10 reviews van 2021 die je niet mag missen

01 januari 2022 6 Minuten 0 Reacties
Bowers Wilkins Zeppelin

Er zijn dit jaar veel reviews op FWD geschreven. Dit zijn de tien stuks die je echt niet mag missen.

Hoewel 2021 voor games, series en voor technologie niet het meest spannende jaar was (en eerlijk is eerlijk: voor veel mensen ook niet), zijn er wel degelijk producten verschenen die ofwel opvallen door hun bijzonderheid, ofwel door hun excellente prestaties. Van onze reviews hebben we een fijne mix gemaakt zodat je deze kerstvakantie kunt bijlezen

Nanoleaf Lines

Het is dé eyecatcher in bijvoorbeeld videomeetings, de Nanoleaf Lines. Dit modulaire lichtsysteem heeft als grote plus dat je het zelf kunt beïnvloeden, want jij bepaalt hoe het design wordt. Vervolgens kun je zelf ook nog bepalen welke kleur licht er schijnt. Nanoleaf Lines werkt ook als Thread Border Router, wat met de komst van de nieuwe Matter-standaard in 2022 alvast een flinke pré is. We hopen het, want deze bijzondere modulaire lamp biedt niet alleen sfeer, maar ook een prima lichtopbrengst.

8.5
nanoleaf-lines-light-smarter-starter-kit-9++nl59-k-0002lw-9pk-eu@1x

Beoordeling
Nanoleaf Lines

Pluspunten
 • Maak je eigen design
 • Maak je eigen lichtscènes
 • Prima lichtopbrengst
 • Screen Mirror en Rhytm Music Visualizer
 • Ruime keuze smarthome-integratie
Minpunten
 • Hoge prijs
 • Blijft dit lang leuk?
 • App een beetje te vol

Beoordeling Nanoleaf Lines

Nanoleaf Lines zijn een leuke manier om creatief met verlichting aan de slag te gaan. Van het maken van je design tot het creëren van je eigen scènes. Je zult er zeker een flink aantal dagen zoet mee zijn. Maar wat als je eenmaal klaar bent met het maken van een scène of een design? Gebruik je het dan dagelijks als verlichting of zijn de led-lichtbalkjes van Nanoleaf dan niet meer dan een leuke gimmick? Dat zal voor iedereen anders zijn. Wat ons betreft zijn de Nanoleaf Lines meer dan prima om dagelijks als verlichting te gebruiken. En ben je een gamer? De Screen Mirror-optie vanaf je pc is echt een toegevoegde waarde en iets wat je altijd aan zal hebben staan. Ook voor muziekliefhebbers is de ingebouwde ritmemodule zeker een toevoeging, of je nu zelf muziek maakt of gewoon liefhebber van goede muziek bent. Gebruik je de Nanoleaf Lines enkel en alleen als sfeerverlichting? Dan is 199 euro voor negen led-lichtbalkjes een flinke aankoop waar je wel even goed over na moet denken of je dat de moeite waard vindt.

Lees de volledige review

Arlo Ultra 2

Bij FWD geven we wel eens een award weg aan een product waarvan we enorm gecharmeerd zijn en de Arlo Ultra 2 is er zo-een. Het is weliswaar één van de duurste beveiligingscamera’s voor consumenten, tegelijkertijd levert hij wel wat je verwacht -en meer. Denk aan een luide sirene, een spotlight die je ook echt in één keer vol in het licht zet en snelle notificaties. Je bent dus snel op de hoogte en het is ook nog mogelijk om de beelden lokaal op te slaan, wat voor veel mensen met privacybedenkingen een grote plus is. 

9.0
Arlo Ultra 2 product
FWD award

Beoordeling
Arlo Ultra 2

Pluspunten
 • Uitstekend beeld en geluid
 • Heel veel opties
 • Luide sirene en felle spotlight
 • Nachtzicht in kleur
 • Goed bereik bewegingsdetectie
 • Lokale opslag met Smart Hub
 • Razendsnelle notificaties
Minpunten
 • Heel erg duur
 • Abonnement niet verplicht, wel noodzakelijk
 • Niet iedereen heeft dit nodig voor thuisbewaking
 • Bevestigingsmateriaal niet top

