Review: Princess Smart Heating & Cooling Tower – warm tijdens de feestdagen

12 december 2020 + 10 minuten 0 Reacties
princess-heat-cooling
FWD award

Tijdens de wintermaanden kan het nog wel eens flink koud zijn in huis. Biedt de Princess Smart Healing & Cooling Tower soelaas?

In de zomer halen we allemaal massaal ventilatoren en soms zelfs airconditionings in huis. Heel vaak zijn dit simpele apparaten met een stekker, een aan-uitknop en mogelijk een extra stand, maar we zien steeds meer slimme producten in die categorie verschijnen. Princess heeft nu een product op de markt gebracht die in het verlengde van die trend ligt, namelijk een slimme torenventilator die ook warme lucht de kamer in kan duwen, namelijk de Princess Smart Heating & Cooling Tower.

Chique toren

De Princess Smart Heating & Cooling Tower kan dus zowel warme als koude lucht uitstoten. Daardoor kun je de smalle toren zowel in de winter als de zomer gebruiken. De lucht komt uit een smalle strip uit de voorkant. De toren is zelf is heel chique en strak vormgegeven en is gemaakt van hoogwaardig kunststof. De smalle toren loopt schuin af naar beneden in de basis. Op die basis zit een klein display met informatie waar je onder meer de stand op kunt aflezen.

Daarnaast is er een aan-uitknop. Wanneer je hem uitschakelt en via die knop weer activeert, dan pakt het apparaat de laatst gekozen instelling. Heb je dus een favoriete modus, dan hoef je daar verder niets voor te doen. De basis kan van links naar rechts en andersom draaien (oscilleren), maar kan niet omhoog of omlaag ingesteld worden. Verder zitten er geen knoppen of aansluiten op de Princess Smart Heating & Cooling Tower. De ventilator is 102 centimeter hoog, heeft vier warmtestanden en tien snelheidsintellingen.

De maximale luchtstroom van de Princess Smart Heating & Cooling Tower is 1350 kubieke meter. Daarmee moet je met gemak een kamer van zo’n vijftig vierkante meter van warme of koude lucht kunnen voorzien. Hier staat de toren in een kamer van nog geen dertig vierkante meter. Verder is er ondersteuning voor wifi (alleen via 2,4 GHz) en is de maximale continue warmteafgifte 1,8 tot 2,0 kW. De toren is alleen bedoeld voor binnenshuis.

Installatie gaat gemakkelijk

Na het uitpakken van de Princess Smart Heating & Cooling Tower kun je er binnen no-time mee aan de slag. Je stopt de stekker in het stopcontact, downloadt de HomeWizard Climate-applicatie en begint aan het installatieproces. Je hoeft gelukkig zelf niets in elkaar te zetten, in tegenstelling tot de Princess Smart Tower Fan: je haalt hem heel uit de doos en plaatst hem zo in de kamer naar keuze.

Het installatieproces binnen de app is net zo simpel. Je volgt simpelweg de stappen op het scherm op. Ook dit proces is een stuk gemakkelijker dan die keer dat we het vorige product van dezelfde fabrikant installeerde. Het is nog steeds de bedoeling dat je verbinding maakt met het wifi-netwerk van de toren, maar dit keer is het proces met het invullen van het benodigde wachtwoord veel gemakkelijker. Dat wachtwoord komt snel en vanzelf in beeld. Vervolgens schakelt je smartphone even tussen dat en je eigen wifi-netwerk en je bent klaar. Waarschijnlijk ben je langer bezig met het opruimen van de doos dan het installeren van de Princess Smart Heating & Cooling Tower.

App, stembediening of afstandsbediening

De Princess Smart Heating & Cooling Tower is te bediening op drie manieren. Je kunt hem bedienen via de gratis app, die je downloadt op Android en iOS, de meegeleverde afstandsbediening of stembediening. Hoewel de app natuurlijk heel handig is, aangezien de meeste mensen inmiddels met hun telefoon versmolten zijn, is de meegeleverde afstandsbediening echt een fijne extra. Zo kunnen ook mensen zonder app of weet van stembediening de toren gemakkelijk bedienen. Daardoor is dit product ontzettend toegankelijk voor iedereen.

