Review: LG OLED65GX6LA (GX-serie) oled-televisie

09 december 2020 + 10 minuten 20 Reacties
LG OLED65GX-lifestyle
FWD award

In voorgaande jaren was het verschil tussen de LG OLED G-reeks en C-reeks vaak erg klein. In 2020 gaf LG de OLED GX-reeks daarom een zeer specifiek doel: wandmontage. We testen de superslanke 65 inch versie die er aan elke muur fantastisch uit zal zien.

LG OLED65GX6LA - specificaties

 • Wat: Ultra HD OLED-tv
 • Schermformaat: 65 inch (165 cm), vlak
 • Aansluitingen: 4x HDMI (4x v2.1 (40 Gbps), eARC, ALLM, VRR, HFR), 1x optisch digitaal uit, 3x USB, 1x hoofdtelefoon, 2x antenne, Bluetooth 5.0, WiSA
 • Extra’s: HDR10, HLG, Dolby Vision, Dolby Atmos, WiFi (802.11ac) ingebouwd, WebOS 5.0, AirPlay 2, USB/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot, Alpha 9 Gen 3 processor
 • Afmetingen: 1.446 x 888 x 284 mm (incl. voet)
 • Gewicht: 29,8 kg (incl. voet)
 • Verbruik: 143 / 0,5 watt (Energielabel A)
 • Adviesprijs: 3.099 euro

Op zoek naar een compleet overzicht van alle LG 2020 modellen met hun specificaties? Of je wil je even bladeren in alle andere tv line-ups voor 2020.

LG OLED65GX6LA - Design

OLED-schermen zijn superslank, en nodigen dan ook uit om op een bijna futuristische manier aan de muur gehangen te worden. Dat had LG al enkele jaren geleden al gezien, daarom maakte het de W-reeks (Wallpaper) beschikbaar. Maar die Wallpaper versie is natuurlijk erg duur, te duur eigenlijk.

De G-reeks krijgt nu een nieuw design, het Gallery design, met als specifiek doel wandmontage, in een wat acceptabelere prijsrange. Het toestel is over het geheel maximaal 2 cm diep. Door de volledig vlakke rug sluit het ook perfect aan tegen de muur.

De wandbeugel zit mee in de doos. Het is een compacte, uitklapbare beugel die wanneer hij volledig ingeklapt is netjes in de rug van het toestel verdwijnt, zodat de tv vlak tegen de muur hangt. Hij kan een kleine 10 cm naar voor uitklappen, handig als je bijvoorbeeld een extra kabel wil aansluiten. En je kan de tv beperkt naar links of rechts kantelen. De muurbeugel laat ook toe om het toestel waterpas te hangen mocht je tijdens het boren van de gaten toch lichtjes afgeweken hebben.

Wie dat wenst kan een optionele stand krijgen om het toestel op een meubel te plaatsen. Dat is ook de manier waarop we het toestel getest hebben.

De voeten zijn relatief klein, en staan bijna volledig aan de uiteindes van het scherm. Dat betekent dus dat je een tv-meubel moet voorzien dat minstens even breed is als de tv. De voeten zijn sterk, geven een goede plaatsing, en onderstrepen door hun minimalisme het Gallery Design.

LG OLED65GX6LA - Aansluitingen

De LG OLED65GX6LA is uitgerust met vier HDMI 2.1-aansluitingen met ondersteuning voor ALLM, VRR, eARC, 2K en 4K HFR. De GX kan maximaal 4K120 10 bit 4:4:4 verwerken, dat zou voor de voorziene toekomst ruim moeten volstaan.

Alle aansluitingen wijzen naar opzij of naar onder zodat ze de wandmontage niet hinderen. De vier HDMI-aansluitingen staan onderaan. De drie USB-aansluitingen staan opzij. Onderaan vinden we verder de optisch digitale uitgang, hoofdtelefoonuitgang, netwerkaansluiting en antenne-aansluitingen.

De hoofdtelefoonuitgang is relatief moeilijk te bereiken, een verloopkabeltje aansluiten en laten hangen, dat is een goede oplossing. Je kan ook gebruik maken van Bluetooth voor een draadloze hoofdtelefoon.

De GX heeft een ingebouwde kabelgeleiders, zodat je alle kabels netjes naar het midden onderaan kunt brengen.

