De best gelezen artikelen, reviews en tips van 2020 (Beeld en Entertainment)

29 december 2020 6 Minuten 0 Reacties
lg-new

2020 zit er weer bijna op maar niet voordat we ook bij FWD het jaar op mooie wijze afgerond hebben, met in dit overzicht de best gelezen artikelen van afgelopen jaar.

Hoewel het een wat minder spannend tussenjaar met weinig beurzen en presentaties was zijn er toch verschillende mooie aankondigingen voorbij gekomen en hebben we tal van innovatieve producten mogen testen. Ondanks alles zijn we ook dit jaar weer druk geweest en hebben we duizenden nieuwtjes, tientallen achtergrondartikelen en bijna honderd reviews geschreven. Hieronder vind je de artikelen, reviews en tips in de categorieën Beeld en Entertainment die dit jaar het meest gelezen werden.

Televisies slaan de klok

Als we puur focussen op de beeld-categorie dan zijn het elk jaar de artikelen die tijdens en rondom CES gepubliceerd worden die het meest gelezen worden. Dit zijn immers de belangrijkste aankondigingen van het jaar. Onder meer de LG oled-tv line-up 2020 met de nieuwste oled-modellen, de Sony lcd en oled tv line-up voor 2020 en de Samsung 2020 QLED tv line-up met zowel 4K- als 8K-modellen werden dit jaar veelvuldig geraadpleegd. Later in de maand januari kondigde Philips de OLED805 en OLED855 aan, wat ook resulteerde in een veelgelezen artikel. Wat er allemaal te krijgen is en welke producten de grote fabrikanten gelanceerd hebben plaatsen we al jaren in onze line-up overzichten. Het 2020 line-up overzicht is dan ook één van de best bekeken pagina’s van dit jaar. Het mag dus duidelijk zijn dat FWD dé plek is voor de jaarlijkse overzichten op het gebied van televisie. Ook in onze nieuwe vorm blijven we die overzichten natuurlijk publiceren.

Dat televisies onverminderd populair zijn blijkt ook wel uit de reviews die zeer goed gelezen worden. Er is echter niet één merk dat absoluut bovenaan de lijsten prijkt. LG heeft met de review van de OLED65CX echter wel de best gelezen review van afgelopen jaar, maar deze wordt op de voet gevold door de Samsung QE55Q80T. Ook ons dossier waarin we drie betaalbare oled-televisies van Sony, LG en Philips met elkaar vergelijken werd veelvuldig gelezen. Hoewel de absolute topmodellen interessant zijn en blijven zijn het dus voornamelijk de (relatief) betaalbare televisies waar de meeste aandacht naar uitgaat.

Maar, waar moet je nu precies op letten wanneer je die nieuwe televisie gaat kopen? Dat is nog altijd één van de meest gestelde vragen op ons platform. Hoewel het een artikel uit 2018 is wordt onze uitleg over fouten die je niet moet maken bij het kopen van een tv nog steeds vaak gelezen. Dit jaar lag de focus echter ook op HDMI, want met de komst van HDMI 2.1 twijfelen velen of ze nu een tv met of zonder HDMI 2.1 moeten kopen, en wordt er veel gezocht over wat HDMI 2.1 dan precies inhoudt. Tv-expert Eric heeft hier dit jaar veel aandacht aan besteed, met het artikel over 2020 tv’s met HDMI 2.1 als uitschieter. Hierin lees je alles over welke features wel en niet op tv’s uit 2020 ondersteund worden. Audio-expert Jamie ging dit jaar nog iets verder in op HDMI eARC, de opvolger van HDMI ARC, waar ook steeds meer televisies mee uitgerust worden.

Philips OLED935 1
Lees ook
Beeld 22 juli 2013

Tv kopen en instellen: advies en tips

Streaming

2020 was natuurlijk ook het jaar van Corona en de beperkingen die daardoor in het leven geroepen werden. Die beperkingen zorgden ervoor dat de streamingdiensten heel wat extra kijkers kregen. Al onze artikelen over streamingdiensten werden goed gelezen, maar Pathé Thuis spande met gratis films tijdens de lockdown de kroon. Ook ons artikel over Amazon Prime Video werd goed gelezen, met name omdat we hierin uiteenzetten of de dienst de moeite waard is.

Niet alleen de streamingdiensten wonnen aan populariteit. Ook de streamingapparaten waren afgelopen jaar populair. Zo was onze review van de Google Chromecast 2020 één van de best gelezen reviews. Dat is ook niet vreemd gezien de lage prijs en de vele mogelijkheden van het apparaatje. Maar, er was nog een streamingapparaat dat zeer veel bekijks trok. De in 2019 gelanceerde Nvidia Shield TV werd door ons in maart getest en groeide vrijwel direct uit tot één van de best gelezen reviews.

Toch hoef je niet per se een mediaspeler aan te schaffen om content naar je televisie te streamen en hoe dat precies werkt hebben we beschreven in ons artikel over je smartphone of tablet met je tv verbinden. Dit artikel was één van de best gelezen achtergronden van afgelopen jaar.

Streaming audio portal
Lees ook

Netwerk en streaming: advies en tips

Gaming

Voor de gamers onder ons was eind 2020 een belangrijke periode. Toen werden namelijk de lang verwachtte Xbox Series X (en S) en PlayStation 5 uitgebracht. Onze gaming-artikelen over deze consoles werden zeer goed gelezen, waaronder ook onze vergelijking tussen de Xbox Series X en PlayStation 5. En dat er veel fans van de PlayStation 5 langskwamen bleek wel uit de populariteit van Sony’s aankondiging over welke tv’s nu al gereed zijn voor de console van het bedrijf. Hoewel het handig is dat Sony iets van zich laat horen waren de meeste lezers toch opzoek naar onafhankelijke informatie. Tv-expert Eric ging daarom dieper in op hoe je een nieuwe tv voor je Xbox Series X of PlayStation 5 moet kiezen. Dit artikel trekt nog steeds veel lezers.

Tot slot mogen we onze eigen reviews natuurlijk niet vergeten. Naast dat gaming-expert Wesley zelf met regelmaat de nieuwste en beste games test heeft hij dit jaar ook de nieuwe consoles op de testbank gelegd. De reviews van de Xbox Series X en PlayStation 5 waren vanzelfsprekend populair.

projectiescherm shutterstock
Lees ook

Projectieschermen: alles wat je moet weten over een projectiescherm voor je beamer of projector

Op naar 2021

Op het gebied van Beeld en Entertainment was 2020, met uitzondering van wat mooie aankondigingen, niet heel spannend. We kijken dus uit naar uit 2021, wat hopelijk een jaar wordt waarin we allemaal weer onszelf kunnen zijn, met elkaar kunnen zijn en mooie dingen kunnen meemaken. Als FWD kunnen we ook niet wachten om weer beurzen, evenementen en lanceringen te bezoeken.

Wij kijken uit naar volgend jaar en gaan je natuurlijk weer voorzien van nieuws, achtergronden en reviews. Het team van FWD wenst je een fijne jaarwisseling!

Reacties (0)