De beste smarthome-producten van 2021

05 juni 2021 9 Minuten 2 Reacties
Google Nest Audio 1

Welke smarthome-producten zijn het beste getest? Je leest het in onze koopgids met de beste smarthome-producten van 2021.

De afgelopen maanden waren vreemde tijden. Door Covid-19 en de vele beperkingen voor de maatschappij moesten we het vooral thuis gezellig maken. Uit onderzoek van GfK en de Smart Home Society bleek dat smarthome in 2020 daardoor een enorme vlucht heeft genomen qua populariteit. Voor smarthome was 2020 dan ook een mooi jaar en deze trend zien we verder doortrekken in 2021. De afgelopen periode hebben we weer vele mooie producten mogen testen. In dit overzicht geven we je de beste smarthome-producten van 2021.

In het overzicht van de beste smarthome-producten van 2021 kijken we naar de best geteste producten in diverse categorieën op het gebied van smarthome. We kijken niet alleen naar 2021, maar ook naar producten die eerder zijn verschenen en ook in 2021 nog altijd tot de top behoren. Wil je starten met een smarthome? De producten in dit overzicht van beste smarthome-producten van 2021 moeten je al flink op weg helpen. Zo geven we je meteen een koopgids van 2021 op het gebied van het slimme huis. Welke producten hebben de laatste tijd het cijfer 9 of hoger gescoord?

Dit artikel wordt continue bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste smarthome-producten van dit moment. De laatste update is gedaan in juni 2021.

Philips Hue Centris

Het hoogste cijfer van de afgelopen periode op het gebied van smarthome werd gegeven aan de Philips Hue Centris. Deze stijlvolle, en tevens prijzige, plafondlamp van Signify komt met verstelbare opbouwspots én een ledbak. De montage en installatie is uiterst eenvoudig en deze plafondlamp is voorzien van een premium design en hoge bouwkwaliteit. Via de Philips Hue-app heb je zeer veel mogelijkheden om alles in te stellen. Het grootste nadeel? Deze plafondlamp is zeker niet de goedkoopste.

Lees de volledige review van Philips Hue Centris.

9.5
Review Philips Hue Centris
FWD award

Beoordeling
Philips Hue Centris

Pluspunten
 • Eenvoudige montage en installatie
 • Premium design en hoge bouwkwaliteit
 • Zeer complete en flexibel in te zetten lamp
 • Mogelijkheden zijn eindeloos
Minpunten
 • Duur
 • Design is niet voor alle interieurs
 • Dimmer Switch had erbij gemogen

Beoordeling Philips Hue Centris

De Philips Hue Centris laat zien waar Philips Hue voor staat. Kwaliteit, flexibiliteit, gebruiksgemak en variëteit. Waar het merk niet per se voor staat is betaalbaarheid. De Hue Centris kost minimaal 280 euro, en in ons geval zelfs 450 euro. Dat is nogal een bak geld voor een plafondlamp. Maar toch zijn er situaties waar we de lamp dit geld waard vinden. Je hebt immers in een niet al te grote ruimten aan alleen deze lamp voldoende voor zowel sfeerlicht als functioneel licht en je kunt veel variëren met spots, kleuren en lichtsterkten. Daarbij is de Centris qua design een echt statement en straalt hij kwaliteit uit. Missen we dan niks? Eigenlijk niet, maar voor dit bedrag zou er toch wel een Dimmer Switch meegeleverd mogen worden. Als je het budget er dus voor hebt en je wilt met één strakke plafond lamp een hele ruimte kunnen uitlichten tijdens een feestje, een romantisch diner of de voorbereiding voor dat diner, dan is de Philips Hue Centris een absolute aanrader.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips Hue Centris

AJAX Systems alarm

De naam van dit alarmsysteem valt in Rotterdam misschien niet helemaal goed, maar het heeft niets met die voetbalclub uit 020 te maken. AJAX Systems is een relatief nieuwe speler op de markt en komt direct met een zeer betrouwbaar, veilig en compleet alarmsysteem waarbij je geen abonnement nodig hebt. De verschillende producten zijn van een hoge kwaliteit en als gebruiker heb je zeer veel instellingsmogelijkheden tot je beschikking.

