Samsung S95B QD-OLED-televisie: dit zijn de prijzen en specificaties

18 maart 2022 2 Minuten 4 Reacties
Samsung S95B oled tv

Tijdens CES 2022 was het nogal stil aan de kant van Samsung wat OLED-televisies betreft, maar het Zuid-Koreaanse merk liet wel doorschemeren op niet al te lange termijn met zijn eerste model sinds lange tijd te komen. Inmiddels weten we wanneer precies en in welke formaten.

Samsung brengt in het tweede kwartaal – waarschijnlijk in mei – zijn eerste QD-OLED-televisie op de markt. Dit model maakt gebruik van de bekende OLED-techniek én de quantum dot-techniek. De televisie krijgt de naam S95B mee en wordt in een 55-inch en een 65-inch variant op de markt gebracht. Over de prijzen heeft Samsung nog niets bekendgemaakt.

Samsung OLED tv

Opvallend is dat Samsung de term QD-OLED niet gebruikt, in tegenstelling tot Sony. De reden zal vooral te vinden zijn in het feit dat concurrent LG ook OLED gebruikt en Samsung daar maar al te graag de directe concurrentie mee aangaat. Samsung OLED, zoals het bedrijf het zelf dus noemt, combineert de performance van de Neural Quantum Processor 4K en de intelligentie van het Tizen-platform met het geluid van Samsung Object Tracking Sound en Q-Symphony met Dolby Atmos. Het geheel is samengebracht in een slank LaserSlim design. Verder heeft de S95B een OLED-helderheidsversterker voor een iets hogere piekhelderheid.

Op de Amerikaanse website heeft Samsung inmiddels ook meer details bekendgemaakt. Zo beschikt de OLED-televisie over de 4K-resolutie en een verversingssnelheid van 144Hz. HDR wordt ondersteund in de vorm van HDR10, HLG en HDR10+. Ook is HDMI 2.1 aanwezig en beschikt de tv over een filter dat reflecties moet voorkomen. De S95B maakt gebruik van Samsungs Motion Xcelerator Turbo+ om vertragingen en blur tegen te gaan. Op het gebied van audio is een 60 Watt 2.2.2-kanaals audiosysteem met met ondersteuning voor Dolby Atmos aanwezig. Het smart tv-platform is Tizen, inclusief ondersteuning voor de Google Assistant en Samsung SmartThings.

Advertentie

Prijzen Samsung QD-OLED-tv

In tegenstelling tot eerdere verwachtingen vallen de prijzen vooralsnog mee. In de Verenigde Staten krijgt de 55-inch variant een prijs van 2.200 dollar mee, terwijl de 65-inch variant 3.000 dollar moet gaan kosten. Hier moet echter wel bijgezegd worden dat je voor deze bedragen de tv alleen op een voet kunt plaatsen. Wil je de tv ophangen dan kost het je 120 dollar voor de mogelijkheid (adapter waarschijnlijk) en nog eens minimaal 240 dollar voor een meegeleverde muurbeugel. Daarnaast moet je voor de Nederlandse prijzen nog rekening houden met belastingen die hier bovenop komen. De exacte prijzen in euro’s heeft Samsung nog niet bekendgemaakt.

Binnenkort zijn we bij een demonstratie van Samsung aanwezig en delen we onze eerste ervaringen. Benieuwd naar de QLED-modellen die Samsung in 2022 op de markt brengt? Lees dan verder in onderstaand overzicht.

Update 18/03: prijzen en specificaties toegevoegd.

Samsung_QE65S95B-lifestyle
Lees ook

Review: Samsung QE65S95B (S95B-serie) QD-OLED tv

Samsung 2022 Neo QLED 1
Lees ook

Samsung 2022 tv line-up met Neo QLED topmodellen

Reacties (4)