Review: Nuki Keypad 2.0 – deuren openen met je vingerafdruk

08 november 2022 5 Minuten 0 Reacties
Review Nuki Keypad 2.0 4

Nuki komt met een nieuwe accessoires voor zijn slimme deursloten. Het nieuwe product is de Nuki Keypad 2.0, logischerwijs de opvolger van de eerste generatie. De belangrijkste vernieuwing is de vingerafdrukscanner.

Een aantal maanden geleden hebben we het nieuwste slimme deurslot van Nuki getest; de Nuki Smart Lock 3.0 en 3.0 Pro. Speciaal voor dit deurslot introduceert Nuki nu ook een nieuwe accessoire genaamd de Keypad 2.0. Met dit kleine toetsenbordje kun je niet alleen de deur openen middels een code maar ook middels je vingerafdruk.

Wat is de Nuki Keypad 2.0?

De Nuki Keypad 2.0 is een codepaneel dat gekoppeld wordt aan het slimme deurslot van Nuki. Net als de eerste generatie Keypad kan de 2.0-variant het slot middels een cijfercode openen. Nieuw is echter de ingebouwde vingerafdrukscanner waardoor het slot met je vingerafdruk te openen is. Belangrijk om te weten: de Keypad 2.0 werkt momenteel alleen met de Nuki Smart Lock 3.0 en Smart Lock 3.0 Pro.

Naast het toevoegen van de vingerafdrukscanner heeft Nuki het design van het codepaneel van een update voorzien. De nieuwe Keypad is een stuk groter geworden, met beter voelbare knoppen en een moderne afwerking. De Keypad 2.0 is te koop voor een prijs van 159 euro.

Design en installatie

De eerste generatie Keypad van Nuki was een robuust, rubberen codepaneel dat ook relatief klein van formaat was. De nieuwe generatie is een stuk groter, met name door de toevoeging van de vingerafdrukscanner. Daarnaast is het codepaneel nu gemaakt van hard plastic en individuele knoppen met een grotere travel (duidelijkere feedback). In zijn totaliteit oogt de nieuwe Keypad wat moderner en strakker. Ook deze generatie komt met een plakstrip op de achterzijde, waarmee het codepaneel muurvast tegen bijvoorbeeld een kozijn geplakt kan worden.

Wij plakken de Keypad 2.0 tegen de brievenbus, vlak naast de deur. Hier valt de accessoire minder op en is hij nog altijd goed bereikbaar. De installatie van de Keypad vindt plaats in de Nuki-app. Hier voeg je een nieuwe Keypad toe of vervang je een eerdere generatie. Dat koppelen gaat via bluetooth en daar hadden we wel een poging of vijf voor nodig. De accessoire werd in eerste instantie niet gevonden, al gaf hij wel aan gekoppeld te zijn. Dat gezegd hebbende lukte het de vijfde keer wel en zijn het deurslot en de Keypad met elkaar gekoppeld. Als je een oudere generatie vervangt dan worden de toegangscodes automatisch overgezet. Is het je eerste codepaneel, dan kun je direct een toegangscode en een beveiligingscode aanmaken.

Ook krijg je de mogelijkheid een vingerafdruk toe te voegen. Dit doe je door je vinger een aantal keer in iets verschillende hoeken op de scanner te plaatsen. Hiermee wordt de volledige afdruk goed gescand. Vervolgens geef je de vingerafdruk een naam mee en kun je direct aan de slag. Verdere instellingen zijn het wel of niet kunnen vergrendelen van de deur met de Keypad, de mogelijkheid om een toegangscode en vingerafdruk tijdelijke toegang te verlenen en de optie om de actie van de ontgrendeling te kiezen (deur openen, vergrendelen, ontgrendelen of Lock ‘n’ Go). In de app kun je de statistieken over het gebruik van de Keypad inzien en de helderheid van de leds aanpassen. Vanzelfsprekend kun je ook meerdere toegangscodes en vingerafdrukken toevoegen.

