Zo maak je je smarthome klaar voor het EK Voetbal

27 april 2024 8 Minuten 0 Reacties
EK Voetbal smarthome

Ben jij al klaar voor het EK Voetbal? In dit artikel vertellen we je hoe je jouw smarthome klaar kunt maken voor het EK Voetbal.

Het EK Voetbal komt er weer aan. Vanaf 14 juni begint het voetbalfestijn in Duitsland. Nederland speelt de eerste wedstrijd op 16 juni, terwijl België een dag later aan de slag moet tegen Slowakije. Morgen kun je alles lezen over de beste televisies voor het EK. Vandaag kijken we naar jouw smarthome. Vele straten in Nederland kleuren tijdens een groot voetbalkampioenschap weer oranje. Natuurlijk kan je dit doen door vlaggen, sjaaltjes of slingers op te hangen, maar wist je dat het slimme huis daar ook een oplossing voor heeft? Je moet alleen wel creatief zijn en daar gaan we je in dit artikel mee proberen te helpen. Zo maak je jouw smarthome helemaal klaar voor het EK Voetbal.

Slimme verlichting als alternatief voor slingers en vlaggetjes

Slimme verlichting is ideaal om te laten zien voor welk land jij juicht. In de Nederlandse huizen kleurt de slimme verlichting oranje of rood, wit, blauw en in de Belgische huizen zijn de kleuren van de Belgische vlag gebruikelijk om support voor de Rode Duivels te tonen. Dit kun je natuurlijk heel gemakkelijk instellen in de app die jij gebruikt voor je slimme verlichting, op voorwaarde dat jij slimme lampen in huis hebt die ook kleuren kunnen weergeven. Heb je ook slimme lampen in de tuin, bijvoorbeeld van Philips Hue of Innr? Dan kan je ook de straat laten meegenieten en is het een moderne variant op de ‘slingers en vlaggetjes’ aan de gevel. Dit moet verder geen moeite kosten en iedereen met slimme verlichting en een app moet dit lukken.

Het meest geschikt zijn wellicht de lampen van Nanoleaf. Door middel van scenes kun je de led-lichtpanelen allerlei effecten meegegeven. En het leuke is dat Nanoleaf zelf al de vlaggen van diverse landen als scene heeft klaarstaan ter ere van het vorige EK Voetbal. Daar kunnen we nu natuurlijk ook weer van profiteren. Nanoleaf heeft diverse panelen in het assortiment waarmee je je eigen creatie aan de wand kunt maken, zoals de Nanoleaf Lines of de Nanoleaf Canvas. Sinds kort heeft het bedrijf ook buitenverlichting en dat is natuurlijk helemaal ideaal tijdens het EK Voetbal.

Hoe kies je nu een scene in de Nanoleaf-app? Open de app en druk onderaan op het tabblad Discover. Kies vervolgens voor scenes en druk op het vergrootglas. Zoek naar Nederland of België en je krijgt direct de mogelijkheid om de Nanoleaf-lampen de vlag te laten tonen. Kies het apparaat waar je de scene voor wilt gebruiken en je bent helemaal klaar. In 2024 versier je het huis niet meer met vlaggetjes en slingers, maar gebruik je slimme verlichting om jouw support te tonen. Binnen en buiten, zo is jouw huis qua verlichting in ieder geval helemaal klaar voor het EK.

Een strakke grasmat

Het EK Voetbal gaat natuurlijk niet alleen om het voetbal zelf, maar ook het gezellig samenzijn met vrienden en familie. Een barbecue vooraf, een lekker muziekje na afloop en oh ja, die tuin moet natuurlijk ook wel klaar zijn om al jouw vrienden en familie te ontvangen.

Allereerst die tuin, want die moet in perfecte staat zijn om je gasten te ontvangen. In een smarthome kies je voor gemak en dus is een robotgrasmaaier uitermate geschikt. Het installeren kost je wellicht even wat tijd, maar daarna wordt automatisch het gras gemaaid zonder dat jij er nog omkijken naar hebt. Stel de robotgrasmaaier via de app in en de maaier gaat zelf aan de slag op de ingestelde tijden. Zo is niet alleen de grasmat in het stadion, maar ook jouw eigen grasmat tiptop in orde om nog even een balletje te trappen om in de sfeer te komen. In het verleden hebben we een aantal robotgrasmaaiers getest. Aanraders zijn de Robomow RK1000 en de Gardeno Sileno City.