Beoordeling Arlo Ultra 2

De Arlo Ultra 2 is ongetwijfeld de beste beveiligingscamera voor consumenten van dit moment met heel veel opties en mogelijkheden en een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De hoge aanschafprijs en het dure abonnement zorgen ervoor dat deze semiprofessionele camera zeker niet voor iedereen even geschikt is. Er zijn diverse alternatieven beschikbaar voor een lagere prijs en eventueel zonder abonnement, maar zo goed als de Arlo Ultra 2 zijn de alternatieven niet. Kwaliteit komt dus met een flinke prijs bij de Arlo Ultra 2.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Ultra 2

Ikea Symfonisk Picture Frame

Een ‘zingend schilderij’ noemden we het ook wel, de nieuwe speaker van IKEA die heel wat stof deed opwaaien: Symfonisk is namelijk een schilderij aan je muur, maar wel een bijzondere: hij kan namelijk ook als speaker fungeren, waardoor je er niet alleen naar kunt kijken, maar ook naar kunt luisteren. Geheel tegen de verwachting in heeft deze bijzondere ‘fotolijst’ hoge ogen gescoord. Wat helpt is zijn integratie met Sonos, wat niet helpt is dat er geen TruePlay met Android mogelijk is. Wel hopen we dat er snel meer designs komen, want we vinden de huidige toch wat ‘meh’. 

 

8.0
Review- Ikea Symfonisk Picture Frame 4

Beoordeling
Ikea Symfonisk Picture Frame

Pluspunten
 • Verwisselbare kunstdesigns
 • Kan op plaatsen waar losse speakers niet passen
 • Volledige Sonos-compatibel
 • Trueplay
 • Scherpe prijs voor geleverde kwaliteit
Minpunten
 • Geen TruePlay met Android
 • Kunst is nogal ‘meh’
 • Niet om loeihard muziek af te spelen

Beoordeling Ikea Symfonisk Picture Frame

Net als bij vorige Symfonisk-speakers kunnen we enkel vaststellen dat je veel krijgt voor een bedrag dat niet echt hoog te noemen is. Dit is gewoonweg een volledige WiFi-speaker met AirPlay 2, kamercorrectie en een gebruiksvriendelijke app, en dat voor 179 euro. Als het gaat om geluidskwaliteit presteert de Picture Frame beter dan je voor die prijs zou verwachten. Door zijn omvang heeft het bijvoorbeeld betere bassen dan menige inbouwspeakers of minuscule Bluetooth-toestellen. Muziek komt er misschien wat dof en ondynamisch uit, maar als je een playlist in de achtergrond laat afspelen tijdens een etentje ga je daar niet om malen. De Picture Frame straalt zijn hits ook breed uit, wat bijdraagt aan een gezellige, kamervullende weergave. Als je een iPad of iPhone in huis hebt, neem dan zeker de tijd om Trueplay in te stellen.

De enige bedenking die we hebben is bij het kunstaspect. Ja, er komen een aantal aparte hoezen zodat je de speaker een ander ontwerp cadeau kunt doen. Daar zitten wel wat leuke dingen bij. Maar het blijft massaproductiekunst, net zoals de gewone muurdecoratie van IKEA waarvan de origine onmiddellijk te herkennen is. Als deze speaker echt succesvol wordt, gaat het echt herkenbaar worden als een speaker van de Zweedse meubelfabrikant. Dat is altijd zo, uiteraard, maar net omdat dit een object is dat aandacht trekt kan dat misschien wel op termijn tegensteken. Hopelijk voorziet IKEA regelmatig nieuwe designs en – fingers crossed – duiken er een paar entrepreneurs op die gepersonaliseerde of custom hoezen aanbieden.

Lees de volledige review

Haier wijnklimaatkast met app

Als je vaker hier op FWD leest, dan weet je dat je hier terechtkunt voor reviews van smartphones, televisies en voor de hand liggende slimme producten zoals slimme lampen. We nemen echter ook regelmatig een wat minder gangbaar artikel onder de loep, zoals een wijnklimaatkast van Haier. We bestempelden hem als kooptip, omdat deze klimaatkast goede hardware heeft, handige Vivino-integratie en een modern design. Dat de Vivino-integratie niet geheel volledig is en dat de WiFi-verbinding soms verloren gaat is spijtig, maar dat nemen we op de koop toe van deze verder zeer grote klimaatkast met ruimte voor 42 (!) flessen. 