Gebruik

Over het gebruik van de Nuki Keypad 2.0 kunnen we kort maar krachtig zijn, want eenmaal ingesteld doet deze accessoire precies wat er beloofd wordt. Zowel de code als de vingerafdrukken werken naar behoren, zonder fouten of problemen. De vingerafdruk wordt binnen een seconde herkend en na 3 extra seconden gaat de deur vanzelf open. Wel is het verstandig even goed na te denken met welke vinger(s) je het makkelijkst bij het codepaneel komt als je voor de deur staat, ook wanneer je iets in je handen hebt.

De vingerafdrukscanner hebben we vanzelfsprekend ook even uitgeprobeerd met de rest van het gezin. Iedereen kon zonder problemen een scan met code aanmaken en deze gebruiken. Ook het tijdelijk toegang geven werkt zonder problemen. Na de ingestelde periode vindt zowel de vinger als de code geen gehoor bij het codepaneel. Kortom, de nieuwe Keypad 2.0 is een ideale accessoire waarmee je snel jouw Nuki deurslot kunt openen.

Accuduur

De Nuki Keypad 2.0 komt met maar liefst vier AAA-batterijen, maar volgens Nuki moeten deze minimaal 12 maanden meegaan. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van hoe vaak het codepaneel gebruikt wordt. We hebben dit nog niet kunnen testen, dus voor nu houden we die 12 maanden aan. Mocht dat veranderen dan updaten we dit onderdeel.

Conclusie

Nuki heeft met de Keypad 2.0 een functie toegevoegd die het nog eenvoudiger en vooral sneller maakt om je voordeur te openen. De nieuwe accessoire ziet er strak en modern uit, is eenvoudig te monteren en installeren, en bevat voldoende instellingsmogelijkheden om het toegangsbeleid naar eigen wens af te stellen. De vingerafdrukscanner werkt perfect; in onze testperiode hebben we geen enkele misser gehad. Voor de Nuki-gebruikers die de toegangsverlening nog wat eenvoudiger en veiliger willen hebben is de Keypad 2.0 een onmisbare accessoire, ware het niet dat de prijs van 159 euro aan de (veel te) hoge kant is. Zeker aangezien de Nuki Smart Lock 3.0 op verschillende plekken voor diezelfde prijs (of zelfs minder) gekocht kan worden. Een prijs rond de 100 euro is beter te verantwoorden aangezien de Keypad 1.0 met alleen het codepaneel momenteel zo’n 75 euro kost.

8.0
Review Nuki Keypad 2.0 4

Beoordeling
Nuki Keypad 2.0

Pluspunten
  • Code en vingerafdruk werken perfect
  • Snelle montage en installatie
  • Compleet toegangsbeheer
  • Onmisbare accessoire voor het Nuki deurslot
Minpunten
  • Koppeling ging niet perfect
  • Voorlopig alleen voor de Nuki 3.0-serie
  • Erg duur

Beoordeling Nuki Keypad 2.0

Nuki heeft met de Keypad 2.0 een functie toegevoegd die het nog eenvoudiger en vooral sneller maakt om je voordeur te openen. De nieuwe accessoire ziet er strak en modern uit, is eenvoudig te monteren en installeren, en bevat voldoende instellingsmogelijkheden om het toegangsbeleid naar eigen wens af te stellen. De vingerafdrukscanner werkt perfect; in onze testperiode hebben we geen enkele misser gehad. Voor de Nuki-gebruikers die de toegangsverlening nog wat eenvoudiger en veiliger willen hebben is de Keypad 2.0 een onmisbare accessoire, ware het niet dat de prijs van 159 euro aan de (veel te) hoge kant is. Zeker aangezien de Nuki Smart Lock 3.0 op verschillende plekken voor diezelfde prijs (of zelfs minder) gekocht kan worden. Een prijs rond de 100 euro is beter te verantwoorden aangezien de Keypad 1.0 met alleen het codepaneel momenteel zo'n 75 euro kost.

Reacties (0)