In dit overzicht bespreken we de beste games die je nu speelt op je Xbox One, Xbox Series X, PlayStation 4, PlayStation 5 en Nintendo Switch. In dit overzicht vind je onder meer Super Mario 3D World + Bowser's Fury, Little Nightmates II en Persona 5 Strikers.
Little Nightmares II
Little Nightmares II is een bijzonder sfeervol en ontzettend spannend avontuur waar je in de huid kruipt van een jongen genaamd Mono. Je bevindt je in een mysterieuze wereld en moet samen met het meisje Six uitvogelen wat er precies aan de hand is. Niet alleen moet je geheimen blootleggen van The Signal Tower, die verantwoordelijk is voor de wereld waar je je in begeeft, ook moet je Six redden van haar lot. Ondertussen krijg je te maken met allerlei gespuis dat in de vreemde en bij vlagen enge wereld woont. Dat gespuis kan echt onder je huid kruipen.
Net als in het eerste deel speel je levels waarin je van links naar rechts loopt, terwijl je puzzels oplost, enge monsters tegenkomt en ontwijkt en een spannend verhaal volgt. In vergelijking met het vorige deel zijn er nu nieuwe vijanden, zoals een sadistische leraar, een bloeddorstige jager en nog veel meer angstaanjagende personages. Tijdens het spelen kun je je behoorlijk kwetsbaar voelen, omdat je weinig middelen hebt waarmee je je kunt verdedigen. Maar ook omdat sommige aspecten van de game nogal trial and error zijn.
Daarmee bedoelen we dat sommige puzzels op één manier opgelost moeten worden. Je bent dus niet vrij om zelf een creatieve invulling te geven aan het overleven. Gezien de aard van de game is dat logisch, maar het was echt tof geweest als er net wat meer nodig was. Desondanks blijft er zodoende wel een krachtig en compact avontuur over dat het waard is om een keer te beleven. De art style rechtvaardigt een aankoop alleen al. Houd er wel rekening mee dat de besturing nogal houterig is. Maar ook dit kun je als een toevoeging, een feature, zien.
Super Mario 3D World + Bowser's Fury
Mocht je een paar jaar geleden een Wii U gekocht hebben, dan ben je ongetwijfeld al bekend met Super Mario 3D World. Die game kwam daar namelijk voor het eerst op uit. Nu keert het spel terug en kun je hem spelen op de Nintendo Switch. Je kunt kiezen uit Mario, Luigi, Peach en Toad en rent, springt, klimt en zweeft door ontzettend veel levels en werelden. In de basis is de game een combinatie van een 2D- en 3D-Mariogame: je rent lekker rond in driedimensionale levens, maar aan het einde wacht er een finishvlag op je — net als in de eerste Mario Bros.-game.
Voor de nieuwe versie van de game zijn er wel wat dingen veranderd. De kleurrijke omgevingen en soms uitdagende platformsecties zijn onveranderd, maar sommige te verzamelen stempels (die je kunt gebruiken op je screenshots) zitten nu op een andere plek. Ook is het zo dat elk personage nu veel sneller loopt. Minder handig voor jongere of nieuwe spelers, maar oudgedienden beleven zo heel snel nogmaals wat de game in petto heeft. Naast offline coöp is er nu een online modus, waarmee je het complete spel online uitspeelt met je vrienden.
En dan hebben we het nog niet gehad over de geheel nieuwe gamemode, die ook in de titel staat: Bowser’s Fury. In opzet heeft Bowser’s Fury dan weer meer weg van een driedimensionale Mario-game, zoals Oddysey, Sunshine en Mario 64. Dit keer met de toevoeging van een coöperatieve stand, waar speler twee de controle krijgt over Bowser Jr., de zoon van Bowser. Samen met Mario moeten ze Bowser, die ontzettend veranderd is, tegenhouden. Deze modus is te spelen met twee mensen, in tegenstelling tot het andere avontuur. Die speel je met vier man.
Persona 5 Strikers
Persona 5 Royal is één van de beste games van 2020 en elk excuus dat we hebben om nog meer avonturen te beleven met de levendige groep personages uit die videogame, grijpen we aan. Daarom zijn we ook zo blij dat Persona 5 Strikers, een spin-off van de main game, naar Europa gebracht is. In tegenstelling tot het origineel, en zijn heruitgave, is Strikers geen traditionele, Japanse role playing game (rpg). Het is een actie-rpg waarin je het opneemt tegen hordes aan vijanden, zoals je dat eerder op onder meer de Switch deed met de Hyrule Warriors-videogames.
