De beste slimme camera’s voor binnen van dit moment

27 februari 2021 9 Minuten 0 Reacties
arlo-pro-3-foto-2

Er zijn tal van slimme camera's voor binnen te koop. Maar welke zijn nou waar voor je geld en waarom? De duurste is niet altijd de beste.

De beste slimme camera’s van dit moment

Slimme camera’s voor binnen kun je om allerlei redenen in huis plaatsen. Wellicht combineer je hem met een slim slot; zo kun je hem in de gang hangen en checken wie er binnenkomt. Bijvoorbeeld omdat je de buren via een app toegang verleend hebt of de postbode even snel dat pakket laat binnenzetten. Maar je kunt hem ook op een babykamer gebruiken of elders in huis, waardoor je waardevolle spullen of leden van het gezin kunt beschermen. Zo’n camera moet dan natuurlijk wel aan specifieke eisen voldoen; weinig slimme camera’s voldoen écht aan alle eisen.

Dit artikel wordt continu bijgewerkt om je een overzicht te geven van de beste camera’s van het moment. De laatste update is gedaan in februari 2021.

Waar moet je op letten?

Een slimme camera voor binnen, een buitencamera en een deurbel hebben veel overeenkomsten, ook al worden ze op een andere manier gebruikt. Desondanks moet je toch goed opletten, omdat de ene camera de andere niet is. Het prijsverschil zit hem soms niet alleen in de functionaliteit of het design, maar ook gewoon in de naam van de fabrikant. Duur is niet altijd beter, maar soms is goedkoop wel duurkoop. Lees je dus altijd goed in over de specificaties, de mogelijkheden en een eventueel abonnement. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let bijvoorbeeld op het bereik van de ingebouwde wifi-antenne. Het kan zijn dat je binnencamera te ver weg staan van een modem, router of meshnetwerk, maar die kans is klein. Desondanks is het toch iets waar je rekening mee moet houden. Een ander belangrijke onderdeel met betrekking tot internet is de intergratie met externe diensten. Is er een cloudabonnement en is die verplicht? Is er ondersteuning voor stemassistenten en zo ja, welke dan? Veel mensen kiezen of voor de Google Assistent, of voor Siri of voor de Engelssprekende Amazon Alexa-assistent.

Advertentie

De beeldkwaliteit is zonder meer belangrijk. Over welke resolutie beschikt de camera? En is er bijvoorbeeld ondersteuning voor high dynamic range? Hoe zit het met de nachtvisie? Is die in kleur of alleen zwartwit? Zo zie je maar dat er veel mogelijkheden zijn. Je vindt ongetwijfeld een camera die bij je wensen past, maar het is even zoeken. Verder moet je letten op zaken als bewegingssensoren en de optie voor het inspreken van een bericht bij afwezigheid. Laten we ook zeker niet de app vergeten — dat is de interface waar je dikwijls mee te maken krijgt.

Aangezien je ook met iemand moet kunnen communiceren voor de deur, moet je even checken hoe het zit met de audiokwaliteit. Kan iedereen je goed horen? En kan jij ook degene aan de andere kant van de lijn horen? Allemaal relevante vragen wanneer we het hebben over binnencamera’s. Daarnaast zijn er nog wat variabelen. Sommige slimme camera’s werken met een hub, terwijl andere een micro-sd-kaart ondersteunen. Zo ben je dus niet altijd aangewezen op aangeboden abonnementen (even los van de vraag of je daarvoor moet betalen of niet).

alarm systeem beveiliging shutterstock
Lees ook

Beveiligen van je smarthome: zo maak je je huis op een slimme manier veilig

Blink Mini

Een beveiligingscamera voor minder dan 40 euro? Dan kan haast niet goed gaan. Amazon bewijst het tegendeel met de Blink Mini, een zeer compacte camera voor binnen die veel waar voor z’n geld biedt. Het apparaat beschikt onder meer over de 1080p-resolutie, evenals nachtzicht, bewegingsdetectie en tweewegcommunicatie. Je kunt de camera in combinatie met een abonnement gebruiken. Vanaf 31 maart kun je tevens een een Blink Sync Module 2 aanschaffen, waarmee je beelden ook lokaal kunt opslaan.

De applicatie is gelukkig ook lekker simpel gehouden, zodat je snel bij de functies arriveert die belangrijk zijn. Toch gaat misschien niet alles zoals je zou verwachten. Wanneer je namelijk een notificatie van een gebeurtenis krijgt, dan word je niet naar het live beeld gebracht. In plaats daarvan kom je terecht in het scherm van de opnames. Ook handig, maar niet op dat specifieke moment. Verder is het goed om te weten dat de Blink Mini ondersteuning aanbiedt voor Amazon Alexa en IFTTT, maar niet voor de Google Assistent.