8.0
Haier wijnklimaatkast review – wit
FWD award

Beoordeling
Haier HWS42GDAU1

Pluspunten
 • Goede hardware
 • Betrouwbare wijnklimaastkast
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Deur met slot en alarm
 • Twee zones en duidelijk display
 • Vivino-integratie
 • Modern design
Minpunten
 • WiFi-verbinding gaat soms verloren
 • Vivino-integratie is niet volledig
 • Vivino-account niet te koppelen
 • Kleine bugs en vertalingfouten
 • 42 flessen is vrij optimistisch
 • Knoppen in het donker lastig te vinden

Beoordeling Haier HWS42GDAU1

In de basis krijg je met de Haier HWS42GDAU1 voor 799 euro een uitstekende wijnklimaatkast. Op het gebied van hardware is er maar weinig op het apparaat aan te merken. Alleen de in het donker lastig zichtbare knoppen en het wat lastig leggen en stapelen van verschillende flessen zijn minpuntjes. Dat laatste geldt voor elke wijnklimaatkast, maar een duidelijkere uitleg is welkom. De kast is stil, houdt een constante temperatuur, zorgt voor een schone lucht middels het koolstoffilter en weet ook de luchtvochtigheid goed in stand te houden. Daarbij ziet de wijnklimaatkast er modern en strak uit, en is de deur voorzien van een slot en een alarm. Een complete, goed werkende wijnklimaatkast dus.

De app is het onderdeel waar nog de meeste winst te behalen valt. Het toevoegen van je wijnen en het beheren ervan is zeker handig en een toegevoegde waarde. Ook het instellen en controleren van de basisfuncties is een leuke toevoeging. Maar, er valt meer uit te halen. Zo zou het koppelen van een Vivino-account voor veel gebruikers een stuk handiger zijn en dubbel werk wegnemen. Ook zou het handmatig zoeken naar wijnen en het bekijken van reviews welkom zijn. Sommige functies moeten nog verbeterd worden, waaronder de weergave van de luchtvochtigheid en het tonen van duidelijke meldingen. Het belangrijkste is echter de instabiele Wifi-verbinding die soms voor irritaties kan zorgen.

Ondanks dat er nog genoeg ruimte voor verbetering is raden we de Haier HWS42GDAU1 absoluut aan als je een betaalbare en connected wijnklimaatkast voor je wijnvoorraad zoekt. De belangrijkste functies werken perfect waardoor je wijnen veilig en onder de juiste omstandigheden bewaard kunnen worden. Het smart-gedeelte kan hopelijk met een paar updates op hetzelfde niveau komen, maar het beheren van je voorraad is sowieso al een fraaie extra.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Haier HWS42GDAU1

Philips OLED936-serie televisie

Steeds meer televisieproducenten zoeken samenwerkingen op om te zorgen voor betere content op hun televisies, lagere prijzen of betere technologie. Philips doet in ieder geval het laatste, want dankzij het audiosysteem van Bowers & Wilkins is dit een waar paradepaardje voor het techbedrijf. De beeldverwerking is erg goed, zwart is echt zwart en voor gamers zijn er ook diverse mogelijkheden om volop van hun spellen te kunnen genieten. Het enige wat deze mist is Dolby Vision IQ, maar hij heeft wel een FWD Excellent Award op zijn naam staan.

9.0
Philips OLED936 1
FWD award

Beoordeling
Philips 65OLED936

Pluspunten
 • Top beeldverwerking
 • Anti-banding en logo-detectie
 • Uitstekende zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Krachtige HDR-beelden
 • DTS Play-Fi en vierzijdige Ambilight
 • Goede input-lag en gamer features
 • Fantastisch geluid, inclusief Dolby Atmos
Minpunten
 • Remote veroorzaakt ongewenste toetsaanslagen
 • Geen Dolby Vision IQ

Beoordeling Philips 65OLED936

De Philips 65OLED936 is een toestel met bijzonder weinig minpunten en een indrukwekkende beeld- en geluidskwaliteit. Voor de volledigheid zouden we graag ondersteuning voor Dolby Vision IQ zien. Om het gebruiksgemak te verbeteren willen we de remote aanpassen. Nu is het een fijne, luxueuze remote, maar die occasionele foute toetsaanslag kan lastig zijn.

