Steeds meer mensen hebben smarthome-artikelen in huis, al is dat bij de meesten vooral door de slimme meter of thermostaat. Inmiddels hebben bijvoorbeeld ook goedkopere aanbieders als Action hun aanbod steeds verder uitgebreid. Maar, wist je dat je dit ook kunt laten ‘praten’ met bekende apps? Die tip en andere smarthome-tips lichten we nu uit.
Wat als je slimme slot je buitensluit?
Voor veel mensen die een slim slot overwegen is één vraag de meest brandende vraag: wat als je telefoon leeg is of je om andere redenen niet wordt binnengelaten? Gelukkig zijn er verschillende oplossingen voor een diversiteit aan problemen, al komen die vooral neer op één ding, namelijk de niet-elektrische oplossing. Veel slimme sloten bieden je namelijk de mogelijkheid om alsnog een fysieke sleutel te gebruiken. Dus zelfs als de batterij volledig op is van het slot of van je smartphone, dan kun je jezelf alsnog binnenlaten. Meer weten? Lees dan ons artikel over wat als je slimme slot je buitensluit.
Welke goede smarthomeproducten zijn minder dan 100 euro?
Als je meteen alles binnen een ecosysteem koopt, dan ben je bij veel merken wel een paar honderd euro verder. Toch zijn er ook smarthomeproducten die goedkoper zijn en enorm goed binnen andere ecosystemen passen. Zeker als de Matter-smarthomestandaard er is, wordt dat een stuk makkelijker. Nieuwsgierig welke smarthomeproducten je zoal kunt kopen onder de 100 euro? Denk bijvoorbeeld aan de slimme speaker Google Nest Mini, de slimme deurbel Marmitek Buzz LO en -zeker leuk voor deze tijd van het jaar- slimme Lidl-kerstverlichting. Er zijn nog meer producten waarvan je misschien niet zo een-twee-drie verwacht dat ze onder de 100 euro zijn, lees erover in het artikel 10 smarthome-producten onder de 100 euro.
Zijn er smarthome-producten om je huis vrij te maken van ziekmakers?
Niet alleen de Lidl-kerstverlichting is van deze tijd, ook zijn we mede door het coronavirus tegenwoordig meer dan ooit gefocust op schone lucht. De regering benadrukt dit zelfs in persconferenties: zorg dat je ruimtes goed doorlucht. Je kunt daarbij ook hulp inroepen van slimme ventilatie. Wil je weten welke stoffen een slechte luchtkwaliteit veroorzaken? Lees dan ons artikel over ‘slimme ventilatie om je fris en vrij te maken van prikkelende stoffen en ziekmakers’. Hierin bespreken we onder andere welke verschillende mogelijkheden er zijn voor smarthome-producten om de lucht te schonen.
Hoe maak je groepen met slimme lampen van Action, Kruidvat, Hema en Lidl?
De meest laagdrempelige manier om met smarthome te beginnen, dat is door de relatief goedkope producten van Kruidvat, Hema, Lidl en Action te gebruiken. Maar, is het mogelijk om deze producten met één druk op de knop allemaal aan te sturen? Dat kan. Je kunt hiervoor de ‘meegeleverde’ app gebruiken die bij deze smarthome-producten hoort. Ze werken allemaal met de Tuya-standaard en dus lijken de apps enorm op elkaar. Wil je weten hoe het precies in zijn werk gaat? Lees dan het artikel ‘Zo maak je groepen met slimme lampen: Action, Kruidvat, Hema en Lidl’.
Hoe kun je koken met de Google Home-speaker als hulpje?
Of je nou plakkerig deeg aan je handen hebt of het simpelweg niet zo hygiënisch vindt om je smartphone aan te raken: er zijn manieren om toch slimme hulp te krijgen in de keuken, namelijk door Google Assistent via Google Home in te schakelen. Ze kan je met van alles helpen: een boodschappenlijstje maken, je kookwekker zijn, muziek luisteren en je zelfs stap voor stap door een recept heen loodsen. Je hoeft maar te zeggen “Hey Google, ik wil brownies bakken” en Google komt met een recept van een blogger of website waarmee je zo brownies bakt. Meer tips over Google Assistent in de keuken? Lees dan ‘Zo gebruik je Google Home en Google Assistant in de keuken’.
Hoe stel je Google Nest Mini in?
