De beste slimme camera’s voor buiten van dit moment – 2021/2022

29 december 2021 8 Minuten 1 Reacties
Arlo Ultra 2-5

Wil je het huis beveiligen met een slimme camera voor buiten? Op de huidige markt zijn er tal van modellen te koop, maar welke moet je nu hebben?

De beste slimme camera’s voor buiten van dit moment

Slimme camera’s voor buiten laten je het huis beveiligen. Dit kan met alleen een slimme buitencamera, maar je kunt het ook koppelen aan andere slimme producten zoals een alarm, je deurslot of bewegingssensoren. Zo krijgen eventuele indringers geen kans om jouw huis binnen te dringen en zijn je waardevolle spullen ook veilig als je zelf niet thuis bent. Er zijn veel verschillende slimme camera’s te koop. In dit artikel geven we een overzicht van de beste slimme camera’s voor buiten van dit moment.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste slimme camera’s voor buiten van dit moment. De laatste update is gedaan in december 2021.

Waar moet je op letten?

Je hebt al een slimme buitencamera voor een paar tientjes, maar kunt ook helemaal losgaan met buitencamera’s voor honderden euro’s. Waar moet je nu precies op letten? In de basis zijn buitencamera’s allemaal hetzelfde, maar specifieke functies kunnen verschillen. Een buitencamera neemt beelden op en bied je een vorm van opslag via een micro-sd-kaartje of bijvoorbeeld via een cloud. Het moet daarnaast betrouwbaar reageren op beweging en/of geluid, zodat je niets mist van wat er rond je huis aan de hand is. Onderling is er echter veel verschil tussen buitencamera’s als het gaat om de beeldkwaliteit en resolutie, nachtvisie, geluidskwaliteit, compatibiliteit met andere smarthome-producten en platformen en natuurlijk de prijs. En vergeet ook de app niet, die moet gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zijn. Daarnaast zijn geavanceerde functies echt in opkomst, waarbij kunstmatige intelligentie je slimme meldingen kan voorschotelen en er zelfs sprake is van gezichtsherkenning. Zo vertelt de camera je al in de notificatie of via een gekoppelde slimme speaker wie er voor de deur staat.

Een van de meest belangrijke punten voordat je een buitencamera aanschaft is je netwerk. Deze buitencamera’s maken direct verbinding met je wifi-netwerk of een hub. Een buitencamera achterin je tuin ophangen kun je doen, maar als er geen verbinding is heeft het weinig zin. Net als bij andere smarthome-producten moet de basis goed zijn en dat is je infrastructuur (je netwerk). Wat je ook wilt kopen, je zult vooraf goed moeten weten wat je precies zoekt en of de camera die je hebt uitgezocht voldoet aan je verwachtingen. Wij helpen je in ieder geval met deze lijst van de beste buitencamera’s van dit moment. Daar zit ongetwijfeld een goede slimme buitencamera voor je tussen.

alarm systeem beveiliging shutterstock
Lees ook

Beveiligen van je smarthome: zo maak je je huis op een slimme manier veilig

Arlo Ultra 2

De Arlo Ultra was al één van de beste beveiligingscamera’s voor consumenten, en daar doet de Arlo Ultra 2 nog een klein schepje bovenop. Er zijn nagenoeg geen verschillen tussen de Ultra 1 en de Ultra 2, behalve dat bij die laatste nu dual-band wifi is toegevoegd. Je kunt dus kiezen tussen 2.4 GHz en 5 GHz. Toegegeven, het is een duur camerasysteem met een losse camera voor 299 euro en een pakket met Smart Hub met drie camera’s voor 899 euro (adviesprijs), maar daar krijg je een uitstekende kwaliteit voor terug.

Zo beschikt de Arlo Ultra 2 over een 4k-resolutie met hdr en een gezichtsveld van 180 graden met 12x zoom. Premium tweewegaudio,  nachtzicht in kleur, slimme meldingen, instelbare activiteitenzones, objectdetectie, video playback tot 30 dagen, een geïntegreerd spotlight, een geïntegreerde sirene en een volledig draadloze camera met een batterijduur van zes maanden. Uiteraard is de camera volledig weerbestendig en gebruik je de Smart Hub voor een goed bereik, betere veiligheid en zelfs ook lokale opslag. Wil je echter ook de slimme meldingen (en die zijn echt goed op dit model), dan is een abonnement toch wel vereist. De Arlo Ultra 2 is de beste camera voor buiten én voor binnen.