Met heel wat tegenzin hebben we deze tv terug ingepakt. Het nieuwe OLED-paneel en de uitstekende beeldverwerking van de P5-processor zorgen voor absoluut fantastische beelden.  De processor werkt goed kleurbanden weg in zachte gradiënten, dat was nog een zwak punt op de OLED806. De extra scherpte brengt beelden nog meer tot leven. De geavanceerde anti-burn in-oplossing detecteert nauwkeurig logo’s en statische beeldelementen en dimt die om inbranden te voorkomen. De prima kalibratie levert prikkelende beelden met veel zwartdetail en uitstekend witdetail. In HDR haalt Philips het onderste uit de kan van het nieuwe paneel, met een hoge piekhelderheid en intense kleuren. Om al dat beeldgeweld te ondersteunen heb je een krachtig audiosysteem nodig, een kolfje naar de hand van de Bowers & Wilkins luidsprekerbalk. Die serveert een sterke, zuivere baslijn en een aangename volle klank. Films komen tot leven met Dolby Atmos, maar ook voor puur audioplezier konden we de OLED936 echt smaken. Hij ondersteunt DTS Play-Fi voor wie hem wil integreren in een multiroom-systeem. Tot slot is deze tv ook een prima keuze voor gamers, zij het met een tikje hogere input-lag dan de OLED806, maar wel met de nodige HDMI 2.1-aansluitingen, inclusief alle gamer-features. Philips ondertekent tot slot zijn tv met vierzijdige Ambilight. Het prijskaartje is correct voor een vlaggenschip.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips 65OLED936

Xgimi Horizon Pro beamer

Als je overal van groot beeld wil genieten, dan kun je weinig met een televisie. Die verplaats je immers niet zomaar. Voor mensen die niet altijd op dezelfde plek en hetzelfde scherm televisie kijken of gamen is er de Xgimi Horizon Pro, een beamer waardoor je overal waar je wil kan genieten van scherp beeld. Hij is ook nog eens goed draagbaar, waardoor het ook geen blok aan je been is als je hem wel buitenshuis wil gebruiken. Dankzij de uitstekende focus en de goede geluidskwaliteit kun je met meerdere mensen van goed beeld genieten op muren of op doek. Geen wonder dat dit uit alle reviews een aanrader is.

 

8.0
XGIMI-Horizon Pro-toestel

Beoordeling
Xgimi Horizon Pro

Pluspunten
 • Perfect draagbaar, met heel wat features die dat vergemakkelijken
 • Auto focus, keystone en object detectie.
 • LED lichtbron met goede lichtopbrengst
 • Degelijke kalibratie (voor SDR)
 • Uitstekende focus
 • Android TV
 • Prima geluidskwaliteit
Minpunten
 • Matig contrast
 • Geen officiële Netflix-app
 • Matige HDR-resultaten

Beoordeling Xgimi Horizon Pro

De Xgimi Horizon Pro is geen doorsnee projector, maar een mooie, makkelijk te verplaatsen projector die gebruiksgemak, prima beeld en goede audio combineert. Je moet er wel nog een paar minpunten bij nemen. Ook al krijg je een knappe Android TV omgeving ontbreekt een officiële Netflix-app. Het matige contrast is vooral voor erg donkere scènes wat jammer. De projector ondersteunt HDR, maar de impact is eerder bescheiden, wie weet kan Xgimi dat nog verbeteren via een software update.

Waar de projector in uitblinkt: gebruiksgemak. De automatische focus, keystone en object-detectie werken snel en zeer goed. Je zal hem met plezier even ergens anders opstellen. Vandaag staat hij in de woonkamer, morgen in de slaapkamer, straks stel je hem even op in de kinderkamer. De LED-lichtbron zorgt voor een vrij ruime lichtopbrengst en intense kleuren. Dat de kalibratie niet perfect is, stoort niet echt, het resultaat is nog steeds erg goed en bruikbaar in heel wat verschillende kijkomstandigheden. De Xgimi Horizon Pro levert ook prima geluid, en je kan hem als Bluetooth speaker gebruiken. Dankzij Android TV heb je heel wat entertainment bij de hand. Kortom, een erg mooi pakket, voor wat ons een correcte prijs lijkt.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Xgimi Horizon Pro

Bowers & Wilkins Zeppelin

Hoe het met de beroemde Zeppelin Hindenburg is afgelopen, dat zijn we spontaan vergeten bij het zien van de Zeppelin van Bowers & Wilkins. Deze luxueuze Sonos-concurrent valt op door zijn extreem ovale vorm, maar blijft ook niet achter in geluid. Bovendien heeft hij als groot voordeel dat hij veel streamingopties heeft, in tegenstelling tot Sonos dat daarin soms wat beperkt is of waarbij de eigen app volop wordt gepusht. Daarentegen kleeft er ook een nadeel aan deze speaker, want hij is zo gericht op streaming dat hij ook daadwerkelijk alleen dat doet. 