Lees de volledige review van AJAX Systems alarmsysteem.

9.0
image
FWD award

Beoordeling
Ajax Systems

Pluspunten
 • Hoge kwaliteit en innovatieve componenten
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Alarm functioneert snel en foutloos
 • Betrouwbaar en veilig
 • Geen abonnement noodzakelijk
 • Veel instellingsmogelijkheden
Minpunten
 • Nog geen (eenvoudige) integratie met het smarthome
 • Codepaneel mag gebruiksvriendelijker
 • Niet goedkoop

Beoordeling Ajax Systems

Afgezien van wat hele kleine verbeterpunten is het AJAX Systems alarmsysteem wat ons betreft het beste, slimme alarmsysteem dat we tot op heden getest hebben. Er is niets dat niet goed werkt aan dit systeem: de verbetering zit hem vooral in het uitbreiden van de mogelijkheden om het alarmsysteem met domoticatoepassingen te koppelen. Dat dit gaat gebeuren staat vast, het is alleen een kwestie van tijd. De prijs is echter wel een belangrijk punt. Het alarmsysteem van AJAX Systems is immers niet goedkoop. Voor een basispakket waarmee je je volledige huis beveiligt ga je al snel richting de 1.000 euro. Maar, daar tegenover staat een foutloos werkend systeem, hoge kwaliteit en innovatieve producten, geen noodzaak voor een betaald abonnement, een goede support, veel gebruiksgemak, veel instellingsmogelijkheden en toekomstbestendigheid. Wat ons betreft is dit systeem zijn prijs zeker waard als veiligheid en kwaliteit hoog op je wensenlijst staan. En als echte Hollander kun je op de professionele installatie besparen want het systeem is eenvoudig zelf te plaatsen en installeren. Kortom, als je op zoek bent naar een goed en betrouwbaar alarmsysteem maar geen duur, bekabeld systeem wilt aanleggen dan is AJAX Systems een absolute aanrader.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ajax Systems

Arlo Pro 3

In het eerste kwartaal van 2020 vroegen wij ons al af, is dit de beste beveiligingscamera van 2020? En ook in 2021 staat de Arlo Pro 3 nog steeds bovenaan het lijstje. De Arlo Pro 3 is geen goedkope beveiligingscamera. De prijs begint bij 599 euro voor twee camera’s en de smarthomehub. De uitstekende videokwaliteit, geïntegreerde spotlight en sirene, nachtvisie in kleur en tweewegaudio zijn slechts enkele van de positieve punten van deze camera. De Arlo Pro 3 zet een nieuwe standaard op het gebied van slimme beveiligingscamera’s.

Lees de volledige review van Arlo Pro 3.

9.0
1391099
FWD award

Beoordeling
Arlo Pro 3

Pluspunten
 • Beeldkwaliteit over het algemeen zeer goed
 • Veel smarthomeopties
 • Flexibel en gemakkelijk te installeren
 • Een behoorlijk slim systeem
Minpunten
 • Niet goedkoop
 • Abonnement nodig voor handige functies
 • Kwaliteitsverlies bij inzoomen

Beoordeling Arlo Pro 3

Ondanks het feit dat de Arlo Pro 3 goedkoper is dan de Arlo Ultra, is het nog steeds een duur systeem voor beveiligingscamera's in huis of op kantoor. Maar je krijgt er wel een hoop voor terug: mooie beeldkwaliteit, hdr-ondersteuning en een systeem dat objecten kan volgen die een notificatie triggeren. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van smarthome-integraties en is het systeem behoorlijk flexibel als het om camera's plaatsen gaat (dankzij die ingebouwde accu).

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Pro 3

Nest Audio

De nieuwe generatie Google Home-speaker is meteen een opvallende met een fris design en een volledige stoffen bekleding. Dit keer valt het onder het Nest-merk. De speaker is op verschillende punten verbeterd, waarbij met name de audio flink onder handen is genomen. Alle mogelijkheden van Google Assistant staan tot je beschikking en de installatie is nog altijd uiterst eenvoudig. De Nest Audio is een waardige opvolger van de eerste generatie Google Home.

