ATAG: Nederlandse keukenapparatuur van premium kwaliteit (ADV)

11 mei 2024 5 Minuten 0 Reacties
ATAG 1

Als we het over Nederlandse topmerken merken hebben dan mag ATAG niet in het rijtje ontbreken. De specialist voor inbouwkeukenapparatuur bestaat inmiddels 76 jaar en laat nog altijd zien te staan voor culinaire innovaties, premium kwaliteit en Nederlands vakmanschap.

Alweer 76 jaar geleden werd in het plaatsje Ulft het merk ATAG opgericht door Anton Tijdink en Anton van Goor. De twee mannen zagen dat na de Tweede Wereldoorlog, tijdens de wederopbouw, veel behoefte ontstond aan functionele, degelijke kookapparatuur. ATAG ging van start in een voormalige ijzergieterij en produceerde onder meer gaskomforen en gasfornuizen.

Specialist in inbouwkeukenapparatuur

In 76 jaar is er aan de merkwaarden van ATAG weinig veranderd. Het bedrijf wil nog steeds in de behoefte van degelijke, premium keukenapparatuur voorzien. ATAG is dé specialist op het gebied van inbouwkeukenapparatuur, met een assortiment dat in 76 jaar vanzelfsprekend flink is uitgebreid. Het merk biedt inmiddels een assortiment met alles voor in de keuken, van ovens, kookplaten en afzuigkappen tot koelkasten, vaatwassers en wijnklimaatkasten.

Culinair, Innovatief, Premium en Nederlands

Naast het Oer-Nederlandse imago heeft ATAG nog drie merkwaarden; culinair, innovatief en premium. Dit zien we terug over de gehele breedte van het assortiment. Zo staat alles in het teken van innovatie, zowel in de manier waarop we eten in de keuken bereiden – waar Celsius°Cooking™ een goed voorbeeld van is – als de manier waarop apparatuur meehelpt aan een groenere toekomst, met de Premium Green-lijn als perfect voorbeeld. ATAG streeft ernaar om in iedereen die chefkok naar boven te halen, met innovatieve kookoplossingen waardoor je in veel meer in staat blijkt te zijn dan je dacht. Middels premium kookapparatuur wil ATAG je dagelijkse routine veranderen in een bijzonder kookmoment.

Het onderdeel Premium zien we in diverse onderdelen van het bedrijf terug. Zo ontwikkelt het bedrijf inbouwkeukenapparatuur die in Nederland ontwikkeld is. Alle producten worden geboren in een R&D-centrum dat zich in Nederland bevindt. Daarnaast worden de producten vervaardigd van hoogwaardige materialen, uitgebreid getest en staat er een Nederlands service- en montageteam klaar.

Drie van de culinaire innovaties waarmee ATAG laat zien de meest toegankelijke, Nederlandse leverancier van premium keukenapparatuur te zijn, zijn; Elevate™, Celsius°Cooking™ kookplaten en Premium Green vaatwassers.

ATAG Elevate™

Eén van de meest recente innovaties van ATAG is de ATAG Elevate™, een stille kookplaat met ingebouwde afzuiging. De kookplaat is met minder dan 60dB geluid nauwelijks te horen. Hij is zo stil dat je op normaal volume een gesprek kunt houden tijdens het koken. Daarnaast is het ook nog een mooi staaltje techniek, met een afzuigsysteem dat uit de kookplaat omhoog komt wanneer je kookt, en verdwijnt wanneer je klaar bent.

De Elevate™ inductiekookplaat kan met een afvoer naar buiten of via recirculatie gemonteerd worden. In dat laatste geval wordt de afgezogen damp gefilterd door een combi-filter en schoon weer teruggeblazen in de ruimte. Zowel de geur als fijnstof worden dan gefilterd. Uiteraard kan er ook gekozen worden voor een plasmafilter. De ATAG Elevate™ is met afstand het beste systeem om in alle rust de mooiste gerechten te creëren en jezelf als chef te overstijgen. Maar, dat is nog niet alles, want de Elevate™ is ook uitgerust met Celsius°Cooking™.

ATAG Celsius°Cooking™

Celsius°Cooking™ is een innovatief concept waarmee je niet meer met standen kookt maar met exacte temperaturen per kookzone. Zo kun je tot op de graad nauwkeurig en tot op de seconde nauwkeurig de lekkerste maaltijden perfect bereiden. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer bang te zijn dat gerechten aanbranden of te gaar worden, en je pannen koken niet meer over. Je kunt met een gerust hart de tafel mooi dekken, terwijl het perfecte gerecht automatisch voor je wordt bereid. Wil je met het grootste gemak een mooie entrecote garen, of een gepocheerd ei tot in de perfectie bereiden? Dan helpt ATAG Celsius°Cooking™ je bij elke stap met duidelijke instructies en video tutorials.

ATAG Premium Green vaatwasser

En wanneer de maaltijd heerlijk gesmaakt heeft is het natuurlijk tijd voor de afwas. ATAG heeft hiervoor de Premium Green-lijn vaatwassers ontwikkeld, met het oog op comfort en het milieu. Deze nieuwe vaatwassers gaan veel zuiniger om met energie, gebruiken minder water en vaatwasmiddel en zijn met een geluidsproductie van maximaal 38dB bijzonder stil. Je kunt ervoor kiezen de ATAG 3-in-1 vaatwasgel te gebruiken, waarna de vaatwasser middels de AutoDose-functie zelf detecteert hoe vuil het water in de vaatwasser is en op basis hiervan de juiste hoeveelheid vaatwasgel toevoegt.

ATAG Live experience center

Alle culinaire  innovaties, technieken en productlijnen moeten natuurlijk ergens ervaren worden. Hiervoor opent ATAG komende oktober een eigen experience center in Amsterdam. ATAG Live, gevestigd in het prestigieuze HAUT Amsterdam, laat je kennismaken met de innovatieve kookoplossingen van het merk. Het is niet gewoon een showroom, maar een levendige, culinaire hotspot waar je de producten van ATAG daadwerkelijk kunt ervaren. In het experience center kun je terecht voor alle innovatieve kookoplossingen, een leuke activiteit in het kooktheater, een next level masterclass, een wine tasting, persoonlijk advies, of puur voor het opdoen van inspiratie in de Sabine Marcelis Lounge. Kun je niet wachten? Het experience center in Duiven is geopend van dinsdag tot en met vrijdag.

Reacties (0)