De best geteste producten van 2020

02 januari 2021 + 10 minuten 2 Reacties
Samsung HW-Q950T 4

In totaal hebben we 172 reviews geschreven in 2020. Wat zijn de beste geteste producten van het afgelopen jaar kijkend naar alle categorieën?

In het jaar 2020 hebben we maar liefst 172 reviews gepubliceerd op alle kanalen van FWD. Veelal zeer mooie producten, maar af en toe ook een misser. De afgelopen dagen heb je in de categorieën Beeld, Audio, Smarthome en Mobile al de best geteste producten kunnen terugvinden. In dit overzicht kijken we naar alle categorieën en doen we daar nog een schepje bovenop. Wat zijn de best geteste producten van 2020 bij FWD?

We pakken natuurlijk niet zomaar de beste producten, maar kijken echt naar de hoogst uitgedeelde cijfers. Het afgelopen jaar hebben we twee keer het cijfer 10 uitgedeeld in de categorie Audio. De andere producten in dit overzicht scoorden met een 9,5 ook uitstekend. Helaas missen we de categorie Mobile in dit overzicht, waar we dit jaar qua cijfers niet boven de 9 zijn uitgekomen. Hieronder vind je het overzicht van de beste geteste producten van 2020.

Apple TV 4K

De Apple TV 4K is een zeer complete mediaspeler waarmee je toegang krijgt tot al je favoriete content en zelfs je smarthome. De Apple TV 4K is zowel technisch als qua contentaanbod een heel sterk verhaal. Dankzij ondersteuning voor 4K Dolby Vision tot 60 Hz en Dolby Atmos levert deze speler een uitstekende kijk- en luisterervaring, zelfs in een thuisbioscoop. De interface is weliswaar soms druk, maar wel helder en mooi, met een rijk aanbod aan content en de mogelijkheid om apps te installeren. Het plaatje klopt helemaal, van de stembesturing en remote tot de kleinste details, zoals de knappe screensaver en de IR-leerfunctie.

Lees ook de review van Apple TV 4K.

9.5
Review Apple TV 4k – totaal
FWD award

Beoordeling
Apple TV 4K

Pluspunten
  • 4K en Dolby Vision/Atmos bij streamingdiensten
  • Incluis gratis jaarabonnement op Apple TV+
  • Aankoopprijs valt goed mee
  • Zeer flexibel qua mogelijkheden en apps
  • Airplay-mogelijkheden
Minpunten
  • Prijskaartje kan fors oplopen met extra diensten
  • Past het best bij Apple-ecosysteem
  • Dolby Atmos enkel bij Apple-apps
  • Geen DTS-ondersteuning

Beoordeling Apple TV 4K

De Apple TV 4K is zowel technisch als qua contentaanbod een heel sterk verhaal. Dankzij ondersteuning voor 4K Dolby Vision tot 60 Hz en Dolby Atmos levert deze speler een uitstekende kijk- en luisterervaring, zelfs in een thuisbioscoop. De interface is weliswaar soms druk, maar wel helder en mooi, met een rijk aanbod aan content en de mogelijkheid om apps te installeren. Het plaatje klopt helemaal, van de stembesturing en remote tot de kleinste details, zoals de knappe screensaver en de IR-leerfunctie.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Apple TV 4K

LG OLED48CX oled tv

LG lanceerde het afgelopen jaar een OLED-tv die kleiner is dan 55-inch. Kan deze junior dezelfde resultaten voorleggen als de grotere modellen en ben je op zoek naar een tv die dienst kan doen voor gaming, en werkelijk alles te bieden heeft? De LG OLED48CX6LB lijkt ons zonder meer de beste keuze van het moment. Dat HDR10+ op de featurelijst ontbreekt is een klein minpunt, maar LG’s eigen Dynamische Tonemapping vangt dat goed op. Het scherm levert dezelfde prestaties voor contrast, helderheid en kleurbereik als de grote modellen, dus ja de piekhelderheid is iets lager ten opzichte van een C9.

Lees ook de review van de LG OLED48CX6LB.

