De beste slimme camera’s voor binnen van dit moment – 2023/2024

24 december 2023 9 Minuten 0 Reacties
Eufy Indoor Cam S350-3

Er zijn tal van slimme camera's voor binnen te koop. Maar welke zijn nou waar voor je geld en waarom? De duurste is niet altijd de beste.

De beste slimme camera’s van dit moment

Slimme camera’s voor binnen kun je om allerlei redenen in huis plaatsen. Wil je een oogje in het zeil houden wanneer je er niet bent? Misschien wil je je hond of kat in de gaten houden? Of wellicht combineer je hem met een slim slot; zo kun je hem in de gang hangen en checken wie er binnenkomt. Bijvoorbeeld omdat je de buren via een app toegang verleend hebt of de postbode even snel dat pakket laat binnenzetten. Maar je kunt hem ook op een babykamer gebruiken of elders in huis, waardoor je waardevolle spullen of leden van het gezin kunt beschermen. Zo’n camera moet dan natuurlijk wel aan specifieke eisen voldoen; weinig slimme camera’s voldoen écht aan alle eisen.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste camera’s van het moment. De laatste update is gedaan in november 2023.

Waar moet je op letten?

Een slimme camera voor binnen, een buitencamera en een deurbel hebben veel overeenkomsten, ook al worden ze op een andere manier gebruikt. Desondanks moet je toch goed opletten, omdat de ene camera de andere niet is. Het prijsverschil zit hem soms niet alleen in de functionaliteit of het design, maar ook gewoon in de naam van de fabrikant. Duur is niet altijd beter, maar soms is goedkoop wel duurkoop. Lees je dus altijd goed in over de specificaties, de mogelijkheden en een eventueel abonnement. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let bijvoorbeeld op het bereik van de ingebouwde wifi-antenne. Het kan zijn dat je binnencamera te ver weg staan van een modem, router of meshnetwerk, maar die kans is klein. Soms maakt een camera ook gebruik van een basisstation. Desondanks is het toch iets waar je rekening mee moet houden. Een ander belangrijk onderdeel met betrekking tot internet is de integratie met externe diensten. Is er een cloudabonnement en is die verplicht? Is er ondersteuning voor stemassistenten en zo ja, welke dan? Veel mensen kiezen of voor de Google Assistent, of voor Siri of voor de Engelssprekende Amazon Alexa-assistent.

De beeldkwaliteit is zonder meer belangrijk. Over welke resolutie beschikt de camera? En is er bijvoorbeeld ondersteuning voor high dynamic range? Hoe zit het met de nachtvisie? Is die in kleur of alleen zwartwit? Is er tweewegcommunicatie aanwezig? En wat voor soort meldingen kan er allemaal doorgestuurd worden naar je smartphone? Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn. Je vindt ongetwijfeld een camera die bij je wensen past, maar het is even zoeken. Verder moet je letten op zaken als bewegingssensoren en de optie voor het inspreken van een bericht bij afwezigheid. Laten we ook zeker niet de app vergeten — dat is de interface waar je dikwijls mee te maken krijgt.

Sommige slimme camera’s werken met een hub, terwijl andere een micro-sd-kaart ondersteunen voor lokale opslag. Tot slot is het een trend om steeds geavanceerdere opties in te bouwen. Denk aan gezichtsherkenning of slimme meldingen. Hiervoor moet je wel vaak betalen met een maandelijks abonnement, ook eventueel in combinatie met cloudopslag. Let wel dat veel fabrikanten camera’s in het assortiment hebben die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Ook in de onderstaande lijst komen we een aantal van deze camera’s tegen. Enige overlap met buitencamera’s ontkomen we dan ook niet aan.

alarm systeem beveiliging shutterstock
Lees ook

Je smarthome beveiligen: zo maak je je huis op een slimme manier veilig

Google Nest Cam (batterij)

Google heeft in 2021 een nieuwe versie van de Nest Cam gelanceerd. De duurdere variant die we getest hebben in onze review is binnen en buiten te gebruiken en maakt gebruik van een oplaadbare batterij voor meer flexibiliteit qua plaatsing. Wie dat wil kan ook kiezen voor de goedkopere Nest Cam (indoor, netvoeding) die je bedraad aan moet sluiten en uiteraard echt alleen binnen te gebruiken is.

De nieuwe Nest Cams maken gebruik van diverse AI-functies van Google, zoals gezichtsherkenning en slimme meldingen. Je hoeft eigenlijk de app niet eens te openen, want de notificatie meldt direct wie er voor de deur staat (als het een bekende is) of dat er een pakketbezorger staat met een pakketje. Voor deze geavanceerde functies heb je echter wel een abonnement nodig. Deze kost je 5 euro per maand. Zonder abonnement is de camera echter ook prima te gebruiken. De camera’s zijn volledig geïntegreerd binnen Google Home en meldingen kun je ook direct op je Nest Hub ontvangen. Routines zijn dan ook erg makkelijk te maken. Minpunten zijn het ontbreken van een sirene en de niet aanwezige lokale opslag.