9.0
Arlo Ultra 2 product
FWD award

Beoordeling
Arlo Ultra 2

Pluspunten
  • Uitstekend beeld en geluid
  • Heel veel opties
  • Luide sirene en felle spotlight
  • Nachtzicht in kleur
  • Goed bereik bewegingsdetectie
  • Lokale opslag met Smart Hub
  • Razendsnelle notificaties
Minpunten
  • Heel erg duur
  • Abonnement niet verplicht, wel noodzakelijk
  • Niet iedereen heeft dit nodig voor thuisbewaking
  • Bevestigingsmateriaal niet top

Beoordeling Arlo Ultra 2

De Arlo Ultra 2 is ongetwijfeld de beste beveiligingscamera voor consumenten van dit moment met heel veel opties en mogelijkheden en een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. De hoge aanschafprijs en het dure abonnement zorgen ervoor dat deze semiprofessionele camera zeker niet voor iedereen even geschikt is. Er zijn diverse alternatieven beschikbaar voor een lagere prijs en eventueel zonder abonnement, maar zo goed als de Arlo Ultra 2 zijn de alternatieven niet. Kwaliteit komt dus met een flinke prijs bij de Arlo Ultra 2.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Ultra 2

LSC Smart Connect Smart Outdoor IP Camera

Een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, zo kunnen we de LSC Smart Connect Smart Outdoor IP Camera van winkelketen Action het beste omschrijven. Voor 34,95 euro krijg je een Full HD-resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een kijkhoek van 130 graden, nachtvisie tot 10 meter, tweewegcommunicatie, bewegingsmeldingen en een ip65-certificaat. Deze camera moet je wel bedraad aansluiten, maar een lange kabel met stekker wordt meegeleverd.

Voor het geld zul je niet snel een betere beveiligingscamera voor buiten vinden. Dat blijkt echter uit de beschikbaarheid van dit model, want je moet goed zoeken om dit model bij Action te vinden. Deze buitencamera is namelijk razend populair. Een tip? Kijk op Marktplaats.

7.5
LSC Smart Connect groot

Beoordeling
LSC Smart Connect videodeurbel, beveiligingscamera's en buitenlamp

Pluspunten
  • Zeer betaalbaar
  • Alle basisfuncties aanwezig
  • Geen abonnement nodig
  • Outdoor Camera is topproduct
  • Makkelijk te installeren
Minpunten
  • Weersbestendigheid kan beter
  • Lastig fragmenten terugvinden in de app
  • Slimme functies buitenlamp te verwaarlozen
  • Videodeurbel zonder gong
  • Alleen opslag via micro-sd-kaart

Beoordeling LSC Smart Connect videodeurbel, beveiligingscamera's en buitenlamp

De nieuwe producten van LSC Smart Connect in de Action zijn een mooie toevoeging aan de bestaande collectie slimme producten. Ze zijn kwalitatief redelijk goed en zeer betaalbaar. In deze prijscategorie ontkom je niet aan de minpunten. De weersbestendigheid kan beter, je beschikt enkel en alleen over basisfuncties en in de LSC Smart Connect-app is het soms lastig om de juiste video terug te vinden. Houd je echter rekening met de minpunten, dan zijn dit goede producten voor een zeer betaalbare prijs. Over de buitencamera zijn we het meest enthousiast, gevolgd door de videodeurbel. De binnencamera presteert op het gebied van geluid net onder de maat en de buitenlamp heeft slimme functies die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Concluderend kunnen we zeggen dat Action wederom goed bezig is om betaalbare smarthome-producten naar een grote groep consumenten te brengen. En dat kunnen we alleen maar prijzen.

Lees de volledige review

EZVIZ C3X

Vind je Arlo te duur en zoek je net wat meer functies dan bij de buitencamera van LSC Smart Connect? Kijk dan eens naar de EZVIZ C3X voor 150 euro. Dit is een unieke buitencamera voor consumenten dankzij de twee lenzen van twee megapixel. Hierdoor is dit model in staat om nachtbeelden in kleur op te nemen en te presenteren, zelfs als er verder geen lichtbronnen zien. En dat werkt verrassend goed. In de nacht krijg je ook een scherp en duidelijk beeld te zien van eventuele calamiteiten.

De camera is verder uitgerust met functies als ingebouwde alarmsirene en stroboscooplamp, instelbare bewegingszones, tweewegaudio en lokale opslag. De beeldkwaliteit is uitstekend en de app is fijn om mee te werken. De EZVIZ C3X behoort ook dit jaar nog tot de betere beveiligingscamera’s voor buiten.

8.0
550×407

Beoordeling
EZVIZ C3X

Pluspunten
  • Nachtvisie met kleur
  • Beeldkwaliteit
  • Mogelijkheden en overzicht
  • Fijne applicatie
  • Bewegingsdetectie maakt onderscheid
Minpunten
  • Korte stekker
  • Google Assistent-integratie werkt niet
  • Geen 5GHz-ondersteuning
  • Geen micro-sd-kaart meegeleverd
  • Problemen met clouddienst

Beoordeling EZVIZ C3X

Het feit dat we nu een toegankelijke (en relatief) betaalbare camera bewakingscamera kunnen kopen die beschikt over nachtvisie in kleur, is voor veel mensen al genoeg reden hem aan te schaffen. In de basis lijkt de C3X op de Husky Air, maar is in veel opzichten een opgevoerde versie daarvan. De beeldkwaliteit is beter, de eerdergenoemde nachtvisie is beter en er is nu ondersteuning voor de Google Assistent - al werkt dat laatste nog niet helemaal naar behoren, is onze ervaring.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker EZVIZ C3X

Google Nest Camera

De Google Nest Cam op batterijen is afgelopen zomer verschenen en is een echte meerwaarde dankzij de slimme meldingen, de kunstmatige intelligentie en gezichtsherkenning. Je hoeft vaak de liveview niet eens te openen, maar kijkt gewoon naar je notificatie die je vertelt of er een postbode staat met pakketje, of er een kat door de tuin loopt of dat je ouders op bezoek komen. Het is één van de slimste camera’s van dit moment en niet alleen buiten, maar ook binnen goed te gebruiken.

