Games om tegen elkaar te spelen: zit elkaar maar lekker in de weg

18 december 2021 5 Minuten 0 Reacties
games-om-tegen-elkaar-te-spelen-4

Ben je op zoek naar games om tegen elkaar te spelen? FWD zet een aantal leuke titels op een rij, waarin je elkaar lekker dwarsboomt.

Er bestaan zat games om tegen elkaar te spelen. Samenwerken is leuk en aardig, maar soms is het gewoon leuk om elkaar lekker in de weg te zitten. Dat kan op allerlei manieren en via allerlei videogames. In dit artikelen presenteren we vier opties die daar geschikt voor zijn. Je moet wel een beetje tegen je verlies kunnen in deze spelletjes en er zeker van zijn dat de ander dat ook kan. Ook wanneer je diegene uitlacht, omdat je één of andere rotstreek uithaalde of wanneer je gewoon laat zien wie er nou daadwerkelijk de baas is. Dit zijn geen simpele bordspelletjes.

Mario Party: Superstars

Over bordspelletjes gesproken: wat dacht je van een oude, vertrouwde pot Mario Party? Met Mario Party: Superstars kijkt Nintendo terug op het verleden en presenteert honderd minigames en vijf borden van vroeger, maar dan verpakt in een moderne jas. Je speelt dit met drie andere vrienden op een Switch of online tegen zowel vrienden als onbekenden. Het mooiste aan dit deel is dat er geen bewegingsgevoelige rotzooi aanwezig is. Je hoeft dus niet te wapperen, schudden, draaien of slaan, maar houdt het gewoon op ouderwets knoppenrammen. Ondertussen maak je gebruik van de unieke elementen van de verschillende spelborden en je zet je records neer, in een poging je vrienden op de zoveelste manier te laten zien wie er de baas is.

Puyo Puyo Tetris 2

Mag het iets ingewikkelder? Of toon je liever op basis van echte vaardigheden wie de baas voor de buis is? Dan kun je terecht in een game als Puyo Puyo Tetris 2. Dit spel combineert elementen van zowel Tetris als Puyo Puyo (hoe kan het ook anders) en maakt daar een unieke en vrijwel onvergetelijke puzzelervaring van. Je kunt natuurlijk zelf eerst oefenen in de modus voor een enkele speler, maar neem het daarna vooral op tegen je vrienden. Zorg ervoor dat je scherm zo leeg als mogelijk blijft, terwijl je het scherm van je tegenstanders vult. Dat doe je door de gekleurde blokjes zoveel mogelijk samen te brengen – op één lijn – waarna ze uit beeld verdwijnen. Degene met de hoogste score wint en hoeft daarna een week lang geen afwas te doen.

Rocket League

Als je het hebt over games om tegen elkaar te spelen, dan kun je eigenlijk niet om Rocket League heen. Dit spel is al jarenlang heer en meester als het om multiplayergaming draait. Je neemt de controle over kleine wagens en krijgt de taak de lichte bal in het doel van de tegenstander te schieten. Je neemt het op in teams van twee tegen twee, drie tegen drie of vier tegen vier (en anders één tegen één, voor als je echt wil domineren op het veld), waardoor heel veel mensen tegelijkertijd mee kunnen doen met een flinke pot. Dit spel benadrukt zowel het spelen in teamverband als het tegen elkaar opnemen, waardoor er dus eigenlijk voor iedereen wat wils is. Het geweld in de game valt bovendien mee. Ja, je auto’s kunnen opgeblazen worden, maar we kunnen je verzekeren dat niemand gewond raakt na een digitale pot autovoetbal.

Fall Guys

Fall Guys is een game die je wellicht het gemakkelijkste oppakt in vergelijking met de andere titels op deze lijst. Het is tevens één van de meest droge games, waarbij het aankomt op zowel skill als geluk. Je moet het geluk hebben dat alle elementen meewerken, je niet zomaar aan de kant geduwd wordt of dat je ineens door de lucht vliegt. Het mooie aan dit spel is dat iedereen beschikt over hetzelfde arsenaal mogelijkheden. Iedereen kan lopen, springen en duiken en meer niet. Je kunt niet betalen om te winnen, en alleen de echte gamers met doorzettingsvermogen krijgen het voor elkaar om de online potjes te winnen. In dit spel neem je het niet alleen op tegen je eigen vrienden in een groep, maar ook tegen tientallen andere games, die zich allemaal vrijwillig aanmelden voor deze pure willekeur op het digitale speelveld.

Reacties (0)