De beste slimme camera’s voor buiten van dit moment – 2022/2023

19 december 2022 8 Minuten 3 Reacties
Arlo Ultra 2-5

Wil je het huis beveiligen met een slimme camera voor buiten? Op de huidige markt zijn er tal van modellen te koop, maar welke moet je nu hebben?

De beste slimme camera’s voor buiten van dit moment

Slimme camera’s voor buiten laten je het huis beveiligen. Dit kan met alleen een slimme buitencamera, maar je kunt het ook koppelen aan andere slimme producten zoals een alarm, je deurslot of bewegingssensoren. Zo krijgen eventuele indringers geen kans om jouw huis binnen te dringen en zijn je waardevolle spullen ook veilig als je zelf niet thuis bent. Er zijn veel verschillende slimme camera’s te koop. In dit artikel geven we een overzicht van de beste slimme camera’s voor buiten van dit moment.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste slimme camera’s voor buiten van dit moment. De laatste update is gedaan in november 2022.

Waar moet je op letten?

Je hebt al een slimme buitencamera voor een paar tientjes, maar kunt ook helemaal losgaan met buitencamera’s voor honderden euro’s. Waar moet je nu precies op letten? In de basis zijn buitencamera’s allemaal hetzelfde, maar specifieke functies kunnen verschillen. Een buitencamera neemt beelden op en geeft je een vorm van opslag via een micro-sd-kaartje of bijvoorbeeld via een cloud. Het moet daarnaast betrouwbaar reageren op beweging en/of geluid, zodat je niets mist van wat er rond je huis aan de hand is. Onderling is er echter veel verschil tussen buitencamera’s als het gaat om de beeldkwaliteit en resolutie, nachtvisie, geluidskwaliteit, compatibiliteit met andere smarthome-producten en platformen en natuurlijk de prijs. En vergeet ook de app niet, die moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn. Daarnaast zijn geavanceerde functies echt in opkomst, waarbij kunstmatige intelligentie je slimme meldingen kan voorschotelen en er zelfs sprake is van gezichtsherkenning. Zo vertelt de camera je al in de notificatie of via een gekoppelde slimme speaker wie er voor de deur staat.

Een van de meest belangrijke punten voordat je een buitencamera aanschaft is je netwerk. Deze buitencamera’s maken direct verbinding met je wifi-netwerk of een hub. Een buitencamera achterin je tuin ophangen kun je doen, maar als er geen verbinding is heeft het weinig zin. Net als bij andere smarthome-producten moet de basis goed zijn en dat is je infrastructuur (je netwerk). Wat je ook wilt kopen, je zult vooraf goed moeten weten wat je precies zoekt en of de camera die je hebt uitgezocht voldoet aan je verwachtingen. Wij helpen je in ieder geval met deze lijst van de beste buitencamera’s van dit moment. Daar zit ongetwijfeld een goede slimme buitencamera voor je tussen.

alarm systeem beveiliging shutterstock
Lees ook

Beveiligen van je smarthome: zo maak je je huis op een slimme manier veilig

Arlo Ultra 2

De Arlo Ultra was al één van de beste beveiligingscamera’s voor consumenten, en daar doet de Arlo Ultra 2 nog een klein schepje bovenop. Er zijn nagenoeg geen verschillen tussen de Ultra 1 en de Ultra 2, behalve dat bij die laatste nu dual-band wifi is toegevoegd. Je kunt dus kiezen tussen 2.4 GHz en 5 GHz. Toegegeven, het is een duur camerasysteem met een losse camera voor 299 euro en een pakket met Smart Hub met drie camera’s voor 899 euro (adviesprijs), maar daar krijg je een uitstekende kwaliteit voor terug.

