Review: Teufel Boomster Go – Flinke bas uit compacte behuizing

19 juni 2024 5 Minuten 0 Reacties
Teufel Boomster Go-4-2

We testen de Teufel Boomster Go. Dit is de vijfde review van een bluetoothspeaker voor ons zomerdossier. De Teufel Boomster Go is een zeer compacte bluetoothspeaker en neem je gemakkelijk mee op reis.

Lekker een muziekje aan deze zomer terwijl je geniet van een welverdiende vakantie? Maar welke bluetoothspeaker moet je dan hebben? FWD gaat dit voorjaar zeven bluetoothspeakers tot 100 euro met elkaar vergelijken. We kijken hierbij naar de verkoopprijs en niet naar de adviesprijs. We willen tenslotte zoveel mogelijk speaker voor zo weinig mogelijk geld. Deze review van de Teufel Boomster Go is onderdeel van ons zomerdossier. Nadat we zeven verschillende bluetoothspeakers hebben getest in een review komen we met ons zomerdossier waarin we antwoord geven op de vraag welke bluetoothspeaker het beste bij je past deze zomer. We gaan aan de slag met de volgende bluetoothspeakers in de komende weken:

Dit is de Teufel Boomster Go

De Teufel Boomster Go is in ieder geval qua uiterlijk de meest zomerse speaker in ons zomerdossier. De fraaie Coral Red-kleur (eigenlijk gewoon oranje) past ook precies bij het huidige EK Voetbal en het Nederlands elftal. Alhoewel er eerder ook andere zomerse kleuren beschikbaar waren, lijkt het erop dat er naast Coral Red enkel nog een zwarte versie (Night Black) verkrijgbaar is. Het is een kleine versie van de grote Teufel Boomster. Dit kleinere broertje beschikt over IPX7 en is daardoor waterbestendig en heeft tevens een stootvaste rubberen behuizing. Het is een kleine en compacte speaker die je niet alleen op de rug kunt leggen, maar ook kunt ophangen met de meegeleverde strap. Er is zelfs een Go Pro compatibele schroefdraad (1/4 inch) aanwezig waardoor je dit model dus overal aan kan bevestigen. Van je rugzak tot aan je fiets of statief.

Dit model heeft een fullrange speaker van 50 mm en twee passieve basdrivers. In totaal 10 Watt aan vermogen met klasse D-versterkertechnologie. Er is ondersteuning voor bluetooth 5.0 en de speaker gaat 10 uur mee op normaal volume. De batterijcapaciteit is 2.600 mAh. Je kunt ook twee van deze speakers koppelen voor stereogeluid. De Teufel Boomster Go is verkrijgbaar in de kleuren Night Black en Coral Red en is op het moment van schrijven verkrijgbaar voor 79,99 euro via de website van Teufel.

Design en bediening

De kleine bluetoothspeaker is vrijwel vierkant en is 10,7 centimeter breed en 10,2 centimeter in de lengte. De diepte is 4,6 centimeter, waardoor je dit model dus makkelijk mee kunt nemen, ook dankzij het gewicht van 335 gram. De speaker heeft een rubberen behuizing en is met IPX7 ook bestand tegen een spatje water. Leggen we dit model plat neer, dan hebben we een rooster voorop met een zeer fraaie stof. Ook vinden we hier drie knoppen voor play/pauze en volume omhoog en omlaag. Aan de onderkant vinden we de aan/uit-knop en de bluetoothverbindingsknop. Ook vinden we hier een micro-usb-aansluiting. Nu is deze speaker al enkele jaren oud, maar anno 2024 is micro-usb niet meer van deze tijd. Binnenkort mag dat ook niet meer vanuit de Europese Unie en krijgen we usb-c voor nieuwe kleine elektronische apparaten. Andere aansluitingen heeft de bluetoothspeaker niet.

De speaker kan zelf tegen een stootje, dat is direct te zien. Het voelt zeer robuust in de handen en aan de zijkant zie je de openingen voor de passieve basdrivers. De ronde afgewerkte hoeken, het Teufel-logo voorop, de schroefdraadopening achterop en de fijne strap zorgen voor een dikke voldoende als het gaat om het design en de bouwkwaliteit. Dankzij de grote knoppen is de bediening erg makkelijk en voor iedereen duidelijk. Naast de fysieke knoppen is er geen app beschikbaar. Je kan het geluid dus ook niet aanpassen met een equalizer. Je kan wel twee Boomster Go-speakers koppelen voor stereogeluid.

Geluid

De Teufel Boomster Go blijkt een kleine krachtpatser te zijn. Wie denkt dat een kleine en compacte speaker geen fatsoenlijke bas kan weergeven heeft het niet bij het juiste eind. Deze Boomster Go doet de naam wat dat betreft eer aan, want de kleine speaker kan echt een flinke bas weergeven. Muziek klinkt daardoor vol en warm, maar mist wellicht wat definitie. De hoge tonen sneeuwen soms een beetje onder, maar dit zal met name opvallen bij bepaalde muziekgenres. Ze worden wel weergegeven, maar het sneeuwt onder bij de lage tonen en middentonen. Jazzmuziek is dus wellicht niet zo geschikt, maar pop, dance en andere muziek met een stevige bas komen uitstekend tot z’n recht op de Boomster Go.

Je kunt het volume best hard zetten terwijl het geluid nog zuiver blijft. Stemmen komen goed naar voren, net als de stevige bas, alhoewel de speaker toch beperkt lijkt met de subbassen. Het echte laag trekt dit model niet echt, maar dat kunnen we de Teufel Boomster Go niet te sterk aanrekenen. In deze prijscategorie vind je dat vrijwel nooit. Voor populaire muziek is het meer dan voldoende en kan je met dit model dan ook overal een feestje bouwen. Gooi de speaker in je rugzak (of hang hem ergens aan) en je hebt altijd goed geluid bij je.

Conclusie

De Teufel Boomster Go is een hele simpele bluetoothspeaker. Verbinden, muziek afspelen en genieten. Het is echt een speaker voor onderweg. Compact en robuust, en waar je ook bent, je kan direct een feestje starten dankzij de volle, warme klanken van deze speaker. De hoge tonen sneeuwen soms een beetje onder en de micro-usb-aansluiting is wellicht niet meer helemaal van deze tijd. Voor thuisgebruik wellicht net wat te beperkt, maar voor onderweg is dit een prima speaker voor 79,99 euro.

8.0
Teufel Boomster Go product

Beoordeling
Teufel Boomster Go

Pluspunten
  • Goede bouwkwaliteit
  • Warm geluid
  • Flinke bas uit kleine behuizing
  • Makkelijk te bedienen
  • Verkrijgbaar in zomerse kleuren
Minpunten
  • Hoge tonen sneeuwen soms onder
  • Micro-usb
  • Geen app met equalizer
  • Alleen SBC

Beoordeling Teufel Boomster Go

De Teufel Boomster Go is een hele simpele bluetoothspeaker. Verbinden, muziek afspelen en genieten. Het is echt een speaker voor onderweg. Compact en robuust, en waar je ook bent, je kan direct een feestje starten dankzij de volle, warme klanken van deze speaker. De hoge tonen sneeuwen soms een beetje onder en de micro-usb-aansluiting is wellicht niet meer helemaal van deze tijd. Voor thuisgebruik wellicht net wat te beperkt, maar voor onderweg is dit een prima speaker voor 79,99 euro.

Prijsvergelijker Teufel Boomster Go

Reacties (0)