9.0
Bowers & Wilkins Zeppelin

Beoordeling
Bowers & Wilkins Zeppelin

Pluspunten
 • Kamerbrede uitstraling en verfijnd qua detail
 • Blikvanger
 • Veel streamingopties
 • Krachtig en coherent
Minpunten
 • Exclusief gericht op streaming
 • Multiroomverhaal is nog in wording

Beoordeling Bowers & Wilkins Zeppelin

De Zeppelin is een frisse update voor wat nog altijd een iconische draadloze speaker is. Je valt er misschien voor omdat het een aparte vorm combineert met een authentieke luxeafwerking, maar het scoort ook op sonisch vlak. Het is een van de weinige draadloze speakers die uit één doos toch een overtuigend bijna-stereogeluid kan neerzetten. Het klinkt goed en blijft heel coherent bij dynamische nummers die je luid afspeelt. Je kunt natuurlijk het prijskaartje niet negeren, maar de Zeppelin is ongetwijfeld een van de best klinkende draadloze speakers die in de winkels ligt.

 

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Bowers & Wilkins Zeppelin

Pro-ject Debut Pro

De platenspeler en LP zijn helemaal terug van weggeweest en platenspelers zien er allang niet meer uit zoals de His Masters Voice-affiches. Het zijn juist moderne, strak uitziende eyecatchers en daar is Pro-ject Debut Pro absoluut in geslaagd: veel strakker dan deze platenspeler wordt het niet. Dat hij daarnaast ook makkelijk te installeren is en voorzien is van handige knoppen en een goede cartridge maken deze platenspeler tot een aanrader: zodanig, dat we hem zelfs een FWD Excellent-award hebben gegeven.

9.0
Debut-PRO-cutout-puck
FWD award

Beoordeling
Pro-ject Debut Pro

Pluspunten
 • Volledig kant-en-klare draaitafel
 • Prima cartridge
 • Eenvoudig in te stellen
 • Uitstekende bouwkwaliteit, isolerende voetjes en solide plint
 • Handige 45/33/power-knop
Minpunten
 • Phono-voorversterker of phono-ingang vereist

Beoordeling Pro-ject Debut Pro

De Pro-ject Debut Pro is een gebruiksvriendelijke draaitafel die een dertigjarig jubileum waardig is. Het is een goed ontworpen toestel die bovendien uitstekend in elkaar zit, waardoor je kunt rekenen op een ervaring die je vinylcollectie waardig is. De looks zijn minimalistisch, wat voor de ene een plus- en voor de ander een minpunt is. De Pick it Pro-cartridge levert een volbloedgeluidskwaliteit, met veel zin voor detail zonder dun te klinken. Integendeel, het is dynamisch sterk. Dat maakt het bijzonder universeel qua genres. Rock klinkt even goed als klassiek, lekker veelzijdig. Als je komt van een goedkopere platenspeler zal je meteen het gevoel hebben dat je meer hoort in de muziek.

Lees de volledige review

Apple AirPods Max

Er zijn veel reviews van hoofdtelefoons, maar Apple AirPods Max is heel wat anders. Het is een zeer luxe hoofdtelefoon en dat zie je aan het prijskaartje, maar wat komt er een fantastisch geluid uit. Deze ‘Apple-BH’ is niet alleen populair omdat het een Apple-product is met het bekende onderscheidende design van het bedrijf. De ruimtelijke audio is enorm overtuigend en gecombineerd met hoogstaande noise-cancelling kun je optimaal van je muziek genieten. Het is wel jammer dat er geen personalisatie nodig is. 

8.0
Apple AirPods Max review met iphone

Beoordeling
Apple AirPods Max

Pluspunten
 • Premium, onderscheidend design
 • Prima autonomie
 • Uitstekend geluidskwaliteit
 • Top-notch noise-cancelling
 • Ruimtelijke audio is (meestal) overtuigend
Minpunten
 • Surroundmodus enkel bij de nieuwste iOS-toestellen
 • Echt wel duur voor wat het biedt
 • Geen personalisatie
 • Beperkt tot AAC-codec
 • De case: neen.