Lees de volledige review van Nest Audio.

9.0
Google Nest Audio
FWD award

Beoordeling
Nest Audio

Pluspunten
 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Eenvoudige installatie en bediening
 • Alle mogelijkheden van de Google Assistant
 • Muteknop voor de microfoon
 • Goede audiokwaliteit
Minpunten
 • Niet voor grotere ruimten
 • Geen aansluitingen
 • Stof is lastiger schoon te houden

Beoordeling Nest Audio

De Nest Audio heeft maar weinig minpunten. Wellicht het enige puntje is het design. Daar moet je van houden en het is wat lastiger schoon te houden, maar aan de andere kant valt de speaker door het onopvallende design fijn weg in het interieur. Het schuifje voor de microfoon is een pluspunt en hoewel de overige fysieke knoppen verdwenen zijn is de bediening van de Nest Audio eenvoudig. Daarnaast is dit model een Google-speaker zoals we het gewend zijn, met alle mogelijkheden die de Google Home-app biedt, inclusief smarthome- en spraakbediening. De Nest Audio levert voor 99 euro een comfortabele audioweergave waarbij vooral de lage tonen en de dynamiek en balans positief opvallen. Het is een allrounder die met alle soorten muziek overweg kan. Wel zouden we de speaker vooral in kleine tot middelgrote gebruiken. Zet je de speaker in een grotere ruimte dan is het aan te raden er twee te koppelen voor een stereoweergave. Alles bij elkaar genomen zijn er voor 99 euro maar weinig speakers te vinden die net zoveel bieden en net zo goed klinken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Audio

Fibaro Home Center 2

Fibaro is een ontzettend uitgebreid domoticasysteem waarmee je verschillende processen in huis kunt automatiseren en vergemakkelijken. Er bestaan verschillende modules die met het systeem werken, maar je kunt er ook producten op aansluiten die je mogelijk al in je huis hebt staan, zoals Philips Hue. De Fibaro Home Center 2 is het hart van het systeem. Dit is de plek waar alle informatie binnenkomt en verzonden wordt, zodat het netwerk aan apparaten weet wat er moet gebeuren op allerlei verschillende momenten.  Het is een uitgebreid smarthomesysteem met vele mogelijkheden en integraties, maar in het begin kan het wel overweldigend zijn.

Lees de volledige review van Fibaro Home Center 2.

9.0
1366154
FWD award

Beoordeling
Fibaro Home Center 2

Pluspunten
 • Ontzettend uitgebreid smarthomesysteem
 • Veel mogelijkheden en integraties
 • Relatief toegankelijk
Minpunten
 • Begin kan overweldigend zijn
 • Prijs van de Home Center 2

Beoordeling Fibaro Home Center 2

Fibaro is één van de meest uitgebreide smarthomesystemen die nu beschikbaar is en wij tot op heden getest hebben. Aan de recensie kun je merken dat er een hoop te bespreken valt en dat je er een hoop mee kunt doen. Eén zo'n artikel doet Fibaro eigenlijk geen recht, maar we gaan ervan uit dat je nu een goed beeld hebt van het systeem, de mogelijkheden en de integraties. Aanvankelijk komt er een hoop op je af, maar wanneer je voldoende interesse hebt dan weet je je een weg te worstelen door alle opties, de interface en de apparaten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Fibaro Home Center 2

Siemens EQ.9 s700

In deze tijd van het vele thuiswerken is het belangrijk om goede koffie tot je beschikking te hebben. De Siemens EQ.9 s700 is een volledig uitgeruste koffiemachine met smarthome-integratie en barista-modus. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat met een zeer degelijke app. De aanschafprijs is behoorlijk, dus zorg dan ook zeker dat je goede koffiebonen gebruikt in combinatie met deze koffiemachine. Dan komt de machine het beste tot z’n recht.

Lees de volledige review van Siemens EQ.9 s700.