Persona 5 Strikers is beschikbaar op de Nintendo Switch en PlayStation 4 en heeft een compleet nieuw verhaal dat zich afspeelt na de gebeurtenissen van Persona 5. Een half jaar na het slotstuk van die game komt de groep vrienden, beter bekend als de Phantom Thieves of Hearts, samen voor een nieuw mysterie. Opnieuw is het zo dat bepaalde mensen zich vreemd gedragen. Het is aan jou om die mensen van gedachten te laten veranderen. Dat doe je nu dus door veel actievolle aanvallen te combineren met bekende rpg-elementen uit de Persona 5-videogames.
Bepaalde elementen (zoals 1 More of All-Out Attack, voor Persona 5-spelers bekend) keren dus terug, maar er zijn ook nieuwe dingen. Denk dan aan de mogelijkheid van personage te wisselen. Ook is er (wederom) een nieuw gezicht die zich bij het team voegt; aan jou de taak om te achterhalen wie zij is. Persona 5 Strikers combineert Dynasty Warriors-achtige gameplay met de strakke verhaalvertelling van de Persona-serie, gooit daar een prachtige vormgeving overheen en vergeet niet waar de personages in de serie allemaal vandaan gekomen zijn.
Bravely Default II
Voor de gamers onder ons die toch liever een meer traditionele rpg spelen hebben we ook goed nieuws: het wordt niet meer traditioneel dan met Bravely Default II op de Nintendo Switch. De role playing game heeft een compleet nieuwe wereld, biedt vier nieuwe personages aan en heeft ook een nieuw verhaal die je aanspoort door te zetten tijdens het gamen. Het mooie aan deze game is, is dat die ontwikkeld is door het team dat eerder verantwoordelijk was voor de vorige games in deze serie en het bejubelde Octopath Traveler (eveneens beschikbaar op de Switch).
In Bravely Default II krijg je de taak de wereld te verkennen, op zoek naar vier speciale kristallen. Dat doe je in een team van vier personages, die bekendstaan als de Heroes of Light. Het spel biedt lekker wat menu’s en informatie aan en presenteert schattige en pittoreske omgevingen. De gevechten in het spel zijn turn-based en doen ontzettend denken aan oude Final Fantasy-videogames. De helden staan aan de ene kant en de vijanden aan de andere kant. Je voert om beurten je aanvallen uit en moet ondertussen een beetje hopen dat het allemaal goed afloopt.
Bravely Default II voelt voor ware Japanse rpg-liefhebbers aan als een warm bad. En hoe fijn dat ook kan zijn, kunnen leunen op iets dat je vertrouwt, het betekent in dit geval ook dat er weinig tot geen vernieuwing in de game zit. Laten we het zo stellen: het spel vindt het wiel niet opnieuw uit en voegt ook niet echt wat toe aan het genre, als we kijken naar spelelementen. Desondanks is er een fijn ontwikkelingssysteem voor je personages, kunnen de gevechten solide en uitdagend zijn en kun je ook rekenen op een paar interessante baasgevechten.
Monster Hunter Rise
Monster Hunter is een bijzondere gameserie, die de laatste jaren veel populariteit geniet in het westen. Monster Hunter World gooide de serie wagenwijd open voor nieuwe spelers, terwijl oudgedienden konden genieten van een game waar ze honderden uren in konden stoppen. World introduceerde heel veel nieuwe mechanics die voor toegankelijkheid zorgden, en we zien dat Monster Hunter Rise, nu verkrijgbaar voor de Switch, veel van die elementen overneemt. Maar niet zonder de basis van de game uit het oog te verliezen.
In Monster Hunter Rise krijg je de taak om het tegen een grote verscheidenheid aan monsters op te nemen. Dat doe je door missies aan te nemen, omgevingen te verkennen en zelf kleding en wapens te maken. Je maakt wapens en kleding door spullen en onderdelen te verzamelen die je tijdens het jagen verzamelt. Sommige items krijg je alleen door monsters te verslaan. En dat is in de basis de gameplay loop (het te verrichte kunstje) van Monster Hunter. Het nieuwe deel, Rise, verandert gelukkig helemaal niets aan dat concept.
