdere modellen ziet. De installatie kan even een dingetje zijn en je kunt je eigen gong niet gebruiken, dus mogelijk komen er toch extra kosten bij. We zijn geen fan van een abonnement op je videodeurbel, maar in dit geval is de meerwaarde met onder andere de personendetectie, Advanced Pre-roll en instelbare bewegingszones wel duidelijk aanwezig. De Ring Video Doorbell Wired is de goedkoopste videodeurbel van Ring. En kijken we naar de prijs-kwaliteitsverhouding, dan is het misschien ook wel de beste videodeurbel van deze fabrikant.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Video Doorbell Wired

Aqara Smart Video Doorbell G4

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is een slimme videodeurbel uit China, waarmee je altijd kunt zien wie er voor je deur staat. Je ontvangt notificaties bij beweging en bij aanbellen en kan live meekijken én praten met je bezoeker via tweewegcommunicatie. In de basis dus een redelijke standaarddeurbel, maar er zijn gelukkig wat interessante eigenschappen. De nieuwe videodeurbel van Aqara komt met verschillende geavanceerde functies als AI-gezichtsherkenning, gratis cloudopslag én lokale opslag, intelligente automatiseringen en ondersteuning voor Apple HomeKit. Zelfs een chime wordt gewoon standaard meegeleverd. En dat zonder maandelijks abonnement. Je betaalt eenmalig 119 euro voor de videodeurbel en hebt vervolgens al deze functies tot je beschikking. Dat is redelijk uniek in deurbelland; al biedt TP-Link met de Tapo D230S1 ook alle functies gratis aan.

8.0
Aqara Smart Video Doorbell G4 1

Beoordeling
Aqara Smart Video Doorbell G4

Pluspunten
 • Goede prijs
 • Uniek design
 • Snel en betrouwbaar
 • Batterij én bedraad mogelijk
 • Meegeleverde Chime
 • Zonder abonnement
Minpunten
 • Beetje teveel plastic
 • Kijkt niet goed naar onderen
 • App heeft werk nodig

Beoordeling Aqara Smart Video Doorbell G4

De Aqara Smart Video Doorbell G4 is een rijk uitgeruste en toch zeer betaalbare videodeurbel. Voor 119 euro krijg je een compleet pakket inclusief chime. Je kunt de videodeurbel prima standalone gebruiken, maar ook in combinatie met een hub van Aqara voor automatiseringen met andere producten van de fabrikant. De app mag wat overzichtelijker en de brede kijkhoek zal wellicht niet bij iedereen in de smaak vallen, maar de snelle reactietijd, betrouwbaarheid en de vele opties zorgen voor een zeer degelijke videodeurbel die we zeker kunnen aanraden.

Lees de volledige review
Ring Battery Video Doorbell Plus
Lees ook

5 redenen waarom je geen slimme deurbel moet nemen

Eufy Video Doorbell Dual

De Eufy Video Doorbell is één van de populairste videodeurbellen in Nederland. De fabrikant komt dit keer met een opvolger. De Eufy Video Doorbell Dual heeft niet één, maar twee camera’s aan boord en komt met meerdere verbeteringen ten opzichte van het vorige model. Het grote voordeel van de verschillende beveiligingsproducten van Eufy is het feit dat je alle functies tot je beschikking hebt, zonder dat je een maandelijks abonnement hoeft te betalen. Het product kopen is voldoende, daarna ben je gewoon klaar. Voor de nieuwe Eufy Video Doorbell Dual geldt hetzelfde. Deze nieuwe videodeurbel is de opvolger van de Eufy Security Video Doorbell en sluit je wederom aan op de meegeleverde HomeBase 2. Dit basisstation zorgt niet alleen voor de opslag van je videobeelden (16 GB), maar doet ook dienst als alarm, gong en als hub voor je Eufy-apparaten.

