10 smarthome-producten onder de 100 euro

03 januari 2021 6 Minuten 0 Reacties
blink-mini-1-new

In dit overzicht geven we je 10 verschillende producten voor minder dan 100 euro voor je smarthome.

Smarthome hoeft zeker niet duur te zijn. Wil je starten met een slim huis en ben je benieuwd of het je bevalt? Dan is het een beetje zonde om gelijk honderden euro’s uit te geven en er daarna achter te komen dat het toch niets voor je is. Smarthome is de laatste jaren steeds betaalbaarder geworden. Ook voor minder dan 100 euro kun je uitstekende aankopen doen. In dit artikel kijken we naar producten onder de 100 euro voor je smarthome. We kijken naar verschillende soorten producten, zodat jij een mooie start kunt maken met je smarthome.

Google Nest Mini

De Google Nest Mini is een betaalbare slimme speaker. Je kunt muziek luisteren, vragen stellen aan de Google Assistant of je smarthome bedienen. Alle gewenste functies zijn aan boord, net als op een slimme speaker van honderden euro’s, maar dan in een kleine en compacte behuizing. Je vindt hier dan ook niet de beste geluidskwaliteit voor je favoriete muziek, maar daar is de prijs van deze complete slimme speaker dan ook naar. De adviesprijs is 59 euro, maar wie goed zoekt kan de slimme speaker nog veel goedkoper aanschaffen.

8.0
Google Nest Mini

Beoordeling
Google Nest Mini

Pluspunten
 • Vlotte installatie
 • Google Assistent kan veel meer
 • Muteknop voor de microfoon
 • Prima geluid voor de prijs
Minpunten
 • Niet voor alle muzieksoorten
 • Geen audiokabelaansluiting
 • Kabel misschien te kort

Beoordeling Google Nest Mini

Al met al is de Google Nest Mini een behoorlijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger. De muziek die eruit komt klinkt inderdaad beter dan zijn voorganger, al moet je hem niet willen gebruiken om een grote kamer met muziek te vullen. Maar op een bureau of slaapkamer klinkt het prima voor de prijs. Daarnaast kun je muziek via bluetooth afspelen. Op het gebied van bediening zijn er drie opties: via het apparaat, een app van een muziekstreamingdienst of Google Home en natuurlijk via de stem en alles werkt naar behoren.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Google Nest Mini

D-Link Mini Full HD Wi-Fi Camera

De kleinste camera in het assortiment van fabrikant D-Link heeft de vorm van een kleine koker en beschikt over een 1080p Full HD-resolutie met 30 beeldjes per seconde en een kijkhoek van 138 graden, beweging- geluid- en personendetectie (AI-gebaseerd), nachtzicht tot 5 meter, tweewegcommunicatie, cloudopnames en ondersteuning voor Google Assistant, Amazon Alexa en IFTTT. Je koopt deze camera vanaf 63 euro.

7.0
1406239

Beoordeling
D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Gratis cloudopslag
 • Smarthome-integratie
Minpunten
 • App is veel te omslachtig
 • Niet voor beginners

Beoordeling D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

De hardware is uitstekend met duidelijke beelden, goed geluid, prima nachtvisie en betrouwbare notificaties bij calamiteiten. De app heeft echter nog altijd geen make-over gekregen. Een beginner zal hier grote moeite mee hebben om zelf automatiseringsregels te maken en deze aan One-Taps toe te voegen. Geef je jezelf de tijd, dan kom je er op den duur wel uit. Een goede app zou je echter in één oogopslag duidelijk moeten maken waar je welke functie kunt vinden. Dat is hier helaas niet het geval. D-Link moet echt aan het werk om de app gebruiksvriendelijker te maken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

Marmitek Buzz LO

De Marmitek Buzz LO is een slimme deurbel met camera en bewegingsmelder. Beelden worden opgenomen in een 1080p-resolutie in een hoek van 145 graden en de videodeurbel beschikt verder over een ingebouwde speaker en microfoon voor tweewegcommunicatie. Je ontvangt notificaties op je smartphone via de Smart Me-app en kunt dus direct communiceren met je bezoekers. Ook beschikt de Buzz LO over nachtzicht en kun je beelden lokaal opslaan op een sd-kaart (niet meegeleverd) of via de cloud (abonnement vereist).

De videodeurbel was bij lancering net iets te duur. Gelukkig koop je de Marmitek Buzz LO nu samen met de draadloze Bell ME gong voor 99,95 euro. Overigens werkt deze draadloze gong op de videodeurbellen van Action en Kruidvat. Los kost de Bell ME 19,99 euro.

