Streamingtips #11 – Girls5eva, Champions en Jehovah

15 maart 2024 2 Minuten 0 Reacties
Champions

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Girls5eva (Netflix)

Streamingdiensten lijken in de nasleep van internationale vrouwendag nog vol in te zetten op series en films rondom vrouwen, zo ook Netflix met een nieuw seizoen van Girls5eva. Deze lekker wegkijkende comedy over een meidengroep die een comeback maakt is vooral charmant door de leuke cast van Sara Bareilles, Paula Pell, Busy Philipps en meer. Daarnaast is het een soort coming of later age-verhaal dat voor veel mensen ook heel herkenbaar is, en origineel, wat het een heel fijne serie maakt.

 

Taylor Swift: The Eras Tour (Disney+)

Ze was persoon van het jaar en Disney was er heel trots op dat het de rechten voor de tour wist te strikken, terwijl Netflix al jaren een andere tour van het popicoon uitzendt. The Eras Tour is echter de nieuwste tour, namelijk die van 2023 en in 2 uur en 40 minuten komen al Taytays hits voorbij. Zeker een hit bij jonge dochters en zoons, maar menig volwassene zal er ook niet rouwig om zijn om deze concertregistratie te moeten kijken.

Champions (SkyShowtime)

Zin in een hersenloze sportcomedy met een hart? Champions is een film over een basketbalcoach die door de rechter wordt gedwongen om een team te coachen vol met mensen met een verstandelijke beperking. Dat eindigt natuurlijk in een feelgood-festijn, al duurt het wel even voordat coach Marcus daar zelf ook van bewust is. Een aanrader omdat Woody Harrelson een sleutelrol speelt.

Jehovah: Van God Los (Videoland)

Videoland heeft de documentaire als genre helemaal gevonden en Jehovah gaat dan ook over de ‘getuigen’ van dit geloof. Ze geloven dat het einde nabij is en dat ze het alleen overleven als ze zich volledig toewijden aan dat geloof. Dat dat gepaard gaat met geweld, misbruik en meer, zal niemand verbazen. Maar tegen deze organisatie ingaan is zo makkelijk niet.

Frida (Prime Video)

We sluiten deze streamingtips ook af met een vrouw die stevig in haar schoenen stond: Frida Kahlo. De iconische, ultraherkenbare kunstenares vertelt in de woorden van haar eigen dagboeken hoe haar leven verliep. Echt de moeite waard voor iedereen die haar alleen van gezicht kent, maar eigenlijk niet weet wie ze werkelijk is.

Reacties (0)