Is dan alles perfect aan deze camera? Helaas niet. We missen het echte beveiligingsaspect, want er is geen alarm of sirene en ook geen spotlight. Ook is er geen lokale opslag. Wel kun je makkelijk routines maken en is de integratie met Google Assistant en Google Home erg gemakkelijk. Zo krijg je dus ook snel de beelden op je Google Nest Hub. Heel fijn is ook dat een abonnement dit keer niet meer noodzakelijk is, ook al mis je dan wel enkele slimme functies.

8.0
Nest Cam product

Beoordeling
Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Pluspunten
  • Goede beeldkwaliteit
  • Veelzijdige meldingen
  • Gezichtsherkenning
  • Makkelijk routines te maken
  • Integratie met Google Assistant en Google Home
  • Binnen én buiten te gebruiken
  • Batterij of bedraad aansluiten beide mogelijk
Minpunten
  • Geen ingebouwde sirene
  • Geen lokale opslag
  • Beperkte routinemogelijkheden en shortcuts
  • Kinderziektes met notificaties en gezichtsherkenning

Beoordeling Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

De Nest Cam is een mooie stap vooruit. In plaats van tal van verschillende beveiligingscamera's (Nest Indoor, Outdoor, IQ), heb je nu alle opties in één apparaat. Van veelzijdige meldingen tot gezichtsherkenning en van weerbestendigheid tot de beelden direct op je Google Nest Hub. De Nest Cam is met een gewicht van een halve kilo echt als een tank gebouwd en de kunstmatige intelligentie is een waardevol extraatje. Zo krijg je direct notificaties met de gebeurtenissen te zien, zonder dat je het livebeeld hoeft te openen. Als we dan toch mogen klagen dan missen we een ingebouwde sirene om eventuele indringers weg te jagen. Daardoor is de Nest Cam niet in alle situaties even geschikt als beveiligingscamera. Zoek je echter een beveiligingscamera met een goede integratie met Google Assistant en een goede wisselwerking met je Google Nest Hub? Dan zit je met de Nest Cam zeker goed.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Eufycam 2

Staar je niet blind op het cijfer onderaan dit stukje. Het is namelijk echt een prima camera, maar in vergelijking met de eerste generatie kunnen we het niet echt bestempelen als een opvolger. De Eufycam 2, en tevens ook de Pro-modellen, hebben veel te bieden. De beelden zijn prima, de bewegingsdetectie werkt goed en lokale opslag heb je via de HomeBase. Via deze HomeBase koppel je ook je videodeurbel en het alarmsysteem van Eufy, zodat het hele huis goed beveiligd kan worden en de producten goed met elkaar samenwerken.

De opvolger Eufycam 2 Pro biedt vrijwel hetzelfde, maar dan met een 2k-resolutie. Vind je de prijs net iets te duur? Dan kan je ook kijken naar de iets kleinere en betaalbare Eufycam 2C, die tevens ook als Pro-model verkrijgbaar is. Het zijn echte no-nonsense camera’s. Echte geavanceerde functies missen we, maar datgene wat ze wel doen werkt meer dan uitstekend en is meer dan betrouwbaar.

7.0
anker-eufycam-2

Beoordeling
Anker Eufycam 2

Pluspunten
  • Batterijen gaan lang mee
  • HomeKit-integratie werkt prima
  • Lokale opslag
  • Geen clouddienst nodig
Minpunten
  • Weinig smarthome-integraties
  • Geen echte upgrade (t.o.v. eerste Eufycam)
  • Geen audiodetectie
  • Weinig opslag

Beoordeling Anker Eufycam 2

Op papier is de Eufycam 2 een prima product. Maar het is niet bepaald een product dat het cijfer 2 mag dragen; want zoiets impliceert dat we met een opvolger te maken hebben die veel dingen verbetert. In vergelijking met het vorige model is de enige échte toevoeging ondersteuning voor HomeKit en binnen dat ecosysteem zijn er allerlei mogelijkheden waar mensen buiten niets aan hebben. Ben je dus nog op zoek naar een prima HomeKit-camera? Dan kun je de Eufycam 2 overwegen, want er zijn dan zat mogelijkheden beschikbaar.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Anker Eufycam 2

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme camera’s, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief voor de laatste nieuwtjes op het gebied van smarthome. Wil je verder de diepte in duiken of ben je op zoek naar een nieuw product voor het slimme huis? Kijk dan eens bij tips en advies en onze recensies.

Reacties (1)