Review: Ring Video Doorbell Wired – goedkoopste videodeurbel van Ring

04 juli 2021 + 10 minuten 0 Reacties
Ring Video Doorbell Wired
FWD award

In deze review gaan we aan de slag met de goedkoopste videodeurbel van Ring. De Ring Video Doorbell Wired kost 59 euro en lijkt toch verrassend compleet te zijn.

De Ring Video Doorbell Wired is de goedkoopste videodeurbel in het assortiment van Ring. De kleine en compacte videodeurbel werd in januari aangekondigd en is sinds kort verkrijgbaar in de Benelux. Voor 59 euro lijk je erg veel videodeurbel voor je geld te krijgen. Waarom zou je dan een veel duurder model kopen?

Wat is het?

De Ring Video Doorbell Wired is een videodeurbel met 1080p HD-video en tweerichtingsspraak. Je ontvangt bewegingsmeldingen en kunt zelf bewegingszones instellen. Bij het aanbellen kun je direct via je smartphone communiceren met je bezoeker. Nachtzicht is ook aanwezig. Deze videodeurbel werkt enkel bedraad en dus niet op een accu. Je kunt het aansluiten op je bestaande deurbelaansluiting (8-24 VAC), maar de Ring Video Doorbell Wired kan niet je bestaande gong gebruiken. Je moet dus een Ring Chime of Amazon Echo-speaker aanschaffen als je meer wilt dan alleen geluid via je smartphone wanneer er wordt aangebeld.

De Ring Video Doorbell Wired is veel kleiner en compacter dan andere videodeurbellen van Ring. Er zit een klein frontje op die om de videodeurbel heen valt en de schroefgaten afdekt. Het design is verder typisch Ring. Strak en zwart en een grote knop in het midden met een oplichtende ring rond de knop. De Ring Video Doorbell Wired is alleen in deze zwarte kleur verkrijgbaar. Dit model is weerbestendig en functioneert tussen de -20 en 50 °C.

Sluit je een Ring Protect-abonnement af voor 3 euro per maand (je krijgt 30 dagen gratis bij aanschaf van de videodeurbel), dan kun je beelden opnemen en opslaan, heb je uitgebreide meldingen, mogelijkheden zoals Advanced Pre-Roll (een videopreview voorafgaand aan de melding), personendetectie en meldingen met afbeeldingen voor een snelle preview in realtime. Je kunt de videodeurbel ook zonder Ring Protect-abonnement gebruiken, maar dan worden beelden dus niet opgeslagen en mis je al deze extra’s.

Installatie Ring Video Doorbell Wired

De installatie is op papier best eenvoudig. Je download de Ring-app en voegt een nieuw product toe. In de basis is het gewoon de oude deurbel eraf halen en de Ring Video Doorbell Wired aansluiten (Standaard deurbelsysteem met 8-24 VAC, max. 40 VA, 50/60 Hz, of 24 VDC, 0,5 A, 12 W.), maar je moet je bestaande binnendeurbel (gong) uitschakelen wanneer je daar over beschikt. En na het testen van verschillende bedrade deurbellen in verschillende huizen weten we inmiddels dat het nogal nauw steekt met de vereisten en dat een ‘standaard deurbelsysteem’ in Nederland een ruim begrip is en in ieder huis anders is. En dat bleek hier ook weer het geval te zijn, dus we moesten weer gaan knutselen om het voor elkaar te krijgen.

De installatie wordt verder duidelijk uitgelegd, maar kies altijd voor veilig en schakel een elektricien in als je niet weet wat je doet. Kom je er niet uit en wil je geen elektricien inschakelen? Je kunt ook de bestaande belkabels helemaal negeren en een Ring-stekkeradapter aanschaffen. Deze steek je gewoon in het stopcontact. Dat kan iedereen zelf doen, maar je moet wel weer een extra aankoop doen. De Ring stekkeradapter kost 25 euro. Dit is verreweg de gemakkelijkste optie voor installatie.