9.0
792×1200
FWD award

Beoordeling
Siemens EQ.9 S700

Pluspunten
 • Premium afwerking en hoge kwaliteit
 • Gebruiksvriendelijk
 • Fraaie Home Connect-app
 • Soepele smarthome-integratie en handige slimme functies
 • Eindeloze mogelijkheden voor de perfecte koffie
 • Onderhoud nodig maar eenvoudig
Minpunten
 • Spoelen maakt echt autonoom koffiezetten nog onmogelijk
 • Niet goedkoop

Beoordeling Siemens EQ.9 S700

Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we eigenlijk geen grote minpunten vinden. De Siemens EQ.9 s700 koffiemachine is een zeer compleet apparaat met een moderne en premium afwerking, een goed werkende app en een aantal slimme of handige functies die het zetten van koffie en het reinigen van het apparaat een stuk makkelijker maken. De mooiste functies zijn de playlist tijdens een feestje, waarbij iedereen zijn favoriete kopje kan maken, en ook de barista-modus waardoor je de koffie compleet naar eigen wens kunt afstellen. De integratie met Homey werkt goed voor het aansturen van het apparaat, al verdient de Home Connect-app voor Homey een update waarmee ook de status correct opgehaald wordt.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Siemens EQ.9 S700

Philips Hue Wall Switch Module

De Philips Hue Wall Switch Module is geen goedkope accessoire, maar kan zeker van toegevoegde waarde zijn in het slimme huis. Dit apparaatje maakt je bestaande fysieke (en domme) schakelaars een stuk slimmer, want je kunt ze eenvoudig aan je Hue-systeem toevoegen. Je maakt dus niet je bestaande domme lampen slim, maar juist je schakelaar slim en integreert deze binnen de Hue-omgeving. Heb je bezoek en speelt iemand toch met de schakelaars? Normaal gesproken moet je eerst de schakelaar weer fysiek omzetten voordat je toegang hebt tot je Hue-lampen. Nu hoeft dat niet meer, want je kunt de schakelaar met deze accessoire ook met de Hue-app bedienen. Het is snel en eenvoudig te installeren. Al het benodigde materiaal voor installatie wordt meegeleverd.

Lees de volledige review van de Philips Hue Wall Switch Module.

9.0
Philips Hue Wall Switch Module review 8
FWD award

Beoordeling
Philips Hue Wall Switch Module

Pluspunten
 • Snel en eenvoudig te installeren
 • Alle benodigdheden meegeleverd
 • Fysieke schakelaars worden slim
 • Nooit meer een Hue-lamp zonder stroom
 • Behoud je eigen schakelmateriaal
Minpunten
 • Batterij (al gaat die vijf jaar mee)
 • Niet goedkoop

Beoordeling Philips Hue Wall Switch Module

Met een prijs van (op het moment van schrijven) 40 euro of 35 euro per stuk is de Philips Hue Wall Switch Module zeker geen goedkope accessoire, maar in de periode dat ik de module heb mogen testen ben ik wel overtuigd. Als je veel Hue-lampen in huis gebruikt kan deze module zeker een toegevoegde waarde zijn. Je kunt je (mooie en bij het interieur passende) schakelmateriaal blijven gebruiken, je kunt je schakelaars een stuk slimmer maken én je er hoeft nooit meer een Hue-lamp zonder stroom te zitten. De module is snel en eenvoudig zelf te installeren, past achter nagenoeg elke schakelaar en werkt binnen enkele minuten. Wil je er het maximale uithalen, dan is een pulsdrukker gewenst. Hiermee kun je de Hue-lampen namelijk ook dimmen.

Lees de volledige review

Oral-B iO

De Oral-B iO (9 Series) is de slimste elektrische tandenborstel van dit moment. Dit model weet zeer nauwkeurig en in real-time weer te geven hoe jij poetst en geeft handige tips om het poetsen te verbeteren. Tandenpoetsen is voor veel mensen vooral een ‘moetje’ en we doen het niet omdat we het zo leuk vinden. De Oral-B iO maakt tandenpoetsen weer leuk en laat je daadwerkelijk beter poetsen.

