De beste smarthome-producten van 2022

23 december 2022 7 Minuten 0 Reacties
Twinkly Squares

Welke smarthome-producten zijn het afgelopen jaar het beste getest? Je leest het in onze koopgids met de beste smarthome-producten van 2022.

Het jaar 2022 op het gebied van smarthome kunnen we omschrijven als een hersteljaar. Nog altijd proberen te herstellen van Covid-19 en de bijbehorende chiptekorten speelt ook de economie nu een grote rol. Het resultaat is dat fabrikanten minder slimme producten op de markt hebben gebracht dan in eerdere jaren.

Voor de consument maakt dat verder niet uit. Smarthome is bezig aan een grote opmars. We vinden inmiddels smarthome-apparaten bij 57 procent van alle Nederlandse huishoudens. Ter vergelijking, in 2021 bedroeg dit nog 52 procent en in 2020 42 procent. Inmiddels hebben we al voor 5,2 miljard euro aan slimme apparaten in huis, waarbij naast slimme verlichting en beveiligingsapparaten ook robotstofzuigers, slimme wasmachines en slimme vaatwassers erg populair zijn. Dit blijkt uit de zesde editie van de Smart Home Monitor dat is uitgevoerd door Multiscope.

Ben jij inmiddels druk bezig om het slimme huis van je dromen te realiseren? In 2022 hebben we weer diverse mooie producten kunnen testen die je direct binnen je smarthome kunt opnemen. In dit artikel geven we je een overzicht van de beste smarthome-producten van 2022. De onderstaande slimme producten zijn als beste getest in onze reviews.

EufyCam 3

Eufy heeft echt een stap vooruit gezet met de EufyCam 3. Een 4k-resolutie, batterijduur voor een jaar met zonnepaneel en de vernieuwde HomeBase 3 waar je zelfs een harde schijf in kunt drukken. De nieuwe BionicMind AI-technologie brengt de EufyCam 3 echt naar het nieuwe jaar toe. Zo herkent de camera mensen, voertuigen en huisdieren en is er zelfs gezichtsherkenning aanwezig. De gezichtsherkenning werkt echt goed en het zelflerende systeem wordt na verloop van tijd alleen maar beter.

De EufyCam 3 is één van de beste camera’s van dit moment en ook het best geteste smarthome-product van 2022 met het hoogste cijfer van het afgelopen jaar. Toegegeven, daar betaal je dan ook een flink prijskaartje voor. De adviesprijs voor de vernieuwde HomeBase 3 en twee camera’s is namelijk 549 euro. Eufy heeft echter een groot voordeel ten opzichte van andere merken. Na aanschaf ben je helemaal klaar. Je hoeft geen abonnement te betalen en er zijn verder geen verborgen kosten. Alle functies heb je direct tot je beschikking.

9.0
EufyCam 3
FWD award

Beoordeling
EufyCam 3

Pluspunten
 • Gezichtsherkenning werkt fantastisch
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Overzichtelijke app
 • Vrijwel nooit meer opladen
 • HomeBase 3 grote stap vooruit
 • Lokale opslag
 • Geen abonnementskosten
Minpunten
 • Bevestigingsmateriaal slechte kwaliteit
 • HomeBase 3 sirene niet luid genoeg
 • HomeBase 3 moet bekabeld aan router
 • Duur in aanschaf

Beoordeling EufyCam 3

Jarenlang hebben we Arlo gezien als de top als het gaat om beveiligingscamera's voor de gewone consument. Arlo heeft echter nu stevige concurrentie van Eufy gekregen. Nu Eufy ook de kunstmatige intelligentie onder de knie heeft hebben we met de EufyCam 3 één van de beste beveiligingscamera's van dit moment. De goede beeld- en geluidskwaliteit en de betrouwbaarheid van de meldingen speelt hier uiteraard ook een hele grote rol in mee. Wel kost deze kwaliteit een hoge prijs, want ten opzichte van de EufyCam 2 is de aanschafprijs bijna verdubbeld.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker EufyCam 3

Philips AquaTrio Cordless 9000

De steelstofzuiger is, net als de robotstofzuiger, aan een flinke opmars bezig. Ze worden steeds krachtiger, slimmer en multifunctioneler. Zo ook de Philips AquaTrio Cordless 9000 die kan stofzuigen én dweilen. Eigenlijk is het niet echt een smarthome-apparaat. Er is zelfs geen app. Dankzij slimme functies beschouwen we het toch als een slim apparaat.