Beoordeling Apple AirPods Max

Er zijn twee zaken die we toch aardige minpunten vinden bij de AirPods Max. Om te beginnen krijg je enkel met de nieuwste iOS-apparaten de volle ervaring. Vanuit een duurzaamheidsperspectief vinden we dat echt wel minder. Het prijskaartje voor de AirPods Max is bovendien fors – en we durven zelfs stellen té fors. Ja, het is een luxueuze koptelefoon die een topervaring biedt. Maar dat doen een aantal rivalen ook, waaronder de Sony WH-1000XM3/XM4 die op noise-cancellinggebied absoluut niet achterblijft. Het klopt dat Apple sterk inzet op ‘computational audio’, maar de effectieve meerwaarde in de praktijk lijkt vooralsnog redelijk beperkt. Ook die Sony (en andere rivalen) komt met een aantal geavanceerde functies. Een gelijkaardige opmerking is al vaak gemaakt in de discussie iPhone vs Android-telefoons. Het verschil hier is dat qua gebruiksvriendelijkheid of functionaliteit Apple niets enorm onderscheidend op tafel kan gooien. En ja, er is Ruimtelijke Audio. Dit is wel een meerwaarde. Als je op een nieuw Apple-apparaat en via de juiste app films kijkt, tenminste.

Negeren we het bestaan van goedkopere rivalen en focussen we puur op de kwaliteiten van de AirPods Max, dan kunnen we niet enorm kritisch zijn. De noise-cancelling is uitstekend en Adaptive EQ lijkt goed te werken. We zouden graag iets meer controle krijgen via een app, maar Apple blijft wel trouw aan zijn maak-het-makkelijk-filosofie door te opteren voor weinig controls en een automatische werking. Zowel esthetisch als qua functioneel design is de AirPods Max zeer geslaagd - al zijn we bezorgd dat het moeilijk gaat blijken om de koptelefoon rein te houden. Bovenal klinken ze zeer goed, wat natuurlijk wel essentieel is bij een koptelefoon. Je gaat dus niet ontevreden zijn als je de AirPods Max aanschaft. Maar ons enthousiasme zou wel groter zijn als ze ‘maar’ 400 euro zouden kosten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Apple AirPods Max

OnePlus Nord 2

Eén van onze favoriete smartphones van 2021 is OnePlus Nord 2. Waarom? Omdat hij bijna alles in huis heeft wat de meeste mensen verwachten van een telefoon, terwijl hij wel voor een midrange-prijs beschikbaar is. Hij gaat erg lang op zijn accu mee en biedt goede camera’s en een dito verversingssnelheid. Wel is het scherm niet extreem helder en moet je het doen met een plastic frame. Maar goed, daar gaat uiteindelijk toch meestal een case omheen. 

8.5
nord2_Gray_Sierra

Beoordeling
OnePlus Nord 2 5G

Pluspunten
 • Design en prestaties
 • Display en verversingsnelheid
 • Alert slider
 • Grote accu
 • Betere camera's
 • Software
Minpunten
 • Accu-optimalisatie wat agressief
 • Scherm niet ontzettend helder
 • Geen ip-certificaat
 • Plastic frame
 • Geen micro-sd-kaartsleuf

Beoordeling OnePlus Nord 2 5G

De OnePlus Nord 2 5G is in alle opzichten een smartphone van OnePlus. Het toestel heeft veel dezelfde voordelen van alle telefoons die hiervoor uitgebracht werden, maar ook veel dezelfde nadelen. Voor OnePlus is het belangrijk dat telefoons snel, toegankelijk en stijlvol zijn en dat is ook dit keer gelukt. Echter, er is geen koptelefoonaansluiting, geen micro-sd-kaartsleuf, geen ip-rating en het scherm kan niet heel helder ingesteld worden. Ook die kenmerken komen we vaker tegen bij de toestellen van het bedrijf. Je weet dus inmiddels wat je in huis haalt.

Echter, voor een prijs van 399 of 499 euro, kun je het slechter treffen. Nee, dit is niet de beste smartphone binnen het midrange segment en dit is ook niet de beste smartphone die OnePlus uitgebracht heeft. Dat zou in beide gevallen een brug te ver zijn. Maar net als bij de OnePlus Nord CE, zien we wel dat de Nord 2 heel veel voor weinig aanbiedt en dat is voor dit prijspunt zeer belangrijk. Ten opzichte van de Nord CE is het camerasysteem net wat beter en zijn de specs over het algemeen ook iets krachtiger, waardoor dit toestel qua beoordeling daar net bovenuit steekt.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker OnePlus Nord 2 5G

Meer informatie

We hebben in 2021 natuurlijk veel meer reviews op FWD.nl geplaatst en FWD-awards uitgedeeld. Je vindt ze onder andere per smarthome-artikel en per mobiel apparaat.

Reacties (0)