7.0
Eufy Video Doorbell Dual

Beoordeling
Eufy Video Doorbell Dual

Pluspunten
 • Goede basisfuncties
 • Tweede camera biedt meerwaarde
 • Geen abonnement nodig
 • Automatische reacties instellen bij aanbellen
 • In potentie één van de beste videodeurbellen
Minpunten
 • Nog groter dan de vorige versie
 • Gezichtsherkenning werkt niet
 • Afleverbeveiliging werkt maar half
 • Videodeurbel is gewoon nog niet af

Beoordeling Eufy Video Doorbell Dual

Eufy heeft een verdere verfijning van een al uitstekende videodeurbel willen doorvoeren met de Eufy Video Doorbell Dual en weet daar op dit moment ten dele in te slagen. Je hebt alle bekende functies van de voorganger en daar zijn extra functies als Afleverbeveiliging en Bekende Gezichten aan toegevoegd. De basis werkt uitstekend en ook de tweede camera is een nuttige toevoeging, maar de extra AI-functies werken maar half. We hebben zelf de Google Nest Doorbell hangen en daar werkt de gezichtsherkenning en de pakketdetectie uitstekend. Bij deze videodeurbel van Eufy is dat nog niet het geval. Lees je deze review pas over een aantal maanden? Wellicht heeft Eufy de functies dan goed werkend gekregen middels updates. In potentie heeft Eufy hier namelijk een echte winnaar in handen, mede doordat je geen abonnement nodig hebt. Nu is de Eufy Video Doorbell Dual een videodeurbel die te vroeg in de markt is gezet met experimentele functies die (nog) niet goed werken.

Lees de volledige review

Arlo Video Doorbell

Eén van de betere slimme deurbellen is de Arlo Video Doorbell. Deze bel heeft een unieke beeldverhouding van 1:1, waardoor je ook prima kunt checken of er een pakketje voor de deur ligt. De maximale resolutie bedraagt 1536 bij 1536 pixels en de kijkhoek is met 180 graden best groot (al blijkt dat het apparaat dat niet helemaal redt). Verder kun je rekenen op tweewegcommunicatie, nachtvisie, digitale zoom (tot twaalf keer), een sirene natuurlijk een instelbare activiteitenzone, zodat je geen valse alarmen krijgt.

Helaas heeft dit model geen lokale opslagmogelijkheden. Wil je dus opgenomen beeld terugkijken, dan dien je een abonnement af te sluiten. Je krijgt dan een uitgebreide bewegingsdetectie, die onderscheid maakt tussen mensen, dieren en objecten. De beelden worden opgeslagen voor dertig dagen; daarna ben je ze kwijt. Het design heeft wat weg van een Nest Hello, maar gelukkig heeft het model wel een eigen smoelwerk met zijn langere ontwerp. De bouwkwaliteit is erg stevig, waardoor de deurbel dus ook tegen een stootje kan. Naast een bedrade variant is er ook een variant die werkt op een accu.

8.5
Doorbell

Beoordeling
Arlo Video Doorbell

Pluspunten
 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Veel extra opties en instellingsmogelijkheden
 • Duidelijke app
Minpunten
 • Kinderziektes in de software
 • Geen livebeelden naar Google Nest Hub bij aanbellen
 • Aansluiten kan lastig zijn

Beoordeling Arlo Video Doorbell

De Arlo Video Doorbell is in potentie één van de beste videodeurbellen op de markt, ware het niet dat de software verschillende kinderziektes heeft. Over het algemeen stoort het je niet in de betrouwbaarheid van de videodeurbel, maar je moet soms even een omweg nemen om er te komen. Dit moet Arlo snel oplossen, want ik ben zeker niet de enige die tegen deze problemen is aangelopen. Opnames worden echter altijd snel en betrouwbaar opgenomen, net als het tonen van notificaties op je smartphone.

Afgezien van de kinderziektes in de software is de Arlo Video Doorbell een genot om mee te werken. De beeld- en geluidskwaliteit is uitstekend en de videodeurbel heeft veel mogelijkheden om zaken aan te passen. Ook de extra’s als de sirene, quick reply messages en de voicemail-optie zijn waardevolle toevoegingen. Ben je op zoek naar een videodeurbel? Overweeg dan zeker de Arlo Video Doorbell.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Video Doorbell

Ring Video Doorbell 4

De Ring Video Doorbell 4 doet een kleine stap vooruit ten opzichte van het vorige model met verbeterde dual-band wifi-connectiviteit en een accu die iets langer meegaat. Ook is er nu een Pre-Roll-functie in kleur waarbij er een video gemaakt wordt van vier seconden voor een gebeurtenis. De aanleiding voor een melding kun je dus altijd zien en dat is een fijne meerwaarde.