9.5
LG-OLED48CX-Toestel
FWD award

Beoordeling
LG OLED48CX6LB

Pluspunten
  • Zeer goede beeldverwerking
  • Dolby Vision IQ, Filmmaker Mode
  • Verbeterde bewegingsscherpte
  • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
  • Uitstekende HDR-beeldenHDMI2.1 met ruimste featureset
  • Prima geluid, inclusief Atmos
Minpunten
  • Geen HDR10+
  • Een tikje minder helder dan (de grote modellen van) vorig jaar
  • Relatief duur ten opzichte van de 55”

Beoordeling LG OLED48CX6LB

Op zoek naar een tv die dienst kan doen voor gaming, en werkelijk alles te bieden heeft? De LG OLED48CX6LB lijkt ons zonder meer de beste keuze van het moment. Dat HDR10+ op de featurelijst ontbreekt is een klein minpunt, maar LG’s eigen Dynamische Tonemapping vangt dat goed op. Het scherm levert dezelfde prestaties voor contrast, helderheid en kleurbereik als de grote modellen, dus ja de piekhelderheid is iets lager ten opzichte van een C9. En de prijs, die is relatief duur. Bij de lancering was het verschil tussen de 48 en 55 inch 400 euro, en dat leek prima. Maar ondertussen is de prijs van de 55 inch sterk gedaald (we zien online al prijzen van 1699,- en zelfs lager), terwijl de 48 inch nog steeds 1699,- kost. Dat maakt dat je momenteel een stevige premium betaalt voor dit kleinere model.

Maar toch, we kunnen niet ontkennen dat de 48 inch CX heel aantrekkelijk is. WebOS levert uitstekend gebruiksgemak, en de geluidskwaliteit is prima. Zijn echte troeven zitten in de beeldkwaliteit. Het perfecte OLED-zwart, diep contrast, intense kleuren en top kalibratie geven al je kijkervaringen een stevige boost, zowel in SDR als in HDR. Voor gamers heeft deze tv heel wat te bieden. Van lage input-lag, over uitstekende bewegingsscherpte tot de ruimste game-georiënteerde featureset. Ja, zelfs die kleine kinderziektes omtrent VRR lijken ons niet voldoende om zijn toppositie kwijt te spelen. Heb je de volgende generatie spelconsole al besteld, dan lijkt deze OLED-tv ons een uitgelezen compagnon.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker LG OLED48CX6LB

Panasonic TX-55HZW2004 oled tv

Een OLED-tv met beeldkwaliteit die een studiomonitor waardig is? De Panasonic TX-55HZW2004 legt de lat voor zichzelf erg hoog. Ook op audiovlak overigens, het toestel is uitgerust met opwaarts gerichte Dolby Atmos luidsprekers. De TX-55HZW2004 is een licht verbeterde 2019 GZW2004, Panasonic stak dat op de persvoorstelling ook niet onder stoelen of banken. Maar dat is in dit geval absoluut geen probleem. Net zoals vorig jaar levert de HZW2004 referentieprestaties, en blijft het een echte topper zelfs tegenover de andere nieuwkomers.

Lees ook de review van de Panasonic TX-55HZW2004.

9.5
Panasonic HZW2004
FWD award

Beoordeling
Panasonic TX-55HZW2004

Pluspunten
  • Referentie kleurweergave in HDR én SDR
  • Gecustomiseerd OLED paneel met hogere piekluminantie
  • Uitstekend zwart- en witdetail
  • Verbeterde bewegingsscherpte
  • Dolby Vision én HDR10+
  • Top beeldverwerking
Minpunten
  • Geen HDMI 2.1-aansluitingen
  • Prijs

Beoordeling Panasonic TX-55HZW2004

De TX-55HZW2004 is een licht verbeterde 2019 GZW2004, Panasonic stak dat op de persvoorstelling ook niet onder stoelen of banken. Maar dat is in dit geval absoluut geen probleem. Net zoals vorig jaar levert de HZW2004 referentieprestaties, en blijft het een echte topper zelfs tegenover de andere nieuwkomers. Net daarom is het jammer dat Panasonic deze tv geen HDMI 2.1-aansluitingen gaf, dat had hem vermoedelijk een 10 opgeleverd.

Beeldkwaliteit, dat is de sterke kant van de TX-55HZW2004. De HCX Pro beeldprocessor levert uitstekende prestaties, en de introductie van Smooth Motion Drive Pro brengt nu ook de bewegingsscherpte naar een nieuw niveau. Het ‘Professional edition’ OLED-paneel levert de beste helderheid onder de OLED-toestellen, en Panasonic toont alle wit- en zwartdetail, ook in HDR. Dolby Vision IQ en Intelligent Sensing zorgen voor aangepaste weergave van alle content op basis van omgevingslicht, zowel in SDR als HDR. De kleurweergave is een studiomonitor waardig. De HZW2004 lost ook de belangrijkste audioproblemen van zijn voorganger op, waardoor hij sterker kan uitpakken met zijn krachtige audio-installatie. My Home Screen 5.0, een dubbele tv-tuner en dubbel CI-slot maken van het toestel een zeer volledig pakket. De prijs, tja, wie naar een referentie zoekt mag daar niet op letten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Panasonic TX-55HZW2004

Philips 65OLED935 oled tv

Philips’ nieuwste topmodel bouwt verder op de prestaties van de OLED805-reeks, en die van de 2019 OLED934 en OLED984. Een aantal verbeteringen voor beeldverwerking en high-end audio van Bowers & Wilkins moeten de prestaties alweer een stapje hoger tillen. En dat is ze goed gelukt.