Het is een van de goedkopere slimme speakers die je kunt krijgen, maar toch zijn sommige mensen nog wat aarzelend om overstag te gaan. Vaak zijn dat mensen die verwachten dat technische snufjes gepaard gaan met een lange papieren handleiding en vooral veel gedoe. Gelukkig is de Nest Mini, net als veel andere smarthome-producten, heel makkelijk stap voor stap in te stellen. Je kunt daarbij ook meteen een wekker instellen of kiezen voor een andere gevoeligheid, zodat hij niet constant afgaat als je iets zegt wat lijkt op ‘Hey Google’. Specifiek weten hoe je Google Nest Mini instelt? Lees dan Nest Mini instellen: de verbindende factor in je smarthome.
Hoe maak je je slimme speakers schoon?
Een slimme speaker is er over het algemeen niet voor gemaakt om onder water gehouden te worden, maar dat wil niet zeggen dat je ze niet kunt schoonmaken. Een natte doek over een stoffen speaker halen, dat is meestal niet aan te raden. Ook reinigingsmiddel wordt afgeraden. Hierdoor kun je speakers die van een stoffen laagje zijn voorzien dus het beste schoonmaken met een droge doek. Eerlijk is eerlijk, een beetje vocht op de doek is voor hardnekkige plekken soms wel nodig, maar zorg dan wel dat je de doek echt goed uitwringt en wees voorzichtig. Meer tips voor de schoonmaak? Lees dan Slimme speakers schoonmaken: de do’s en dont’s voor het onderhoud.
Hoe koppel je Philips Hue met Spotify?
Als er iets de sfeer in een kamer enorm kan bepalen, dan zijn dat licht en geluid. Oftewel: Philips Hue en Spotify. Niet veel mensen weten het, maar je kunt ze ook laten samenwerken, waardoor je lichten meebewegen op de beat van de muziek. Enorm romantisch, of enorm feestelijk als je een party organiseert in je huis. Je kunt deze mogelijkheid instellen door binnen de Philips Hue-app naar ‘Ontdek’ te gaan, ‘Early Access Philips Hue + Spotify’ en dan kiezen voor ‘Vroege toegang inschakelen’. Vervolgens legt de app je uit hoe je dit verder kunt instellen. Meer weten? Lees dan onze uitgebreide uitleg in Zo maak je de koppeling tussen Philips Hue en Spotify.
Hoe wissel je het deurbelthema van Google Nest Doorbell naar Kerst?
In de kersttijd wil je het liefst dat je Google Nest Doorbell een vrolijk kerstliedje laat horen als er wordt aangebeld, dan de standaard beltoon. Zo zijn gasten al meteen volledig in de kerstsfeer als hun voeten de mat nog niet eens hebben geraakt. Er zijn met Halloween en met Kerstmis verschillende deurbelgeluiden te kiezen en dit jaar is het aantal kerstnummers enorm uitgebreid. Je wisselt het deurbelthema door de Google Home-app te openen, je deurbel te selecteren en via het tandwieltje naar ‘Deurbel’ en dan ‘Deurbelthema’ te gaan. Je ziet dan vanzelf de feestdagengeluiden. Werkt het niet meteen? Dan kun je in het artikel Zo wissel je het deurbelthema naar Halloween en Kerst van de Google Nest Doorbell lezen wat je dan het beste kunt doen.
Hoe zet je je smarthome-apparaten in als je op vakantie gaat?
Ga je een paar dagen of langere tijd weg, dan is het handig om je smarthome-apparaten zo goed mogelijk voor je te laten werken. Zet een slim stopcontact in om het licht af en toe aan en uit te doen, stel voor de katten de slimme voederbak in en zorg dat je Ring-deurbel is opgeladen, want dan kun je handig tegen en pakketbezorger zeggen waar hij het pakketje het beste kan laten nu je niet thuis bent. Er zijn enorm veel handigheden voor je smarthome die juist zijn bedoeld voor als je zelf niet thuis bent, dus gebruik ze in je voordeel. Lees er meer over in 5 handige smarthome-mogelijkheden voor een gerust hart op vakantie.
Meer smarthometips
Zitten de smarthome-tips waar je naar op zoek was er niet tussen? Op onze smarthome Kooptips-pagina kom je meer tips en advies tegen voor jouw perfecte smarthome-opstelling.
Reacties (0)