Heb je al een Ring Video Doorbell 3? Dan is upgraden niet de moeite waard. Heb je nog geen videodeurbel? Kijk dan zeker eens naar de Ring Video Doorbell 4. Je krijgt een fijne beeld- en audiokwaliteit en een uitgebreide en overzichtelijke app tot je beschikking. Denk aan Full HD-beeld (1.920 bij 1.080 pixels), nachtvisie, tweewegcommunicatie en een makkelijke installatie zonder gedoe met de batterij. Bedraad aansluiten kan echter ook voor maximale flexibiliteit.

7.5
ring-video-doorbell-4-bel

Beoordeling
Ring Video Doorbell 4

Pluspunten
 • Pre-Roll in kleur
 • Uitgebreide, overzichtelijke app
 • Fijne beeld- en audiokwaliteit
Minpunten
 • Weinig vernieuwing
 • Abonnement noodzakelijk
 • Smarthome-integraties

Beoordeling Ring Video Doorbell 4

De Ring Video Doorbell 4 is de beste slimme deurbel die het bedrijf uitbracht. Maar dat betekent niet dat het een feilloos apparaat is. Zo kunnen we nog steeds geen beelden lokaal opslaan en ben je verplicht een abonnement af te sluiten wanneer je beelden wil terugzien. Ook is het jammer dat Ring nog steeds niet de Quick Reply-functie overhevelt naar Europa. Met die optie stel je standaardberichten in voor wanneer je niet thuis bent. Zo kun je tegen een pakketbezorger zeggen dat die het pakket in het zicht van de camera mag leggen, bijvoorbeeld. Maar niet in Nederland, dus.

De beeldkwaliteit is fijn, duidelijk en heel kleurrijk. Het nachtzicht werkt ook meer dan prima; je kunt immers goed details onderscheiden. Verder is het zo dat de Pre-Roll-functie van toegevoegde waarde is en is het fijn dat er verbeteringen zijn voor de accu en de dual-band wifi. Het installeren gaat nog even snel. Jammer van de smarthome-integraties, maar de app is gelukkig wel overzichtelijk en uitgebreid. Ondanks alles voelt de Ring Video Doorbell 4 aan als een kleine stap voorwaarts, omdat er te weinig vernieuwd of uitgebreid wordt ten opzichte van z'n voorganger.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Video Doorbell 4

SwitchBot Lock

Het heeft even geduurd voordat de SwitchBot Lock op de markt was (iets minder dan een jaar na aankondiging, maar sinds begin 2023 kun je dit slimme slot aanschaffen). Dit product is zeer gemakkelijk te installeren, zonder enige vorm van technische kennis. Je plaatst dit slimme slot gewoon over je bestaande slot (en sleutel) heen. Vervolgens bedien je die sleutel in het slot op een slimme manier via je smartphone of via je stem. Grote voordelen van dit slot zijn dat die werkt met nfc-tags en dat de app duidelijk is. Maar als je er eentje aanschaft, houd er dan rekening mee dat die misschien niet sterk genoeg is voor jouw deurslot. Ook is het een fors apparaat.

7.0
SwitchBot Lock-9

Beoordeling
SwitchBot Lock

Pluspunten
 • Gemakkelijk over je sleutel te plaatsen
 • Alle basisfuncties zijn aanwezig
 • NFC-tags meegeleverd
 • Betaalbaar
 • Duidelijke app
Minpunten
 • Motor eigenlijk te zwak voor veel Europese deuren/sloten
 • Past niet op alle deuren/sloten
 • Handleiding gericht op VS
 • Plastic behuizing en erg groot

Beoordeling SwitchBot Lock

Voldoe je precies aan de compatibiliteitscheck van SwitchBot en moet het niet teveel kracht kosten om de deur open te draaien? Dan is de SwitchBot Lock een betaalbare manier om je voordeur slim te maken. Er is geen ingewikkelde installatieprocedure, want je plaatst (en plakt) het geheel gewoon over je eigen slot en sleutel heen. Dit slot is eigenlijk ideaal voor je studentenkamer of voor appartementen met de deur aan de binnenkant in een gang. Mocht je een deur binnen in huis op slot willen doen, dan werkt dit ook perfect. Voor de echte zware voordeuren in Nederland en Europa zal het niet altijd even goed werken. Het motortje is dan gewoon te zwak. Er zitten dus nogal wat haken en ogen aan dit slot waar je rekening mee moet houden.