De 65OLED935 is een echte tv voor de fijnproevers van film én muziek. We waren al erg tevreden over de beeldverwerking van de OLED805, en de OLED935 doet daar nog een schepje bovenop. Dit model lanceert met een nog geavanceerdere beeldprocessor. De belangrijkste features zijn een uitstekende anti-banding oplossing die fijne kleurgradiënten vrijwaart van hinderlijke kleurbanden, een probleem waar de vorige processor nog mee worstelde. Philips zorgde ook voor een nauwkeurig detectiesysteem voor logo’s en statische beeldelementen die het dan dimt om inbranden te voorkomen. Een extra vleugje scherpte, en een verfijnd Perfect Natural Reality krijg je er bovenop, het zijn kleine verbeteringen, maar ze tonen vooral aan hoe ver beeldverwerking al zit. Combineer met de prachtige kleuren en perfect zwart van het OLED-paneel en het resultaat is een beeld dat iedereen zal bekoren.

Lees ook de review van de Philips 65OLED935.

9.5
Philips OLED935 4
FWD award

Beoordeling
Philips 65OLED935

Pluspunten
  • Top beeldverwerking
  • Anti-banding en logo-detectie
  • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
  • Uitstekende HDR-beelden
  • DTS Play-Fi en Ambilight
  • Fantastisch geluid, inclusief Atmos
Minpunten
  • Geen HDMI 2.1-aansluitingen
  • Nieuwe remote levert matig gebruiksgemak

Beoordeling Philips 65OLED935

De OLED984 was een prachtige televisie, maar geen opstelling die bij iedereen paste. De OLED934 was een mooie oplossing die de B&W-klank naar een betaalbaarder niveau bracht. Op dat model heeft Philips verder gewerkt met de OLED935, met zeer mooie resultaten tot gevolg. Zijn er nog minpunten? Ja, we hadden toch graag wat meer liefde gezien voor HDMI 2.1, kwestie van de gamers ook van al dat moois te laten genieten. En net zoals op de OLED805 kan het gebruiksgemak van de remote beter.

De 65OLED935 is een echte tv voor de fijnproevers van film én muziek. We waren al erg tevreden over de beeldverwerking van de OLED805, en de OLED935 doet daar nog een schepje bovenop. Dit model lanceert met een nog geavanceerdere beeldprocessor. De belangrijkste features zijn een uitstekende anti-banding oplossing die fijne kleurgradiënten vrijwaart van hinderlijke kleurbanden, een probleem waar de vorige processor nog mee worstelde. Philips zorgde ook voor een nauwkeurig detectiesysteem voor logo’s en statische beeldelementen die het dan dimt om inbranden te voorkomen. Een extra vleugje scherpte, en een verfijnd Perfect Natural Reality krijg je er bovenop, het zijn kleine verbeteringen, maar ze tonen vooral aan hoe ver beeldverwerking al zit. Combineer met de prachtige kleuren en perfect zwart van het OLED-paneel en het resultaat is een beeld dat iedereen zal bekoren. Ben je fan van HDR (wie niet), dan weet je dat de Philips zowel HDR10+ als Dolby Vision ondersteunt. En daar blijft het niet bij. Het geluidssysteem is een prachtige prestatie op zich. De B&W luidsprekerbalk zorgt voor klank die past het beeld: meeslepend, krachtig, vol en verfijnd én met Dolby Atmos effect. De OLED935 wordt volledig gemaakt met vierzijdige Ambilight, en ondersteuning voor DTS Play-Fi.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips 65OLED935

NAD T 778 av-receiver

Na de excellente M10-stereoversterker die van ons vijf sterren kreeg, zorgt NAD ook bij zijn AV-receivers voor de nodige vernieuwing. De T 778 brengt de beste elementen van de M10 naar een toestel met 9.1-surround: een groot aanraakscherm, uitgebreide streamingopties via BluOS en Dirac.

Als dit is waar AV-receivers naartoe gaan, dan ziet de toekomst er heel rooskleurig uit. De T 778 heeft vooral pluspunten en slechts enkele kleinere minpuntjes. De eenvoudige maar volledige bediening, BluOS-integratie en de vele andere streamingopties, Dirac en de behoorlijk krachtige HybridDigital-versterking maken deze NAD de te kloppen AV-receiver in 2020. En, dankzij de mogelijkheid om upgrades door te voeren via de MDC-slots, misschien ook wel in de komende jaren. Nu al topprestaties en in de toekomst ook, dat verdient vijf sterren.