Het stofzuigen en dweilen kost nauwelijks moeite en kan zelfs eenvoudig gecombineerd worden. Het apparaat is heerlijk stil, zuigt en dweilt vrijwel alle viezigheid op en is zeer eenvoudig in het onderhoud. Je zet deze steelstofzuiger simpelweg in het dock, vult het reservoir met water en activeert autoclean. Binnen vier minuten worden de borstels en het mondstuk automatisch gereinigd. Samen met de krachtige schoonmaakprestaties is dit één van de betere steelstofzuigers van dit moment. De prijs is echter wel hoog.

8.5
Philips AquaTrio Cordless ​9000
FWD award

Beoordeling
Philips AquaTrio Cordless ​9000

Pluspunten
 • Zuigt en dweilt erg goed
 • Eenvoudig in het onderhoud
 • Strak en modern design
 • Prima accuduur
 • Stil
Minpunten
 • Niet goedkoop
 • Geen ruimte voor opzetstukken op dock
 • Past zuigkracht niet automatisch aan

Beoordeling Philips AquaTrio Cordless ​9000

Als we alles bij elkaar nemen dan kunnen we niet anders zeggen dat we plezier beleefd hebben aan de Philips AquaTrio Cordless ​9000. Het stofzuigen en dweilen kost nauwelijks meer moeite en kan zelfs eenvoudig gecombineerd worden. Het apparaat is heerlijk stil, zuigt en dweilt vrijwel alle viezigheid op en is zeer eenvoudig in het onderhoud. Alles wat Philips met de Philips AquaTrio Cordless ​9000 belooft wordt nagekomen, al is het tegen een forse prijs. Aan de andere kant ligt die prijs wel in lijn met andere premium steelstofzuigers, zelfs diegenen zonder dweilfunctie. Zijn er verbeterpunten? Jazeker. Zo zouden we graag wat meer opzetstukken meegeleverd zien, zou een plek voor de accessoires op het dock erg handig zijn en zou het helemaal mooi zijn als het apparaat zelf herkent wat de ondergrond is en hoe vuil deze is, zodat de zuigkracht erop aangepast wordt. Dit zijn echter totaal geen dealbreakers. Wat ons betreft is de Philips AquaTrio Cordless ​9000 een absolute aanrader voor diegenen die niet te lang bezig willen zijn met het schoonmaken van de vloer maar wel perfecte resultaten nastreven.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Philips AquaTrio Cordless ​9000

Twinkly Squares

Een kunstwerk aan je eigen wand maken? Het kan met de Twinkly Squares. Het zijn modulaire lichtpanelen met 64 ledjes per paneel die je met elkaar kunt verbinden. Via de handige app kun je zelf kiezen wat er weergegeven moet worden. Van statische kleuren tot luxe effecten en zelfs bewegende gifjes. Jij kunt zelf helemaal bepalen wat er weergegeven moet worden en via de app kun je ook zelf gaan knutselen.

De Twinkly Squares zijn uniek. Het is licht, het is kunst, het is creatief bezig zijn. De mogelijkheden zijn eindeloos en je zult al snel meer panelen willen aanschaffen. De starterpack met zes panelen is dan ook net aan de karige kant. De Twinkly Squares is misschien niet het beste, maar wel het leukste smarthome-product van 2022.

8.5
Twinkly Squares product
FWD award

Beoordeling
Twinkly Squares

Pluspunten
 • Uniek en origineel product
 • De mogelijkheden zijn eindeloos
 • Maak je eigen effecten
 • Gifjes worden kunst op de muur
 • Volledig modulair
 • Smarthome-integratie
Minpunten
 • Aanbod van effecten moet beter
 • Geen bevestigingsmateriaal meegeleverd
 • Prijzig

Beoordeling Twinkly Squares

De Twinkly Squares is een uniek product. Het is licht, het is kunst, het is creatief bezig zijn. Niet alleen met de plaatsing van de modulaire panelen, maar ook het maken van lichteffecten of het uitzoeken van de juiste gifjes. Twinkly moet echt aan de slag met het aanbieden van meer effecten, al dan niet met input van gebruikers. Op dit moment moet je voornamelijk zelf creatief aan de slag gaan en beperkt de fabrikant teveel wat je wel of niet kunt zien, afhankelijk van het aantal panelen dat je hebt. Zo word je toch op kosten gejaagd. Gelukkig zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je ook met alleen het starterpack de mooiste effecten in elkaar zetten. Twinkly Squares is een duur product in de aanschaf, maar wel een product waar je veel lol uit kunt halen. De volledige potentie wordt op dit moment nog niet helemaal benut, maar wat ons betreft is de Twinkly Squares één van de leukste smarthome-producten van het jaar.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Twinkly Squares

Arlo Go 2

Eén van de grootste nadelen van een beveilingscamera is wellicht dat je altijd verbinding nodig hebt met je wifi-netwerk. Een schuurtje achterin je tuin beveiligen kan dan al snel een probleem zijn. Dat probleem is nog groter als je je caravan, vakantiewoning of boot wil beveiligen. Hoe doe je dat zonder aanwezig netwerk? Maak kennis met de Arlo Go 2. Deze beveiligingscamera heeft geen wifi-netwerk nodig, maar werkt gewoon op een simkaart.

