De beste slimme camera’s voor binnen van dit moment – 2021/2022

21 december 2021 + 10 minuten 0 Reacties
Arlo Pro 4-1 (1)

Er zijn tal van slimme camera's voor binnen te koop. Maar welke zijn nou waar voor je geld en waarom? De duurste is niet altijd de beste.

De beste slimme camera’s van dit moment

Slimme camera’s voor binnen kun je om allerlei redenen in huis plaatsen. Wil je een oogje in het zeil houden wanneer je er niet bent? Misschien wil je je hond of kat in de gaten houden? Of wellicht combineer je hem met een slim slot; zo kun je hem in de gang hangen en checken wie er binnenkomt. Bijvoorbeeld omdat je de buren via een app toegang verleend hebt of de postbode even snel dat pakket laat binnenzetten. Maar je kunt hem ook op een babykamer gebruiken of elders in huis, waardoor je waardevolle spullen of leden van het gezin kunt beschermen. Zo’n camera moet dan natuurlijk wel aan specifieke eisen voldoen; weinig slimme camera’s voldoen écht aan alle eisen.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste camera’s van het moment. De laatste update is gedaan in december 2021.

Waar moet je op letten?

Een slimme camera voor binnen, een buitencamera en een deurbel hebben veel overeenkomsten, ook al worden ze op een andere manier gebruikt. Desondanks moet je toch goed opletten, omdat de ene camera de andere niet is. Het prijsverschil zit hem soms niet alleen in de functionaliteit of het design, maar ook gewoon in de naam van de fabrikant. Duur is niet altijd beter, maar soms is goedkoop wel duurkoop. Lees je dus altijd goed in over de specificaties, de mogelijkheden en een eventueel abonnement. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let bijvoorbeeld op het bereik van de ingebouwde wifi-antenne. Het kan zijn dat je binnencamera te ver weg staan van een modem, router of meshnetwerk, maar die kans is klein. Desondanks is het toch iets waar je rekening mee moet houden. Een ander belangrijke onderdeel met betrekking tot internet is de integratie met externe diensten. Is er een cloudabonnement en is die verplicht? Is er ondersteuning voor stemassistenten en zo ja, welke dan? Veel mensen kiezen of voor de Google Assistent, of voor Siri of voor de Engelssprekende Amazon Alexa-assistent.

Advertentie

De beeldkwaliteit is zonder meer belangrijk. Over welke resolutie beschikt de camera? En is er bijvoorbeeld ondersteuning voor high dynamic range? Hoe zit het met de nachtvisie? Is die in kleur of alleen zwartwit? Is er tweewegcommunicatie aanwezig? En wat voor soort meldingen kan er allemaal doorgestuurd worden naar je smartphone? Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn. Je vindt ongetwijfeld een camera die bij je wensen past, maar het is even zoeken. Verder moet je letten op zaken als bewegingssensoren en de optie voor het inspreken van een bericht bij afwezigheid. Laten we ook zeker niet de app vergeten — dat is de interface waar je dikwijls mee te maken krijgt.

Sommige slimme camera’s werken met een hub, terwijl andere een micro-sd-kaart ondersteunen voor lokale opslag. Tot slot is het een trend om steeds geavanceerdere opties in te bouwen. Denk aan gezichtsherkenning of slimme meldingen. Hiervoor moet je wel vaak betalen met een maandelijks abonnement, ook eventueel in combinatie met cloudopslag.

alarm systeem beveiliging shutterstock
Lees ook

Beveiligen van je smarthome: zo maak je je huis op een slimme manier veilig

Google Nest Cam (batterij)

Google heeft dit jaar een nieuwe versie van de Nest Cam gelanceerd. De duurdere variant die we getest hebben in onze review is binnen en buiten te gebruiken en maakt gebruik van een oplaadbare batterij voor meer flexibiliteit qua plaatsing. Wie dat wil kan ook kiezen voor de goedkopere Nest Cam (indoor, netvoeding) die je bedraad aan moet sluiten en uiteraard alleen binnen te gebruiken is.