Lees ook de review van de NAD T 778.

10.0
NAD-T-778-1024×581
FWD award

Beoordeling
NAD T 778

Pluspunten
  • Heldere en configureerbare interface via aanraakscherm
  • Uitstekende kamerkalibratie
  • Beest van een versterker
  • Puike streamingopties met BluOS en Airplay 2
  • Toekomstgerichte via MDC
Minpunten
  • Kleine meeruitgave nodig voor volledige Dirac
  • BluOS via externe dongle

Beoordeling NAD T 778

Als dit is waar AV-receivers naartoe gaan, dan is ziet de toekomst er heel rooskleurig uit. De T 778 heeft vooral pluspunten en slechts enkele kleinere minpuntjes. De eenvoudige maar volledige bediening, BluOS-integratie en de vele andere streamingopties, Dirac en de behoorlijk krachtige HybridDigital-versterking maken deze NAD de te kloppen AV-receiver in 2020. En, dankzij de mogelijkheid om upgrades door te voeren via de MDC-slots, misschien ook wel in de komende jaren. Nu al topprestaties en in de toekomst ook, dat verdient vijf sterren.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker NAD T 778

JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon

Ervaar Dolby Atmos en DTS:X met deze opmerkelijke draadloze JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon met JVC’s Exofield-technologie. De JVC XP-EXT1 is nog een beetje een work in progress, maar wat we nu al zien is behoorlijk indrukwekkend. Zoek je een manier om films en reeksen te beleven met volle surroundbeleving maar zonder de buren te storen? Dan is deze gloednieuwe (maar helaas: dure) JVC-koptelefoon de manier om het te doen. Een discrete luidsprekersetup kan het niet vervangen, maar het is wel een intrigerend pakket voor wie geen alternatief heeft of een aanvulling zoekt voor de momenten dat de rest van het huis slaapt.

Lees ook de review van de JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon.

9.5
JVC-XP-EXT1-1024×598

Beoordeling
JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon

Pluspunten
  • Makkelijk in te regelen en te gebruiken
  • Ook HDMI-hub, bedienbaar via app en hoofdtelefoon
  • Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning
  • Exofield creëert overtuigende surroundweergave
  • Veel instellingen mogelijk
Minpunten
  • HRTF zou ideale aanvulling zijn
  • Tonaliteit stem zit soms fout
  • Hogere prijsklasse

Beoordeling JVC XP-EXT1 hoofdtelefoon

De XP-EXT1 doet sommige zaken dus heel goed. Het creëert een grotere virtuele ruimte om je hoofd, wat veel aangenamer is dan een klassieke hoofdtelefoon die ‘in’ je hoofd speelt. Het is echt wel surround wat we horen. Effecten zijn heel vaak heel juist gepositioneerd. Het knappe is dat Exofield groots klinkt, maar je wel zeer betrokken blijft bij de actie op het scherm. Maar qua tonaliteit zit nog niet alles heel goed, waardoor soms stemmen kunstmatiger klinken en iets te ver weg. Misschien dat de finale software daar wel beterschap in brengt. Dat kan, want uiteindelijk is dit allemaal het werk van een algoritme.

Lees de volledige review

KEF R11 luidsprekers

KEF vernieuwde eind 2018 de R-luidsprekers. Het was geen kleine update, maar wel een compleet herdenken van de luidsprekerfamilie. En dat heeft zeker resultaat opgeleverd. De 3-weg R11 die we in de testruimte ontvangen is het vlaggenschip van de nieuwe R-reeks. De R11 is door zijn omvang en prestaties in het laag niet geschikt voor elke woonkamer. Je moet deze gigant de ruimte geven – of opteren voor een compactere vloerstaander als de R5 of R7. Of de R3’s. Die hebben we ook lange tijd getest, en voor een relatief compacte luidspreker presteert de R3 heel straf. Bij alle R-modellen ontdek je de sterktes van de R-familie: een heldere, natuurlijk weergave die heel coherent is. Laag-midden-hoog, het vormt een harmonieus, perfect getimed geheel.

Lees ook de review van de KEF R11.

