Amazon Prime Video de moeite waard? Dit wil je weten

10 mei 2020 5 Minuten 21 Reacties
AmazonGoodOmens2

De videostreamingdienst Amazon Prime Video is nu een tijdje beschikbaar, dus is het tijd om eens te bekijken: is de dienst de moeite waard? De streamingdienst heeft in elk geval een hoop exclusieve content, maar er zijn ook andere extra's om rekening mee te houden.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video is een videostreamingdienst van de online winkelketen Amazon. Met de dienst bekijk je een hoop films en series die je waarschijnlijk al eens gezien hebt, maar vergeet ondertussen niet door de exclusieve content heen te bladeren. De dienst is nog niet zo lang actief in Nederland als bijvoorbeeld Netflix, maar bestaat dan al wel een stuk langer dan bijvoorbeeld Disney+. Onlangs werd Prime (het online abonnement van Amazon) met Prime Video officieel gelanceerd in Nederland voor 2,99 euro per maand.

Daarvoor was de videostreamingdienst, met het gekoppelde online abonnement, al beschikbaar in Nederland via de Duitse versie van de Amazon-website. De content was gewoon te bekijken, maar er was niet altijd een Nederlandse versie of Nederlandse ondertiteling beschikbaar. Daar is sinds maart dus verandering in gekomen. De dienst is daardoor een stuk toegankelijk dan ooit tevoren. Een saillant verschil is dat het Nederlandse abonnement níet met iDeal te betalen is; je zult daar dus een creditcard voor moeten gebruiken.

Content op Amazon Prime Video

Het aanbod van Amazon Prime Video liegt er niet om. Onlangs hebben we op Homecinema Magazine een groot overzicht geplaatst met daarin de beste series die je op dit moment kunt bekijken op Amazon Prime Video. Denk dan aan Star Trek: Picard (de enige manier waarop je die serie nu legaal in Nederland kunt bekijken), The Expanse (waarvan de eerste paar seizoenen ook op Netflix staan) en exclusieve en zelfgemaakte series als The Marvelous Mrs. Maisel, The Man in the High Castle, Good Omens (afbeelding) en natuurlijk The Boys.

Advertentie

Wat een hoop mensen misschien nog niet weten is dat er tegenwoordig ook een groot aanbod van Nederlandse films en series terug te vinden is op Amazon Prime Video. Denk dan aan Bon Bini Holland 2, Jiskefet (seizoen één tot en met elf), Verliefd op Cuba, Max Havelaar, Majesteit, Superjuffie, Kruimeltje en De Snollebollekes. Bovendien is het zo dat er ook content voor kids is, vaak beschikbaar in de Nederlandse versie, zoals Peppa Pig, Pokémon: Detective Pikachu, De Pinguïns van Madagascar en Shrek.

Inmiddels is ook duidelijk dat Amazon flink blijft investeren in exclusieve content: films en series die ze zelf maken, maar ook content waarvoor ze de rechten gescoord hebben. Zo zullen we het tweede seizoen van Star Trek: Picard vanzelf tussen het aanbod van Prime Video zien staan. Dat geldt ook voor het aankomende tweede seizoen van The Boys en natuurlijk het vijfde seizoen van de sci-fi-serie The Expanse. Ben je ook maar een beetje een nerd voor science-fiction, dan is die laatstgenoemde serie écht de moeite waard.

Nieuw is bijvoorbeeld ook de serie Treadstone, die sinds januari online staat bij Amazon Prime Video. Van de producenten van de populaire Bourne-franchise, wordt in Treadstone het verhaal verteld over de oorsprong en de huidige acties van Operation Treadstone, het geheime CIA Black Ops-programma dat door middel van gedragsverandering rekruten traint tot bijna bovenmenselijke moordenaars. Check ook de trailer hieronder. Amazon kondigt verder met enige regelmaat nieuwe content aan, dus houd de berichten in de gaten.

Daarnaast vind je sinds eind februari ook de nieuwe Jordan Peele-serie Hunters op de dienst (een serie over diverse nazi-jagers in het New York City van 1977) .Wat 2020 verder gaat brengen is niet duidelijk. Wel kunnen we bijvoorbeeld nog een nieuwe All or Nothing verwachten. All or Nothing: Tottenham Hotspur neemt sportfans mee achter de schermen van deze glorieuze voetbalclub en volgt alle belangrijke gebeurtenissen rondom het team, zowel op als buiten het veld. Ook werd onlangs het tweede seizoen van Undone aangekondigd.

Al met al kunnen we dus stellen dat Amazon zeker niet te beroerd is te investeren in content. Het bedrijf heeft de afgelopen maanden flink wat nieuwe content uitgepompt en het resultaat mag er wezen. Mogelijk mis je het één en ander als je voorkeur naar bepaalde series uitgaat, maar dat geldt voor elke dienst. Er wordt in elk geval meer content voor kinderen toegevoegd en ook Nederlandse films en series vinden langzaamaan hun weg naar Amazon Prime Video. De vraag is echter hoe lang we daar nu nog om moeten wachten.

Andere voordelen

Gelukkig is Amazon Prime meer dan alleen de videostreamingdienst Prime Video en dat kan nog wel eens in het voordeel van de streamingdienst werken. In principe is de videostreamingdienst een gratis extraatje van het Prime-abonnement. Met Prime krijg je toegang tot gratis en snelle levering van bestellingen, gratis games en in-game items via Twitch Prime, toegang tot cloudopslagdienst Amazon Photos en dertig minuten eerder toegang tot de Prime Lightning Deals. De videostreamingdienst is dus een aanvulling op dit pakket.

Daardoor kan Amazon Prime dus heel interessant zijn voor mensen die veel bij Amazon kopen, veel van livestreamingdienst Twitch gebruikmaken of op zoek zijn naar een cloudopslagdienst waar ze niets (extra’s) voor hoeven te betalen. Voor 2,99 euro per maand haal je een hoop content, opties en mogelijkheden binnen. De videostreamingdienst is op allerlei smart tv’s beschikbaar en anders vind je de app wel op een settopbox, gameconsole of mediaspeler. En anders kun je natuurlijk terugvallen op Googles Chromecast.

Meer informatie

Benieuwd naar hoe je al jouw media nu eenvoudig streamt naar je televisie? Lees dan ons artikel met alle mogelijkheden voor het streamen van media naar je tv. Wil je meer weten over het aansluiten of gebruiken van apparaten in je homecinemasysteem? Lees dan alle tips en adviezen in onze homecinema informatiegids.

Reacties (21)