De nieuwe Nest Cams maken gebruik van diverse AI-functies van Google, zoals gezichtsherkenning en slimme meldingen. Je hoeft eigenlijk de app niet eens te openen, want de notificatie meldt direct wie er voor de deur staat (als het een bekende is) of dat er een pakketbezorger staat met een pakketje. Voor deze geavanceerde functies heb je echter wel een abonnement nodig. Deze kost je 5 euro per maand. De camera’s zijn volledig geïntegreerd binnen Google Home en meldingen kun je ook direct op je Nest Hub ontvangen. Routines zijn dan ook erg makkelijk te maken. Minpunten zijn het ontbreken van een sirene en de niet aanwezige lokale opslag.

8.0
Nest Cam product

Beoordeling
Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Pluspunten
 • Goede beeldkwaliteit
 • Veelzijdige meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Makkelijk routines te maken
 • Integratie met Google Assistant en Google Home
 • Binnen én buiten te gebruiken
 • Batterij of bedraad aansluiten beide mogelijk
Minpunten
 • Geen ingebouwde sirene
 • Geen lokale opslag
 • Beperkte routinemogelijkheden en shortcuts
 • Kinderziektes met notificaties en gezichtsherkenning

Beoordeling Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

De Nest Cam is een mooie stap vooruit. In plaats van tal van verschillende beveiligingscamera's (Nest Indoor, Outdoor, IQ), heb je nu alle opties in één apparaat. Van veelzijdige meldingen tot gezichtsherkenning en van weerbestendigheid tot de beelden direct op je Google Nest Hub. De Nest Cam is met een gewicht van een halve kilo echt als een tank gebouwd en de kunstmatige intelligentie is een waardevol extraatje. Zo krijg je direct notificaties met de gebeurtenissen te zien, zonder dat je het livebeeld hoeft te openen. Als we dan toch mogen klagen dan missen we een ingebouwde sirene om eventuele indringers weg te jagen. Daardoor is de Nest Cam niet in alle situaties even geschikt als beveiligingscamera. Zoek je echter een beveiligingscamera met een goede integratie met Google Assistant en een goede wisselwerking met je Google Nest Hub? Dan zit je met de Nest Cam zeker goed.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Nest Cam (outdoor of indoor, batterij)

Blink Mini

Een beveiligingscamera voor minder dan 40 euro? En in de aanbieding soms zelfs voor minder dan 25 euro? Dan kan haast niet goed gaan. Amazon bewijst echter het tegendeel met de Blink Mini, een zeer compacte camera voor binnen die veel waar voor z’n geld biedt. Het apparaat beschikt onder meer over een 1080p-resolutie, evenals nachtzicht, bewegingsdetectie en tweewegcommunicatie. Je kunt de camera in combinatie met een abonnement gebruiken. Sinds dit jaar kun je tevens een Blink Sync Module 2 aanschaffen, waarmee je beelden ook lokaal kunt opslaan.

De applicatie is gelukkig ook lekker simpel gehouden, zodat je snel bij de functies arriveert die belangrijk zijn. Toch gaat misschien niet alles zoals je zou verwachten. Wanneer je namelijk een notificatie van een gebeurtenis krijgt, dan word je niet naar het live beeld gebracht. In plaats daarvan kom je terecht in het scherm van de opnames. Ook handig, maar niet op dat specifieke moment. Verder is het goed om te weten dat de Blink Mini ondersteuning aanbiedt voor Amazon Alexa en IFTTT, maar niet voor de Google Assistent.

8.5
71VEryDkYKL._AC_SL1500_
FWD award

Beoordeling
Blink Mini

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Zeer betaalbaar
 • Instelbare bewegingszones
 • IFTTT breidt de mogelijkheden uit
Minpunten
 • Bouwkwaliteit van met name de voet kan beter
 • Notificatie stuurt je naar de opname en niet naar Live-view

Beoordeling Blink Mini

De Blink Mini is een betaalbare en verrassend goede camera. Voor slechts 39,99 haal je een beveiligingscamera in huis die over veel verschillende opties beschikt. De camera beschikt over duidelijke beelden, goede nachtvisie en uitstekende tweewegcommunicatie. Ook de instelbare bewegingszones, betrouwbare opnames en de zeer overzichtelijke app dragen bij aan dit positieve oordeel. Het is alleen een vreemde keuze dat je bij een notificatie naar de genomen opname wordt gestuurd en niet naar de Live-view. Gelukkig kun je dit via een paar klikken toch bereiken. De toegevoegde 'Early Notification'-functie zorgt ervoor dat je tevens snel en direct een notificatie krijgt toegestuurd als er iets aan de hand is in huis. En via IFTTT kun je zelf aan de slag om verdere mogelijkheden te vergroten. Blink bewijst met de Blink Mini dat een goede beveiligingscamera niet veel geld hoeft te kosten.

