Review: Fresh ’n Rebel Bold L2 – Weet te verrassen

05 juni 2024 6 Minuten 0 Reacties
Fresh 'n Rebel Bold L2
FWD award

De eerste bluetoothspeaker waar we mee aan de slag gaan voor ons zomerdossier is de Fresh 'n Rebel Bold L2. De speaker valt direct op door de fraaie behuizing. Weet dit model ook muzikaal indruk te maken?

Lekker een muziekje aan deze zomer terwijl je geniet van een welverdiende vakantie? Maar welke bluetoothspeaker moet je dan hebben? FWD gaat dit voorjaar zeven bluetoothspeakers tot 100 euro met elkaar vergelijken. We kijken hierbij naar de verkoopprijs en niet naar de adviesprijs. We willen tenslotte zoveel mogelijk speaker voor zo weinig mogelijk geld. Deze review van de Fresh ’n Rebel Bold L2 is onderdeel van ons zomerdossier. Nadat we zeven verschillende bluetoothspeakers hebben getest in een review komen we met ons zomerdossier waarin we antwoord geven op de vraag welke bluetoothspeaker het beste bij je past deze zomer. We gaan aan de slag met de volgende bluetoothspeakers in de komende weken:

 • Fresh ’n Rebel Bold L2
 • Soundcore Motion 300
 • Sony SRS-XE300
 • Marshall Willen
 • Teufel Boomster Go
 • ArtSound PWR03
 • JBL Clip 5

Dit is de Fresh 'n Rebel Bold L2

Fresh ’n Rebel is voor ons als merk relatief nieuw. We hebben nog nooit eerder een product van het Rotterdamse merk getest. Je vindt goedkope oortjes bij winkelketen Action van het merk, maar Fresh ’n Rebel heeft ook bluetoothspeakers, koptelefoons en draadloze oortjes in een hoger segment. De Fresh’ n Rebel Bold L2 is daarom een ideaal model om kennis te maken met het merk. De speaker heeft een adviesprijs van 129,99 euro, maar is bij enkele winkelketens verkrijgbaar voor minder dan 100 euro (op het moment van schrijven). Je kan kiezen uit vijf hippe kleuren, namelijk Silky Sand, Dive Blue, Brave Bronze, Storm Grey en Dried Green (ons reviewmodel).

De Fresh ’n Rebel Bold L2 is een krachtige bluetoothspeaker met extra aandacht voor de bas. Voorzien van een 30W RMS Woofer en een 10W RMS Tweeter zijn de speakers 12 graden omhoog gedraaid, zodat het geluid volgens de fabrikant beter tot z’n recht komt. De bas wordt ondersteund door een passieve basradiator.

Bluetooth multipoint is aanwezig waardoor je twee smartphones tegelijk met de Bold L2 kunt verbinden, ook al heeft het hier de naam ‘Party Mode’. Ook leuk: je kan twee Bold L2’s met elkaar verbinden in de Double Fun Mode en krijgt dan echt stereogeluid te horen. De Bold L2 gaat gemiddeld 22 uur mee op een enkele lading en kan in 4.5 uur opgeladen worden. Bellen kan ook via de speaker, want dit model heeft een ingebouwde microfoon. Leuk is de aux-in, zodat je ook een extern apparaat kunt koppelen.

Design en bediening

De Bold L2 is groter en zwaarder dan je misschien zou denken. Je hebt echt een flinke bluetoothspeaker (pilaarvorm) in handen met een gewicht van 1,1 kilogram en een lengte van 23 centimeter. Dit model is dankzij IP67 water- en stofbestendig en neem je dus gewoon mee naar een dagje strand of zwembad. Er wordt een fraai koord meegeleverd die je zelf kan bevestigen, zodat je de speaker ergens aan kan hangen of makkelijk meeneemt. Aan de buitenkant zie je stof en rubber. Heel fraai, de stof is heel zacht. Je kunt dit daadwerkelijk een halve centimeter indrukken. Fresh ’n Rebel noemt dit de ‘bouncy sandwich’ stof, waardoor dit echt een unieke speaker qua design is.

