Dossier: Zeven bluetoothspeakers tot 100 euro vergeleken

30 juni 2024 + 10 minuten 1 Reacties
Dossier bluetoothspeakers 100 euro-4

De afgelopen weken heb je zeven reviews van bluetoothspeakers voorbij zien komen. Het is nu tijd voor het dossier. Welke bluetoothspeaker onder de 100 euro is het beste? We vertellen je het antwoord in dit artikel.

Lekker een muziekje aan deze zomer terwijl je geniet van een welverdiende vakantie? Maar welke bluetoothspeaker moet je dan hebben? FWD heeft de afgelopen maand zeven bluetoothspeakers tot 100 euro met elkaar vergeleken. Hierbij keken we naar de daadwerkelijke verkoopprijs, niet de adviesprijzen die soms nog wat hoger lagen. We willen tenslotte zoveel mogelijk speaker voor zo weinig mogelijk geld. Nu we zeven verschillende bluetoothspeakers hebben getest in een review komen we nu met ons zomerdossier waarin we kijken naar de best geteste bluetoothspeaker in onze vergelijking. We hebben verschillende fabrikanten benaderd of ze een bluetoothspeaker beschikbaar wilden stellen voor ons zomerdossier. Uiteindelijk zijn we met de onderstaande bluetoothspeakers aan de slag gegaan.

Zeven modellen vergeleken

Een bluetoothspeaker is in veel gevallen een draagbare speaker met ingebouwde batterij die je overal mee naartoe kan nemen. We zeggen specifiek ‘in veel gevallen’, want er zijn ook bluetoothspeakers voor thuisgebruik die je zelfs in het stopcontact moet steken. In dit dossier pakken we de draagbare modellen die je deze zomer makkelijk meeneemt op vakantie of gewoon lekker in de tuin gebruikt bij de barbecue. Dankzij de ingebouwde batterij ben je heel flexibel. Even verbinden met je smartphone of tablet en je kunt je favoriete muziek overal ter wereld beluisteren op je draagbare speaker.  We snappen dat je vakantie natuurlijk ook geld kost, dus daarom kijken we naar wat er verkrijgbaar is tot een bedrag van 100 euro.

Uiteindelijk kunnen we de zeven geteste bluetoothspeakers opdelen in twee kampen. Zo zijn daar de zeer draagbare en compacte Marshall Willen, Teufel Boomster Go en de JBL Clip 5. Deze speakers neem je zeer makkelijk mee, zijn licht van gewicht en klein van formaat en kun je gemakkelijk aan je riem, rugzak of zelfs je fiets hangen. De Fresh ’n Rebel Bold L2, Soundcore Motion 300, Sony SRS-XE300 en de ArtSound PWR03 zijn wat grotere bluetoothspeakers. Deze gooi je toch wat minder makkelijk in je rugzak, alhoewel dat natuurlijk wel gewoon kan, en zijn vaak ook geschikter voor echt thuisgebruik dan de kleinere modellen doordat ze simpelweg meer vermogen hebben en een wat grotere ruimte weten te vullen met geluid.

Wie alle losse reviews heeft gelezen weet dat we geen slechte bluetoothspeakers hebben gevonden. We hebben ook bewust gerenommeerde merken gekozen, dus de verwachting was dan ook wel dat er niet echt een slechte speaker tussen zou zitten. Wel is het ene model beter dan het andere model. Natuurlijk is een deel van de geluidservaring persoonlijk. Sommige mensen prefereren vooral een stevige bas terwijl andere mensen liever een speaker hebben dat wat meer in balans is, maar een speaker die bedrukt klinkt, de hoge tonen vergeet of niet alle detail in de muziek laat horen scoort natuurlijk een lager cijfer dan een model die dat allemaal beter voor elkaar heeft.