Zo beschikt de Arlo Ultra 2 over een 4k-resolutie met hdr en een gezichtsveld van 180 graden met 12x zoom. Premium tweewegaudio,  nachtzicht in kleur, slimme meldingen, instelbare activiteitenzones, objectdetectie, video playback tot 30 dagen, een geïntegreerd spotlight, een geïntegreerde sirene en een volledig draadloze camera met een batterijduur van zes maanden. Is dat niet genoeg? Arlo heeft dit jaar ook de Ultra 2 XL gelanceerd met een batterijduur van een jaar. Verder zijn beide camera’s identiek. Uiteraard is de camera volledig weerbestendig en gebruik je de Smart Hub voor een goed bereik, betere veiligheid en zelfs ook lokale opslag. Wil je echter ook de slimme meldingen (en die zijn echt goed op dit model), dan is een abonnement toch wel vereist. De Arlo Ultra 2 is de beste camera voor buiten én voor binnen.

9.0
Arlo Ultra 2 product
FWD award

Beoordeling
Arlo Ultra 2

Pluspunten
 • Uitstekend beeld en geluid
 • Heel veel opties
 • Luide sirene en felle spotlight
 • Nachtzicht in kleur
 • Goed bereik bewegingsdetectie
 • Lokale opslag met Smart Hub
 • Razendsnelle notificaties
Minpunten
 • Heel erg duur
 • Abonnement niet verplicht, wel noodzakelijk
 • Niet iedereen heeft dit nodig voor thuisbewaking
 • Bevestigingsmateriaal niet top

Beoordeling Arlo Ultra 2

De Arlo Ultra 2 is ongetwijfeld de beste beveiligingscamera voor consumenten van dit moment met heel veel opties en mogelijkheden en een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De hoge aanschafprijs en het dure abonnement zorgen ervoor dat deze semiprofessionele camera zeker niet voor iedereen even geschikt is. Er zijn diverse alternatieven beschikbaar voor een lagere prijs en eventueel zonder abonnement, maar zo goed als de Arlo Ultra 2 zijn de alternatieven niet. Kwaliteit komt dus met een flinke prijs bij de Arlo Ultra 2.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Ultra 2

EufyCam 3

Eufy heeft echt een stap vooruit gezet met de EufyCam 3. Een 4k-resolutie, batterijduur voor een jaar met zonnepaneel en de vernieuwde HomeBase 3 waar je zelfs een harde schijf in kunt drukken. De nieuwe BionicMind AI-technologie brengt de EufyCam 3 echt naar het nieuwe jaar toe. Zo herkent de camera mensen, voertuigen en huisdieren en is er zelfs gezichtsherkenning aanwezig. De gezichtsherkenning werkt echt goed en het zelflerende systeem wordt na verloop van tijd alleen maar beter.

De EufyCam 3 is één van de beste camera’s van dit moment. Toegegeven, daar betaal je dan ook een flink prijskaartje voor. De adviesprijs voor de vernieuwde HomeBase 3 en twee camera’s is namelijk 549 euro. Eufy heeft echter een groot voordeel ten opzichte van andere merken. Na aanschaf ben je helemaal klaar. Je hoeft geen abonnement te betalen en er zijn verder geen verborgen kosten. Alle functies heb je direct tot je beschikking.

9.0
EufyCam 3
FWD award

Beoordeling
EufyCam 3

Pluspunten
 • Gezichtsherkenning werkt fantastisch
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Overzichtelijke app
 • Vrijwel nooit meer opladen
 • HomeBase 3 grote stap vooruit
 • Lokale opslag
 • Geen abonnementskosten
Minpunten
 • Bevestigingsmateriaal slechte kwaliteit
 • HomeBase 3 sirene niet luid genoeg
 • HomeBase 3 moet bekabeld aan router
 • Duur in aanschaf

Beoordeling EufyCam 3

Jarenlang hebben we Arlo gezien als de top als het gaat om beveiligingscamera's voor de gewone consument. Arlo heeft echter nu stevige concurrentie van Eufy gekregen. Nu Eufy ook de kunstmatige intelligentie onder de knie heeft hebben we met de EufyCam 3 één van de beste beveiligingscamera's van dit moment. De goede beeld- en geluidskwaliteit en de betrouwbaarheid van de meldingen speelt hier uiteraard ook een hele grote rol in mee. Wel kost deze kwaliteit een hoge prijs, want ten opzichte van de EufyCam 2 is de aanschafprijs bijna verdubbeld.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker EufyCam 3