Net zoals in World zijn de werelden mooi vormgegeven en lekker open. De nadruk ligt dit keer meer dan ooit op verticale traverse (vandaar ook de subtitel Rise). Om je daarbij te helpen introduceert ontwikkelaar Capcom een hondachtig wezen genaamd Palamute. Dat beest is in staat snel bergen te beklimmen, zonder dat het je stamina kost. Bovendien kan de hond je samen met je Palico, een katachtig wezen, helpen in de gevechten met monsters. Verder is er de Wirebug aanwezig, waarmee je over grote afstanden kunt slingeren.
Die Wirebug kun je ook voor andere dingen gebruiken en werkt met elk wapen net even anders. Bovendien is het dit keer mogelijk bepaalde beesten te bestijgen en tijdelijk de controle over te nemen. Daardoor kun je het tegen grote monsters opnemen, bijvoorbeeld. Naast een uitgebreide single- en multiplayermodus heeft Monster Hunter Rise ook een survivalmodus genaamd Rampage. In die modus is het de taak om je kamp te beschermen van monsters die aanvallen. Kortom: Rise is toegankelijk, uitgebreid en nog altijd uitdagend.
Hitman 3
We hebben de game Hitman 3 eerder dit jaar al aan een uitgebreide test onderworpen. De review is zelf ook een test om te kijken of er animo is voor losse gamereviews op FWD. Wil je de review nog eens nalezen, dan kun je hier terecht. Hieronder hebben we ook de plus- en minpunten geplaatst, evenals een korte conclusie. In Hitman 3 speel je een sluipmoordenaar die zijn doelen op de meest creatieve wijzen kan omleggen. Het is was ons betreft de ultieme lockdowngame, omdat je meer uit het spel haalt wanneer je er de tijd voor neemt.
Beoordeling
Hitman 3
- Heel veel mogelijkheden per level
- Volledige vrijheid, veel uitdagingen
- Grafisch supersterk
- Verhaal beter verweven tussen missies door
- Cameragadget geen toevoeging
- Verplichte actie-onderdelen
- Grafisch kleine oneffenheden
- Verbinding met servers
Beoordeling Hitman 3
Hitman 3 is misschien niet de afsluiting van de trilogie zoals we hem voor ogen hadden, maar dat betekent echt niet dat het een slechte game is. Ja, er zijn wat minpunten die je zeker uit de ervaring halen (zoals de servermeldingen en verplichte shoot-outs), maar het gros van de game stelt je volledig in staat de situaties aan te pakken zoals je zelf wil. De levels zijn uitermate interessant en houden je lang bezig, waardoor dit een perfecte game voor de lockdown is. Neem vooral de tijd voor elk level, want dan geniet je optimaal van wat Hitman 3 te bieden heeft.
Lees de volledige reviewPrijsvergelijker Hitman 3
Meer informatie en meer beste games
Voor meer informatie, tips en adviezen voor de zoektocht naar een nieuwe tv waar je de beste games op kunt spelen, kun je terecht in de homecinema informatiegids of je kunt direct verder lezen via onderstaande links.
- Hoe kies je een tv voor je Xbox Series X of PlayStation 5 spelconsole?
- Input lag op televisies: Wat is het en waarom is het belangrijk?
- Wat heb je nodig voor Dolby Vision HDR? Een compatibele tv en speler
- Dit is waarom backwards compatibility voor Xbox en PlayStation belangrijk is
- Games streamen in 2020: dit zijn alle mogelijkheden
Lees ook onze recensies van gameconsoles
- Microsoft Xbox Series X
- Sony PlayStation 5
- Sony PlayStation 4 Pro
- Nvidia Shield met Android TV
- Nintendo Switch
- Microsoft Xbox One X
Meer beste games 2020
- Beste games van dit moment – deel 14 (lente 2020)
- Beste games van dit moment – deel 15 (zomer 2020)
- Beste games van dit moment – deel 16 (nazomer 2020)
- Beste games van dit moment – deel 17 (herfst 2020)
- Beste games van dit moment – deel 18 (winter 2020-2021)
Reacties (0)