Hij is ook uitgerust met WiSA (Wireless Speaker and Audio Association). Een handige oplossing als je surround wenst zonder gedoe met kabels, lees meer over WiSA hier. Het WiSA aanbod blijft nog relatief beperkt.

LG OLED65GX6LA - Gebruik en smart tv

De GX-serie is op vlak van gebruiksgemak identiek aan de CX-serie. Het nieuwe WebOS 5.0 versie is vooral een cosmetische aanpassing. Het kleurschema is iets bezadigder, maar er zijn ook kleine functionele veranderingen. Dat blijkt vanaf de eerste installatie die volledig vernieuwd werd en nog een duidelijker en eenvoudiger dan tevoren. Het toestel probeert nu ook aangesloten apparaten te herkennen, zodat je die niet meer zelf moet configureren.

Het Quick Menu is nu aanpasbaar, zodat je zelf kunt kiezen welke instellingen er verschijnen en in welke volgorde.

 

Het ‘Thuis Dashboard’ groepeert nog steeds alle aansluitingen, en je vindt er ook netwerkbronnen, de optie om snel een andere audio-uitgang te selecteren en zaken zoals Sound Share of Airplay. Het dashboard biedt nu ook een PiP (Picture In Picture) voor de huidige bron. Uiteraard kan je er nog steeds slimme apparaten toevoegen die OCF (Open Connectivity Foundation) ondersteunen, en er zo een IoT dashboard van maken. Met die apparaten kun je ‘routines’ creëren om bijvoorbeeld ’s avonds alles in een keer uit te schakelen.

Een nieuw feature is Sports Alert. Daarbij kan je teams kiezen uit verschillende sporten en competities. Wanneer er op live tv een match van je favoriete team begint, of er scoort iemand krijg je een bericht. De Belgische of Nederlandse voetbalcompetities zijn niet beschikbaar, maar die komen mogelijk nog.

WebOS blijft een van onze favoriete smart tv-systemen, maar het is erg jammer dat LG de nieuwe versies niet beschikbaar maakt op oudere modellen.

Voor een volledig overzicht van WebOS kan je voorlopig terecht op ons overzicht (WebOS 5.0).

Afstandsbediening

Met de Magic Remote wijs je naar het scherm, en met kleine bewegingen beweeg je de cursor op het scherm. Je kunt ook de pijltjestoetsen en de andere toetsen gebruiken als je liever niet met dat aanwijzen werkt.

De remote ligt prima in de hand en de toetsen zijn, met uitzondering van de twee onderste rijen, voldoende groot. Ze zijn gemakkelijk in te drukken en geven goede feedback. De layout is prima, en er zijn sneltoetsen voor Netflix, Amazon Prime Video en Rakuten tv (Movies).

Je kan hem via het  ‘Thuisdashboard’ ook configureren voor gebruik met je aangesloten apparaten. LG levert daarvoor op dit model ook twee IR-blasters mee. Die sluit je aan op de tv en plaats je dan voor de te bedienen toestellen. Zo kan je de bronapparaten in een kast stoppen.

Functies

De LG OLED65GX6LA is uitgerust met een enkelvoudige tv-tuner voor digitale tv (DVB-T2/C/S2) en CI+-slot. Kijken en tegelijk een ander kanaal opnemen is niet mogelijk. Gezien zijn ietwat meer luxe insteek hadden we hier toch op een dubbele tuner gehoopt.

Je kunt gebruik maken van Apple Airplay 2 en YouTube video’s kan je via Google Cast sturen. De mediaspeler is prima, hij ondersteunt ondertitels en HDR, maar is sinds dit jaar ondersteuning voor DTS verloren. Daardoor kan hij ook geen DTS doorsturen via eARC, een lastig nevenverschijnsel.  LG’s ThinQ AI zorgt voor een uitgebreide lijst stemcommando’s.

LG OLED65GX6LA - Beeldverwerking

De Alpha 9 Gen 3 processor in levert uitstekende upscaling en goede beeldverwerking. De LG GX-serie herkent vlot verschillende video- en filmframerates. Ruisonderdrukking werkt goed willekeurige ruis weg, maar heeft het iets moeilijker met compressie-ruis (zichtbaar als lichte blokvorming in het beeld). Zelfs in de hoogste stand zijn de resultaten hoogstens matig. Met ‘Soepele Gradaties’ geactiveerd werkt de tv ook kleurbanden weg in zacht gradiënten. Dat doet hij vrij goed als de kleurbanden subtiel zijn, en in heldere beelden. Met erg donkere kleurbanden heeft de processor het veel moeilijker.