De installatie van de videodeurbel zelf begint overigens met het scannen van de QR-code. Deze vind je zowel op de doos als op de videodeurbel zelf. En wat ik ook probeerde, ik kreeg de videodeurbel niet geïnstalleerd in de app. Totdat ik de QR-codes controleerde op de verpakking en de videodeurbel en zag dat ze compleet verschillend waren. Ik pakte nu de QR-code op de videodeurbel in plaats van de verpakking en toen lukte het meteen. Pak dus voor de zekerheid maar gewoon de QR-code op de videodeurbel zelf.

De installatieprocedure is verder heel duidelijk. Je voegt je wifi-wachtwoord in, klikt een paar vensters door en je bent klaar. Let op dat je bij dit model alleen 2.4 GHz kunt kiezen. Nu wordt de laatste firmware-update nog even gedownload en geïnstalleerd (dit duurt maximaal 15 minuten) en de Ring Video Doorbell Wired is klaar voor gebruik.

Ring-app

De Ring-app is een voorbeeld van een goede app. Ring heeft natuurlijk ook al flink wat jaren kunnen oefenen om de app verder te perfectioneren en dat is ze goed gelukt. Het thuisscherm toont je videodeurbel (en mits aanwezig, de andere verbonden beveiligingscamera’s of het alarmsysteem). Je kunt met één druk op de knop het livebeeld starten. Achter je videodeurbel druk je op het tandwieltje om de instellingen als bewegingsmeldingen, de gekozen chime (gong), gebeurtenissen of apparaatinstellingen te wijzigen. Middels enkele schuifjes kun je meldingen en/of bewegingsdetectie in- of uitschakelen. Ook kun je de beveiligingsmodus wijzigen tussen Thuis, Weg of Uitgeschakeld. Je kunt dit handmatig doen, maar ook geofencing gebruiken (de modus wijzigt aan de hand van je locatie). Deze opties kun je bovenaan op het dashboard zetten, zodat je de verschillende beveiligingsmodi ook zelf met één druk op de knop kunt wijzigen.

Ring app

Vanaf het thuisscherm vind je links bovenaan het hamburgermenu. Hier kun je apparaten bekijken of toevoegen, je abonnement op Ring Protect beheren en je Ring-account verder instellen. Het enige echte nadeel aan de app is het pushen van andere Amazon-producten. Ring wil erg graag dat je een Echo Dot of Echo Show met Alexa aanschaft om in combinatie met je Ring videodeurbel te gebruiken. Dat werkt overigens erg handig. Een Echo-speaker doet dienst als chime en op de Echo Show kun je ook de videobeelden laten zien. In Nederland gebruiken we de Alexa-speakers niet of nauwelijks, want Alexa spreekt nog geen Nederlands. En Google Assistant is bij Ring als onderdeel van Amazon geen optie.

Ring Video Doorbell Wired in gebruik

Vooraf waren we nogal verrast door de Ring Video Doorbell Wired. Het is een complete videodeurbel voor een fractie van de prijs van de gewone serie videodeurbellen van het merk. De videodeurbel moet je dan wel bedraad aansluiten, kan alleen op je 2.4 GHz wifi-netwerk en je kunt je bestaande gong niet gebruiken, maar voor de rest lijkt dit model aardig identiek met de veel duurdere modellen. En dat blijkt eigenlijk ook zo te zijn.

De Ring Video Doorbell Wired doet eigenlijk alles wat je ook bij een veel duurdere videodeurbel ziet, maar dan net even een slagje minder. De beeldkwaliteit is redelijk tot goed. De beelden in 1080p tonen duidelijk wie er voor de deur staat, maar de camera heeft soms wat moeite met licht en donker. Zo kunnen beelden of overbelicht zijn in de felle zon of zie je bij schemering niet meer zo goed wie er voor de deur staat. Schakelt de camera uiteindelijk over naar nachtzicht, dan is het weer duidelijker.