7.5
Marmitek-Buzz-LO-8-770×440

Beoordeling
Marmitek Buzz LO

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Betaalbaar en betrouwbaar
 • Overzichtelijke app
 • Draadloze Bell ME gong werkt perfect
 • Mogelijkheid tot automatiseren
Minpunten
 • Geen instelbare bewegingszones
 • Verticale kijkhoek mag wat groter
 • Notificaties belanden over elkaar heen

Beoordeling Marmitek Buzz LO

De Marmitek Buzz LO is een interessante videodeurbel om te overwegen als je op zoek bent naar een dergelijk apparaat. Voor 99,99 euro haal je een betrouwbare videodeurbel in huis die samen met de Bell ME draadloze gong uitstekend functioneert. Het installatieproces was wel een dingetje. De deurbel zonder transformator eenvoudig op de bestaande bedrading aansluiten lukte ons niet, maar volgens Marmitek had ons pre-productie exemplaar mogelijk kuren en dus garandeert het bedrijf dat de versie die in de winkel ligt wél moet werken. Over enkele weken krijgen we de uiteindelijke retailversie en werken we deze review indien nodig bij. Dat gezegd hebbende zijn de elkaar overlappende notificaties wat onhandig, missen we een iets grotere verticale kijkhoek en zijn er weinig opties om bewegingsdetectie verder in te stellen.

Lees de volledige review

Philips Hue Smart Plug

De Philips Hue Smart Plug is een slimme stekker die perfect bij je slimme lampen van Philips Hue zullen passen. Het design is simplistisch, strak en netjes afgewerkt en het gebruiksgemak is groot. Dit model is snel geïnstalleerd in de Philips Hue-app en is ook te koppelen met smarthomeplatformen als Homey, HomeKit en via spraak met Google Assistant of Amazon Alexa. Je hebt de bridge overigens niet nodig. Ook via de Hue bluetooth-app kun je deze smart stekker gebruiken. Je koopt deze slimme stekker voor 24,95 euro.

8.5
550×617

Beoordeling
Philips Hue Smart Plug en Smart Button

Pluspunten
 • Smart stekker doet wat hij moet doen
 • Smart stekker werkt ook via bluetooth
 • Smart knop is veelzijdig en handig
 • Gebruiksvriendelijke installatie
 • Premium design
 • Handige toevoegingen aan het Hue ecosysteem
Minpunten
 • Smart stekker wordt binnen Hue als lamp gezien
 • Smart stekker biedt geen energiemetingen
 • Smart stekker is niet klein

Beoordeling Philips Hue Smart Plug en Smart Button

De Philips Hue Smart stekker (plug) en Smart knop (button) zijn beiden typische Hue-producten, zowel qua design als qua gebruiksgemak. Ze zijn binnen no-time geïnstalleerd en zeer eenvoudig via de app in te stellen. Beiden zijn ook te koppelen met smarthomeplatformen als Homey en HomeKit en middels spraak (Google Assistant of Amazon Alexa) te bedienen. De Smart stekker is zelfs ook via de Hue buetooth-app en dus zonder Bridge te gebruiken.

Lees de volledige review

Lidl kerstverlichting

Toegegeven, de kerstdagen zijn net weer voorbij en de kerstboom heb je wellicht alweer opgeruimd. Voor het komende jaar kunnen we de 200 RGB Led-verlichtingsketting van 49 euro sterk aanraden. Deze slimme kerstverlichting tovert de kerstboom om tot een echt onderdeel van het slimme huis. Via de app selecteer je kleuren en scenes en hier kun je zelf ook het één en ander in aanpassen. Let wel op dat je eigenlijk de Lidl Hub nodig hebt voor alle functionaliteiten. Je kunt deze Zigbee-verlichtingsketting aansluiten via Philips Hue, maar deze werkt dan als ledstrip. En dat wil je niet.

7.0
Lidl Home smarthome 1

Beoordeling
Lidl Smart Home

Pluspunten
 • Uitstekende handleidingen
 • Goedkope manier om je Zigbee-collectie uit te breiden
 • Kerstverlichting is top
Minpunten
 • Beperkingen in compatibiliteit
 • Kleurenlampen onder de maat

Beoordeling Lidl Smart Home

Lidl Smart Home is een mooie optie om je huidige Zigbee-collectie van andere fabrikanten op een betaalbare manier uit te breiden, maar weet dat je (in ieder geval op dit moment) nog tegen beperkingen aan zult lopen. Door de compatibiliteit hadden we verwacht dat Lidl mogelijk de beste optie is onder de smarthome-collecties van de winkelketens. Het is dan ook jammer dat de kleurenlampen zo tegenvallen, daar waar de wittinten lekker fel zijn. Dat haalt de aantrekkelijkheid van deze collectie toch flink omlaag.