De app en de afstandsbediening bieden dezelfde functies aan, al is het wel zo dat sommige knoppen net even anders zijn. Zo heb je op de afstandsbediening een blauwe en een rode knop, voor respectievelijk de koude en warme stand. Die knoppen komen we niet tegen in de app. In plaats daarvan is daar een knop waarmee je de warmtestand activeert en uitschakelt. Als je de bedieningsmogelijkheden door elkaar gebruikt kan het even wennen zijn, maar wanneer je voor één van de twee kiest is er gelukkig niets aan de hand.

Voor welke modus je ook kiest – warm of koud – je krijgt toegang tot tien snelheidsstanden. Kies je voor de warme stand, dan kun je ook de temperatuur instellen. Dit kan variëren van vijftien tot dertig graden. Daarnaast zijn er drie standen: normaal, slapen en natuurlijk. Bij de eerste stand blaast de toren continu een fijne stroom aan lucht, terwijl de modus slapen ervoor zorgt dat die windsnelheid geleidelijk aan afneemt. Zo wordt je nachtrust ook niet verstoord. De laatste optie zou een natuurlijk briesje moeten simuleren, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Er wordt een goede poging gedaan, maar eigenlijk irriteert die stand met zijn kunstmatige windsnelheid en luchtverspreiding.

De laatste twee opties zijn beweging en timer. Met de eerstgenoemde laat je de toren oscilleren, waardoor de lucht door de kamer verspreid wordt. Met de tweede mogelijkheid is het mogelijk het apparaat na verloop van tijd uit te schakelen. Je hebt de keuze uit 1 tot 24 uur. De bovengenoemde opties zijn allemaal beschikbaar binnen de app en via de afstandsbediening en geven ons meer dan genoeg functies om genoeg uit de Princess Smart Heating & Cooling Tower te halen.

Via de app is het echter ook mogelijk een schema in te stellen. Zo kun je de Princess Smart Heating & Cooling Tower op een vast moment van de dag aan laten springen, zodat je daar geen omkijken naar hebt. Ook is het mogelijk de Google Assistent of Amazon Alexa te koppelen aan het systeem. Dat doe je via de daarvoor bestemde applicaties. Heb je dat gedaan, dan kun je de slimme warmtetoren ook bedienen met je stem. Veel functies zijn beschikbaar, maar soms begrijpt de Google Assistent je opdracht niet. Wanneer je het simpelweg op in- en uitschakelen houdt, dan treden er geen problemen op.

Dat gezegd hebbende hebben we wel gemerkt dat de Google Assistent soms twijfelt over de aard van het product. Wanneer we bijvoorbeeld de slimme Tado-thermostaat bedienen via stemcommando’s, dan kan het zijn dat de Assistent ook de toren wil activeren, deactiveren of wil instellen op een andere temperatuur. Daarnaast is het zo dat wanneer de toren uitgaat (vanzelf, omdat de juiste temperatuur bereikt is, of handmatig), we iedere een melding voor een open raam krijgen. De temperatuur neemt dan ineens af, waardoor Tado gedwongen wordt conclusies te trekken.

Op zich geen groot probleem, maar het is wel irritant dat je dagelijks dezelfde notificatie moet wegvegen op je smartphone. Openraamdetectie van Tado is echter een heel handige functie waar we wel eens gebruik van maken, omdat soms het raam per ongeluk nog openstaat, waardoor we die functie niet willen uitschakelen. Het kan dus zijn dat de toren dagelijks in conflict ligt met je slimme thermostaat, maar jouw ervaring kan hierin heel anders zijn.