Met de introductie in 2020 van “OLED Motion Pro” (meer detail hier), een verbeterde versie van Black Frame Insertion (wat is BFI), heeft LG de bewegingsscherpte van OLED nog wat verbeterd, zonder ook sterk aan helderheid in te boeten of zichtbare flikker te veroorzaken. We prefereren de laagste stand, zeker voor games en sport. In de hoogste stand is er wel nog wat flikker zichtbaar. Voor film is Cinema Clear (vertaald als Cinema Wissen) een goede oplossing. Het vermindert stotteren in pan-beelden degelijk, maar veroorzaakt niet te veel beeldproblemen. De Vloeiend stand levert goede, vloeiende beelden maar veroorzaakt iets meer visuele problemen.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze tips en advies sectie door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv.

AlgemeenBeeldmodus: Bioscoop
Beeldverhouding: Origineel / Scannen: Aan
Energiebesparing: Uit
OLED Lampje: 80
Helderheid: 50
Contrast: 85
Scherpte: 10
Kleur: 50
Tint: 0
Geavanceerde bedieningDynamisch Contrast: Uit
Dynamische tonemapping: Uit/Aan
Superresolutie: Laag
Kleurbereik: Auto
Gamma: 2.2 / BT.1886
Witbalans: Warm2
Maximale Helderheid: Uit
Beeld OptiesRuisonderdrukking: Laag
MPEG ruisonderdrukking: Laag
Soepele Gradatie: Laag
Zwartniveau: Automatisch
Echte Bioscoop: Aan
Motion Eye Care: Uit
TruMotion: Cinema Wissen of Gebruiker (De-judderr: 6-8, De-blur:10 met OLED Motion Pro: Laag)

LG OLED65GX6LA - Beeldkwaliteit

De GX-serie gebruikt hetzelfde type OLED-paneel als de CX-serie.

De uniformiteit in heldere beelden was goed. In donkere beelden had ons testmodel een zichtbare donkere vlek in de linkerbovenhoek. Die was echter enkel zichtbaar op testbeelden, niet op andere content. Het scherm had ook zeer weinig last van de typische verticale banding die OLED soms vertoont, maar hou er rekening mee dat deze resultaten kunnen verschillen van model tot model.

Ook de LG GX-serie beschikt over Filmmaker Mode. Dit is niet meer dan de Bioscoop beeldmode, maar met alle beeldverwerking (ruisonderdrukking, TruMotion) uitgeschakeld. Deze mode is ook relatief donker (rond de 100 nits), en gebruikt de BT.1886 gammacurve, waardoor hij echt wel mikt op kijken bij verduistering. Je kunt Filmmaker mode aanpassen, je kan bijvoorbeeld een deel van onze aanbevelingen er in verwerken. In de toekomst kan deze mode automatisch geactiveerd worden door de content.

Voor dagelijks gebruik prefereren we de Bioscoop beeldmode. In die mode gebruikt het scherm een gamma-curve van 2,2 waardoor de middentonen wat helderder zijn. Daardoor is het beter geschikt voor kijken bij wat omgevingslicht. Deze beeldmode was uitstekend gekalibreerd, met een neutrale grijsschaal en zeer goede kleurweergave. Het beeld toont ook erg veel zwartdetail. We noteerden enkel dat rode (en magenta) tinten ietwat te donker zijn maar de fout is relatief klein.

LG OLED65GX6LA - HDR

Deze LG OLED65GX6LA ondersteunt HDR10, HLG en Dolby Vision, maar geen HDR10+. Met een piekluminantie van 754 nits op een 10% venster scoort hij netjes in de middenmoot, en iets beter dan de CX (48” en 65”) die dit jaar al eerder voorbij kwamen. Op een volledig wit veld haalt 144 nits. De resultaten zijn perfect in lijn met de verwachtingen voor een OLED-tv, al zijn die ondertussen al enkele jaren quasi onveranderd. We hopen dat LG daar volgend jaar toch wat vooruitgang kan boeken.

