De beste babyfoons: slimme beveiligingscamera als babymonitor

27 april 2019 7 Minuten 0 Reacties
Withings slimme babyfoon

Niet iedere slimme beveiligingscamera is geschikt om als babyfoon te gebruiken. Vaak mist de optie om notificaties op de smartphone te ontvangen bij geluid. In dit artikel kijken we naar de beste babyfoons.

Babyfoons bestaan natuurlijk al vele tientallen jaren. De opkomst van het slimme huis geeft ons echter meer mogelijkheden op het gebied van de babymonitor. Niet alleen het geluid, maar ook het beeld kan rechtstreeks vanaf de smartphone gemonitord worden. Een groot verschil met de ouderwetse analoge babyfoons, waarbij je soms ook het geluid van de baby van de buren kon horen wanneer deze op hetzelfde kanaal stond afgesteld.

De komst van de slimme beveiligingscamera’s voor in huis heeft veel overlap met de babymonitor-apparaten. Deze laatste bestaan uit twee delen, een camera voor in de babykamer en de babyfoon zelf dat is voorzien van een speaker en een display. Alhoewel het met de geluidskwaliteit vaak wel goed zit, laat de beeldkwaliteit vaak te wensen over. Slimme beveiligingscamera’s doen vaak grotendeel hetzelfde. Je hebt een camera voor in huis en de notificaties en beelden komen direct binnen op je smartphone. Toch is niet iedere beveiligingscamera geschikt als babymonitor. In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een beveiligingscamera wilt gebruiken als babymonitor en geven we een overzicht van de beste babyfoons in combinatie met je smartphone.

Vereisten voor een babymonitor

Een ouderwetse babyfoon liet je weten wanneer je baby wakker was en bijvoorbeeld lag te huilen. Via de speaker kon je dit gewoon horen. De meeste slimme beveiligingscamera’s zijn hier dan ook niet geschikt voor. Ze reageren wel op beweging, waarbij je dan een notificatie krijgt op je smartphone, maar meestal niet op geluid. Huilt je baby? Dan krijg je dit dus niet te horen, tenzij je continue de live-verbinding aan laat staan. Je hebt dus een slimme beveiligingscamera nodig die ook laat weten wanneer er geluid wordt gedetecteerd, zodat je gewoon je smartphone normaal kunt gebruiken als de baby ligt te slapen. Daarnaast is het ook fijn dat er tweewegcommunicatie aanwezig is. Je hoort niet alleen de baby, maar de baby kan ook jou horen.

Advertentie

Voor een bedrag van een paar tientjes koop je al een goedkope wifi-babyfoon, maar eigenlijk zijn deze helemaal niet geschikt. Ze reageren op beweging van de baby en sturen je dan een notificatie, maar reageren niet op geluid. Zoek je dus een goede babymonitor, zorg er dan in ieder geval voor dat er sprake is van notificaties bij beweging én geluid, tweewegcommunicatie, live-beelden en een goed nachtzicht voor in de donkere babykamer. Naast deze categorie heb je ook nog de dedicated slimme babymonitor. Deze komt standaard met een camera en een los display en maakt dus geen gebruik van de smartphone. In dit artikel richten we ons echt op de combinatie beveiligingscamera en smartphone. De volgende slimme beveiligingscamera’s voldoen aan de bovenstaande eisen en verdienen een terechte plek in de lijst voor beste babyfoons in combinatie met je smartphone.

Honeywell Lyric C2 Wi-Fi Beveiligingscamera

De Honeywell Lyric C2 Wi-Fi Beveiligingscamera is een betaalbare slimme beveiligingscamera met een zeer overzichtelijke app. Je hoeft je dus niet door moeilijke menu’s heen te worstelen. Open je de app, dan heb je meteen alle functies binnen handbereik en met één druk op de knop kun je de camera in- en uitschakelen. Het fijne is dat dit model niet alleen op beweging kan reageren, maar ook op geluid. Alhoewel de mogelijkheden om geluid te filteren erg beperkt zijn, kan dit model wel het geluid van een baby herkennen. Huilt de baby, dan ontvang je hiervan direct een notificatie op je smartphone. Mogelijk ontvang je echter ook een notificatie als er een auto door de straat rijdt door de beperkte geluidsfiltermogelijkheden, dus wellicht is de Honeywell Lyric C2 Wi-Fi Beveiligingscamera niet aan te raden wanneer je aan een drukke straat woont.

Handig is dan weer wel dat deze slimme beveiligingscamera ook het geluid van een rook- en koolmonoxidemelder kan herkennen. Heb je dus nog een ouderwetse rookmelder, dan maakt deze beveiligingscamera je oude rookmelder slim. Het fijne is dat je geen abonnement hoeft af te sluiten voor deze camera en de beeldkwaliteit gewoon goed is. Ook is er tweewegcommunicatie aanwezig. Lees ook onze review van de Honeywell Lyric C2 Wi-Fi Beveiligingscamera.

Nest Cam IQ

Zoek je een slimme beveiligingscamera met meer opties voor het filteren van geluid, dan kom je al snel uit bij de Nest Cam IQ. Deze camera met 4k-beeldsensor kan 12x digitaal inzoomen en biedt beelden in HDR (High Dynamic Range). Tweewegcommunicatie is aanwezig, net als intelligente geluidsmeldingen en een uitstekend nachtzicht. Je zult echter wel een Nest Aware-abonnement moeten afsluiten om op de hoogte gehouden te worden van gebeurtenissen, zoals in dit geval het geluid van een huilende baby.

De Nest Cam IQ biedt wellicht teveel functies aan wanneer je dit apparaat enkel en alleen aanschaft voor het monitoren van de babykamer. Het is echter nog altijd één van de betere slimme beveiligingscamera’s op de markt. Heb je dus niet alleen een babymonitor nodig, maar denk je dit model ook te gaan gebruiken voor thuisbeveiliging, dan is de Nest Cam IQ een uitstekende keuze. Let er alleen wel op dat je een abonnement moet afsluiten vanaf 10 euro per maand. Lees ook de review van de Nest Cam IQ.

Arlo Baby

Arlo heeft zelfs een speciale beveiligingscamera voor op de babykamer. In plaats van een saai wit uiterlijk, zoals de andere modellen, beschikt dit model over een schattig uiterlijk met dierenhoofdjes en voetjes. De camera biedt beeldkwaliteit in 1080p, geavanceerde nachtvisie, tweeweg-audio en geeft meldingen van beweging en geluid. Als extra functie kun je ook nog muziek afspelen op de babykamer, is er een nachtlampje aanwezig en heeft de Arlo Baby sensoren aan boord om de temperatuur, luchtvochtigheid en luchtkwaliteit in de babykamer te meten. Ook is er een speciale huilsensor aan boord.

De Arlo Baby is te bedienen en te monitoren met de gratis app en je hebt gratis cloudopnamen voor zeven dagen tot je beschikking. In feite is de Arlo Baby een slimme beveiligingscamera die helemaal gericht is op de babykamer. Dit model verdient dan ook een terechte plaats in de lijst voor beste babyfoons. Lees meer informatie over de Arlo Baby.

Reacties (0)