Overzichtelijke app

We hebben hem al even benoemd: de HomeWizard Climate-app. De opties worden allemaal overzichtelijk gepresenteerd op dezelfde pagina. Het instellen van een schema gebeurt echter binnen de instellingen van de app, omdat je mogelijk ook andere Princess-producten wil gebruiken. Wat heel fijn is: binnen de instellingen wordt ook nog even uitgelegd hoe je de koppeling met de Google Assistent of Amazon Alexa verricht. Je hoeft daar dus niets voor op te zoeken.

Wat natuurlijk goed is voor Princess, is de winkelwagenknop. Binnen de app kun je daarop klikken, waardoor je direct naar je standaardbrowser gestuurd wordt en op de winkelpagina van het bedrijf terechtkomt. Handig voor als je op zoek bent naar andere Princess-producten, maar ergens is het een beetje zonder van de ruimte. De knop voelt een beetje als een vreemde eend in de bijt. Als je een Princess-product hebt staan in huis, dan weet je ze ongetwijfeld al te vinden.

Princess Smart Heating & Cooling Tower – conclusie

Daar waar een gewone ventilator een product is waar heel veel mensen dankbaar gebruik van maken, kun je je hardop afvragen of dit ook geldt voor een ventilator die warme lucht de kamer in helpt. Het voelt een beetje aan als een niche product, bedoeld voor huizen waarbij het slecht gesteld is met de isolatie. Het huis van ondergetekende tocht nog als een malle, waardoor dit product echt uitkomst biedt in de koude ochtenden wanneer Tado nog druk bezig is met verwarmen.

Natuurlijk kun je voor jezelf situaties bedenken waarin je zo’n product nodig zou hebben. Bijvoorbeeld in de slaapkamer, als het niet snel genoeg warm wordt. Of de kelder, als je daar een tijdje bezig bent. En anders kan het natuurlijk zijn dat je een koukleum bent en gewoon van de warmte houdt. Dat is allemaal prima, want in de basis werkt de Princess Smart Heating & Cooling Tower precies zoals geadverteerd. Ja, er zijn kleine irritaties, maar dat zit vrijwel nooit de ervaring in de weg. Het is in elk geval duidelijk ook dat Princess heeft geleerd van de Smart Tower Fan en dat is te zien aan de installatie en het gebruik.

Het enige waar je nog naar moet kijken is of je het dat extra energieverbruik waard vindt. Het kan zijn dat je in jouw huis een prima isolatie hebt, bijvoorbeeld, waardoor de verwarming aanzetten goedkoper is. Het kan dan echter wel iets langer duren de boel net zo warm te krijgen als met de Princess Smart Heating & Cooling Tower. Ook kun je een verwarming natuurlijk niet vlakbij je neerzetten als je even lekker knus op de bank zit of achter je sta-zitbureau aan het werk bent. Het ding heeft zo dus wellicht een wat milieuonvriendelijk karakter, maar die afweging maak je voor jezelf.

9.0
princesstower1-2
FWD award

Beoordeling
Princess Smart Heating & Cooling Tower

Pluspunten
  • Lekker warm in korte tijd
  • Chique design
  • Gemakkelijke installatie
  • Toegankelijk gebruik
Minpunten
  • Verbruikt best wat energie
  • Verschil afstandsbediening en app
  • Google Assistent weet soms even geen raad
  • Alleen 2,4 GHz

Beoordeling Princess Smart Heating & Cooling Tower

Natuurlijk kun je voor jezelf situaties bedenken waarin je zo’n product nodig zou hebben. Bijvoorbeeld in de slaapkamer, als het niet snel genoeg warm wordt. Of de kelder, als je daar een tijdje bezig bent. En anders kan het natuurlijk zijn dat je een koukleum bent en gewoon van de warmte houdt. Dat is allemaal prima, want in de basis werkt de Princess Smart Heating & Cooling Tower precies zoals geadverteerd. Ja, er zijn kleine irritaties, maar dat zit vrijwel nooit de ervaring in de weg. Het is in elk geval duidelijk ook dat Princess heeft geleerd van de Smart Tower Fan en dat is te zien aan de installatie en het gebruik.

Prijsvergelijker Princess Smart Heating & Cooling Tower


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)