Het kleurbereik van de GX-serie klokt af op 95% DCI-P3 en 69% Rec.2020, ook dit zijn typische waardes voor OLED. De kleurweergave is net zoals in SDR zeer goed in de HDR Bioscoop beeldmode, met dezelfde lichte afwijking voor rood en magenta (iets te donker). De GX volgt uitstekend de vereiste PQ-curve en houdt netjes rekening met de metatdata zodat alle witdetail zichtbaar is.

LG activeert in HDR beeldmodes systematisch ‘Dynamische Tonemapping’, zelfs in Filmmaker Mode. Daarmee simuleert LG het effect van dynamische metadata. Het effect is best zichtbaar op heldere beelden, en wanneer de metadata signaleert dat het maximum ver buiten het bereik van de tv ligt (4000 nits). Beelden worden dan iets donkerder, maar krijgen aanzienlijk beter contrast en iets intensere kleuren. We houden van het resultaat en het lijkt ons ook veilig om het geactiveerd te houden, al blijft het eerder een persoonlijke keuze.

Dankzij ‘AI helderheid’ heb je de optie om HDR-beelden aan te passen op basis van het omgevingslicht. De tv tilt het zwartdetail dan wat op zodat je meer schaduwnuances ziet. Dit jaar is dat nu met de introductie van Dolby Vision IQ ook het geval voor Dolby Vision content. Het volstaat om de lichtsensor te activeren (zet in de algemene beeldinstellingen, Energiebesparing op Automatisch).

LG OLED65GX6LA – Gaming, Reflecties en kijkhoeken

OLED-schermen hebben een uitstekende kijkhoek, zodat ook wie niet recht voor het beeld zit kan genieten van uitstekend contrast en kleuren. De LG weert reflecties goed, maar aandacht voor de juiste verlichting blijft vereist.

In de cinema beeldmode meten we een lag van 96,8,4 ms, zoals bij alle fabrikanten is dit vrij hoog. In de game-mode zakt de lag naar 13,7 ms en dat is een fantastisch resultaat.

Net zoals de CX is de GX een uitstekende keuze voor gamers. De 40Gbps HDMI 2.1-aansluitingen leveren voldoende bandbreedte om 4K120fps beelden aan te leveren in 10 bit en 444 chroma subsampling. Met ondersteuning voor HGIG, ALLM en VRR (AMD Freesync, NVIDIA GSync en HDMI VRR) heeft hij werkelijk alles in huis voor de beste gamingervaring. Hou er wel rekening mee dat wanneer je AMD Freesync activeert je ondersteuning voor Dolby Vision verliest. Deze twee zijn technisch incompatibel, aldus LG. Dat is weliswaar geen ernstig probleem. Niet-gamers laten Freesync gewoon uit staan. Gamers kunnen terugvallen op HDMI VRR, en moeten Freesync enkel activeren indien ze via hun PC willen gamen met een AMD grafische kaart.

De eerste kinderziektes waarover we rapporteerden in onze review van de 48CX zijn grotendeels opgelost via de laatste firmware update (v03.11.30). Enkel de luminantiewijzigingen in donkere beelden veroorzaakt door VRR lijken lastiger. LG kent de oorzaak van het probleem, maar of er een oplossing mogelijk is lijkt voorlopig onwaarschijnlijk.

Gamma for OLED is optimized and fixed for 120Hz by establishing a fixed charging time for OLED sub-pixels. VRR is used when the frame rate is less than 120 Hz. When the OLED TV uses framerates less than 120Hz, the gamma curve is inconsistent with the frame rate. For example, a 40Hz frame rate is longer than 120Hz frame rate. Therefore, the lower frame rates results in sub pixels that are overcharged, causing flickering of dark gray images, which is noticeable for dark images rather than bright ones, because human eyes are more sensitive to low gray colors. LGD will likely solve this problem establishing multiple gamma curves optimized for lower frame rates.