De Arlo Go 2 is daarom de ideale keuze om een afgelegen plek te beveiligen. Dit is de meest flexibele beveiligingscamera op de markt. De aanschafprijs is met 329 euro fors en een abonnement is vrijwel noodzakelijk, maar de goede beeldkwaliteit, de spotlight, sirene en de flexibiliteit van wifi en simkaart maken erg veel goed.

8.5
Arlo Go 2-2

Beoordeling
Arlo Go 2

Pluspunten
 • Wifi- en 3g/4g via simkaart
 • Prima beeldkwaliteit
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Nachtzicht in kleur
 • Spotlight en sirene
Minpunten
 • Batterij voldoende capaciteit?
 • Abonnement niet verplicht, maar deels noodzakelijk
 • Aanschafprijs

Beoordeling Arlo Go 2

Heb je een slimme beveiligingscamera nodig op een afgelegen plek? Dan zit je met de Arlo Go 2 helemaal goed. Toegegeven, er is weinig concurrentie op het gebied van consumentenbeveiligingscamera's met een simkaart, maar door de goede kwaliteit van dit model hoef je verder ook niet te twijfelen welke je moet nemen. De prijs van 329 euro is fors, maar de goede beeldkwaliteit, de spotlight, sirene en de flexibiliteit van wifi en simkaart maken erg veel goed. De batterij is wel een puntje van zorg en het niet verplichte, maar deels noodzakelijke abonnement moet je ook voor lief nemen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Go 2

Gardena Sileno City robotmaaier

Toegegeven, er zijn veel mensen die grasmaaien ontzettend leuk vinden. Wij kiezen zelf liever voor een slimme variant. De Gardena Sileno City robotgrasmaaier is dan een uitstekende keuze. Deze robotmaaier werkt volledig autonoom met goed werkende sensoren. Je stelt een schema in en hebt er eigenlijk een omkijken meer naar. Op gezette tijden wordt het gras keurig gemaaid en kun je zelf lekker in de tuin gaan zitten.

De Gardena Sileno City robotmaaier is volledig smart en op afstand te bedienen. Koppelen met domotica als IFTTT, Homey en Home Assistant is ook mogelijk. Helaas is dit model niet vrij van onderhoud en zijn nieuwe Gardena-mesjes erg duur in aanschaf. Ook moet je echt even voor de installatie gaan zitten. Als alles echter werkt wordt het gras perfect gemaaid.

8.5
Review Gardena Sileno City 7

Beoordeling
Gardena Sileno City

Pluspunten
 • Volledig autonoom
 • Goed werkende sensoren en schema's
 • Volledig smart en op afstand te bedienen
 • Te koppelen met domotica
 • Maait het gras perfect
Minpunten
 • Regelmatig onderhoud is nodig
 • Gardena-mesjes zijn te duur
 • In het begin maakt de maaier nogal herrie
 • Installatie kost wat tijd en energie
 • Maaitijd beperkingen

Beoordeling Gardena Sileno City

Alles opgeteld en afgetrokken mogen we de Gardena Sileno City een complete en gebruiksvriendelijke robotmaaier noemen die datgene wat hij belooft goed doet. Afgezien van de herrie in het begin en de beperking die Gardena oplegt aan de maaitijd is er maar weinig op deze modellen aan te merken. Ja, de randen van het gazon moet je zelf bijhouden, maar dat is met elke robotmaaier zo. Kies voor een iets grotere variant dan je nodig hebt, koop goedkope mesjes en houd er rekening mee dat regelmatig onderhoud de levensduur van je robotmaaier en de kwaliteit van het maaien absoluut verbetert. Fijn is ook dat de robotmaaier aan je domoticasysteem te koppelen is en dat de sensoren ervoor zorgen dat je eigenlijk geen omkijken meer hebt naar de robotmaaier.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Gardena Sileno City

D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

Alweer een beveiligingscamera in de lijst van beste smarthome-producten van 2022. Het was een uitstekend jaar met goede beveiligingscamera’s. Zo ook de D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH). Deze weerbestendige camera beschikt over een 2K QHD 1440p-resolutie met nachtzicht, gemotoriseerde 360 graden dekking, tweewegaudio met 90db-sirene en AI-functies als het automatisch volgen van personen en glasbreukdetectie.

