Streamingtips #52 – What If…?, Ricky Gervais en Pokémon Concierge

30 december 2023 4 Minuten 0 Reacties
pokemon concierge

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Ik weet wie je bent (HBO Max)

Een beetje een Nederlands antwoord op de Bourne Identity, maar dan van een wat meer juridische kant verteld. Een strafrechtadvocaat kan zich niet meer herinneren wie hij is wanneer hij wakker wordt in een bos. Hij heeft duidelijk een auto-ongeluk gehad, maar daar zijn ook bloedsporen van zijn nichtje te vinden: die onvindbaar is. Met onder andere Daan Schuurmans en Ariane Schluter.

Pingu (Videoland)

Pingu is voor veel mensen jeugdsentiment, maar het is ook een geweldige claymation-serie die kinderen vandaag de dag nog steeds waarderen. Het ziet er inmiddels wel wat gedateerd uit, maar stiekem is dat best leuk. Deze Zwiterse serie draait om de pinguïn Pingu, die nogal een druktemaker is. Een enorm schattige druktemaker, dat wel. De animatie in deze serie is fantastisch en de humor tijdloos.

Ricky Gervais: Armageddon (Netflix)

In de nieuwe stand-up-show van de Britse comedian Ricky Gervais zoekt hij weer het randje op. Soms vraag je je af of hij niet naar plekken gaat die iets te ver gaan. Dat zal voor de een heviger zijn dan voor de ander. In ieder geval weet hij in Armageddon vooral zijn mening dat humor altijd moet kunnen gelden. Maar hij probeert nu juist uit te leggen waarom dat is. Of je het er nu mee eens bent of niet: Gervais weet het wel mooi op te tekenen.

Pokémon Concierge (Netflix)

Het is stop motion-week, zo lijkt het, want ook Pokémon Concierge is een stop motion productie. Het ziet er enorm koddig uit en is dan ook een feestje om naar te kijken, naast dat het een enorm positieve uitstraling heeft en een lekker vakantiegevoel geeft. Prachtig gemaakt en de moeite waard om aan te slingeren. Het zijn wel maar vier afleveringen van een kwartiertje, twintig minuten, dus je hebt het snel afgekeken.

Berlín (Netflix)

De immens populaire Netflix-serie La Casa de Papel is aan een nieuwe spin-off toe: in Berlín leren we meer over Andrés de Fonollosa, die we kennen als de nummer 1 dief in Europa, Berlín. Het blijft een heistserie, want dat is nu eenmaal zijn specialiteit, en in deze reeks zien we hoe hij die dan weer plant.

LOL: Last One Laughing Nederland (Prime Video)

Vorig jaar hadden we het eerste seizoen LOL: Last One Laughing in Nederland en daarbij maakte een bepaalde fluit nogal furore. We zullen het liedje niet herhalen, want dan heb je die de rest van de week in je hoofd. Er is nu een nieuwe cast, met een paar terugkomers, om wederom 6 uur lang opgesloten te zitten zonder te mogen lachen. En dat is niet makkelijk met onder andere Jelka van Hout, Ruben van der Meer en Rayen Panday erbij.

Downton Abbey: A New Era (Prime Video)

Downton Abbey heeft zowel als tv-serie als als filmreeks de neiging om heel geruststellend te voelen, zelfs als er gigantisch drama gaande is. Is het de muziek, is het de vriendelijke butler of is het toch wat anders? We denken dat het een combinatie is van Britse netheid, geweldige acteurs, meeslepende muziek en een prachtige omgeving. A New Era heeft alles te maken met een vakantie naar Frankrijk, maar dan nog raakt deze familie zijn Engelse gewoontes niet zomaar kwijt.

What If …? (Disney+)

De What If-serie van Disney+ is razend populair, wat vooral komt omdat het interessante alternatieve verhalen vertelt over een publieksfavoriet: Marvel. Wat als Spider-Man bijvoorbeeld door een waterbuffel was gebeten, in plaats van een spin? Het is niet altijd zo bizar, maar er zitten wel wat heel bijzondere verhalen bij. 

Reacties (0)