LG OLED65GX6LA - Geluidskwaliteit

Naast een specifiek ontwerp is de GX-serie ook uitgerust met een iets krachtiger audiosysteem ten opzichte van de CX-serie. De 4.2 kanaals 60 Watt opstelling zorgt in elk geval voor een prima audiobeleving, ondanks de slanke vormfactor. Het geluid is warm, met een goede hoeveelheid bas, kristalheldere stemmen en ruim voldoende volume. Enkel wanneer je het geluid erg hard zet, kruipt er wat vervorming in. We vonden de prestaties uitstekend, en de set slaagt er zelfs in om flink wat ruimtelijkheid te geven aan onze filmsoundtracks. Met behulp van AI Acoustic Tuning pas je de klank aan op basis van de kamerakoestiek. De televisie ondersteunt Dolby Atmos en slaagt er in om een mooie surround-ervaring te creëren.

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter. Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Spectracal C6 HDR2000 Colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een VideoForge Pro patroongenerator, en de Spectracal Calman for Business software. Om eventuele HDR-problemen te analyseren gebruiken we een HDFury Vertex. Projectoren meten we uit op een Projecta Tensioned Elpro Concept met HD Progressive 1.1 doek. Meer info over onze meetapparatuur vind je hier.

LG OLED65GX6LA – Conclusie

De LG OLED65GX6LA kan uitpakken met de prachtige beeldprestaties van de CX-reeks en combineert dat met een slank design. Daarmee vervult hij perfect zijn doelstelling: het is een prachtige televisie om aan de muur te hangen. Veel minpunten kunnen we dan ook niet detecteren. We zagen voor de volledigheid graag HDR10+ in de specificaties verschijnen. Maar vooral zijn prijs is misschien iets te zwaar. Ten opzichte van de CX betaal je ruim 500 – 600 euro meer. Daarvoor krijg je eigenlijk enkel het andere design, de bijgeleverde muurbeugel, en een tikje beter geluid.

Wie die meerprijs geen bezwaar vindt, mag uitkijken naar een indrukwekkend beeld aan de muur. Diep contrast, intense kleuren, prachtige beeldresultaten zowel in SDR als HDR, dat zijn op zich al sterke troeven. Daar koppelt de GX nog prima geluidskwaliteit aan, ondanks zijn erg slank profiel. Dit toestel mikt weliswaar niet op gamers, maar het is er wel perfect voor uitgerust. De HDMI 2.1-aansluitingen bieden alle gaming-gerelateerde features. Tot slot is er nog het handige WebOS, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, en voorzien van alle belangrijke streamingdiensten.

9.0
LG GX oled tv 2020
FWD award

Beoordeling
LG OLED65GX6LA

Pluspunten
 • Knap ontwerp voor wandmontage
 • Zeer goede beeldverwerking
 • Verbeterde bewegingsscherpte
 • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Uitstekende HDR-beelden
 • HDMI 2.1 met ruimste featureset
 • Prima geluid, inclusief Dolby Atmos
Minpunten
 • Geen HDR10+
 • Relatief duur

Beoordeling LG OLED65GX6LA

De LG OLED65GX6LA kan uitpakken met de prachtige beeldprestaties van de CX-reeks en combineert dat met een slank design. Daarmee vervult hij perfect zijn doelstelling: het is een prachtige televisie om aan de muur te hangen. Veel minpunten kunnen we dan ook niet detecteren. We zagen voor de volledigheid graag HDR10+ in de specificaties verschijnen. Maar vooral zijn prijs is misschien iets te zwaar. Ten opzichte van de CX betaal je ruim 500 – 600 euro meer. Daarvoor krijg je eigenlijk enkel het andere design, de bijgeleverde muurbeugel, en een tikje beter geluid.

Wie die meerprijs geen bezwaar vindt, mag uitkijken naar een indrukwekkend beeld aan de muur. Diep contrast, intense kleuren, prachtige beeldresultaten zowel in SDR als HDR, dat zijn op zich al sterke troeven. Daar koppelt de GX nog prima geluidskwaliteit aan, ondanks zijn erg slank profiel. Dit toestel mikt weliswaar niet op gamers, maar het is er wel perfect voor uitgerust. De HDMI 2.1-aansluitingen bieden alle gaming-gerelateerde features. Tot slot is er nog het handige WebOS, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, en voorzien van alle belangrijke streamingdiensten.