LSC Smart Connect Smart Outdoor IP Camera

Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, zo kunnen we de LSC Smart Connect Smart Outdoor IP Camera van winkelketen Action het beste omschrijven. Voor 34,95 euro krijg je een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een kijkhoek van 130 graden, nachtvisie tot 10 meter, tweewegcommunicatie, bewegingsmeldingen en een ip65-certificaat. Deze camera moet je wel bedraad aansluiten, maar een lange kabel met stekker wordt meegeleverd. Inmiddels is er ook een nieuw model verschenen bij Action. Deze heeft vrijwel identieke specificaties, maar is met met een prijs van 38,95 wel net iets duurder.

Voor het geld zul je niet snel een betere beveiligingscamera voor buiten vinden. Dat blijkt echter uit de beschikbaarheid van dit model, want je moet goed zoeken om dit model bij Action te vinden. Deze buitencamera is namelijk razend populair.

7.5
LSC Smart Connect groot

Beoordeling
LSC Smart Connect videodeurbel, beveiligingscamera's en buitenlamp

Pluspunten
 • Zeer betaalbaar
 • Alle basisfuncties aanwezig
 • Geen abonnement nodig
 • Outdoor Camera is topproduct
 • Makkelijk te installeren
Minpunten
 • Weersbestendigheid kan beter
 • Lastig fragmenten terugvinden in de app
 • Slimme functies buitenlamp te verwaarlozen
 • Videodeurbel zonder gong
 • Alleen opslag via micro-sd-kaart

Beoordeling LSC Smart Connect videodeurbel, beveiligingscamera's en buitenlamp

De nieuwe producten van LSC Smart Connect in de Action zijn een mooie toevoeging aan de bestaande collectie slimme producten. Ze zijn kwalitatief redelijk goed en zeer betaalbaar. In deze prijscategorie ontkom je niet aan de minpunten. De weersbestendigheid kan beter, je beschikt enkel en alleen over basisfuncties en in de LSC Smart Connect-app is het soms lastig om de juiste video terug te vinden. Houd je echter rekening met de minpunten, dan zijn dit goede producten voor een zeer betaalbare prijs. Over de buitencamera zijn we het meest enthousiast, gevolgd door de videodeurbel. De binnencamera presteert op het gebied van geluid net onder de maat en de buitenlamp heeft slimme functies die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Concluderend kunnen we zeggen dat Action wederom goed bezig is om betaalbare smarthome-producten naar een grote groep consumenten te brengen. En dat kunnen we alleen maar prijzen.

Lees de volledige review

D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

D-Link heeft dit jaar een ontzettend goede buitencamera gelanceerd. De D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera biedt een 2K QHD 1440p-resolutie met nachtzicht, gemotoriseerde 360 graden dekking, tweewegaudio met 90db-sirene en AI-functies als het automatisch volgen van personen en glasbreukdetectie. En met name die AI-functies met een fantastische automatische tracking zijn steengoed op dit model.

De camera heeft veel opslagmogelijkheden, een ingebouwde sirene en levert een goede beeldkwaliteit. Zelfs de aanleiding tot een gebeurtenis wordt opgenomen, waardoor je echt niets meer hoeft te missen. Wel ben je wat beperkt qua plaatsing van dit model en kosten cloudopnames na een jaar geld. De camera is echter zeer betaalbaar en zo rijk uitgerust dat je de enkele minpunten voor lief neemt.

