LG kondigt verbeterde oled tv’s en QNED tv’s voor 2022 aan

03 januari 2022 4 Minuten 0 Reacties
LG 2022 oled tv’s

LG heeft vandaag tijdens CES 2022 zijn tv line-up voor 2022 aangekondigd. Op het eerste gezicht voert de Zuid-Koreaanse fabrikant vooral kleine verbeteringen door en blijven de grote innovaties bewaard voor volgend jaar. In ieder geval kunnen we dit jaar in Nederland en België weer een complete oled tv line-up en lcd tv line-up van LG verwachten.

2022 oled tv's

LG vernieuwt dit jaar zijn complete oled tv line-up, maar de OLED EX-technologie waar het bedrijf zelf eind vorig jaar nog over sprak zien we vooralsnog niet terug. Wel zien we de OLED Evo-technologie, die we nog kennen van de G1-serie van vorig jaar, terug. Deze technologie is dit jaar niet alleen op de G-serie maar ook op de C-serie terug te vinden.

De OLED Evo technologie in zowel de G2- en C2-series levert volgens LG een hogere helderheid. Aangedreven door LG’s nieuwe α (Alpha) 9 Gen 5 processor stelt de Brightness Booster-technologie van LG de G2-serie tv’s in staat om nog meer helderheid te leveren door verbeterde warmteafvoer en een geavanceerd algoritme. Of dit ook daadwerkelijk voor een betere beeldkwaliteit zal zorgen moet onze review uitwijzen.

LG’s 2022 G2-serie introduceert een nieuw 83-inch model en ’s werelds eerste 97-inch OLED-model als aanvulling op de 55-, 65- en 77-inch tv’s die al in de line-up zitten. Net zoals vorig jaar heeft de G2-serie een flush-to-the-wall Gallery Design. LG’s C2-serie biedt de meest diverse selectie schermformaten met in totaal zes voor 2022: naast de kleine 42-inch versie komt er een 48-, 55-, 65-, 77- en 83-inch variant van op de markt.

De nieuwste oled tv’s van LG zijn voorzien van volledige HDR-ondersteuning (Dolby Vision, HDR10 en HLG), zijn uitgerust met Dolby Atmos-ondersteuning, bieden de Filmmaker Mode en beschikken over HDMI 2.1-poorten. Ook komen de tv’s met ondersteuning voor Nvidia GeForce Now en Google Stadia. Nieuw voor 2022 is dat gebruikers gamespecifieke features en display presets kunnen selecteren en switchen vanuit het Game Optimizer-menu van de tv. Het Game Optimizer-menu biedt snelle toegang tot de nieuwe Dark Room Mode, die de schermhelderheid aanpast voor een betere game-ervaring in het donker. Instellingen voor G-SYNC Compatible, FreeSync Premium en variabele vernieuwingsfrequentie (VRR) zijn toegankelijk via Game Optimizer. Bovendien is er een nieuwe sportmodus toegevoegd aan presets voor first-person shooter-, role-playing- en real-time strategiespellen, die meer details leveren voor een realistische game-ervaring.

LG G2 oled tv
Lees ook

LG 2022 oled tv line-up – modellen, specificaties en prijzen

Betere processor en nog slimmer

In de meeste nieuwe LG TV-modellen maakt de α 9 Gen 5-processor gebruik van deep learning om de upscaling-prestaties te verbeteren en beelden een driedimensionale kwaliteit te geven door elementen op de voorgrond en op de achtergrond beter van elkaar te onderscheiden. De α 9 Gen 5 breidt ook de mogelijkheden van LG’s AI Sound Pro-functie uit doordat de ingebouwde luidsprekers van de TV’s virtueel 7.1.2 surroundgeluid kunnen produceren.

webOS 22 introduceert persoonlijke profielen voor een gepersonaliseerde kijkervaring. Onder elk profiel kunnen gebruikers snelle toegang tot hun favoriete streamingdiensten instellen, aanbevelingen op maat krijgen op basis van hun kijkgeschiedenis en realtime alerts ontvangen om op de hoogte te blijven van favoriete sportteams. Aanmelden bij profielen kan zowel via de TV-browser als via een smartphone met NFC Magic Tap.

NFC Magic Tap kan ook worden gebruikt om het scherm van een mobiel apparaat te spiegelen naar een LG tv. Kijkers kunnen ook content spiegelen in huis van de ene tv naar de andere met behulp van Room To Room Share. Hiermee wordt kabel- of satellietcontent via WiFi op een andere tv bekeken zonder een extra set-top-box. Always Ready verandert een LG tv in een media display wanneer deze niet in gebruik is. Always Ready wordt geactiveerd met een druk op de aan/uit-knop op de LG Remote om het scherm te transformeren in een digitaal canvas voor het tonen van kunstwerken, het bijhouden van de tijd of het afspelen van muziek.

Bovendien kunnen LG’s 2022 tv’s door de upgrade van ThinQ AI een smarthomehub worden. ThinQ biedt voice control en compatibiliteit met andere ThinQ-apparaten. En biedt nu ook ondersteuning voor Matter.

LG 2022 QNED 8K
Lees ook

LG 2022 QNED lcd led tv line-up – modellen, specificaties en prijzen

2022 QNED tv's

LG brengt ook een uitgebreide QNED TV line-up naar Nederland en België voor 2022. De tv’s zijn voorzien van de Quantum Dot NanoCell-technologie voor een natuurgetrouwe kleurweergave met 100 procent kleurvolume en natuurlijk miniled voor een hogere helderheid en nauwkeurige controle over de achtergrondverlichting. Alle modellen vanaf de QNED90 Series zijn gecertificeerd voor 100% kleurconsistentie, zodat kijkers elke keer hetzelfde, hoge kwaliteit beeld zien, ook vanuit verschillende perspectieven.

Zodra LG de volledige line-up voor 2022 bekendmaakt publiceren we een overzicht van alle modellen, inclusief modelnummers, specificaties en prijzen.

Reacties (0)