In de basis is het een prima apparaat die over alle mogelijke basisfuncties beschikt, betrouwbaar werkt en lekker stil is. Voor wat meer geavanceerde functies of voor een slot die wat beter werkt op onze zware voordeuren en sloten zul je wel verder moeten zoeken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker SwitchBot Lock

Nuki Smart Lock 3.0 Pro

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is het nieuwste slimme slot in deze lijst. Dit model is flink verbeterd ten opzichte van de Smart Lock 2.0 en ook ten opzichte van de reguliere 3.0, die veel op de Nuki Smart Lock 2.0 lijkt. Bij het Pro-model heb je geen Bridge meer nodig, deze is namelijk ingebouwd. Ingebouwde wifi is een groot pluspunt, net als het Power Pack dat nu standaard meegeleverd wordt.

De installatie is uiterst eenvoudig en je krijgt opties in overvloed. Ook op het gebied van smarthome-integratie kun je alle kanten op. De Nuki Smart Lock 3.0 is een gebruiksvriendelijk slim deurslot waarmee je niet alleen jezelf, maar ook mensen in je omgeving op een gemakkelijke manier toegang tot je huis geeft. Je hebt de volledige controle en we hebben dit vooral als een zeer betrouwbaar deurslot ervaren.

9.0
Nuki Smart Lock 3.0 Pro pers
FWD award

Beoordeling
Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Pluspunten
 • Eenvoudige montage en installatie
 • Geen Bridge meer nodig
 • Opties in overvloed
 • Smarthome-integratie
 • Betrouwbaar en gebruiksvriendelijk
Minpunten
 • Deursensor is duur, wit en fors
 • Inlezen in de mogelijkheden noodzakelijk

Beoordeling Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Als we alles bij elkaar nemen en de prijs van 249 euro erbij pakken dan kunnen we niets anders dan de Nuki Smart Lock 3.0 Pro een echte aanrader noemen. Nuki heeft de derde generatie één belangrijk voordeel gegeven ten opzichte van de tweede generatie: ingebouwd WiFi, waardoor de Bridge vervalt. Daarnaast is het handig (en voordeliger voor jou als eindgebruiker) dat het Power Pack nu standaard meegeleverd wordt. Verder zijn er niet veel spannende verbeteringen te ontdekken, maar Nuki had het principe van een slim deurslot dan ook al aardig onder de knie. De installatie is eenvoudig, de montage gaat snel (en is geschikt voor bijna elke deur) en qua gebruik heb je mogelijkheden te over om het slot naar eigen wens in te stellen. De smarthome-integratie is een groot pluspunt, de ietwat dure, grote en alleen witte deursensor een klein minpuntje. Voor 39 euro verwachten we sowieso een zwarte variant, Nuki.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nuki Smart Lock 3.0 Pro

Loqed Touch Smart Lock

De Loqed Touch Smart Lock doet het anders dan andere slimme sloten. Sterker nog, je hebt helemaal geen sleutels meer nodig. Dat kan ook niet, want het sleutelgat is namelijk verdwenen. Je hoeft niet bang te zijn om niet meer binnen te komen als je smartphone leeg is. Aan werkelijk ieder scenario is gedacht en je kunt altijd naar binnen.

Loqed is een slim slot van Nederlandse bodem en is SKG drie sterren gecertificeerd. Je bedient het slimme slot met de Loqed-app, of althans. Dat kan. Sta je dichtbij met je smartphone? Dan kan je ook het display gebruiken om even te drukken middels de functie Touch to Open. Of je kan de deur vanzelf open laten gaan. Of gebruik een zescijferige code op het display zelf. De mogelijkheden zijn eindeloos. Loqed wordt continue verder bijgewerkt en heeft al veel extra functies gekregen sinds de lancering. Het slimme slot heeft een modern design en is makkelijk zelf te installeren.