Lees ook de volledige review van Oral-B iO.

9.0
Oral-B iO
FWD award

Beoordeling
Oral-B iO

Pluspunten
 • Premium tandenborstel in alle opzichten
 • Fraaie en zeer nauwkeurige real-time weergave
 • Veel motiverende functies
 • Handige en goede tips (en routines)
 • Laat je daadwerkelijk beter poetsen
Minpunten
 • Handmatige toevoegingen in app niet mogelijk
 • Niet handig voor meerdere personen

Beoordeling Oral-B iO

Met een prijs van zo'n 270 euro is de Oral-B iO zeker geen goedkope tandenborstel, maar we kunnen wel stellen dat het één van beste tandenborstels van dit moment is. Op het gebied van slimmigheid is er zelfs geen beter model te vinden. De iO weet zeer nauwkeurig en in real-time weer te geven hoe jij poetst en biedt verschillende handige en fraaie handvaten om het poetsen te verbeteren. Net zoals bij alle andere slimme tandenborstels is het erbij houden van je smartphone de grootste drempel. Dit vergt motivatie, ook als de nieuwigheid er van af is. Het volgen van je scores en het stellen van doelen kan hierbij helpen. Maar, ook al zou je de slimme functies niet gebruiken, dan heb je alsnog te maken met een elektrische tandenborstel van premium kwaliteit met uitgebreide mogelijkheden. Minpunten zijn er ook, want als je de tandenborstel met al zijn slimme mogelijkheden wilt gebruiken wordt het delen van de tandenborstel lastig, en eigenlijk af te raden. Ook zouden we graag zien dat je zaken als flossen en spoelen ook tussendoor, handmatig aan je activiteiten kunt toevoegen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Oral-B iO

MCO Home CO2 sensor met Z-Wave Plus

De MCO Home CO2 sensor is een compact apparaat dat de luchtkwaliteit in huis meet en beschikt over Z-Wave waarmee met domoticasystemen gecommuniceerd kan worden. Deze sensor meet CO2, temperatuur en luchtvochtigheid. Via Z-Wave is dit model eenvoudig aan een controller te koppelen, waarna je zelf aan de slag kunt gaan met flows en scenario’s. De MCO Home CO2 is een betrouwbaar apparaat dat nauwkeurige data levert waarmee je je huis een stuk slimmer kunt maken.

Lees ook de volledige review van MCO Home CO2 sensor.

9.0
MCO Home CO2 sensor klein
FWD award

Beoordeling
MCO Home CO2 sensor

Pluspunten
 • Nauwkeurig en betrouwbaar
 • Goed afleesbaar display
 • Temperatuur, CO2 en luchtvochtigheid
 • Z-wave Plus
 • Must have CO2-sensor voor een slim huis
 • 230v of 12v
Minpunten
 • 12v heeft geen adapter meegeleverd
 • 230v past niet in inbouwdoos
 • Tijd loopt achter
 • VOC-score niet te gebruiken met domotica
 • Niet goedkoop

Beoordeling MCO Home CO2 sensor

Met een prijs van 140 tot 190 euro is de MCO Home CO2 sensor geen goedkope sensor, maar op het gebied van CO2-sensoren met Z-Wave is er maar weinig concurrentie. Daarbij doet deze sensor wel precies wat hij moet doen: CO2, temperatuur en luchtvochtigheid nauwkeurig meten. Als bonus krijg je ook nog de VOC-score te zien. De installatie is eenvoudig, maar houd er rekening mee dat de 230v-versie niet in een Nederlandse inbouwdoos past en dat de 12v-versie dus een adapter vereist. De sensor is eenvoudig aan een Z-wave controller te koppelen, waarna je helemaal los kunt gaan met flows en scenario's. Klein minpuntje is dat de tijd na verloop van tijd achterloopt en ook zouden we de VOC-score graag gebruiken in scenario's. Voor nu kun je die score alleen aflezen op het scherm. De MCO Home CO2 sensor is wat ons betreft een absolute aanrader als sensor in je slimme huis. Het is een betrouwbaar apparaat dat nauwkeurige data levert waarmee je je huis een stuk slimmer kunt maken.

