De beste slimme camera’s voor binnen van dit moment – 2022/2023

22 december 2022 9 Minuten 0 Reacties
SwitchBot Pan en Tilt Camera

Er zijn tal van slimme camera's voor binnen te koop. Maar welke zijn nou waar voor je geld en waarom? De duurste is niet altijd de beste.

De beste slimme camera’s van dit moment

Slimme camera’s voor binnen kun je om allerlei redenen in huis plaatsen. Wil je een oogje in het zeil houden wanneer je er niet bent? Misschien wil je je hond of kat in de gaten houden? Of wellicht combineer je hem met een slim slot; zo kun je hem in de gang hangen en checken wie er binnenkomt. Bijvoorbeeld omdat je de buren via een app toegang verleend hebt of de postbode even snel dat pakket laat binnenzetten. Maar je kunt hem ook op een babykamer gebruiken of elders in huis, waardoor je waardevolle spullen of leden van het gezin kunt beschermen. Zo’n camera moet dan natuurlijk wel aan specifieke eisen voldoen; weinig slimme camera’s voldoen écht aan alle eisen.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste camera’s van het moment. De laatste update is gedaan in november 2022.

Waar moet je op letten?

Een slimme camera voor binnen, een buitencamera en een deurbel hebben veel overeenkomsten, ook al worden ze op een andere manier gebruikt. Desondanks moet je toch goed opletten, omdat de ene camera de andere niet is. Het prijsverschil zit hem soms niet alleen in de functionaliteit of het design, maar ook gewoon in de naam van de fabrikant. Duur is niet altijd beter, maar soms is goedkoop wel duurkoop. Lees je dus altijd goed in over de specificaties, de mogelijkheden en een eventueel abonnement. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let bijvoorbeeld op het bereik van de ingebouwde wifi-antenne. Het kan zijn dat je binnencamera te ver weg staan van een modem, router of meshnetwerk, maar die kans is klein. Desondanks is het toch iets waar je rekening mee moet houden. Een ander belangrijke onderdeel met betrekking tot internet is de integratie met externe diensten. Is er een cloudabonnement en is die verplicht? Is er ondersteuning voor stemassistenten en zo ja, welke dan? Veel mensen kiezen of voor de Google Assistent, of voor Siri of voor de Engelssprekende Amazon Alexa-assistent.

Advertentie

De beeldkwaliteit is zonder meer belangrijk. Over welke resolutie beschikt de camera? En is er bijvoorbeeld ondersteuning voor high dynamic range? Hoe zit het met de nachtvisie? Is die in kleur of alleen zwartwit? Is er tweewegcommunicatie aanwezig? En wat voor soort meldingen kan er allemaal doorgestuurd worden naar je smartphone? Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn. Je vindt ongetwijfeld een camera die bij je wensen past, maar het is even zoeken. Verder moet je letten op zaken als bewegingssensoren en de optie voor het inspreken van een bericht bij afwezigheid. Laten we ook zeker niet de app vergeten — dat is de interface waar je dikwijls mee te maken krijgt.

Sommige slimme camera’s werken met een hub, terwijl andere een micro-sd-kaart ondersteunen voor lokale opslag. Tot slot is het een trend om steeds geavanceerdere opties in te bouwen. Denk aan gezichtsherkenning of slimme meldingen. Hiervoor moet je wel vaak betalen met een maandelijks abonnement, ook eventueel in combinatie met cloudopslag.

alarm systeem beveiliging shutterstock
Lees ook

Beveiligen van je smarthome: zo maak je je huis op een slimme manier veilig

Google Nest Cam (batterij)

Google heeft het afgelopen jaar een nieuwe versie van de Nest Cam gelanceerd. De duurdere variant die we getest hebben in onze review is binnen en buiten te gebruiken en maakt gebruik van een oplaadbare batterij voor meer flexibiliteit qua plaatsing. Wie dat wil kan ook kiezen voor de goedkopere Nest Cam (indoor, netvoeding) die je bedraad aan moet sluiten en uiteraard echt alleen binnen te gebruiken is.