8.5
71VEryDkYKL._AC_SL1500_
FWD award

Beoordeling
Blink Mini

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Zeer betaalbaar
 • Instelbare bewegingszones
 • IFTTT breidt de mogelijkheden uit
Minpunten
 • Bouwkwaliteit van met name de voet kan beter
 • Notificatie stuurt je naar de opname en niet naar Live-view

Beoordeling Blink Mini

De Blink Mini is een betaalbare en verrassend goede camera. Voor slechts 39,99 haal je een beveiligingscamera in huis die over veel verschillende opties beschikt. De camera beschikt over duidelijke beelden, goede nachtvisie en uitstekende tweewegcommunicatie. Ook de instelbare bewegingszones, betrouwbare opnames en de zeer overzichtelijke app dragen bij aan dit positieve oordeel. Het is alleen een vreemde keuze dat je bij een notificatie naar de genomen opname wordt gestuurd en niet naar de Live-view. Gelukkig kun je dit via een paar klikken toch bereiken. De toegevoegde 'Early Notification'-functie zorgt ervoor dat je tevens snel en direct een notificatie krijgt toegestuurd als er iets aan de hand is in huis. En via IFTTT kun je zelf aan de slag om verdere mogelijkheden te vergroten. Blink bewijst met de Blink Mini dat een goede beveiligingscamera niet veel geld hoeft te kosten.

Lees de volledige review

Eufycam 2

Staar je niet te blind op het cijfer dat we aan de Eufycam 2 gegeven hebben. Die 7 staat namelijk voor een gebrek aan nieuwe functies en mogelijkheden ten opzichte van het vorige model. Heb je dat vorige model nooit gebruikt of gezien, dan is dit wellicht een zeer compleet camerapakket voor jou in huis of op kantoor. Je bent wel meteen 349 euro (adviesprijs) kwijt, maar daarvoor krijg je twee draadloze camera’s voor binnen (die werken op een accu, die een jaar mee moet gaan), evenals een basisstation voor het opslaan van de beelden.

Dat basisstation heeft 16 GB aan interne opslagruimte, maar helaas geen micro-sd-kaartsleuf. Echter, de 16 GB die beschikbaar is, moet voor een lange periode genoeg zijn. De Eufycam 2-camera’s beschikken over een resolutie van 1080p. Dat is 1920 bij 1080 pixels. Ze hebben een gezichtsveld van bijna 120 graden, beschikken over een avondvisie, persoons- en dierenherkenning en ondersteunen Google Assistent, Amazon Alexa en Siri. Ook is er ondersteuning voor HomeKit Secure Video, maar is er helaas geen persoonsherkenning (meer).

7.0
anker-eufycam-2

Beoordeling
Anker Eufycam 2

Pluspunten
 • Batterijen gaan lang mee
 • HomeKit-integratie werkt prima
 • Lokale opslag
 • Geen clouddienst nodig
Minpunten
 • Weinig smarthome-integraties
 • Geen echte upgrade (t.o.v. eerste Eufycam)
 • Geen audiodetectie
 • Weinig opslag

Beoordeling Anker Eufycam 2

Op papier is de Eufycam 2 een prima product. Maar het is niet bepaald een product dat het cijfer 2 mag dragen; want zoiets impliceert dat we met een opvolger te maken hebben die veel dingen verbetert. In vergelijking met het vorige model is de enige échte toevoeging ondersteuning voor HomeKit en binnen dat ecosysteem zijn er allerlei mogelijkheden waar mensen buiten niets aan hebben. Ben je dus nog op zoek naar een prima HomeKit-camera? Dan kun je de Eufycam 2 overwegen, want er zijn dan zat mogelijkheden beschikbaar.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Anker Eufycam 2

Arlo Pro 3

Een andere camerasysteem met draadloze camera’s op accu’s is de Arlo Pro 3. Het is een zeer compleet camerasysteem, dat tevens beschikt over een ingebouwde sirene en spotlicht. Ze zijn waterdicht, ondersteunen tweewegaudio, hebben een groothoeklens en nemen ook in de avond beelden in kleur op. Die functie is nog altijd niet breed aanwezig op slimme camera’s voor binnen. Verder is er een 2k-resolutie en krijg je meldingen wanneer er bewegingen of geluid geregistreerd worden. Je kunt de camera’s ook met stekker gebruiken.

Mocht je al gebruikmaken van oudere Arlo-producten, dan moet je wel scherp blijven. De Arlo Pro 3 is namelijk een pakket dat bestaat uit twee camera’s en een hub. Hoewel je wel de oudere Arlo-camera’s kunt koppelen aan de nieuwe hub, kun je de oude hub niet gebruiken voor de nieuwe camera’s. De hub stelt je in staat beelden lokaal op te slaan, zodat je niet bent aangewezen op een cloudabonnement. Verder is het zo dat de applicatie overzichtelijker dan ooit is en dat er ondersteuning is voor Google Assistent, Siri en Amazon Alexa.