Prijsvergelijker LG OLED65GX6LA


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (9)

hiddevanbrussel

hiddevanbrussel
09 december 2020 om 12:16

Leuke en informatie Review. Heb zelf vorige week de 55 inch versie van deze televisie aangeschaft en kan echt genieten van het beeld. WebOS is van alle gemakken voorzien zoals alle Apps die ook al gebruikte op mijn ATV4 (Deze is hierdoor in de woonkamer overbodig geworden). De ondertiteling in netflix moet ik alleen nog even aan wennen vanwege de helderheid van het beeld, deze spat van het scherm af wanneer het donker is. Lijkt er op dat dit aan de kant van Netflix ligt en niet zo zeer aan de OLED.

Verder echt een fantastische tv en kan hier vele jaren mee verder.

Inloggen
Dave

Dave
09 december 2020 om 19:41

Gisteren deze tv ontvangen en nog volop aan het instellen. Had eerst de Samsung ue65mu7000 serie en dat beeld was ook erg goed. Qua tv (HD) zie ik maar weinig verschil. Keuze dan ook vooral gemaakt ivm de nieuwe Xbox series x die perfect werkt met deze tv. Ik ga aan de slag met de bovenstaande instellingen maar als iemand een goed site kent voor de beste instellingen verneem ik het graag.

Inloggen
Martijn Chel

Martijn Chel
09 december 2020 om 19:47

Instellingen in dit artikel gezien? 🙂

Inloggen
bert

bert
11 december 2020 om 10:39

#Dave,.. Dan betaal je een behoorlijke extra prijs voor hetzelfde beeld. Is het beeld van een lcd niet iets beter.. Omdat je bij oled sowieso grotere witte vlakken in grijstint ziet verschijnen i.p.v. wit. Of geeft oled bij gewoon 1080i (kabel, ned 1,2,3) toch wat meer detail ?

Inloggen
Diverene

Diverene
10 december 2020 om 19:05

Goede review. Deze TV gaat op mijn verlanglijstje.

@ Eric. Net boven de reactie van LG houd de zin halverwege op. En hebben jullie een projectie scherm gebruikt? :))

Inloggen
Eric Beeckmans

Eric Beeckmans
11 december 2020 om 10:01

Dankje voor de opmerking. De zin is aangepast.
En uiteraard dient het projectiescherm enkel voor projectoren. 🙂 Ook aangepast.

Inloggen
Frans

Frans
10 december 2020 om 20:23

Heb deze tv bij mijn zwager aan de muur gehangen gast prima en hij hangt goed op hoogte. Zeker als je op een bank zit zie ze vaak of veel te hoog hangen aan de muur. Ook voor je geluid moet je op zit hoogte zijn anders klopt get beeld en geluid niet dag moet je dus wel realiseren. Ik heb een kamer van 6 x 6 meter. Oled 55 inch lg, reciever marantz met 9.1 geluid alles afgeregeld mijn geluid en beeld zijn perfect sub is svs. Ik ben heel tevreden heb ziggo nextbox met 4k en oppo uhd blueray dus kan alles zien ook netflix 4 k. Ik ga nooit meer naar een bios.

Inloggen
Michel

Michel
10 december 2020 om 21:01

Hoeveel gaten moet je maken om hem op te hangen?
Als ik de gaten niet helemaal waterpas heb geboord, hoeveel mm speling heb ik dan om het te corrigeren?

Inloggen
Danny brits

Danny brits
19 maart 2021 om 21:47

Wat is de ideale hoogte volgens u?

Inloggen
Michel1974

Michel1974
10 december 2020 om 21:09

Ik zit te denken om deze tv te kopen, maar zie tegen de montage op omdat ik bang ben dat ik hem niet waterpas krijg.
Hoeveel gaten moet je maken om hem op te hangen?
Als ik de gaten niet helemaal waterpas heb geboord, hoeveel mm speling heb ik dan om het te corrigeren?

Inloggen
Dennis

Dennis
11 december 2020 om 10:55

Michel, daar was ik ook bang voor (ik heb nog net geen twee linkerhanden). Maar het systeem corrigeert perfect. Ik heb natuurlijk geprobeerd om de gaten waterpas te boren, dat is lastig met een muur met structuur. De boor kan zo een mm of meer verschuiven. Zeker met en 65-inch kan dat een behoorlijk verschil opleveren. Maar de correctie mogelijkheden zijn vrij groot, eerder cm’s dan mm’s. Ik had de TV met ongeveer een half uurtje perfect waterpas hangen en dan ben ik dus niet super handig. Tip, op youtube staan handige instructie video’s. En probeer het hangen van de TV aan de beugel niet alleen, altijd met 2 personen.