Lees de volledige review

Eufycam 2

Staar je niet te blind op het cijfer dat we aan de Eufycam 2 gegeven hebben. Die 7 staat namelijk voor een gebrek aan nieuwe functies en mogelijkheden ten opzichte van het vorige model. Heb je dat vorige model nooit gebruikt of gezien, dan is dit wellicht een zeer compleet camerapakket voor jou in huis of op kantoor. Je bent wel meteen 349 euro (adviesprijs) kwijt, maar daarvoor krijg je twee draadloze camera’s voor binnen (die werken op een accu, die een jaar mee moet gaan), evenals een basisstation voor het opslaan van de beelden. Heel fijn overigens. Bij Eufy heb je geen abonnementskosten. Na aanschaf heb je alle functies tot je beschikking zonder extra kosten.

Dat basisstation heeft 16 GB aan interne opslagruimte, maar helaas geen micro-sd-kaartsleuf. Echter, de 16 GB die beschikbaar is, moet voor een lange periode genoeg zijn. De Eufycam 2-camera’s beschikken over een resolutie van 1080p. Dat is 1920 bij 1080 pixels. Ze hebben een gezichtsveld van bijna 120 graden, beschikken over een avondvisie, persoons- en dierenherkenning en ondersteunen Google Assistent, Amazon Alexa en Siri. Ook is er ondersteuning voor HomeKit Secure Video, maar is er helaas geen persoonsherkenning (meer). Overweeg je de EufyCam 2? Kijk ook eens naar de Eufycam 2 Pro. Iets duurder, maar dan met een 2k-resolutie. Ook de moeite waard is de kleinere Eufycam 2C (Pro) die vrijwel over dezelfde functies beschikt, goedkoper in aanschaf is, maar wel over een kleinere batterij beschikt.

7.0
anker-eufycam-2

Beoordeling
Anker Eufycam 2

Pluspunten
 • Batterijen gaan lang mee
 • HomeKit-integratie werkt prima
 • Lokale opslag
 • Geen clouddienst nodig
Minpunten
 • Weinig smarthome-integraties
 • Geen echte upgrade (t.o.v. eerste Eufycam)
 • Geen audiodetectie
 • Weinig opslag

Beoordeling Anker Eufycam 2

Op papier is de Eufycam 2 een prima product. Maar het is niet bepaald een product dat het cijfer 2 mag dragen; want zoiets impliceert dat we met een opvolger te maken hebben die veel dingen verbetert. In vergelijking met het vorige model is de enige échte toevoeging ondersteuning voor HomeKit en binnen dat ecosysteem zijn er allerlei mogelijkheden waar mensen buiten niets aan hebben. Ben je dus nog op zoek naar een prima HomeKit-camera? Dan kun je de Eufycam 2 overwegen, want er zijn dan zat mogelijkheden beschikbaar.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Anker Eufycam 2

Arlo Pro 4

De Arlo Pro 4 is een update van de vorig jaar in deze lijst opgenomen Arlo Pro 3. Zijn er veel verschillen tussen de modellen? Niet echt, behalve dat de Arlo Pro 4 iets makkelijker en flexibeler in de installatie is. Je hebt namelijk dit keer geen SmartHub nodig, maar kan dit model ook rechtstreeks op je wifi-netwerk aansluiten. Kies je toch liever voor een SmartHub, dan kan dat uiteraard ook.

De Arlo Pro 4 neemt verder alle uitstekende specificaties van het vorige model over. Zo is er een ingebouwde sirene en spotlicht. Ze zijn waterdicht, ondersteunen tweewegaudio, hebben een groothoeklens (160 graden) en nachtzicht is in kleur. De camera filmt in een 2k-resolutie (2.560 bij 1.440 pixels) met hdr-ondersteuning. Ook is er auto zoom en tracking aanwezig en geavanceerde bewegingsdetectie. Verder is er ondersteuning voor Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Assistant, SmartThings en IFTTT.