9.5
FWD award

Beoordeling
KEF R11

Pluspunten
  • Immense soundstage
  • Gecontroleerd en natuurlijk
  • Premium afwerking
Minpunten
  • Groot en zwaar
  • Eerder voor grotere ruimtes

Beoordeling KEF R11

De R11 is door zijn omvang en prestaties in het laag niet geschikt voor elke woonkamer. Je moet deze gigant de ruimte geven - of opteren voor een compactere vloerstaander als de R5 of R7. Of de R3’s. Die hebben we ook lange tijd getest, en voor een relatief compacte luidspreker presteert de R3 heel straf. Bij alle R-modellen ontdek je de sterktes van de R-familie: een heldere, natuurlijk weergave die heel coherent is. Laag-midden-hoog, het vormt een harmonieus, perfect getimed geheel.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker KEF R11

JBL Bar 9.1 soundbar

De JBL Bar 9.1 is één van de beste Atmos-soundbars van dit moment. Er zijn wat schoonheidsfoutjes, zoals het saaiere design, de forse subwoofer en de iets of wat onduidelijk kalibratieprocedure, dat klopt. Maar de punten aan de pluszijde maken veel goed. Volledige ondersteuning voor Dolby- en DTS-codecs en de kalibratiefunctie zijn twee zaken die de filmliefhebber die een bijna-bioscoopervaring zoekt zeker zullen overtuigen. Het concept is ook onderscheidend: bij gewoon tv-kijken heb je een wat forse soundbar op een tv-meubel, bij een filmavond of bij het gamen koppel je de twee speakers los en plaats je ze achteraan. Het resultaat is wel heel meeslepend, met dank aan de bijna-unieke 5.1.4-weergave die nog net iets spannender is dan bij doorsnee Atmos-soundbars.

Lees ook de review van de JBL Bar 9.1.

9.5
JBL-Bar-9.1-1024×598
FWD award

Beoordeling
JBL Bar 9.1

Pluspunten
  • Achterste speakers met Atmos-functie
  • Chromecast en AirPlay 2
  • Dolby Atmos- en DTS:X-ondersteuning
  • Bijzonder krachtig
  • Kalibratiefunctie
Minpunten
  • Bijhorende subwoofer is fors
  • Kalibratiefunctie zit verstopt op remote
  • Correcte oriëntatie rear-speakers is cruciaal
  • Bovenste kanalen bij rears mochten krachtiger

Beoordeling JBL Bar 9.1

De JBL Bar 9.1 is één van de beste Atmos-soundbars van dit moment. Er zijn wat schoonheidsfoutjes, zoals het saaiere design, de forse subwoofer en de iets of wat onduidelijk kalibratieprocedure, dat klopt. Maar de punten aan de pluszijde maken veel goed. Volledige ondersteuning voor Dolby- en DTS-codecs en de kalibratiefunctie zijn twee zaken die de filmliefhebber die een bijna-bioscoopervaring zoekt zeker zullen overtuigen. Het concept is ook onderscheidend: bij gewoon tv-kijken heb je een wat forse soundbar op een tv-meubel, bij een filmavond of bij het gamen koppel je de twee speakers los en plaats je ze achteraan. Het resultaat is wel heel meeslepend, met dank aan de bijna-unieke 5.1.4-weergave die nog net iets spannender is dan bij doorsnee Atmos-soundbars.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker JBL Bar 9.1

LG DSN11RG soundbar

De LG DSN11RG is een sterke soundbar die zijn fors prijskaartje grotendeels weet te rechtvaardigen. Het verwerkt alle belangrijke surroundformaten, wat het universeler maakt dan bepaalde rivalen – met name de Sonos Arc. De grootste uitdaging bij deze LG is hem geplaatst krijgen. Niet iedereen zal een tv-meubel bezitten waarop hij past en aan de muur is het een opvallende aanwezigheid.  Je geniet bij muziek wel van een betere stereopresentatie, net door zijn breedte. De DSN11RG is ook een goede keuze voor gaming.

Lees ook de review van de LG DSN11RG.

9.5
LG DSN11RG
FWD award

Beoordeling
LG DSN11RG

Pluspunten
  • Ingebouwde microfoon voor Google Assistant, Chromecast-compatibel
  • Kalibreert geluid aan jouw ruimte
  • Volume elk kanaal is afzonderlijk in te stellen
  • Zeer brede soundstage
  • Excellent voor muziek en gaming
Minpunten
  • Zeer grote soundbar, eerder voor bij 65 inch tv’s
  • Remote mist premiumgevoel

Beoordeling LG DSN11RG

De LG DSN11RG is een sterke soundbar die zijn fors prijskaartje grotendeels weet te rechtvaardigen. Het verwerkt alle belangrijke surroundformaten, wat het universeler maakt dan bepaalde rivalen – met name de Sonos Arc. De grootste uitdaging bij deze LG is hem geplaatst krijgen. Niet iedereen zal een tv-meubel bezitten waarop hij past en aan de muur is het een opvallende aanwezigheid.  Je geniet bij muziek wel van een betere stereopresentatie, net door zijn breedte. De DSN11RG is ook een goede keuze voor gaming.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker LG DSN11RG

Denon AVC-A110 receiver

Denon is 110 jaar oud en viert dat op gepaste wijze met een reeks uitzonderlijke jubileumapparaten. Gegeven de voorliefde van het Japanse merk voor surround, mag in het lijstje een high-end AV-receiver met alles er op en er aan uiteraard niet ontbreken.

