Internationale versies Echo en Echo Dot gelanceerd voor Nederland

05 november 2020 2 Minuten 0 Reacties
Amazon Echo Dot-2

Amazon heeft laten weten dat er nu internationale versies beschikbaar gemaakt zijn van de Amazon Echo en Echo Dot, bedoeld voor Nederland.

Internationale versies van Echo en Echo Dot

De internationale versie van Echo heeft een bolvormig design en stoffen afwerking. De led-lichtring aan de onderkant van het apparaat reflecteert op oppervlakken, wat voor extra zichtbaarheid kan zorgen. De nieuwe Echo heeft een woofer van 3 inch, dual-firing tweeters en een Dolby-systeem dat stereogeluid voortbrengt. De speaker detecteert automatisch de akoestiek in de ruimte en past het geluid hierop aan. Het apparaat beschikt daarnaast voor het eerst over een ingebouwde Zigbee-hub voor verschillende smarthomemogelijkheden.

De internationale versie van Echo Dot heeft hetzelfde bolvormige design en dezelfde stoffen afwerking als Echo. De speaker is compact, maar beschikt over een krachtige front-firing luidspreker van 1.6 inch. Met de tap-to-snooze-functie kun je ’s ochtends nog een paar minuten langer blijven liggen.

Stemassistent Amazon Alexa, die je gebruik in combinatie met de Echo-familie, ondersteunt nu Spotify, landelijke nieuws- en radiozenders, evenals een aantal van Alexa’s populairste functies, zoals timers, wekkers, het weer, smarthome en Alexa-to-Alexa-calling. In Nederland kan de Engelstalige versie van de stemassistent gebruikt worden en krijg je toegang tot de Engelse Alexa skills store. De Nederlandse taal is vooralsnog niet beschikbaar.

Advertentie

Beschikbare nieuwsbronnen zijn onder meer Al Jazeera Briefing, Associated Press top News, Bloomberg Money Institute, ESPN, Reuters tot News Briefing, maar ook landelijke nieuwsbronnen – waaronder de NOS – en geeft updates op basis van je voorkeuren. Het commando hiervoor is: “Alexa, what’s the news?”. Verder werkt Alexa met compatibele apparaten zoals stekkers en lampen van merken als Philips Hue en TP-Link.

Ontwikkelaars kunnen de Alexa Skills Kit (ASK) gebruiken om skills te bouwen. In Nederland kun je dan gebruikmaken van de Engelse skills die beschikbaar zijn in de Britse skills store. De skills worden aangeboden in verschillende categorieën, waaronder kennis, quizzen, games, wellness, slaapgeluiden en nog meer.

Prijs en beschikbaarheid

De internationale versies van Echo en Echo Dot zijn verkrijgbaar in antraciet. Je kunt vanaf vandaag een bestelling plaatsen op Amazon.nl. Verzending van de apparaten begint op 11 november. De speakers kosten respectievelijk 99,99 en 59,99 euro.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)