We kijken niet alleen naar de geluidskwaliteit, maar ook naar het design, de bediening, een eventuele app, de bouwkwaliteit, de batterij en eventuele extra functies. Om exact de specificaties van alle speakers met elkaar te vergelijken is vrijwel onmogelijk. De helft van de fabrikanten geeft geen informatie over de exacte driveropstelling of het frequentiebereik. Het vermogen, bluetoothversie en bijvoorbeeld ondersteunde audiocodecs is wel iets wat we mee hebben genomen, net als de prijs. In de tabel hieronder vind je naast de specificaties ook de verkoopprijs op het moment van schrijven en, tussen haakjes, de adviesprijs.

Fresh 'n Rebel Bold L2

De Fresh ’n Rebel Bold L2 is wat ons betreft de grootste verrassing van het dossier. Een merk waar we niet heel veel ervaring mee hadden, maar de Bold L2 is een bluetoothspeaker die ons zeer aangenaam heeft verrast. Het merk ligt ook gewoon in de schappen bij winkelketen Action met enkele budgetoortjes en koptelefoons, maar ook in een hoger segment is het Rotterdamse merk actief. De Bold L2 is verkrijgbaar in vijf hippe kleuren en is voorzien van een 30W RMS woofer en een 10W RMS tweeter. Hiermee is het op papier de meest krachtige bluetoothspeaker in ons dossier, maar met een gewicht van 1,1 kilogram zeker niet de lichtste.

De batterijduur van 22 uur is prima in orde en binnen 4,5 uur laad je de speaker weer op. Leuke extra’s zijn de aux-in, de mogelijkheid om twee Bold L2’s te verbinden voor echt stereogeluid en de ingebouwde microfoon zodat je ook kan bellen via de speaker. Extra aandacht gaat uit naar de fraaie bouncy sandwich stof. Het is zacht en je kan het zelfs een halve centimeter indrukken. Het design is dan ook heel fraai, stof- en waterbestendig en de speaker is gemakkelijk te bedienen met de grote knoppen bovenop.

De Fresh ’n Rebel Bold L2 laat een vol en warm geluid horen. Er zit veel power achter de speaker en dat hoor je. Dankzij de stevige (en aanwezige) bas is dit model geschikt voor een zomers feestje. Hierdoor zijn de lage tonen soms iets te overheersend en kunnen de hoge tonen soms wat ondersneeuwen, maar de algehele balans is meestal prima in orde en de ruimtelijkheid valt ook ten positieve op. De speaker weet een kamer echt te vullen met geluid. Jammer is het ontbreken van een app met equalizer en deze bluetoothspeaker ondersteunt alleen de SBC audiocodec. Door het gewicht ben je wel wat minder mobiel met dit model.

Lees ook de volledige review van de Fresh ’n Rebel Bold L2.

8.5
Fresh ’n Rebel Bold L2 product
FWD award

Beoordeling
Fresh 'n Rebel Bold L2

Pluspunten
 • Vol en warm geluid
 • Stevige bas
 • Fraai design
 • Batterij gaat lang mee
 • Aux-in
 • Bouncy Sandwich stof is tof
 • Kan lekker luid
Minpunten
 • Geen app met equalizer
 • Alleen SBC
 • Schiet soms tekort in de hoge tonen
 • Gewicht

Beoordeling Fresh 'n Rebel Bold L2

Fresh 'n Rebel mag dan voor ons een vrij onbekend merk zijn, we hebben nog nooit eerder een speaker van het bedrijf van Rotterdamse oorsprong getest, de Bold L2 heeft wel een blijvende indruk achtergelaten. De speaker heeft een warm geluid met stevige bas, maar valt niet uit de toon. Vooral de ruimtelijkheid waarmee het geluid gebracht wordt valt op, waardoor dit model ook buiten goed tot z'n recht komt. Wel missen we een app met equalizer en alleen ondersteuning voor de audiocodec SBC valt een beetje tegen. Ook komen de hoge tonen niet altijd even goed tot z'n recht. De fraaie en waterdichte behuizing en de lange batterijduur maken echter veel goed.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Fresh 'n Rebel Bold L2