Als je een AV-receiver zoekt die waanzinnig veel versterkte kanalen biedt, behoorlijk wat pk’s heeft en die klaar is voor 8K-bronnen, dan zit je met de AVC-A110 gebeiteld. Het is een buitengewoon flexibele receiver die de meest exotische surroundopstellingen mogelijk maakt. Dat de AVC-A110 bovendien een special edition-uitgave is, maakt die premiumprijs iets beter verteerbaar, al blijft het natuurlijk significant meer dan de AVC-X8500H. Door de inclusie van HDMI 2.1 en 8K/60fps-ondersteuning heeft Denon er gelukkig voor gezorgd dat dit toestel ook op langer termijn zijn waarde behoudt blijft, wat toch altijd een ding is bij AV-receivers.

Lees ook de review van de Denon AVC-A110 receiver.

9.5
denon-avc-a110-2
FWD award

Beoordeling
Denon AVC-A110

Pluspunten
  • Goed gedimensioneerde voedingen
  • 13-kanaalsversterking
  • Klaar voor veel speakeropstellingen
  • Uitstekende streamingopties, incluis hi-resondersteuning
  • Exclusieve uitstraling
Minpunten
  • Overkill voor kleine thuisbioscopen
  • Premium prijsklasse
  • HEOS-app verdient een opfrisbeurt

Beoordeling Denon AVC-A110

Als je een AV-receiver zoekt die waanzinnig veel versterkte kanalen biedt, behoorlijk wat pk’s heeft en die klaar is voor 8K-bronnen, dan zit je met de AVC-A110 gebeiteld. Het is een buitengewoon flexibele receiver die de meest exotische surroundopstellingen mogelijk maakt. Dat de AVC-A110 bovendien een special edition-uitgave is, maakt die premiumprijs iets beter verteerbaar, al blijft het natuurlijk significant meer dan de AVC-X8500H. Door de inclusie van HDMI 2.1 en 8K/60fps-ondersteuning heeft Denon er gelukkig voor gezorgd dat dit toestel ook op langer termijn zijn waarde behoudt blijft, wat toch altijd een ding is bij AV-receivers.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Denon AVC-A110

Samsung HW-Q950T soundbar

Wat is de allerbeste soundbar van het moment? Kampioen Samsung doet dit jaar opnieuw een gooi naar die titel met de HW-Q950T. Deze opvolger van de HW-Q90R gaat nog een stapje verder – al toont het pas zijn volledige potentieel in combinatie met een high-end Samsung-televisie.

Zonder twijfel is de HW-Q950T een écht vlaggenschip dat een van de beste surroundervaringen biedt die je kunt krijgen uit een soundbar. De brede ondersteuning voor Dolby Atmos én DTS:X, de twee extra HDMI-ingangen en – vooral – de rear-speakers die ook hoogtekanalen weergeven maken deze soundbar een absolute topper in het segment. Er zijn hier en daar wat kleine zaken die misschien beter kunnen, maar niets dat een dealbreaker vormt of een topscore in de weg staat.

Lees ook de review van de Samsung HW-Q950T.

10.0
Samsung HW-Q950T 1
FWD award

Beoordeling
Samsung HW-Q950T

Pluspunten
  • Ware 9.1.4-weergave
  • Ondersteuning voor Atmos én DTS:X
  • Best in class surroundprestaties
  • Q-Symphony is behoorlijk effectief
Minpunten
  • Scherm is onzichtbaar vanuit de sofa
  • Rear-speakers mag je niet zomaar ergens plaatsen
  • Hogere prijsklasse

Beoordeling Samsung HW-Q950T

Zonder twijfel is de HW-Q950T een écht vlaggenschip dat een van de beste surroundervaringen biedt die je kunt krijgen uit een soundbar. De brede ondersteuning voor Dolby Atmos én DTS:X, de twee extra HDMI-ingangen en – vooral – de rear-speakers die ook hoogtekanalen weergeven maken deze soundbar absolute topper in het segment. Er zijn hier en daar wat kleine zaken die misschien beter kunnen, maar niets dat een dealbreaker vormt of een topscore in de weg staat.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Samsung HW-Q950T

Bowers & Wilkins 705 Signature luidsprekers

Een Signature van Bowers & Wilkins is altijd een beetje feest. Meestal is zo’n speciale editie een high-end model in beperkte oplage, maar nu lanceren de Britten twee Signature-uitvoeringen van de topmodellen uit de 700-series.