De nieuwe Nest Cams maken gebruik van diverse AI-functies van Google, zoals gezichtsherkenning en slimme meldingen. Je hoeft eigenlijk de app niet eens te openen, want de notificatie meldt direct wie er voor de deur staat (als het een bekende is) of dat er een pakketbezorger staat met een pakketje. Voor deze geavanceerde functies heb je echter wel een abonnement nodig. Deze kost je 5 euro per maand. Zonder abonnement is de camera echter ook prima te gebruiken. De camera’s zijn volledig geïntegreerd binnen Google Home en meldingen kun je ook direct op je Nest Hub ontvangen. Routines zijn dan ook erg makkelijk te maken. Minpunten zijn het ontbreken van een sirene en de niet aanwezige lokale opslag.

8.0
Nest Cam product

Beoordeling
Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Pluspunten
 • Goede beeldkwaliteit
 • Veelzijdige meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Makkelijk routines te maken
 • Integratie met Google Assistant en Google Home
 • Binnen én buiten te gebruiken
 • Batterij of bedraad aansluiten beide mogelijk
Minpunten
 • Geen ingebouwde sirene
 • Geen lokale opslag
 • Beperkte routinemogelijkheden en shortcuts
 • Kinderziektes met notificaties en gezichtsherkenning

Beoordeling Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

De Nest Cam is een mooie stap vooruit. In plaats van tal van verschillende beveiligingscamera's (Nest Indoor, Outdoor, IQ), heb je nu alle opties in één apparaat. Van veelzijdige meldingen tot gezichtsherkenning en van weerbestendigheid tot de beelden direct op je Google Nest Hub. De Nest Cam is met een gewicht van een halve kilo echt als een tank gebouwd en de kunstmatige intelligentie is een waardevol extraatje. Zo krijg je direct notificaties met de gebeurtenissen te zien, zonder dat je het livebeeld hoeft te openen. Als we dan toch mogen klagen dan missen we een ingebouwde sirene om eventuele indringers weg te jagen. Daardoor is de Nest Cam niet in alle situaties even geschikt als beveiligingscamera. Zoek je echter een beveiligingscamera met een goede integratie met Google Assistant en een goede wisselwerking met je Google Nest Hub? Dan zit je met de Nest Cam zeker goed.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

SwitchBot Pan en Tilt Camera

Een beveiligingscamera voor minder dan 40 euro? Dat kan haast niet goed gaan. SwitchBot bewijst echter dat je een goede beveiligingscamera voor binnen kunt maken die niet al teveel geld hoeft te kosten. Alhoewel de beeldkwaliteit net iets beter kan, blijf je goed zicht houden op eventuele calamiteiten. De geluidkwaliteit is prima in orde en deze camera werkt ook uitstekend samen met de sensoren van SwitchBot.

Erg leuk is dat je voor minder dan 40 euro ook geavanceerde functies tot je beschikking hebt. De Pan en Tilt Camera kan 360 graden draaien en beschikt over automatische tracking. Eventuele indringers worden dus gewoon gevolgd en dat werkt gewoon goed. Een privacymasker bedekt de lens zodra jij weer thuis bent, zodat je niet in de gaten gehouden wordt. Ook het cruise plan en de lokale opslag maken deze binnencamera zeker de moeite waard.

8.0
SwitchBot Pan Tilt Cam-2

Beoordeling
SwitchBot Pan/Tilt Cam

Pluspunten
 • Automatische tracking werkt goed
 • Samenwerking met SwitchBot-sensoren
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geluid prima in orde
 • Veel opties
Minpunten
 • Smalle kijkhoek
 • Beeldkwaliteit kan beter

Beoordeling SwitchBot Pan/Tilt Cam

De SwitchBot Pan en Tilt Camera is niet alleen een fijne toevoeging aan het SwitchBot-assortiment, maar kan ook standalone erg goed gebruikt worden. Deze slimme beveiligingscamera heeft erg veel te bieden voor een lage prijs. De beeldkwaliteit kan beter en de smalle kijkhoek is storend, maar de automatische tracking, het privacymasker, lokale opslag, cruise plan, de samenwerking met SwitchBot-sensoren en de mogelijkheid om de camera ook op het plafond te hangen maken een aankoop absoluut de moeite waard.