8.0
Loqed-1

Beoordeling
Loqed Touch Smart Lock

Pluspunten
 • Huissleutels niet meer nodig
 • Makkelijk zelf te installeren
 • Duidelijke app
 • Modern design
 • Binnenkomen via app, keypad én Touch to Open
Minpunten
 • Touch to Open kent z'n beperkingen
 • SKG 3 vervalt bij actieve keypad
 • Prijzig

Beoordeling Loqed Touch Smart Lock

Het Loqed Touch Smart Lock doet het echt anders dan andere slimme sloten. Je hebt geen back-up sleutels meer nodig, want er is helemaal geen sleutelgat in je deur meer te vinden. Je vervangt echt de cilinder en de Loqed is dan ook geen slim slot dat je over je bestaande huissleutel en cilinder plaatst. Toch kun je altijd weer naar binnen. En dat geeft een fijn gevoel.

Daarnaast heeft een slim slot toch een grotere drempel dan andere smarthome-apparatuur. Het is tenslotte wel je 'hele hebben en houwen' wat achter de voordeur zit. En daar ben je uiteraard zuinig op. Het slot is SKG-3 gecertificeerd (mits keypad uitgeschakeld) en middels end-to-end encryptie, het op afstand blokkeren van sleutels en codes via de website en de unieke encryptiesleutels per gebruiker lijkt dit ook goed te zitten. Het Loqed Touch Smart Lock is dan ook een uniek slim slot in de huidige markt, maar is wellicht niet voor iedereen. De hoge prijs speelt hierbij ook een rol. Bekijk het slimme slot zelf op de website van Loqed.

Lees de volledige review

Tedee

Tedee is een fabrikant van een slim slot met dezelfde naam. Dat kan een beetje verwarrend zijn; maar gelukkig is het slot dat zelf niet. Het slimme slot van Tedee is een slim slot dat je als het ware op je voordeurslot monteert. De draai- en drukknop zit dus op je deur. In tegenstelling tot de sloten van bijvoorbeeld Yale, hoef je geen sleutel in het sleutelgat te laten zitten. De Tedee werkt namelijk met een speciale cilinder, die je meegeleverd krijgt op het moment dat je zo’n unit bestelt.

De installatie is misschien even een dingetje, maar leverde geen grote problemen op. Dit slimme slot werkt precies zoals geadverteerd en heeft beveiliging hoog in het vaandel staan. De lange batterijduur, volop integraties en de mogelijkheid om je eigen sleutels nog steeds als backup te gebruiken zorgen ervoor dat de Tedee één van de beste slimme sloten van dit moment is.

9.0
tedee-slot
FWD award

Beoordeling
Tedee

Pluspunten
 • Werkt zoals geadverteerd
 • Beveiliging en integraties
 • Strak, toegankelijk design
 • Lange batterijduur
 • Eigen sleutels als back-up
Minpunten
 • Je kunt niet zien of de deur dicht zit
 • Installatie mag iets duidelijker

Beoordeling Tedee

Het slimme slot van Tedee is zo'n zeldzaam goed product dat precies werkt zoals geadverteerd. Natuurlijk zijn er kleine dingen die beter kunnen, zoals een ietwat duidelijkere installatie. Ook kun je niet zien of de deur daadwerkelijk dicht zit of niet, zoals dat wel met de Yale Linus kan. Maar voor de rest werkt het slot perfect, zijn we geen gekke problemen tegengekomen en straalt het strakke slot veel vertrouwen uit. De Tedee is bovendien, dankzij het design, erg toegankelijk. Ook is het fijn dat je altijd nog eigen sleutels als back-up kunt gebruiken.

Lees de volledige review

Bold Smart Lock

Hoewel het slimme slot van Bold al enige tijd op de markt uit is, hebben wij het product onlangs nog eens op de pijnbank gelegd. Om te kijken of het nou echt zo goed is als veel mensen beweren. En ja, we werden enigszins verrast door het gemak van dit slimme product. Niet alleen kun je hem letterlijk binnen vijf minuten installeren (inclusief een korte installatie binnen de app), ook is het gebruik daarna ontzettend toegankelijk. Je kunt de deur vervolgens openen middels de app, maar ook met een pincode. Die code voer je in met de draaiknop aan de buitenkant van de deur, waardoor je altijd naar binnen kunt.