De kerstverlichting is fantastisch voor de prijs, zij het beperkter dan de kerstverlichting van Twinkly. Lidl laat echter zien dat het blijft werken aan de collectie, want de Lidl Home-app is tijdens de testperiode al van een update voorzien. Laten we hopen dat Lidl de app blijft verbeteren, zodat we ook zelf scenes kunnen maken. Ook het puntje van compatibiliteit laat te wensen over, maar hierin is Lidl ook afhankelijk van de andere fabrikanten. Over het algemeen laat de Lidl Smart Home dan ook een goede indruk achter, maar weet dat de kleurenlampen je tegen zullen vallen.

Lees de volledige review

Amazon Echo Dot 4

Heb je niets met de Google Assistent en de Google Home-speakers? Wellicht is Amazon Alexa dan iets voor jou. Ook Amazon heeft een vergelijkbare kleine speaker in het assortiment, maar dan in de vorm van een kleine bal. Hier kun je vrijwel hetzelfde mee als met de Google Nest Mini, maar dan op het platform van Amazon met de stemassistent Alexa. Let op: Alexa spreekt nog geen Nederlands! Je zult het dus met Engels of Duits moeten doen. Je koopt de Echo Dot 4 voor dezelfde prijs, namelijk 59 euro.

AduroSmart ERIA Ledstrip

Ledstrips zijn een mooie toevoeging om sfeer te brengen in huis. De ledstrip van Philips Hue geldt vaak als de gouden standaard, maar is niet goedkoop. Kijk in dat geval eens naar de ledstrip van AduroSmart Eria. De Ledstrip van drie meter kan wittinten tonen en 16 miljoen kleuren. Dit model werkt tevens via Zigbee en dat betekent dat je deze ledstrip ook in Philips Hue kunt gebruiken. Je koopt deze ledstrip van drie meter voor 59 euro.

8.5
AduroSmartLogo

Beoordeling
AduroSmart ERIA

Pluspunten
 • Stevige bouwkwaliteit
 • Compatibiliteit met andere merken
 • Gebruiksvriendelijke en overzichtelijke app
Minpunten
 • Geen ondersteuning voor HomeKit
 • Extra handeling vereist bij installatie
 • Koppelmodus soms lastig te activeren

Beoordeling AduroSmart ERIA

Het is fijn om tussen de goedkope smarthome-collecties van de laatste maanden ook eens weer met een segment hoger aan de slag te kunnen. Dat er verschil in kwaliteit is kunnen we direct merken. En dat terwijl ook de slimme producten van AduroSmart Eria nog altijd zeer betaalbaar zijn. De app is zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, de bouwkwaliteit van de producten is uitstekend en de compatibiliteit met diverse andere merken is een groot pluspunt.

Of werkelijk ieder product van iedere fabrikant compatibel is, dat moeten we in het midden laten. De lijst met ondersteunende producten is namelijk zo groot, dat je hier met gemak enkele maanden voor uit kunt trekken. AduroSmart heeft met deze serie producten een uitstekende smarthome-collectie neergezet die voor de meeste gebruikers alle functies bieden die je maar kunt verwachten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker AduroSmart ERIA

Blink Mini

De Blink Mini is een zeer betaalbare beveiligingscamera. Blink is tegenwoordig onderdeel van Amazon en daarom zeker geen onbekend merk. Deze beveiligingscamera is verkrijgbaar voor 39,99 euro, maar is regelmatig goedkoper geweest tijdens speciale acties. Deze camera beschikt over duidelijke beelden, prima nachtvisie en goede tweewegcommunicatie. Ook kun je de bewegingszones instellen, zijn opnames betrouwbaar en heb je een zeer overzichtelijke app. Bij beweging krijg je direct een melding op je smartphone. Het is een zeer complete camera voor een goede prijs.