Lees de volledige review

Eufycam 3

Eufy heeft echt een stap vooruit gezet met de EufyCam 3. Een 4k-resolutie, batterijduur voor een jaar met zonnepaneel en de vernieuwde HomeBase 3 waar je zelfs een harde schijf in kunt drukken. De nieuwe BionicMind AI-technologie brengt de EufyCam 3 echt naar het nieuwe jaar toe. Zo herkent de camera mensen, voertuigen en huisdieren en is er zelfs gezichtsherkenning aanwezig. De gezichtsherkenning werkt echt goed en het zelflerende systeem wordt na verloop van tijd alleen maar beter. Alhoewel Eufy deze nieuwe generatie EufyCam echt uitgebreid heeft met functies voor buiten het huis, kun je dit model natuurlijk ook binnen heel goed gebruiken. De batterij gaat een jaar mee, dus zorgen over opladen hoef je niet te hebben.

De EufyCam 3 is één van de beste camera’s van dit moment. Toegegeven, daar betaal je dan ook een flink prijskaartje voor. De adviesprijs voor de vernieuwde HomeBase 3 en twee camera’s is namelijk 549 euro. Eufy heeft echter een groot voordeel ten opzichte van andere merken. Na aanschaf ben je helemaal klaar. Je hoeft geen abonnement te betalen en er zijn verder geen verborgen kosten. Alle functies heb je direct tot je beschikking.

9.0
EufyCam 3
FWD award

Beoordeling
EufyCam 3

Pluspunten
 • Gezichtsherkenning werkt fantastisch
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Overzichtelijke app
 • Vrijwel nooit meer opladen
 • HomeBase 3 grote stap vooruit
 • Lokale opslag
 • Geen abonnementskosten
Minpunten
 • Bevestigingsmateriaal slechte kwaliteit
 • HomeBase 3 sirene niet luid genoeg
 • HomeBase 3 moet bekabeld aan router
 • Duur in aanschaf

Beoordeling EufyCam 3

Jarenlang hebben we Arlo gezien als de top als het gaat om beveiligingscamera's voor de gewone consument. Arlo heeft echter nu stevige concurrentie van Eufy gekregen. Nu Eufy ook de kunstmatige intelligentie onder de knie heeft hebben we met de EufyCam 3 één van de beste beveiligingscamera's van dit moment. De goede beeld- en geluidskwaliteit en de betrouwbaarheid van de meldingen speelt hier uiteraard ook een hele grote rol in mee. Wel kost deze kwaliteit een hoge prijs, want ten opzichte van de EufyCam 2 is de aanschafprijs bijna verdubbeld.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker EufyCam 3

Arlo Pro 4

De Arlo Pro 4 is een update van de Arlo Pro 3. Zijn er veel verschillen tussen de modellen? Niet echt, behalve dat de Arlo Pro 4 iets makkelijker en flexibeler in de installatie is. Je hebt namelijk dit keer geen SmartHub nodig, maar kan dit model ook rechtstreeks op je wifi-netwerk aansluiten. Kies je toch liever voor een SmartHub, dan kan dat uiteraard ook.

De Arlo Pro 4 neemt verder alle uitstekende specificaties van het vorige model over. Zo is er een ingebouwde sirene en spotlicht. Ze zijn waterdicht, ondersteunen tweewegaudio, hebben een groothoeklens (160 graden) en nachtzicht is in kleur. De camera filmt in een 2k-resolutie (2.560 bij 1.440 pixels) met hdr-ondersteuning. Ook is er auto zoom en tracking aanwezig en geavanceerde bewegingsdetectie. Verder is er ondersteuning voor Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, SmartThings en IFTTT.