Soundcore Motion 300

We weten hoe goed Soundcore kan zijn met de Space One hoofdtelefoon en de Motion+ bluetoothspeaker. De Motion 300 is het nieuwste model in het assortiment. Het is een goede speaker, maar helaas weet die net niet het niveau van de Motion+ te bereiken. En dat terwijl deze bluetoothspeaker zeer rijk is uitgerust met een app met equalizer en die je ook nog eens kan aanpassen aan drie verschillende posities, namelijk staand, liggend en hangend. De speaker wisselt zelf automatisch tussen de ingestelde geluidsinstellingen die je zelf kan instellen dankzij de 9-bands equalizer in de Soundcore-app. Ook fraai is de aanwezigheid van de hi-res audiocodec LDAC, alhoewel het de vraag is in hoeverre je het verschil nu echt kan horen op een dergelijke bluetoothspeaker.

Het design is fraai met veel gebruik van rubber en is dankzij IPX7 waterbestendig, alhoewel er geen rating is voor stofbestendigheid. In het zand hebben we echter geen problemen gehad. De speaker weegt 774 gram en is in allerlei standen te gebruiken en kun je dankzij de strap ook gemakkelijk aan je tas hangen. Fysieke knoppen vinden we bovenop en de speaker laat zich prima bedienen.

Balans is het codewoord bij het geluid van de Soundcore Motion 300. Liefhebbers van een stevige bas zoeken liever ergens anders. Het tekort aan gedreun wordt echter ruimschoots goedgemaakt door het detail, de balans en de helderheid in de muziek. De 30W-speaker is daarnaast flink luid te zetten, alhoewel het geluid op hoog volume begint te vertekenen. Je hebt wel echt de equalizer nodig, want anders klinkt dit model standaard wat te klinisch. Een iets warmere sound wordt aangeraden. De speaker presteert op audiokwaliteit dus ruim voldoende, maar heeft het probleem dat de ruimtelijkheid van de Soundcore Motion+ bij lange na niet gehaald wordt. De BassUp Technology-knop op deze speaker is daarnaast overbodig, want de lage tonen vervormen direct. Het is een prima speaker, maar Soundcore heeft nota bene in het eigen assortiment een beter alternatief.

Lees ook de volledige review van de Soundcore Motion 300.

8.0
Soundcore Motion 300 product

Beoordeling
Soundcore Motion 300

Pluspunten
 • Fraai en stevig design
 • Soundcore-app met equalizer
 • Geluid fijn in balans (na aanpassing equalizer)
 • LDAC-ondersteuning
 • SmartTune Technology
Minpunten
 • Mist ruimtelijkheid
 • BassUp Technology-knop ondermaats
 • Soundcore Motion+ is de betere speaker

Beoordeling Soundcore Motion 300

De Soundcore Motion 300 is een goede speaker boordevol technische snufjes. Uniek is de SmartTune Technology waarbij het geluid automatisch wordt aangepast aan de positie van de speaker. Dankzij de equalizer kun je voor elk van de drie posities een eigen geluidsbeeld creëren. Dit is geen speaker voor de bassheads, maar juist voor de mensen die het geluid meer in balans willen hebben met voldoende aandacht voor zowel het hoog, midden als laag. Het is dan ook een fijne speaker, maar de Soundcore Motion 300 heeft alleen het probleem dat de Soundcore Motion+, in nota bene hetzelfde prijssegment, de betere speaker van de twee is.

Lees de volledige review

Sony SRS-XE300

De Sony SRS-Xe300 is een beetje een vreemde speaker. De adviesprijs bij lancering was maar liefst 200 euro, maar kijken we naar de verkoopprijs de afgelopen weken, dan was dit model al te koop voor 59,95 euro. Het is wellicht niet helemaal het succes geworden wat Sony precies voor ogen had, ondanks de unieke Line-Shape Diffuser van deze bluetoothspeaker. Het geluid komt uit de smalle opening bij het rubber. Het geluid gaat langs een nauw diafragma wat moet zorgen voor een grotere geluidsdruk en een breed geluidsfront. Dit geeft kamervullend geluid zonder verlies aan geluidskwaliteit. Dat is in ieder geval het idee, want in de praktijk blijkt dit niet zo te werken.