Lees de volledige review

Princess Smart Heating & Cooling Tower

In de zomer kunnen we het te warm hebben tijdens een hittegolf en in de winter te koud bij strenge vorst. Princess combineert deze twee vervelende momenten in één product. De Princess Smart Heating & Cooling Tower doet precies datgene wat de naam zegt. Je kunt er zowel warme als koude lucht mee uitstoten. Via de app heb je daarnaast toegang tot een groot scala aan slimme functies. Dit model heeft een chique design en is zeer gemakkelijk te installeren.

Lees ook de volledige review van de Princess Smart Heating & Cooling Tower.

9.0
princesstower1-2
FWD award

Beoordeling
Princess Smart Heating & Cooling Tower

Pluspunten
 • Lekker warm in korte tijd
 • Chique design
 • Gemakkelijke installatie
 • Toegankelijk gebruik
Minpunten
 • Verbruikt best wat energie
 • Verschil afstandsbediening en app
 • Google Assistent weet soms even geen raad
 • Alleen 2,4 GHz

Beoordeling Princess Smart Heating & Cooling Tower

Natuurlijk kun je voor jezelf situaties bedenken waarin je zo’n product nodig zou hebben. Bijvoorbeeld in de slaapkamer, als het niet snel genoeg warm wordt. Of de kelder, als je daar een tijdje bezig bent. En anders kan het natuurlijk zijn dat je een koukleum bent en gewoon van de warmte houdt. Dat is allemaal prima, want in de basis werkt de Princess Smart Heating & Cooling Tower precies zoals geadverteerd. Ja, er zijn kleine irritaties, maar dat zit vrijwel nooit de ervaring in de weg. Het is in elk geval duidelijk ook dat Princess heeft geleerd van de Smart Tower Fan en dat is te zien aan de installatie en het gebruik.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Princess Smart Heating & Cooling Tower

Fibaro Motion Sensor en Dimmer 2 met Z-wave

De Fibaro Motion Sensor en de Fibaro Dimmer 2 maken gebruik van het Z-Wave Plus-protocol. In deze review hebben we ze gekoppeld aan de Homey smarthomehub. De Motion Sensor biedt veel data in één sensor en is daardoor multifunctioneel inzetbaar. De Dimmer 2 dimt vloeiend en snel en fungeert tevens als Z-Wave repeater. De eenvoudige installatie en vele instellingsmogelijkheden maken deze veelzijdige producten een aanwinst voor het slimme huis.

Lees ook de volledige review van Fibaro Motion Sensor en Dimmer 2 met Z-wave.

9.0
fib_fgms-001zw5

Beoordeling
Fibaro Motion Sensor

Pluspunten
 • Motion Sensor biedt veel data in één sensor
 • Motion Sensor werkt snel en nauwkeurig
 • Motion Sensor biedt lange batterijduur
 • Dimmer 2 fungeert als Z-Wave repeater
 • Dimmer 2 dimt vloeiend en snel
 • Dimmer 2 kan ook zonder nuldraad gebruikt worden
 • Eenvoudig installatie en veel instellingsmogelijkheden
Minpunten
 • Dimmer 2 is past vaak niet in ondiepe inbouwdozen
 • Bypass nodig met dimmer bij lage wattages
 • Motion Sensor kan niet op vaste voeding

Beoordeling Fibaro Motion Sensor

De Fibaro Motion Sensor is een fraaie, netjes afgewerkte en veelzijdige bewegingsmelder met een lange batterijduur. De meldingen worden snel en accuraat verstuurd, en als handige extra krijg je temperatuur en lichtsterkte om mooie scenario's mee te maken. Het is een zeer compacte sensor met een eenvoudige installatie en uitgebreide instellingsmogelijkheden. De prijs van 60 euro voor een complete sensor van deze kwaliteit is dan ook wel te verantwoorden.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Fibaro Motion Sensor

Netatmo Smart Alarm

Ben je ook zo klaar met de abonnementskosten bij beveiligingscamera’s en alarmsystemen? Kijk dan eens naar het Netatmo Smart Alarm. Deze bestaat uit de Netatmo Welcome Camera, de Netatmo Smart Indoor Siren en drie slimme deur- en raamsensoren. Onderling kunnen de producten samenwerken om jouw huis van een optimale beveiliging te voorzien. De gezichtsherkenning werkt uitstekend en eenmaal ingesteld heb je er geen omkijken meer naar. Zo kun je met een gerust hart het huis verlaten.