Inloggen
Michel1974

Michel1974
13 december 2020 om 18:14

Bedankt! Dan gaan we er voor 🙂

Inloggen
Michel1974

Michel1974
10 december 2020 om 21:12

Ik zit er sterk aan te denken om deze TV te kopen, maar ik zie eerlijk gezegd tegen de montage op, om hem waterpas te krijgen. Misschien dat iemand mij kan informeren op de 2 vragen die ik heb.
Hoeveel gaten moet je maken om hem op te hangen?
Als ik de gaten niet helemaal waterpas heb geboord, hoeveel mm speling heb ik dan om het te corrigeren?

Inloggen
Frans

Frans
11 december 2020 om 10:12

Als je deze gebruikt gaat het altijd goed hang altijd recht. Geen probleem.

Inloggen
Jeroen

Jeroen
09 januari 2021 om 00:31

Dit is toch de gallery serie? Ik ben Dan ook benieuwd hoe dat bevalt. Kan je hem als schilderij gebruiken als hij uit staat? Zoals met de Samsung frame?

Inloggen
Arnold

Arnold
02 februari 2021 om 14:24

Ik zie alleen niet hoe het ontbreken van HDR10+ een nadeel is.
Het is een standaard die nauwelijks word gebruik.
En het ziet er niet naar dat dat gaat veranderen.

Dolby Vision is een betere standaard die je steeds vaker ziet.
Zoals op Netflix o.a.

Inloggen
Anup

Anup
03 maart 2021 om 15:46

Heb de TV nu ook, jammer dat er geen oplossing als de one-connect box van Samsung is, installatie met kabels in de muur is een hel hiermee. Mijn muur was al voorbereid om tv’s zonder kabels in zicht op te hangen maar bij deze tv moet je rekening houden met de ingebouwde uitsparingen aan de achterzijde van de TV, zojuist mijn muur erop aangepast (door een extra gat door de stucwerk te maken ter hoogte van de TV insparing) en nu zie ik dat die ”extreem slimme” mensen bij LG de stroomkabel VAST hebben gelaten op de TV, doorknippen betekend garantie weg en ik krijg die kabel op geen enkele manier weggewerkt omdat die niet door de ingebouwde kabelgoot in mijn betonnen muur past.
Nu zal ie dus 2cm van de muur blijven staan om,,, ja om een stroomkabel….
Gelukkig heb ik niet de hoofdprijs betaald anders was ie zeker al retour gestuurd…. Nu LG gemaild met de vraag of dit wel mag, dat ie 2 cm van de muur op hun beugel permanent blijft hangen… gedoe allemaal….. Kijk dit aub na voor je de TV aanschaft.

Inloggen
Theo Verhees

Theo Verhees
07 maart 2021 om 11:06

Hoe ziet de stroomstekker er uit? Plat, zonder aarde, of rond?
Mag je die dan niet doorknippen en verlengen zonder dat je de garantie verliest?

Inloggen
Martijn Chel

Martijn Chel
07 maart 2021 om 11:28

Met randaarde en rond. Doorknippen zorgt ervoor dat de garantie vervalt. Je kunt hem van het bord schroeven en daarna weer vastschroeven, maar dat is de onofficiële reactie van LG.

Inloggen
Anup

Anup
08 maart 2021 om 02:09

Mooi bedacht, maar valt niet te doen (al geprobeerd), tenzij je bereid bent de gehele achterzijde, jawel, de volledige achterplaat eraf wil halen. Heb een andere oplossing gevonden waarbij ik de stroomkabel heel kon houden ivm garantie, maar het is en blijft knutselen en dit is echt 1 enorme afknapper.

Ook hoe de kabels verplicht moeten lopen is een gedoe, heb het met enorm veel pijn en moeite aan de muur met de kabels eraan, maar helaas duwen de kabel aan de onderzijde (waar ze de muur in gaan) de tv 1 cm naar voren. Valt nauwelijks te zien maar mijn tv is dus omhoog gekanteld…. tja…. misschien is weer eraf halen en dieper hakken in me muur een oplossing, maar hoe ver wil je gaan vraag je je dan af.

Inloggen