8.0
Nest Cam product

Beoordeling
Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Pluspunten
 • Goede beeldkwaliteit
 • Veelzijdige meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Makkelijk routines te maken
 • Integratie met Google Assistant en Google Home
 • Binnen én buiten te gebruiken
 • Batterij of bedraad aansluiten beide mogelijk
Minpunten
 • Geen ingebouwde sirene
 • Geen lokale opslag
 • Beperkte routinemogelijkheden en shortcuts
 • Kinderziektes met notificaties en gezichtsherkenning

Beoordeling Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

De Nest Cam is een mooie stap vooruit. In plaats van tal van verschillende beveiligingscamera's (Nest Indoor, Outdoor, IQ), heb je nu alle opties in één apparaat. Van veelzijdige meldingen tot gezichtsherkenning en van weerbestendigheid tot de beelden direct op je Google Nest Hub. De Nest Cam is met een gewicht van een halve kilo echt als een tank gebouwd en de kunstmatige intelligentie is een waardevol extraatje. Zo krijg je direct notificaties met de gebeurtenissen te zien, zonder dat je het livebeeld hoeft te openen. Als we dan toch mogen klagen dan missen we een ingebouwde sirene om eventuele indringers weg te jagen. Daardoor is de Nest Cam niet in alle situaties even geschikt als beveiligingscamera. Zoek je echter een beveiligingscamera met een goede integratie met Google Assistant en een goede wisselwerking met je Google Nest Hub? Dan zit je met de Nest Cam zeker goed.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

SwitchBot Pan en Tilt Camera

Een beveiligingscamera voor minder dan 40 euro? Dat kan haast niet goed gaan. SwitchBot bewijst echter dat je een goede beveiligingscamera voor binnen kunt maken die niet al teveel geld hoeft te kosten. Alhoewel de beeldkwaliteit net iets beter kan, blijf je goed zicht houden op eventuele calamiteiten. De geluidkwaliteit is prima in orde en deze camera werkt ook uitstekend samen met de sensoren van SwitchBot.

Erg leuk is dat je voor minder dan 40 euro ook geavanceerde functies tot je beschikking hebt. De Pan en Tilt Camera kan 360 graden draaien en beschikt over automatische tracking. Eventuele indringers worden dus gewoon gevolgd en dat werkt gewoon goed. Een privacymasker bedekt de lens zodra jij weer thuis bent, zodat je niet in de gaten gehouden wordt. Ook het cruise plan en de lokale opslag maken deze binnencamera zeker de moeite waard.

8.0
SwitchBot Pan Tilt Cam-2

Beoordeling
SwitchBot Pan/Tilt Cam

Pluspunten
 • Automatische tracking werkt goed
 • Samenwerking met SwitchBot-sensoren
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Geluid prima in orde
 • Veel opties
Minpunten
 • Smalle kijkhoek
 • Beeldkwaliteit kan beter

Beoordeling SwitchBot Pan/Tilt Cam

De SwitchBot Pan en Tilt Camera is niet alleen een fijne toevoeging aan het SwitchBot-assortiment, maar kan ook standalone erg goed gebruikt worden. Deze slimme beveiligingscamera heeft erg veel te bieden voor een lage prijs. De beeldkwaliteit kan beter en de smalle kijkhoek is storend, maar de automatische tracking, het privacymasker, lokale opslag, cruise plan, de samenwerking met SwitchBot-sensoren en de mogelijkheid om de camera ook op het plafond te hangen maken een aankoop absoluut de moeite waard.

Lees de volledige review

Eufy Indoor Cam S350

Niet één, maar twee camera’s aan boord. De Eufy Indoor Cam S350 lijkt daardoor een beetje op een robotje met een hoofdje met twee oogjes. Dit model heeft een hoofdcamera met kijkhoek van 130 graden in een 4k-resolutie en tevens een tweede telephotocamera met een 2k-resolutie. Hiermee kun je 3x optisch inzoomen en tot 8 x hybride zoomen. Zo kun je ook alles scherp aflezen wat er in de verte aan de hand is. Bij Eufy heb je geen abonnement nodig. Alle functies zijn na aanschaf beschikbaar.

De Eufy Indoor Cam S350 is een echte Pan- en Tiltcamera, dus je kan volledig rondkijken. Dat kan de camera ook zelf, dankzij Intelligent Tracking worden mensen en/of huisdieren automatisch gevolgd. De camera is ook leuk voor de kinderkamer, want dankzij huildetectie kun je ook een baby goed in de gaten houden. Lokale opslag met een micro-sd-kaart is mogelijk waardoor je 24/7 kunt opnemen. Sluit je de camera aan op de HomeBase 3, dan heb je events die de camera doet triggeren. Wel heb je dankzij de HomeBase 3 toegang tot veel meer opties. Wat ons betreft één van de beste camera’s van 2023.