Het geluid kent namelijk echt een sweetspot bij de nauwe opening. Hier is de geluidskwaliteit verreweg het beste. Daarbuiten klinkt het bedrukt, alsof het geluid van verder weg komt en treedt er vervorming op van de lage tonen. Je moet dus echt op de juiste plek zitten bij deze speaker, dan krijg je gedetailleerd, warm en dynamisch geluid te horen. Leg de speaker wel horizontaal neer, want verticaal dek je de passieve basradiator af.

De Sony SRS-Xe300 is dus niet de allerbeste speaker binnen ons zomerdossier, maar heeft met een app met equalizer, LDAC-ondersteuning, een fraaie stof- en waterbestendige behuizing en Google Fast Pair-ondersteuning zeker een flink aantal positieve punten. Dat is het geluid ook, zolang je maar precies op de juiste plek zit. En daarmee is dit niet de meest flexibele bluetoothspeaker in gebruik. Ook het gewicht van 1,3 kilogram zorgt ervoor dat je dit model wat minder makkelijk meeneemt op reis.

Lees ook de volledige review van de Sony SRS-XE300.

7.0
Sony SRS-XE300 product

Beoordeling
Sony SRS-XE300

Pluspunten
 • Fraai design kan tegen een stootje
 • App met equalizer
 • LDAC-ondersteuning
 • In de sweetspot prima geluid
 • Google Fast Pair
Minpunten
 • Line-Shape Diffuser valt tegen
 • Buiten de sweetspot valt de geluidskwaliteit tegen
 • App is erg sober
 • Gewicht

Beoordeling Sony SRS-XE300

Sony's Line-Shape Diffuser is een beetje een flop, want het doet juist het tegenovergestelde. Geen breed geluidsfront, maar juist een kleine sweetspot. Je moet dus echt op de juiste plek zitten, want daarbuiten klinkt de muziek verder weg, bedrukt en gaat de geluidskwaliteit echt omlaag. In de sweetspot is het geluid goed in orde met een prima balans voor de echte muziekliefhebber en een stevige bas voor de jeugd. Wellicht is de Sony SRS-XE300 niet de beste bluetoothspeaker, maar voor de lage verkoopprijs ten opzichte van de originele adviesprijs bij lancering wel het overwegen waard.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Sony SRS-XE300

Marshall Willen

De Marshall Willen is een echte kleine krachtpatser. Het merk ken je misschien van de gitaarversterkers en datzelfde design heeft men ook over willen brengen naar deze kleine bluetoothspeaker. En dat is zeer goed geslaagd. Vierkant en plat, met een handige joystick voor de bediening, veel rubber waardoor dit model echt tegen een stootje kan en de strap aan de achterkant waarmee je de Marshall Willen overal aan vast kan maken.

Voorzien van een enkele 2″-driver (10 Watt, klasse D) en twee passieve radiatoren verwacht je misschien niet al teveel van het geluid, maar dan heb je het goed mis. Vooral qua detail en helderheid valt deze speaker op en de Marshall Willen presteert dan ook op het niveau van veel grotere speakers. De Marshall Willen presteert echt boven zijn prijspunt. Nergens klinkt het geluid bedrukt of ver weg. De bas blijft soms wel een klein beetje een ondergeschoven kindje en echt kamervullend is het geluid dan ook niet. Het is wel je ideale reisgenoot door het compacte en stevige design met stof- en waterbestendigheid en de handige strap. De app is echt een groot minpunt, want dat werkt voor geen meter, maar die heb je gelukkig ook niet echt nodig.

Lees ook de volledige review van de Marshall Willen.