Je hoeft bij de Arlo Pro 4 niet langer een heel pakket te kopen. De ondersteuning voor wifi zorgt ervoor dat je ook een enkele camera kunt kopen en de prijs is net iets goedkoper dan bij de derde generatie van deze camera’s, ook al is het nog steeds een dure camera. Dankzij de batterij kan je dit model overal plaatsen waar je maar wil. En goed nieuws, naast binnen is deze camera ook buiten goed te gebruiken. Let wel dat een abonnement eigenlijk noodzakelijk is.

8.5
Arlo Pro 4-3

Beoordeling
Arlo Pro 4

Pluspunten
 • Uitstekende beeldkwaliteit
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Sirene en spotlight een echte meerwaarde
 • App geeft volop mogelijkheden
Minpunten
 • Abonnement eigenlijk noodzakelijk
 • Batterijduur
 • Prijs

Beoordeling Arlo Pro 4

De Arlo Pro 4 kunnen we wellicht beter omschrijven als de Arlo Pro 3.2. Afgezien van de mogelijkheid om dit model direct op je wifi-netwerk aan te sluiten (en je dus geen SmartHub of basisstation nodig hebt) zijn er geen verschillen te noemen. De Arlo Pro 3 is een uitstekende camera en dat is de Arlo Pro 4 ook, alhoewel je je dan af kunt vragen waarom dit model op de markt is gebracht. Aan de andere kant, als een product al enorm goed is, wat kun je er dan nog aan verbeteren behalve net wat meer flexibiliteit qua installatie? De beeldkwaliteit is uitstekend, waarbij met name het nachtzicht echt weet uit te blinken. Meldingen zijn betrouwbaar, de sirene en spotlight zijn waardevolle toevoegingen en de slimme meldingen en vele instellingen geven je volop controle over deze beveiligingscamera. De batterijduur en het abonnement zul je dan wel voor lief moeten nemen.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Pro 4

Ring Indoor Cam

In dit overzicht hebben we al gezien aan de Blink Mini dat slimme camera’s voor binnen niet duur hoeven te zijn. De Ring Indoor Cam is daar een volgend voorbeeld van. Het is een compacte camera die je werkelijk waar overal neer kunt zetten of op kunt hangen — of dat nu op een plank, tafel, kast of zelfs het plafond is. Naast een speaker en microfoon beschikt de Ring Indoor Cam tevens over een full hd-resolutie, nachtzicht en een live view, zodat je ook direct kunt meekijken. Een klein blauw led-lampje geeft aan dat de camera op dat moment in gebruik is.

Er missen wel wat functies, die je wellicht ook niet mag verwachten op dit prijspunt. Zo is er geen persoonsherkenning en kunnen beelden niet lokaal opgeslagen worden. Wil je je beelden dus bekijken op een later moment, dan ben je verplicht een abonnement af te sluiten. Verder missen we bijvoorbeeld ook de ondersteuning voor andere smarthomeplartformen en -diensten, waardoor de Ring mogelijk niet voor iedereen geschikt is. Het is echter wel een perfecte aanvulling op je Ring Videodeurbel of het Ring Alarm.

8.0
IDC_front_1024x1024@2x

Beoordeling
Ring Indoor Cam

Pluspunten
 • Beeldkwaliteit
 • Installatie
 • Nachtzicht
 • Overzichtelijke app
Minpunten
 • Abonnement verplicht voor beelden terugkijken
 • Geen geluidsdetectie
 • Geen lokale opslag

Beoordeling Ring Indoor Cam

Eigenlijk is er gewoon niet zo heel veel mis met de 59 euro kostende Ring Indoor Cam. Het is een relatief uitgebreide camera die niet zou misstaan in je huis, zeker als je van weinig gedoe houdt. Je installeert hem, loopt een keer de instellingen na en hebt er verder geen omkijken meer na. Daarnaast is het een lekker compact apparaat en heb je redelijk wat vrijheid in de plaatsing (al kan die stekker roet in het eten gooien, maar dan ben je simpelweg op zoek naar een ander soort beveiligingscamera).

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Indoor Cam

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme camera’s, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

Reacties (0)