Tweewegcommunicatie is ook aanwezig. Zo kun je communiceren met je bezoeker. Het geluid uit de speaker op de videodeurbel is niet fantastisch, maar goed genoeg om je bezoeker te kunnen horen. Je moet wel redelijk luid tegen je smartphone praten, anders hoort je bezoeker het nauwelijks. Andersom geldt hetzelfde. De microfoon op de videodeurbel is niet van de allerbeste kwaliteit, maar voldoet om je bezoeker op je smartphone te horen.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een videodeurbel is betrouwbaarheid. Je wilt niets missen. Bewegingsmeldingen zijn bij dit model uiterst betrouwbaar en snel. Loopt er iemand voor je deur langs, dan ontvang je snel een melding. En het is fijn dat de Ring Video Doorbell Wired ook over instelbare bewegingszones beschikt. Zo kun je bepaalde gebieden uitschakelen.

bewegingszones Ring

Van alle activiteiten worden er beelden opgenomen en opgeslagen (mits je een Ring Protect-abonnement hebt). Deze kun je gemakkelijk terugkijken in de app. Dit model beschikt over de Advanced Pre-roll functie. Beelden worden niet alleen opgeslagen op het moment dat iemand in beeld loopt of aanbelt, maar tot zes seconden ervoor. Zo zie je dus echt alles en dat is een fijne extra van deze videodeurbel.

Belt er iemand aan? Je ontvangt direct een notificatie op je smartphone. Klik je hierop, dan word je naar het livebeeld gebracht. Je ziet wie er voor de deur staat en kunt op het microfoontje drukken om de tweewegcommunicatie te starten. Het moet gezegd worden dat er andere videodeurbellen zijn die je net even één a twee seconden sneller naar het livebeeld brengen en ook kan het even een seconde of twee duren voordat een bezoeker je daadwerkelijk hoort praten wanneer je op het microfoontje drukt voor tweewegcommunicatie. Toch duurt het allemaal niet overdreven lang, maar zorg wel dat je thuis over een goed wifi-netwerk beschikt. Hoe stabieler de verbinding, des te sneller de videodeurbel zal reageren. Ook je smartphone speelt een rol. Des te krachtiger de specificaties, des te eerder de app met livebeeld wordt geopend.

Koppeling met Alexa

Ring heeft geen chime (gong) meegeleverd bij het reviewmodel van de Ring Video Doorbell Wired. Die krijg je er ook in de winkel niet bij, maar kun je optioneel aanschaffen. Wel beschikken we hier over meerdere Amazon Echo Dots die we kunnen gebruiken als Chime. Via de Amazon Alexa-app maak je een koppeling met Ring (gebruik de Ring skill). Nadat de koppeling gemaakt is kies je in de Amazon Alexa-app hoe je Echo Dot moet reageren bij beweging of als er iemand aanbelt. Dit kan dus niet in de Ring-app zelf. Wanneer je daar kiest voor een chime, dan krijg je alleen de keuze uit de eigen chimes van Ring. Heb je de koppeling met een Alexa-speaker gemaakt, dan laat Alexa je weten wanneer er aangebeld wordt (There’s someone at your door) en wanneer er beweging gedetecteerd wordt (Motion detected). Het is daarnaast interessant om te zien dat Alexa sneller reageert dan de notificatie op je smartphone.

Dat is echter nog niet alles, want je kunt ook de Echo-speakers gebruiken om te communiceren met je bezoeker. Zeg: “Alexa, talk to the *naam deurbel*” en er wordt verbinding gemaakt. Dat je je bezoeker als afsluitende groet vervolgens “Alexa, stop” meegeeft (om de verbinding af te sluiten) moet je dan maar even voor lief nemen. Of je wacht natuurlijk tot je bezoeker weer weggelopen is. Heb je een Echo Show (5, 8 of 10), dan krijg je ook het beeld van je videodeurbel te zien. Ring is onderdeel van Amazon en daarmee dus de grote concurrent van Google. Er is dan ook geen ondersteuning voor Google Assistant en Google Home.

Voor- en nadelen

Het is knap wat Ring allemaal in een videodeurbel van 59 euro heeft weten te stoppen. Je vraagt je toch af waarom andere videodeurbellen dan zo duur moeten zijn? Je hebt vrijwel alle functies tot je beschikking die je maar kunt wensen, inclusief de Advanced Pre-roll functie, personendetectie en instelbare bewegingszones. Het beeld is vrij goed, maar kan toch niet tippen aan een duurdere videodeurbel. Meldingen zijn daarnaast betrouwbaar en komen altijd binnen. Beelden worden altijd goed opgenomen bij gebeurtenissen. In de testperiode hebben we geen missers gehad. De Ring Video Doorbell Wired beschikt over een compact design en is niet zo’n enorm blok aan je voordeur als we wel eens bij andere modellen zien. De Ring-app is daarnaast makkelijk in gebruik en zeer overzichtelijk. De koppeling die te maken is met de Amazon Echo-speakers is daarnaast briljant en werkt fantastisch. Wat voor concessies moet je dan toch doen ten opzichte van een duurdere videodeurbel?

