Beoconnect Core maakt oudere B&O speakers draadloos

19 maart 2024 1 Minuut 0 Reacties
Beoconnect Core 1

Bang & Olufsen heeft deze week de Beoconnect Core aangekondigd. Dit kleine kastje zorgt ervoor dat oudere speakers en luidsprekersystemen van het merk draadloos gemaakt kunnen worden. Simpel gezegd; je kunt draadloos muziek streamen naar deze luidsprekers of ze draadloos koppelen aan een televisie van het merk.

B7O staat naar eigen zeggen voor duurzaamheid en daarom wil het bedrijf oudere luidsprekers een nieuw leven geven. De nieuwe Beoconnect Core verbindt volgens Bang & Olufsen het verleden met de toekomst en wordt geleverd met de vervangbare Mozart streaming module die eenvoudig kan worden geüpgraded naar de nieuwste technologie.

Het kleine apparaatje kan overal geplaatst worden en heeft verschillende connectiviteitsopties, zoals Powerlink en USB geoptimaliseerd voor de Beolab 50 en Beolab 90 luidsprekers, en een line-in voor platenspelers en andere bronnen. Bovendien maakt Beoconnect Core het mogelijk om Bang & Olufsen-luidsprekers aan te sluiten op televisies met HDMI eARC. Let wel; het apparaat kan alleen met stereosignalen omgaan, surround wordt niet geaccepteerd.

Streaming kan met AirPlay, Chromecast en multiroom-opties. Bovendien kan Beoconnect Core worden geïnstalleerd in Beosound Shape met behulp van een beugel die naadloos kan worden ingevoegd in een Beosound Shape tegel.

De Beonnect Core heeft een adviesprijs van 1.099 euro.

Reacties (0)