8.5
Marshall Willen product
FWD award

Beoordeling
Marshall Willen

Pluspunten
 • Compact en robuust
 • Goed geluid
 • Ideale reisgenoot dankzij de strap
 • Handige joystick
 • Fraai design
 • Stof- en waterbestendig
Minpunten
 • App werkt voor geen meter
 • Geen echte equalizer
 • Mist wat laag

Beoordeling Marshall Willen

De Marshall Willen is echt de ultieme draagbare speaker en biedt goed geluid in een zeer compact, maar robuust jasje. Dankzij de handige strap neem je de speaker zeer gemakkelijk mee tijdens je avonturen, maar ook thuis in de badkamer is geen probleem dankzij de stof- en waterbestendige behuizing. Grootste minpunt is de verschrikkelijke app, want dat werkt voor geen meter. Gelukkig hoef je maar één keer een firmware-update uit te voeren en Marshall Signature Sound is alles wat je nodig hebt, dus de app daarna gebruiken is gelukkig niet nodig. Lekker geluid met een klein rauw randje maken de Marshall Willen met z'n compacte en robuuste design een kleine, maar zeer fijne bluetoothspeaker.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Marshall Willen

Teufel Boomster Go

Met de Boomster Go bewijst de Berlijnse fabrikant Teufel dat er ook warm en vol geluid uit een hele compacte speaker kan komen. De Teufel Boomster Go doet de naam wat dat betreft eer aan, want er komt een indrukwekkende bas uit de compacte behuizing. Natuurlijk is er een kanttekening bij te plaatsen. De bas is vooral aanwezig bij de populaire hedendaagse muziek. Gaat de bas echt de diepte in richting de subbassen? Dan heeft de speaker daar iets meer moeite mee. Verkijk je echter niet, want ook op een wat hoger volume blijft het geluid zuiver, alhoewel de hoge tonen soms een beetje onder kunnen sneeuwen.

Qua kleur is de Teufel Boomster Go de meest zomerse van alle bluetoothspeakers die we getest hebben. Ons model heeft de kleur Coral Red, maar het lijkt echt oranje en past daardoor perfect bij deze sportzomer. De behuizing is van stevig rubber, met een fraaie stof over het rooster voorop. De bediening is uiterst eenvoudig met de fysieke knoppen. Verbinden en afspelen maar. De speaker is echt heel makkelijk in gebruik, maar schiet daardoor wel een beetje tekort op andere gebieden. Er is geen app aanwezig, alleen ondersteuning voor de audiocodec SBC en micro-usb is niet helemaal meer van deze tijd. De strap is echter van goede kwaliteit en zorgt ervoor dat je deze speaker overal aan vast kunt maken, van je rugzak tot aan je fiets. Het gewicht van 335 gram is ook lekker licht en samen met het warme en volle geluid is de Teufel Boomster Go in staat om overal een (klein) feestje te bouwen.

Lees ook de volledige review van de Teufel Boomster Go.

8.0
Teufel Boomster Go product

Beoordeling
Teufel Boomster Go

Pluspunten
 • Goede bouwkwaliteit
 • Warm geluid
 • Flinke bas uit kleine behuizing
 • Makkelijk te bedienen
 • Verkrijgbaar in zomerse kleuren
Minpunten
 • Hoge tonen sneeuwen soms onder
 • Micro-usb
 • Geen app met equalizer
 • Alleen SBC

Beoordeling Teufel Boomster Go

De Teufel Boomster Go is een hele simpele bluetoothspeaker. Verbinden, muziek afspelen en genieten. Het is echt een speaker voor onderweg. Compact en robuust, en waar je ook bent, je kan direct een feestje starten dankzij de volle, warme klanken van deze speaker. De hoge tonen sneeuwen soms een beetje onder en de micro-usb-aansluiting is wellicht niet meer helemaal van deze tijd. Voor thuisgebruik wellicht net wat te beperkt, maar voor onderweg is dit een prima speaker voor 79,99 euro.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Teufel Boomster Go