Livebeeld Ring Video Doorbell Wired

Ten eerste je eigen gong. Die kun je niet meer gebruiken. Je krijgt uiteraard bericht op je smartphone wanneer er beweging is gedetecteerd of wanneer iemand op de bel heeft gedrukt, maar wil je een losse gong dan zul je een Ring Chime of een Amazon Echo-speaker moeten aanschaffen. Ten tweede de installatie. Er zitten grote verschillen in wat men een ‘standaard deurbelsysteem’ vindt, dus het moet maar net op jouw deurbelsysteem aangesloten kunnen worden. Er is geen ingebouwde accu, dus je moet dit model echt bedraad aansluiten. Heb je daar allemaal geen zin in? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Koop een Ring-stekkeradapter en je bent direct klaar, maar het is wel weer een extra aankoop die je moet doen. In tegenstelling tot sommige andere videodeurbellen van Ring mist de 5Ghz-ondersteuning. Je moet de Ring Video Doorbell Wired dus op 2.4 GHz verbinden met je wifi-netwerk. Tot slot hebben we hier te maken een videodeurbel van Ring en dat betekent dat je eigenlijk een abonnement op Ring Protect moet nemen voor 3 euro per maand (30 euro per jaar). Zonder dat abonnement mis je de geavanceerde functies en worden de beelden niet opgeslagen. In feite is de videodeurbel dan alleen een doorgeefluik. Je kunt zien wie er voor de deur staat en verder niets. Aan de andere kant. Deze videodeurbel kost maar 59 euro, dus dan neem je veel van deze minpunten voor lief.

Conclusie

We zijn onder de indruk wat Ring met de Video Doorbell Wired heeft gepresteerd. Voor 59 euro heb je een complete videodeurbel in handen die ook nog eens gebruik kan maken van geavanceerde functies die je normaal alleen bij duurdere modellen ziet. De installatie kan even een dingetje zijn en je kunt je eigen gong niet gebruiken, dus mogelijk komen er toch extra kosten bij. We zijn geen fan van een abonnement op je videodeurbel, maar in dit geval is de meerwaarde met onder andere de Pre-roll functie wel duidelijk aanwezig. De Ring Video Doorbell Wired is de goedkoopste videodeurbel van Ring. En kijken we naar de prijs-kwaliteitsverhouding, dan is het misschien ook wel de beste videodeurbel van deze fabrikant.

8.5
ring-video-doorbell-wired-2

Beoordeling
Ring Video Doorbell Wired

Pluspunten
  • Goedkoopste videodeurbel van Ring
  • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
  • Ook geavanceerde functies aanwezig
  • Koppeling met Alexa
  • Beeld en geluid goed genoeg
  • Betrouwbare meldingen
Minpunten
  • Installatie kan problemen opleveren
  • Je eigen gong niet te gebruiken
  • Alleen 2.4 GHz
  • Ring Protect-abonnement noodzakelijk

Beoordeling Ring Video Doorbell Wired

We zijn onder de indruk wat Ring met de Video Doorbell Wired heeft gepresteerd. Voor 59 euro heb je een complete videodeurbel in handen die ook nog eens gebruik kan maken van geavanceerde functies die je normaal alleen bij duurdere modellen ziet. De installatie kan even een dingetje zijn en je kunt je eigen gong niet gebruiken, dus mogelijk komen er toch extra kosten bij. We zijn geen fan van een abonnement op je videodeurbel, maar in dit geval is de meerwaarde met onder andere de personendetectie, Advanced Pre-roll en instelbare bewegingszones wel duidelijk aanwezig. De Ring Video Doorbell Wired is de goedkoopste videodeurbel van Ring. En kijken we naar de prijs-kwaliteitsverhouding, dan is het misschien ook wel de beste videodeurbel van deze fabrikant.

Prijsvergelijker Ring Video Doorbell Wired


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)