Slimme barbecue

Lekker eten en drinken hoort ook bij het EK Voetbal. Je kunt aan de slag met een ouderwetse variant, maar voor je het weet zit je rauwe kip te eten en ben je een dag later niet van het toilet af te slaan. Dat moeten we natuurlijk voorkomen! Een Smart BBQ kan je daarbij helpen, zodat je precies weet wanneer het vlees klaar is.

barbecue weber tuin

Je hebt verschillende opties om slim te barbecueën. Je kunt een slimme barbecue kopen die uit zichzelf al slim is, of je koopt een accessoire om je huidige barbecue slim te maken. Een goede optie in beide gevallen vinden we in het assortiment van Weber. Weber maakt niet alleen slimme gasbarbecues, maar ook slimme houtgestookte pelletbarbecues. De serie slimme barbecues van het merk heet Weber Connect. Samen met de app heb je zo een echte barbecue-assistent die je vertelt wanneer je het vlees moet omdraaien tot aan wanneer het vlees klaar is. Je hebt de volledige controle over de bereidingstijd, voedsel- en barbecuetemperatuur en een afteller.

Toegegeven, een slimme barbecue is wel een flinke uitgave. Gelukkig heeft Weber ook een handige accessoire in het assortiment waarmee ook jouw huidige barbecue slim te maken is. De Smart Grilling Hub van Weber is een stapsgewijze barbecue-assistent die meldingen naar je smartphone stuurt wanneer je het eten om moet draaien, wanneer het klaar is en verder alles wat je nodig hebt om een perfect stukje vlees op te dienen aan jouw gasten. Voor 149,99 euro is dit een handige aankoop binnen het slimme huis.

Tijd voor muziek

Na de wedstrijd is het tijd om lekker te gaan eten en daar moet natuurlijk een fijn muziekje bij. Gelukkig heb je tegenwoordig heel veel keuze als het gaat om wifi- en/of bluetoothspeakers voor buiten. Wat heb je nodig? Een waterbestendige behuizing voor buiten lijkt ons altijd aan te raden, want je kan zomaar verrast worden door een overtrekkende regenbui of de kids die net iets te enthousiast in het zwembad springen. Voorwaarde is verder wel een beetje kwaliteit, dus de hele goedkope speakertjes laten we links liggen. Wat is er zoal verkrijgbaar?

JBL Flip 6

De Sonos Move 2 is het beste wat Sonos te bieden heeft voor buiten. Toegegeven, daar staat een flink prijskaartje tegenover, maar je hebt dan wel een gebruiksvriendelijke luidspreker voor binnen en buiten met een prima geluidskwaliteit. Je neemt dit model overal mee naartoe dankzij ondersteuning voor wifi én bluetooth. Iets betaalbaarder is de Teufel Boomster. Deze bluetoothspeaker én DAB+-radio is spatwaterbestendig, overal mee naartoe te nemen en brengt de ouderwetse boombox in een retrojasje terug. Zo kun je ook in de tuin een feestje bouwen. Pas echt betaalbaar wordt het met de JBL Flip 6. Deze betaalbare bluetoothspeaker is razend populair onder de jeugd, want voor minder dan 100 euro kun je dit model al aanschaffen. Stof- en waterbestendig en dat typische JBL-geluid met een flinke bas. Ga je ergens anders het EK Voetbal kijken? Dan is de JBL Flip 6 zo compact, die gooi je makkelijk in je tas.

Eervolle vermelding gaat uit naar de bluetoothspeaker én lamp van IKEA. De Zweedse meubelgigant heeft met de IKEA VAPPEBY een zeer betaalbare optie in het assortiment. Qua design moet je er van houden, want het is een combinatie tussen een paddenstoel en een Duitse staalhelm, maar dit model brengt niet alleen muziek in 360 graden, maar ook gelijk sfeer met de ingebouwde lamp. Leuk extraatje is Spotify Tap om direct muziek af te spelen.

Meer EK Voetbal

Hoe kies je nu de beste televisie om van het EK Voetbal te genieten? En ben je onderweg, hoe kijk je dan het beste alle wedstrijden? Deze, en vele andere tips, lees je in onze EK Voetbal Special.

Reacties (0)