ArtSound PWR03

De Belgische fabrikant ArtSound doet mee aan het zomerdossier met de ArtSound PWR03, een bluetoothspeaker met een cilindrisch design. Het is een forse speaker van 22 centimeter lang en een diameter van 8,8 centimeter. Uniek is de LED-verlichting aan de beide zijkanten. De verlichting beweegt helaas niet mee op de muziek en buiten in de zon zie je het nauwelijks. Een echte meerwaarde is het voor ons dan ook niet, maar wellicht is dat voor jou anders. De speaker ziet er fraai uit, is makkelijk te bedienen, maar de behuizing krast helaas wel snel en ook het logo zit helaas scheef op de behuizing. Het zijn kleine slordigheidjes.

De bluetoothspeaker zelf is waterbestendig en klinkt best goed, ook al blijft de beloofde 360 graden sound een beetje achterwege. Wel moet je het volume wat harder zetten, want op een laag volume klinkt het soms wat bedrukt, alsof de speaker niet helemaal tot leven lijkt te komen. Op een wat hoger volume opent de speaker zich en horen we een goede balans met ook voldoende aandacht voor de hoge tonen. De bas is overigens niet heel diep, dus voor de echte basliefhebbers is dit niet de juiste speaker. Het is daarom niet echt een bluetoothspeaker voor feestjes, maar meer voor muziek en podcasts op de achtergrond, want dat doet de ArtSound PWR03 uitstekend. Leuk extraatje is de aux-in, zodat je ook externe apparaten kan opladen. Ook kan je deze speaker als powerbank gebruiken. Twee van deze speakers kun je koppelen als een echt stereopaar middels de TWS-functie.

Lees ook de volledige review van de ArtSound PWR03.

7.8
pwr03

Beoordeling
ArtSound PWR03

Pluspunten
 • Flink wat vermogen en kamervullend
 • Vriendelijk voor de oren
 • Makkelijk te bedienen
 • Fraai cilindrisch design met stevige strap
 • Diverse aansluitingen
 • Forse speaker, maar toch licht van gewicht
 • LED-verlichting kan van meerwaarde zijn
Minpunten
 • Lage tonen missen diepte
 • LED-verlichting niet voor iedereen
 • Batterij niet de beste in dit segment
 • Alleen SBC
 • Krast snel
 • Logo zit scheef

Beoordeling ArtSound PWR03

De ArtSound PWR03 biedt flink wat vermogen, kan daardoor lekker luid en is kamervullend met over het algemeen prima geluid. Toch zijn de lage tonen niet zo heel laag en dat is toch jammer, alhoewel het geluid zeer vriendelijk voor de oren is. De LED-verlichting kan van meerwaarde zijn, zolang het niet te licht is, want dan zie je het nauwelijks. We missen echt een bijbehorende app bij deze bluetoothspeaker om niet alleen het geluid naar wens aan te passen, maar ook om de LED-verlichting te personaliseren. De batterijduur valt een klein beetje tegen en het is jammer dat de behuizing snel krast en dat de afwerking met het scheve logo niet helemaal optimaal is, want de powerbankfunctie en aux-in, waarmee je ook externe apparaten kunt gebruiken, en de LED-verlichting maken dit wel tot een unieke bluetoothspeaker in ons zomerdossier.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker ArtSound PWR03

JBL Clip 5

De JBL Clip 5 weet zich op twee punten te onderscheiden. Ten eerste de handige karabijnhaak, waarmee je de speaker overal aan op kan hangen. Ten tweede is dat de ondersteuning voor Auracast. Dit hebben we getest met een andere speaker van JBL samen, de JBL Go 4. Druk op de Auracast-knoppen op beide speakers en ze worden direct gesynchroniseerd. Verder hoef je dus niets te doen en je geeft het geluid direct een boost. Jammer is wel dat dit onderling alleen met andere JBL-speakers werkt die Auracast ondersteunen. Niet met speakers van andere merken.