De zijkanten zijn van rubber en bovenop vind je het bedieningspaneel met vijf grote knoppen voor volume omhoog en omlaag, de bluetoothverbindingsknop, de aan/uit-knop en de Play/Pauze-knop. Links ernaast vind je de batterijindicator. Bedienen met de knoppen gaat soepel en snel, maar dit kan uiteraard ook via je favoriete streamingsdienst. We missen overigens wel een app met equalizer, iets wat we wel bij veel andere bluetoothspeakers in ons zomerdossier zien. Je kunt het geluid dus niet verder aanpassen.

Geluid

De Fresh ’n Rebel heeft ons echt verrast qua geluid. Het was een grote onbekende voor ons in de lijst, maar blijkt absoluut een aanrader. De Fresh ’n Rebel is luid, heeft een stevige bas en is daarmee zeer geschikt voor zomerse feestjes. Er komt een vol en warm geluid uit de speaker. De nadruk ligt dan ook echt op pop, dance of andere muziek waar je een stevige beat verwacht en dankzij deze speaker ook kunt voelen. Er zit veel power achter de Bold L2 en het is dan ook één van de krachtigste bluetoothspeakers in ons zomerdossier.

Je kunt deze bluetoothspeaker rechtop zetten, maar voor het beste geluid zet je deze horizontaal neer. Opvallend is de ruimtelijkheid waarmee het geluid naar buiten wordt gestraald, waardoor het lijkt of je een veel grotere speaker hebt staan. Hiervoor heb je dan ook wel daadwerkelijk de ruimte nodig, want in een klein kamertje komt deze krachtige speaker niet helemaal tot z’n recht. De Fresh ’n Rebel levert een warm geluid waarbij de bas zeker aanwezig, maar niet te overheersend is en goed in balans is met de middentonen. Qua hoge tonen schiet het geluid soms iets tekort, waarbij het bereik net niet helemaal gehaald wordt. Bij sommige nummers sneeuwen de hoge tonen daardoor een beetje onder, alhoewel de speaker over het algemeen de balans goed weet te houden. Houd er rekening mee dat de Fresh ’n Rebel Bold L2 enkel beschikt over de audiocodec SBC. High-end audiocodecs vind je hier dan ook niet, alhoewel het de vraag is wat de meerwaarde van high-end audiocodecs is op een bluetoothspeaker van rond de 100 euro.

Conclusie

Fresh ’n Rebel mag dan voor ons een vrij onbekend merk zijn, we hebben nog nooit eerder een speaker van het bedrijf van Rotterdamse oorsprong getest, de Bold L2 heeft wel een blijvende indruk achtergelaten. De speaker heeft een warm geluid met stevige bas, maar valt niet uit de toon. Vooral de ruimtelijkheid waarmee het geluid gebracht wordt valt op, waardoor dit model ook buiten goed tot z’n recht komt. Wel missen we een app met equalizer en alleen ondersteuning voor de audiocodec SBC valt een beetje tegen. Ook komen de hoge tonen niet altijd even goed tot z’n recht. De fraaie en waterdichte behuizing en de lange batterijduur maken echter veel goed.

8.5
Fresh ’n Rebel Bold L2 product
FWD award

Beoordeling
Fresh 'n Rebel Bold L2

Pluspunten
 • Vol en warm geluid
 • Stevige bas
 • Fraai design
 • Batterij gaat lang mee
 • Aux-in
 • Bouncy Sandwich stof is tof
 • Kan lekker luid
Minpunten
 • Geen app met equalizer
 • Alleen SBC
 • Schiet soms tekort in de hoge tonen
 • Gewicht

Beoordeling Fresh 'n Rebel Bold L2

Fresh 'n Rebel mag dan voor ons een vrij onbekend merk zijn, we hebben nog nooit eerder een speaker van het bedrijf van Rotterdamse oorsprong getest, de Bold L2 heeft wel een blijvende indruk achtergelaten. De speaker heeft een warm geluid met stevige bas, maar valt niet uit de toon. Vooral de ruimtelijkheid waarmee het geluid gebracht wordt valt op, waardoor dit model ook buiten goed tot z'n recht komt. Wel missen we een app met equalizer en alleen ondersteuning voor de audiocodec SBC valt een beetje tegen. Ook komen de hoge tonen niet altijd even goed tot z'n recht. De fraaie en waterdichte behuizing en de lange batterijduur maken echter veel goed.

Prijsvergelijker Fresh 'n Rebel Bold L2

Reacties (0)