Lees de volledige review van Netatmo Smart Alarm.

9.0
netatmo-smarte-alarmanlage-mit-kamera

Beoordeling
Netatmo Smart Alarm

Pluspunten
 • Geen abonnement nodig
 • Uitstekende gezichtsherkenning
 • Eenmaal ingesteld geen omkijken meer naar
 • Overzichtelijke app
 • Smarthome-integratie
Minpunten
 • Geen tweewegcommunicatie
 • Lokale opslag niet veilig genoeg
 • Deur- en raamsensoren niet gevoelig genoeg voor trillingen
 • Plaatsing camera is te beperkt

Beoordeling Netatmo Smart Alarm

Het Netatmo Smart Alarm is een uitstekend product, mits je de koppeling met Dropbox of een ftp-server maakt. Voor een relatief betaalbare prijs haal je een goed alarmsysteem in huis zonder dat je een duur abonnement hoeft af te sluiten. De camera is de zwakke broeder van het geheel, met name door de stekker in het stopcontact, maar dit kun je tegengaan door ook te kiezen voor opslag van de beelden in een gratis Dropbox-account. De app is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor iedereen snel van start kan gaan met het Netatmo Smart Alarm.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Netatmo Smart Alarm

Eervolle vermeldingen

Naast deze topproducten die allemaal een cijfer 9 of hoger hebben gescoord zijn er natuurlijk nog veel meer goede producten op het gebied van smarthome gelanceerd. Hieronder geven we je nog enkele eervolle vermeldingen die zeker niet vergeten mogen worden.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over smarthome? Kijk dan eens in ons archief met reviews. Hier vind je alle door ons geteste producten terug. Wil je tips en advies op het gebied van het slimme huis? Kijk dan eens hier.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Jaap

Jaap
06 juni 2021 om 18:00

Opvallend dat er zo veel Zwave tussen zit en Shelly ontbreekt. Fibaro is geweldig, maar er is de laatste tijd weinig ontwikkeling geweest op dit gebied terwijl zigbee aanzienlijk in populariteit aan het winnen zijn en Shelly er in prijs-kwaliteitverhouding er met kop en schouders bovenuit steekt.

Misschien heeft het iets te maken met de sponsors van het smart home project…

Inloggen
Martijn Chel

Martijn Chel
06 juni 2021 om 20:15

Hoi Jaap, laat ik voorop stellen dat Z-Wave (of een partij die alleen met Z-Wave werkt) geen sponsor is van het project. Sterker nog; we promoten juist het flexibel inzetten van protocollen/systemen. Dus dat kan er niet mee te maken hebben. Shelly heb ikzelf getest (zie de review) maar vind het toch wel een stapje lager dan de protocollen als Zigbee en Z-Wave. Qua gebruiksgemak maar ook uitwisselbaarheid en stabiliteit. Dat was mijn ervaring in ieder geval. Verder is er geen specifieke reden dat Fibaro er twee keer in terugkomt. De HC is gewoon goed spul, en de actoren/sensoren ook. De actoren/sensoren kun je daarbij met tal van systemen koppelen. Zigbee is ook top, zeker, maar ik zie niet de grote voorspring in ontwikkeling wat betreft de producten of het protocol zelf. Er is, zeker als we naar actoren kijken, meer mogelijk met Z-Wave. Maar, dat maakt hiervoor niet uit want Hue staat er ook twee keer in, met Zigbee. Kortom, geen specifieke reden. We hebben niet alles getest en met Zigbee zijn er ook tal van zeer goede producten.

Inloggen