9.0
Eufy Indoor Cam S350-product
FWD award

Beoordeling
Eufy Indoor Cam S350

Pluspunten
 • Goede beeldkwaliteit
 • Fris uiterlijk, als een klein robotje
 • Micro-sd-kaart of HomeBase 3
 • AI-tracking werkt goed
 • Ook als babyfoon te gebruiken dankzij huildetectie
 • Geen maandelijkse extra kosten
Minpunten
 • Installatie omslachtig als je direct voor HomeBase 3 kiest
 • Telephotocamera heeft niet veel nut binnen
 • Smarthome-integraties erg karig
 • Geluid verder weg lastig te horen

Beoordeling Eufy Indoor Cam S350

De Eufy Indoor Cam S350 is een waardige opvolger van de Indoor Pan & Tilt Cam en is niet alleen een aanschaf, maar ook een upgrade waard als je het vorige model nog in huis hebt. Voor 129 euro krijg je een complete beveiligingscamera met 4k-resolutie, lokale opslag met micro-sd-kaart, optionele HomeBase 3-ondersteuning, dual-band wifi, goede AI-functies en een erg fris uiterlijk. Het lijkt alsof je een robotje met twee oogjes de kamer in hebt kijken. Leuke extra is dat je de Eufy Indoor Cam S350 ook als babyfoon kunt gebruiken dankzij de huildetectie. De telephotocamera is leuk, maar voor een binnencamera misschien niet helemaal nodig. Ook is dit model wel heel erg op het Eufy-ecosysteem gericht en missen we andere smarthome-integraties. Vind je dat allemaal niet erg? Dan heeft de Eufy Indoor Cam S350 een erg fijne prijs-kwaliteitsverhouding en is één van de betere bedrade beveiligingscamera's voor binnen van dit moment. En dat volledig zonder extra maandelijkse kosten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Eufy Indoor Cam S350

Arlo Pro 5

De Arlo Pro 5 is een minimale upgrade van de Arlo Pro 4 dat al een minimale upgrade van de Arlo Pro 3 was. Zijn er veel verschillen tussen de modellen? De Arlo Pro 5 biedt 12-bit kleuren, een verbeterde batterij, dual-band wifi en een nieuwe low power mode. Voor de rest heeft dit model de kwaliteit van Arlo die je gewend bent. Uitstekend beeld en geluid, nachtzicht in kleur en een geïntegreerd spotlicht. Ook een ingebouwde sirene is aanwezig.

In tegenstelling tot veel andere camera’s van Arlo hoef je bij de Arlo Pro 5 geen basisstation te hebben. Gewoon verbinden met je wifi-netwerk en je kunt aan de slag. Dankzij de batterij kan je dit model overal plaatsen waar je maar wil. En goed nieuws, naast binnen is deze camera ook buiten goed te gebruiken. Let wel dat een abonnement eigenlijk noodzakelijk is. Anders is de Arlo Pro 5 eigenlijk alleen maar een doorgeefluik.

8.0
Arlo Pro 5-product

Beoordeling
Arlo Pro 5

Pluspunten
 • Uitstekende beeld- en geluidskwaliteit
 • Veel aan te passen in de instellingen
 • Betrouwbare meldingen
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Sirene lekker luid
 • Spotlight een meerwaarde
Minpunten
 • Abonnement noodzakelijk
 • Aanschafprijs
 • Vernieuwde app niet op alle vlakken een vooruitgang

Beoordeling Arlo Pro 5

De Arlo Pro 5 is gewoon een goede camera, laat daar geen misverstand over bestaan. Het is echter een minimale upgrade ten opzichte van de Arlo Pro 4, dat alweer een minimale upgrade was van de Arlo Pro 3. Een upgrade is dan ook niet echt nodig als je al één van de oudere camera's hebt. Ben je nieuw binnen het ecosysteem van Arlo? Kies dan altijd voor de nieuwste versie, in dit geval dus de Arlo Pro 5. Dan weet je zeker dat je zo lang mogelijk van software-updates en ondersteuning vanuit Arlo kunt genieten. De beeld- en geluidskwaliteit is uitstekend en deze camera beschikt over vrijwel alle opties die je mag verwachten van een dergelijke camera. De dure aanschafprijs en het eigenlijk verplichte abonnement zorgen voor de minpunten.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Pro 5

Ring Indoor Cam (2nd Gen)

Vorig jaar zagen we de eerste generatie van de Ring Indoor Cam nog terug in dit overzicht. In 2023 is de Ring Indoor Cam 2nd Gen verschenen. Er is weinig verschil tussen beide versies, behalve een zogenaamde Privacy Cover. Deze kan voor de camera gedraaid worden wanneer dat nodig is en biedt een extra beschermingslaag van privacy en beveiliging.

Deze compacte camera biedt 1080p HD-video en tweerichtingscommunicatie. Je ontvangt notificaties op je smartphone en kunt direct naar de liveview. Geavanceerde bewegingsdetectie, realtime meldingen, instelbare bewegingszones, nachtzicht en ondersteuning voor Amazon Alexa zorgen voor een complete beveiligingscamera voor binnen voor een voordelige prijs. De adviesprijs van deze bedrade camera is slechts 59,99 euro.

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme camera’s, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (0)