8.5
71VEryDkYKL._AC_SL1500_
FWD award

Beoordeling
Blink Mini

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Zeer betaalbaar
 • Instelbare bewegingszones
 • IFTTT breidt de mogelijkheden uit
Minpunten
 • Bouwkwaliteit van met name de voet kan beter
 • Notificatie stuurt je naar de opname en niet naar Live-view

Beoordeling Blink Mini

De Blink Mini is een betaalbare en verrassend goede camera. Voor slechts 39,99 haal je een beveiligingscamera in huis die over veel verschillende opties beschikt. De camera beschikt over duidelijke beelden, goede nachtvisie en uitstekende tweewegcommunicatie. Ook de instelbare bewegingszones, betrouwbare opnames en de zeer overzichtelijke app dragen bij aan dit positieve oordeel. Het is alleen een vreemde keuze dat je bij een notificatie naar de genomen opname wordt gestuurd en niet naar de Live-view. Gelukkig kun je dit via een paar klikken toch bereiken. De toegevoegde 'Early Notification'-functie zorgt ervoor dat je tevens snel en direct een notificatie krijgt toegestuurd als er iets aan de hand is in huis. En via IFTTT kun je zelf aan de slag om verdere mogelijkheden te vergroten. Blink bewijst met de Blink Mini dat een goede beveiligingscamera niet veel geld hoeft te kosten.

Lees de volledige review

Woox R4028 Smart Multi-plug

Een slimme stekker is natuurlijk leuk, maar we hebben vrijwel allemaal een gebrek aan stopcontacten. Herken je dit probleem? Kijk dan eens naar de Smart Multi-plug van Woox. Deze slimme stekkerdoos heeft drie sockets die je afzonderlijk van elkaar kunt bedienen via de app. Als extra bonus krijg je ook nog vier usb-poorten tot je beschikking om bijvoorbeeld je smartphone of tablet op te laden. Let wel op dat de usb-poorten niet afzonderlijk te bedienen zijn. Voor ongeveer 35 euro krijg je een drie slimme stekkers in één apparaat.

7.5
6f1ab839ef1bf17f3e3c066715f0cad8299beff4_woox_smarthomepakket_01

Beoordeling
Woox Smart Home Pakket

Pluspunten
 • Betaalbare smarthomeproducten
 • Toegankelijk pakket
 • Geen smarthomehub nodig
Minpunten
 • R4024-camera mindere optie
 • Redelijk basaal pakket
 • Design oogt wat goedkoop

Beoordeling Woox Smart Home Pakket

Aan het begin van de review waren er drie vragen: is Woox toegankelijk, is de app overzichtelijk en zijn er genoeg opties beschikbaar? We kunnen met zekerheid stellen dat Woox een toegankelijk systeem is. Dat komt doordat de mogelijkheden en opties basaal en beperkt zijn, maar dat hoeft geen nadeel te zijn voor de beginner. De app biedt redelijk wat functies aan, maar door het verschil in interfaces is het soms even zoeken naar de juiste functie. Maar al met al doet Woox waar het voor staat: het Internet der Dingen toegankelijk maken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Woox Smart Home Pakket

Vintage Innr filamentlampen met E27-fitting (RF 264 en RF 261)

Slimme lampen zijn natuurlijk leuk, maar de normale lampen zorgen niet altijd voor de juiste sfeer. Kijk daarom eens naar de slimme filamentlampen van het Nederlandse Innr. De Innr RF261 (Globe) en RF264 (Edison) zien eruit als de klassieke gloeilampen van vroeger, maar dan in een slim jasje. De globelamp (RT261) is verkrijgbaar voor een prijs van 23,99 euro  Het slanke model Edison (RF264) kost 18,99 euro. De Innr-lampen communiceren middels de ZigBee-standaard en dat betekent dat ze met hubs gekoppeld kunnen worden die deze standaard ondersteunen. Denk hierbij aan de Homey hub, Samsung SmartThings en natuurlijk Philips Hue.

8.0
1451136

Beoordeling
Innr RF261

Pluspunten
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede lichtkwaliteit
 • Compatibel met Hue (en andere hubs)
 • Voor huidige interieurtrends
Minpunten
 • Gevoelig voor krasjes en viezigheid

Beoordeling Innr RF261

De Innr RF261 (Globe) en RF264 (Edison) zijn fraai vormgegeven en aantrekkelijk geprijsde filamentlampen waarmee je jouw interieur een leuke touch kunt geven. De lampen zijn van goede kwaliteit, al valt ons op dat de modellen die wij binnenkregen nogal wat kleine krasjes op het glas hadden. De lampen zijn eenvoudig toe te voegen aan de Innr-app of een app/hub van een ander merk dat ZigBee ondersteunt. Wat ons betreft zijn ook deze Innr filamentlampen aanraders als je jouw interieur van wat extra sfeer wilt voorzien middels slimme lampen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Innr RF261

Meer lezen?

Wil je meer lezen over smarthome? Kijk dan eens in ons archief met alle reviews. Hier vind je alle door ons geteste producten op het gebied van smarthome. Zoek je tips en advies voor het slimme huis? Kijk dan eens in onze tips en advies-sectie.

Reacties (0)