Als je de 705 Signature-speakers voorziet van een goede motor (en een geschikte speler/streamer en degelijk bronmateriaal, dat spreekt), heb je iets heel bijzonder en knap in huis gehaald. Dat woordje ‘knap’ mag je echt wel letterlijk nemen, want de Datuk Gloss-afwerking is onwaarschijnlijk weelderig en luxueus. Het maakt de 705 Signature een pak chiquer dan de ‘gewone’ 705 S2 en zorgt voor een forse injectie klasse. De muzikale prestaties stellen absoluut niet teleur. Wie graag zijn muziek beleeft alsof hij op de eerste rij in het concertzaal zit, vindt in deze luidspreker helemaal zijn gading.

Lees ook de review van de Bowers & Wilkins 705 Signature.

9.5
Bowers-Wilkins-Signature-705-1024×665
FWD award

Beoordeling
Bowers & Wilkins 705 Signature

Pluspunten
  • Prachtige Datuk Gloss-finish
  • Waanzinnig veel en zuiver detail
  • Verrassend sterk in het laag
  • Zeer flexibel qua mogelijkheden en apps
Minpunten
  • Betere aansturing is superbelangrijk

Beoordeling Bowers & Wilkins 705 Signature

Als je de 705 Signature-speakers voorziet van een goede motor (en een geschikte speler/streamer en degelijk bronmateriaal, dat spreekt), heb je iets heel bijzonder en knap in huis gehaald. Dat woordje ‘knap’ mag je echt wel letterlijk nemen, want de Datuk Gloss-afwerking is onwaarschijnlijk weelderig en luxueus. Het maakt de 705 Signature een pak chiquer dan de ‘gewone’ 705 S2 en zorgt voor een forse injectie klasse. De muzikale prestaties stellen absoluut niet teleur. Wie graag zijn muziek beleeft alsof hij op de eerste rij in het concertzaal zit, vindt in deze luidspreker helemaal zijn gading.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Bowers & Wilkins 705 Signature

KEF LS50 Meta luidsprekers

De LS50 Meta blijft iets uitzonderlijk. Bij KEF, maar eigenlijk ook in de ruimere hifi-wereld. Qua positionering, om te beginnen. Het is geen deel van een grotere luidsprekerfamilie en je schuift het niet zomaar tussen de Q- en de R-reeks van het Britse merk. Dat heeft deels met die rijke voorgeschiedenis te maken, maar ook omdat het een echt buitenbeen is. De LS50-speakers blijven ook bij de Meta-generatie een aparte keuze waar bepaalde muziekliefhebbers bewust voor gaan. Helderheid, coherentie en natuurlijkheid zijn de sterke kaarten die de nieuwe LS50 op tafel kan gooien, met een strakheid en detailweergave die dankzij Meta-materiaal nog beter is.

De LS50 Meta bevestigt die unieke positie die de LS50 verwierf enkel nog meer. Het is en blijft een toonaangevende luidspreker die ondanks een bescheiden grootte en redelijk prijskaartje extreem goed presteert. Die goede prestaties krijg je niet zomaar cadeau, je moet het nodige doen qua versterking om het onderste uit de kan te halen. Maar dat is het absoluut waard. Een aanrader voor de echte muziekliefhebber.

Lees ook de review van de KEF LS50 Meta.

9.5
KEF LS50 Meta
FWD award

Beoordeling
KEF LS50 Meta

Pluspunten
  • Ook heel geschikt voor near-field luisteren
  • Zeer volwassen laagweergave
  • Vloeiende lijnenspel en modern design
  • Brede horizontale uitstraling
  • Verbluffende integratie van mid en hoog
Minpunten
  • Betere versterker blijft een must

Beoordeling KEF LS50 Meta

De LS50 Meta blijft iets uitzonderlijk. Bij KEF, maar eigenlijk ook in de ruimere hifi-wereld. Het is geen deel van een grotere luidsprekerfamilie en je schuift het niet zomaar tussen de Q- en de R-reeks van het Britse merk. Dat heeft deels met die rijke voorgeschiedenis te maken, maar ook omdat het een echt buitenbeen is. De LS50-speakers blijven ook bij de Meta-generatie een aparte keuze waar bepaalde muziekliefhebbers bewust voor gaan. Helderheid, coherentie en natuurlijkheid zijn de sterke kaarten die de nieuwe LS50 op tafel kan gooien, met een strakheid en detailweergave die dankzij Meta-materiaal nog beter is.