9.0
1391099
FWD award

Beoordeling
Arlo Pro 3

Pluspunten
 • Beeldkwaliteit over het algemeen zeer goed
 • Veel smarthomeopties
 • Flexibel en gemakkelijk te installeren
 • Een behoorlijk slim systeem
Minpunten
 • Niet goedkoop
 • Abonnement nodig voor handige functies
 • Kwaliteitsverlies bij inzoomen

Beoordeling Arlo Pro 3

Ondanks het feit dat de Arlo Pro 3 goedkoper is dan de Arlo Ultra, is het nog steeds een duur systeem voor beveiligingscamera's in huis of op kantoor. Maar je krijgt er wel een hoop voor terug: mooie beeldkwaliteit, hdr-ondersteuning en een systeem dat objecten kan volgen die een notificatie triggeren. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van smarthome-integraties en is het systeem behoorlijk flexibel als het om camera's plaatsen gaat (dankzij die ingebouwde accu).

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Arlo Pro 3

Ring Indoor Cam

In dit overzicht hebben we al gezien dat slimme camera’s voor binnen niet duur hoeven te zijn. De Ring Indoor Cam is daar een volgend voorbeeld van. Het is een compacte camera die je werkelijk waar overal neer kunt zetten of op kunt hangen — of dat nu op een plank, tafel, kast of zelfs het plafond is. Naast een speaker en microfoon beschikt de Ring Indoor Cam tevens over een full hd-resolutie, nachtzicht en een live view, zodat je ook direct kunt meekijken. Een klein blauw led-lampje geeft aan dat de camera op dat moment in gebruik is.

Er missen wel wat functies, die je wellicht ook niet mag verwachten op dit prijspunt. Zo is er geen persoonsherkenning en kunnen beelden niet lokaal opgeslagen worden. Wil je je beelden dus bekijken op een later moment, dan ben je verplicht een abonnement af te sluiten. Verder missen we bijvoorbeeld ook de ondersteuning voor andere smarthomeplartformen en -diensten, waardoor de Ring mogelijk niet voor iedereen geschikt is. Heb je al producten van de fabrikant in huis staan, dan is dit wel een zeer interessante aanvulling.

8.0
IDC_front_1024x1024@2x

Beoordeling
Ring Indoor Cam

Pluspunten
 • Beeldkwaliteit
 • Installatie
 • Nachtzicht
 • Overzichtelijke app
Minpunten
 • Abonnement verplicht voor beelden terugkijken
 • Geen geluidsdetectie
 • Geen lokale opslag

Beoordeling Ring Indoor Cam

Eigenlijk is er gewoon niet zo heel veel mis met de 59 euro kostende Ring Indoor Cam. Het is een relatief uitgebreide camera die niet zou misstaan in je huis, zeker als je van weinig gedoe houdt. Je installeert hem, loopt een keer de instellingen na en hebt er verder geen omkijken meer na. Daarnaast is het een lekker compact apparaat en heb je redelijk wat vrijheid in de plaatsing (al kan die stekker roet in het eten gooien, maar dan ben je simpelweg op zoek naar een ander soort beveiligingscamera).

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Ring Indoor Cam

D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

Eén van de uitgebreidere slimme camera’s van dit moment zijn toch wel het duo D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera. Hoewel de camera’s qua design wat tegenvallen en ook de applicatie niet bepaald gebruiksvriendelijk is (iets dat we al jaren roepen over D-Link-apps), moeten we het de fabrikant toch nageven dat het qua functionaliteit vaak goed zit. De camera’s kunnen geluid, personen en beweging registreren en op basis van jou instellingen een notificatie sturen. Ook schakel je heel snel privacyfuncties in. Wel zo gemakkelijk.

Een andere handige optie zijn de zogenaamde Rich Notifications. Zodra de camera iets heeft gedetecteerd krijg je een notificatie te zien met een screenshot van het opgenomen beeld. Vervolgens heb je twee knoppen onder die notificatie. Je kunt direct naar de liveweergave om live mee te kijken en vanuit dit scherm kun je ook gemakkelijk praten via tweewegcommunicatie door op het microfoontje te drukken. Verder is het goed om te weten dat er gratis cloudopslag is en dat je beelden kunt opslaan op een micro-sd-kaart.

7.0
1406239

Beoordeling
D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

Pluspunten
 • Goede beeld- en geluidskwaliteit
 • Gratis cloudopslag
 • Smarthome-integratie
Minpunten
 • App is veel te omslachtig
 • Niet voor beginners

Beoordeling D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

De hardware is uitstekend met duidelijke beelden, goed geluid, prima nachtvisie en betrouwbare notificaties bij calamiteiten. De app heeft echter nog altijd geen make-over gekregen. Een beginner zal hier grote moeite mee hebben om zelf automatiseringsregels te maken en deze aan One-Taps toe te voegen. Geef je jezelf de tijd, dan kom je er op den duur wel uit. Een goede app zou je echter in één oogopslag duidelijk moeten maken waar je welke functie kunt vinden. Dat is hier helaas niet het geval. D-Link moet echt aan het werk om de app gebruiksvriendelijker te maken.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker D-Link Smart Full HD en Mini Full HD Wi-Fi Camera

Meer lezen?

Wil je meer lezen over slimme camera’s, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)