8.5
Bold Connect slot

Beoordeling
Bold Smart Lock

Pluspunten
 • Installatie binnen vijf minuten
 • Sleutelloos naar binnen
 • Veilige draaiknop aan de buitenkant
 • Toegankelijk systeem
 • Overzichtelijke app
 • Unieke pincodefunctie
Minpunten
 • Geen fysieke back-up (zoals een sleutel)
 • Deur openen duurt iets langer
 • Deur gaat niet openen zodra je aan komt lopen

Beoordeling Bold Smart Lock

Ondanks dat ga ik na het schrijven van de recensie, na de Bold Smart Lock enkele weken getest te hebben, toch weer omwisselen voor de Tedee. Niet omdat de Bold slecht is, integendeel. Maar het is een slim slot met twee duidelijke kanten. Enerzijds erken ik het gemak en het gevoel van veiligheid. Het instellen en gebruiken van de pincode is uniek, en voorkomt dat je altijd met je smartphone in je hand staat. Plus: met de wifi-bridge van Bold maak ik me ook geen zorgen dat ik mijn huis niet binnenkom. Maar ik ben nou eenmaal meer gemak gewend dan dit.

Want aan de andere kant vind ik het jammer dat Bold de deur niet opent zodra ik aan kom lopen (hij komt wel van het slot, maar ik moet nog steeds aan de knop draaien), of wanneer ik op de ontgrendelknop druk. Dat is wellicht iets minder veilig – maar voor dit soort producten geldt dat ze zo veilig zijn als de gebruiker. Daarnaast vind ik het idee van een sleutel als back-up heel geruststellend. Ondanks de goede ervaringen met dit slot vind ik dat ondanks alles het belangrijkste. Maar zoek je een toegankelijk slim slot, dat zich zo laat installeren en een sleutelloze toegang biedt, tegen een schappelijke prijs, dan is de Bold een fijne optie.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Bold Smart Lock

Nuki Keypad 2.0

Tot slot willen we je nog even wijzen op het bestaan van de Nuki Keypad 2.0. Een aantal maanden geleden hebben we het nieuwste slimme deurslot van Nuki getest; de Nuki Smart Lock 3.0 en 3.0 Pro. Speciaal voor dit deurslot introduceert Nuki nu ook een nieuwe accessoire genaamd de Keypad 2.0. Met dit kleine toetsenbordje kun je niet alleen de deur openen middels een code, maar ook middels je vingerafdruk. Hoe dat bevalt in de praktijk, lees je in de review.

8.0
Review Nuki Keypad 2.0 4

Beoordeling
Nuki Keypad 2.0

Pluspunten
 • Code en vingerafdruk werken perfect
 • Snelle montage en installatie
 • Compleet toegangsbeheer
 • Onmisbare accessoire voor het Nuki deurslot
Minpunten
 • Koppeling ging niet perfect
 • Voorlopig alleen voor de Nuki 3.0-serie
 • Erg duur

Beoordeling Nuki Keypad 2.0

Nuki heeft met de Keypad 2.0 een functie toegevoegd die het nog eenvoudiger en vooral sneller maakt om je voordeur te openen. De nieuwe accessoire ziet er strak en modern uit, is eenvoudig te monteren en installeren, en bevat voldoende instellingsmogelijkheden om het toegangsbeleid naar eigen wens af te stellen. De vingerafdrukscanner werkt perfect; in onze testperiode hebben we geen enkele misser gehad. Voor de Nuki-gebruikers die de toegangsverlening nog wat eenvoudiger en veiliger willen hebben is de Keypad 2.0 een onmisbare accessoire, ware het niet dat de prijs van 159 euro aan de (veel te) hoge kant is. Zeker aangezien de Nuki Smart Lock 3.0 op verschillende plekken voor diezelfde prijs (of zelfs minder) gekocht kan worden. Een prijs rond de 100 euro is beter te verantwoorden aangezien de Keypad 1.0 met alleen het codepaneel momenteel zo'n 75 euro kost.

Lees de volledige review

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme deurbellen en deursloten, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (3)