De JBL Clip 5 is een handzaam model en ziet er zeer strak uit met een goede bouwkwaliteit. De speaker kan ook tegen stof- en water en is dus je ideale reisgenoot. Qua geluid is het opvallend dat de Teufel Boomster Go en deze JBL Clip 5 sterk op elkaar lijken qua geluidsprofiel. Beide weten een flinke bas uit de kleine behuizing te halen, maar gaan we echt de diepte in? Dan hebben ze er toch moeite mee. De JBL Clip 5 moet voor het beste geluid wel ergens tegenaan hangen, dan klinkt het voller en warmer. Is dat niet het geval, dan gaat er toch wat warmte verloren. Dit is qua vermogen misschien de zwakste speaker in het zomerdossier, maar weet zich dankzij de unieke eigenschappen en het prima geluid voor een compacte behuizing toch te onderscheiden van de concurrentie.

Lees ook de volledige review van de JBL Clip 5.

8.0
JBL Clip 5

Beoordeling
JBL Clip 5

Pluspunten
 • Stevige bouwkwaliteit
 • Goed geluid uit compacte behuizing
 • Karabijnhaak echt van meerwaarde
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Stof- en waterbestendig
 • Batterij gaat lang mee
Minpunten
 • Auracast alleen voor JBL-speakers
 • Equalizer in de app valt tegen
 • Kan niet zo laag als je zou wensen

Beoordeling JBL Clip 5

De JBL Clip 5 is een indrukwekkende bluetoothspeaker. Niet alleen komt er over het algemeen goed geluid uit de kleine behuizing, dankzij de karabijnhaak neem je dit model gemakkelijk met je mee. Voor 69 euro hebben we weinig te klagen, zolang je met muziek maar binnen de gebaande paden blijft. Voor populaire muziek biedt dit model precies wat je nodig hebt en dankzij de stof- en waterbestendige behuizing en de Auracast-functie zou dit zomaar de draagbare speaker voor jou kunnen zijn.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker JBL Clip 5

De beste bluetoothspeaker tot 100 euro

Uiteindelijk is het best spannend geworden. Er zitten namelijk geen slechte bluetoothspeakers tussen. Vooral bij de compacte modellen was de strijd heel spannend, want de JBL Clip 5, Teufel Boomster Go en Marshall Willen ontlopen elkaar nauwelijks. Iets meer kwaliteitsverschil was er bij de grotere bluetoothspeakers, daar konden we echt een duidelijke winnaar aanwijzen.

Twee modellen hebben uiteindelijk de hoogste score weten te behalen. Dat zijn de Fresh’ n Rebel Bold L2 en de Marshall Willen. Dat zijn de beste bluetoothspeakers van dit zomerdossier. Je kiest de Fresh ’n Rebel Bold L2 als je op zoek bent naar een wat groter model die ook in huis kamervullend geluid weet te geven. Zoek je echt een compact model voor mee op reis? Dan kom je bij de Marshall Willen uit die kraakhelder geluid uit de kleine behuizing weet te geven.

Wellicht zijn er voor jou andere eisen waar een bluetoothspeaker aan moet voldoen. Wellicht zoek je een app met equalizer om het geluid naar wens aan te passen, vind je high-end audiocodecs belangrijk of geef je juist niets om stofbestendigheid. We hebben geen slechte bluetoothspeakers in dit dossier getest, dus wellicht is een andere speaker meer op jouw lijf geschreven. Lees dan ook vooral de volledige reviews om te kijken welke speaker echt bij je past.

Zijn er ook nog goede alternatieven beschikbaar? Jazeker. De Soundcore Motion+ is wat ons betreft nog altijd één van de beste bluetoothspeakers op de markt met een zeer goede geluidskwaliteit en ruimtelijkheid. Wil je net wat meer de nadruk op de bas leggen? Dan is ook de JBL Flip 6 een goede keuze.

Reacties (1)