Het is een volledig uitgeruste camera met een goede beeldkwaliteit die iedere indringer weet te volgen dankzij de uitstekende tracking. De vele opslagopties met cloudopslag, micro-sd-kaart en ONVIF voor continue opnemen met een compatibele NVR, VMS of NAS zorgen voor flexibiliteit. De prijs is daarnaast erg aantrekkelijk, want die is inmiddels gezakt tot 129 euro. Een absolute aanrader deze D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH).

8.5
D-Link DCS-8635LH-2

Beoordeling
D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

Pluspunten
 • Fantastische automatische tracking
 • Goede beeldkwaliteit
 • Rijk uitgerust
 • Neemt ook de aanleiding tot een gebeurtenis op
 • Ingebouwde sirene
 • Veel opslagmogelijkheden
 
Minpunten
 • Cloudopnames kosten na een jaar geld
 • App nog niet perfect
 • Beperkt qua plaatsing
 • Geen instelbare detectiezones
 • Weinig opties qua smarthome-integratie

Beoordeling D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

D-Link had bij mij altijd een wat stoffig imago. Het scoorde altijd een ruime voldoende, maar echt onderscheiden deed het vaak niet. Daar is nu echter verandering in gekomen, want de rijk uitgeruste D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH) weet echt te verrassen. Niet alleen qua uitgebreide opslagmogelijkheden met de cloud, micro-sd-kaart en ONVIF, maar ook de uitstekende automatisch trackingfunctie van de camera waarbij een eventuele indringer echt gevolgd wordt. De betrouwbare meldingen, goede beeldkwaliteit, luide sirene en de verbeterde app zorgen ervoor dat deze slimme beveiligingscamera een goede score weet te behalen. De app is echter nog niet perfect en heeft nog een beetje aandacht nodig om boven het maaiveld uit te stijgen en qua flexibiliteit met betrekking tot de plaatsing van deze camera ben je enigszins beperkt. Ondanks deze kleine minpunten staat echter buiten kijf dat de D-Link DCS-8635LH één van de betere buitencamera's van dit moment is.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

iRobot Roomba j7+

De iRobot Roomba j7+ is één van de beste robotstofzuigers van het jaar 2022. De nieuwe manier van navigeren met een camera, de Clean Base die automatisch de stofzuiger leegzuigt en de vele slimme functies aan boord maken de iRobot Roomba j7+ een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar een slimme stofzuiger.

Vooral de navigatie valt hier ten positieve op. Er wordt zeker niet kriskras rondgereden, maar dit model brengt je huis echt in kaart. Dit duurt enkele schoonmaakbeurten, maar daarna weet dit model zo efficiënt mogelijk in keurige banen stof te zuigen. Wil je naast een stofzuiger ook een model dat kan stofzuigen én dweilen tegelijk? Kijk dan eens naar de iRobot Roomba j7+ Combo. Toch is dit basismodel de betere van de twee.

8.5
iRobot Roomba j7+

Beoordeling
iRobot Roomba j7+

Pluspunten
 • Veel slimme functies
 • Accuraat en precies
 • Specifieke opdrachten per kamer
 • Clean Base
 • Vermijd poep en obstakels op de grond
Minpunten
 • Prijs
 • Clean Base maakt een hoop herrie
 • Slaat hoeken soms over
 • Laat strepen achter op vloerkleden
 • Minder geschikt voor vloerkleden

Beoordeling iRobot Roomba j7+

Onderaan de streep zijn we heel positief over de Roomba j7+. In vergelijking met de s9 haal je voor 500 euro minder een stofzuiger in huis die bijna evenveel slimme foefjes heeft. Toegegeven, de zuigkracht is minder krachtig en hoekjes worden nog wel eens overgeslagen, maar dat hoeven geen grote problemen te zijn. De vele slimme functies zorgen er over het algemeen voor dat de Roomba je vloeren vrij van stof en viezigheid achterlaat, op momenten waarop dat jou het beste uitkomt. Of je nu met schema’s werkt of juist specifieke kamers op specifieke momenten wil schoonmaken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker iRobot Roomba j7+

Meer lezen?

De bovenstaande producten zijn de beste smarthome-producten van 2022 en hebben de hoogste scores behaald in onze reviews. Uiteraard hebben we nog veel meer slimme producten getest. Alle reviews kun je hier vinden. Bekijk ook eens alle tips en advies en de beste achtergrondartikelen op het gebied van smarthome.

Reacties (0)