De LS50 Meta bevestigt die unieke positie enkel nog meer. Het is en blijft een toonaangevende luidspreker die ondanks een bescheiden grootte en redelijk prijskaartje extreem goed presteert. Die goede prestaties krijg je niet zomaar cadeau, je moet het nodige doen qua versterking om het onderste uit de kan te halen. Maar dat is het absoluut waard. Een aanrader voor de echte muziekliefhebber.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker KEF LS50 Meta

Philips Hue Centris plafondlamp

De Philips Hue Centris laat precies zien waar Philips Hue voor staat. Kwaliteit, flexibiliteit, gebruiksgemak en variëteit. Waar het merk niet per se voor staat is betaalbaarheid. De Hue Centris kost minimaal 280 euro, en in ons geval zelfs 450 euro. Dat is nogal een bak geld voor een plafondlamp. Maar toch zijn er situaties waar we de lamp dit geld waard vinden. Je hebt immers in een niet al te grote ruimten aan alleen deze lamp voldoende voor zowel sfeerlicht als functioneel licht en je kunt veel variëren met spots, kleuren en lichtsterkten. Daarbij is de Centris qua design een echt statement en straalt hij kwaliteit uit. Missen we dan niks? Eigenlijk niet, maar voor dit bedrag zou er toch wel een Dimmer Switch meegeleverd mogen worden. Als je het budget er dus voor hebt en je wilt met één strakke plafond lamp een hele ruimte kunnen uitlichten tijdens een feestje, een romantisch diner of de voorbereiding voor dat diner, dan is de Philips Hue Centris een absolute aanrader.

Lees ook de review van de Philips Hue Centris.

9.5
Review Philips Hue Centris
FWD award

Beoordeling
Philips Hue Centris

Pluspunten
  • Eenvoudige montage en installatie
  • Premium design en hoge bouwkwaliteit
  • Zeer complete en flexibel in te zetten lamp
  • Mogelijkheden zijn eindeloos
Minpunten
  • Duur
  • Design is niet voor alle interieurs
  • Dimmer Switch had erbij gemogen

Beoordeling Philips Hue Centris

De Philips Hue Centris laat zien waar Philips Hue voor staat. Kwaliteit, flexibiliteit, gebruiksgemak en variëteit. Waar het merk niet per se voor staat is betaalbaarheid. De Hue Centris kost minimaal 280 euro, en in ons geval zelfs 450 euro. Dat is nogal een bak geld voor een plafondlamp. Maar toch zijn er situaties waar we de lamp dit geld waard vinden. Je hebt immers in een niet al te grote ruimten aan alleen deze lamp voldoende voor zowel sfeerlicht als functioneel licht en je kunt veel variëren met spots, kleuren en lichtsterkten. Daarbij is de Centris qua design een echt statement en straalt hij kwaliteit uit. Missen we dan niks? Eigenlijk niet, maar voor dit bedrag zou er toch wel een Dimmer Switch meegeleverd mogen worden. Als je het budget er dus voor hebt en je wilt met één strakke plafond lamp een hele ruimte kunnen uitlichten tijdens een feestje, een romantisch diner of de voorbereiding voor dat diner, dan is de Philips Hue Centris een absolute aanrader.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips Hue Centris

Meer lezen?

Lees ook de artikelen met de best geteste producten per categorie:

Google Nest Audio slimme speakers
Lees ook

De beste smarthome-producten van 2021

Samsung S95B oled tv
Lees ook

De beste lcd led tv’s en oled tv’s van dit moment – 2023 / 2024

Samsung HW-Q950T 3
Lees ook

De beste soundbars van dit moment – 2023 / 2024

denon-avc-a110-3
Lees ook

De beste av-receivers en stereoversterkers met hdmi van dit moment – 2023 / 2024

Google Pixel 9 Pro-2
Lees ook

De beste smartphones van dit moment (herfst 2024)

Lenovo P11 Pro Gen 2-1
Lees ook

De beste tablets van dit moment – zomer 2024

Yamaha Musiccast
Lees ook

De beste multiroom audiosystemen en standaarden van dit moment – 2023 / 2024

ring-video-doorbell-4-foto-1
Lees ook

De beste slimme deurbellen en deursloten van dit moment – 2023 / 2024

Google Nest Audio 2
Lees ook

De beste slimme speakers van dit moment – 2020 / 2021

persona-5-royal-newq
Lees ook

De beste games van 2020: deze 5 games moet je gespeeld hebben

Reacties (2)