8.5
D-Link DCS-8635LH-2

Beoordeling
D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

Pluspunten
 • Fantastische automatische tracking
 • Goede beeldkwaliteit
 • Rijk uitgerust
 • Neemt ook de aanleiding tot een gebeurtenis op
 • Ingebouwde sirene
 • Veel opslagmogelijkheden
 
Minpunten
 • Cloudopnames kosten na een jaar geld
 • App nog niet perfect
 • Beperkt qua plaatsing
 • Geen instelbare detectiezones
 • Weinig opties qua smarthome-integratie

Beoordeling D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

D-Link had bij mij altijd een wat stoffig imago. Het scoorde altijd een ruime voldoende, maar echt onderscheiden deed het vaak niet. Daar is nu echter verandering in gekomen, want de rijk uitgeruste D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH) weet echt te verrassen. Niet alleen qua uitgebreide opslagmogelijkheden met de cloud, micro-sd-kaart en ONVIF, maar ook de uitstekende automatisch trackingfunctie van de camera waarbij een eventuele indringer echt gevolgd wordt. De betrouwbare meldingen, goede beeldkwaliteit, luide sirene en de verbeterde app zorgen ervoor dat deze slimme beveiligingscamera een goede score weet te behalen. De app is echter nog niet perfect en heeft nog een beetje aandacht nodig om boven het maaiveld uit te stijgen en qua flexibiliteit met betrekking tot de plaatsing van deze camera ben je enigszins beperkt. Ondanks deze kleine minpunten staat echter buiten kijf dat de D-Link DCS-8635LH één van de betere buitencamera's van dit moment is.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker D-Link 2K QHD Pan & Zoom Outdoor Wi-Fi Camera (DCS-8635LH)

Google Nest Cam

De Google Nest Cam op batterijen is vorig jaar verschenen en is een echte meerwaarde dankzij de slimme meldingen, de kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning. Je hoeft vaak de liveview niet eens te openen, maar kijkt gewoon naar je notificatie die je vertelt of er een postbode staat met pakketje, of er een kat door de tuin loopt of dat je ouders op bezoek komen. Het is één van de slimste camera’s van dit moment en niet alleen buiten, maar ook binnen goed te gebruiken.

Is dan alles perfect aan deze camera? Helaas niet. We missen het echte beveiligingsaspect, want er is geen alarm of sirene en ook geen spotlight. Ook is er geen lokale opslag. Wel kun je makkelijk routines maken en is de integratie met Google Assistant en Google Home erg gemakkelijk. Zo krijg je dus ook snel de beelden op je Google Nest Hub. Heel fijn is ook dat een abonnement dit keer niet meer noodzakelijk is, ook al mis je dan wel enkele slimme functies.

8.0
Nest Cam product

Beoordeling
Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Pluspunten
 • Goede beeldkwaliteit
 • Veelzijdige meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Makkelijk routines te maken
 • Integratie met Google Assistant en Google Home
 • Binnen én buiten te gebruiken
 • Batterij of bedraad aansluiten beide mogelijk
Minpunten
 • Geen ingebouwde sirene
 • Geen lokale opslag
 • Beperkte routinemogelijkheden en shortcuts
 • Kinderziektes met notificaties en gezichtsherkenning

Beoordeling Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

De Nest Cam is een mooie stap vooruit. In plaats van tal van verschillende beveiligingscamera's (Nest Indoor, Outdoor, IQ), heb je nu alle opties in één apparaat. Van veelzijdige meldingen tot gezichtsherkenning en van weerbestendigheid tot de beelden direct op je Google Nest Hub. De Nest Cam is met een gewicht van een halve kilo echt als een tank gebouwd en de kunstmatige intelligentie is een waardevol extraatje. Zo krijg je direct notificaties met de gebeurtenissen te zien, zonder dat je het livebeeld hoeft te openen. Als we dan toch mogen klagen dan missen we een ingebouwde sirene om eventuele indringers weg te jagen. Daardoor is de Nest Cam niet in alle situaties even geschikt als beveiligingscamera. Zoek je echter een beveiligingscamera met een goede integratie met Google Assistant en een goede wisselwerking met je Google Nest Hub? Dan zit je met de Nest Cam zeker goed.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme camera’s, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief voor de laatste nieuwtjes op het gebied van smarthome. Wil je verder de diepte in duiken of ben je op zoek naar een nieuw product voor het slimme huis? Kijk dan eens bij tips en advies en onze recensies.

Reacties (3)