Je hoeft bij de Arlo Pro 4 niet langer een heel pakket te kopen. De ondersteuning voor wifi zorgt ervoor dat je ook een enkele camera kunt kopen en de prijs is net iets goedkoper dan bij de derde generatie van deze camera’s, ook al is het nog steeds een dure camera. Dankzij de batterij kan je dit model overal plaatsen waar je maar wil. En goed nieuws, naast binnen is deze camera ook buiten goed te gebruiken. Let wel dat een abonnement eigenlijk noodzakelijk is.

8.5
Arlo Pro 4-3

Beoordeling
Arlo Pro 4

Pluspunten
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Sirene en spotlight een echte meerwaarde
 • App geeft volop mogelijkheden
Minpunten
 • Abonnement eigenlijk noodzakelijk
 • Batterijduur
 • Prijs

Beoordeling Arlo Pro 4

De Arlo Pro 4 kunnen we wellicht beter omschrijven als de Arlo Pro 3.2. Afgezien van de mogelijkheid om dit model direct op je wifi-netwerk aan te sluiten (en je dus geen SmartHub of basisstation nodig hebt) zijn er geen verschillen te noemen. De Arlo Pro 3 is een uitstekende camera en dat is de Arlo Pro 4 ook, alhoewel je je dan af kunt vragen waarom dit model op de markt is gebracht. Aan de andere kant, als een product al enorm goed is, wat kun je er dan nog aan verbeteren behalve net wat meer flexibiliteit qua installatie? De beeldkwaliteit is uitstekend, waarbij met name het nachtzicht echt weet uit te blinken. Meldingen zijn betrouwbaar, de sirene en spotlight zijn waardevolle toevoegingen en de slimme meldingen en vele instellingen geven je volop controle over deze beveiligingscamera. De batterijduur en het abonnement zul je dan wel voor lief moeten nemen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Pro 4

Ring Indoor Cam

In dit overzicht hebben we al gezien aan de SwitchBot Pan en Tilt Camera dat slimme camera’s voor binnen niet duur hoeven te zijn. De Ring Indoor Cam is daar een volgend voorbeeld van. Het is een compacte camera die je werkelijk waar overal neer kunt zetten of op kunt hangen — of dat nu op een plank, tafel, kast of zelfs het plafond is. Naast een speaker en microfoon beschikt de Ring Indoor Cam tevens over een full hd-resolutie, nachtzicht en een live view, zodat je ook direct kunt meekijken. Een klein blauw led-lampje geeft aan dat de camera op dat moment in gebruik is.

Er missen wel wat functies, die je wellicht ook niet mag verwachten op dit prijspunt. Zo is er geen persoonsherkenning en kunnen beelden niet lokaal opgeslagen worden. Wil je je beelden dus bekijken op een later moment, dan ben je verplicht een abonnement af te sluiten. Verder missen we bijvoorbeeld ook de ondersteuning voor andere smarthomeplartformen en -diensten, waardoor de Ring mogelijk niet voor iedereen geschikt is. Het is echter wel een perfecte aanvulling op je Ring Videodeurbel of het Ring Alarm.

8.0
IDC_front_1024x1024@2x

Beoordeling
Ring Indoor Cam

Pluspunten
 • Beeldkwaliteit
 • Installatie
 • Nachtzicht
 • Overzichtelijke app
Minpunten
 • Abonnement verplicht voor beelden terugkijken
 • Geen geluidsdetectie
 • Geen lokale opslag

Beoordeling Ring Indoor Cam

Eigenlijk is er gewoon niet zo heel veel mis met de 59 euro kostende Ring Indoor Cam. Het is een relatief uitgebreide camera die niet zou misstaan in je huis, zeker als je van weinig gedoe houdt. Je installeert hem, loopt een keer de instellingen na en hebt er verder geen omkijken meer na. Daarnaast is het een lekker compact apparaat en heb je redelijk wat vrijheid in de plaatsing (al kan die stekker roet in het eten gooien, maar dan ben je simpelweg op zoek naar een ander soort beveiligingscamera).

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Indoor Cam

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme camera’s, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (0)