Zo kan je smarthome helpen bij een romantische avond

12 februari 2024 5 Minuten 0 Reacties
Romantische thuisdate

Morgen is het Valentijnsdag, maar ook voor alle andere dagen van het jaar dat je je huis extra sfeervol wil maken voor die bijzondere persoon in je leven, geven wij je tips voor hoe jij je huis met behulp van je smarthomegadgets geschikt maakt voor een romantisch avondje.

Of je nu al 20 jaar samen bent of elkaar pas net leert kennen: een avond is altijd net even romantischer als er geen TL-balk aan licht aanstaat. Met Valentijnsdag voor de deur (het is morgen al!) en tegelijkertijd veel coronagevallen, ben je misschien op zoek naar een romantische avond thuis. Geen probleem: je smarthome is een geweldige wingman voor een sfeervolle, knusse avond samen.

Het hangt er uiteraard vanaf welke smarthomeproducten je in huis hebt, dus het kan voorkomen dat er in dit artikel over gadgets wordt gesproken die je (nog) niet hebt. Geen probleem, want zelfs met alleen al een slimme lamp en je smart-tv kom je al een heel eind. 

Romantiek met je smarthome

Een romantische avond begint natuurlijk met gedimd licht. Nu kun je natuurlijk in de app van je slimme lamp het licht wat dimmen (of investeren in een gekleurde lamp die bijvoorbeeld voor een roze, paarse of rode gloed in huis kan zorgen), maar het is net even handiger om Google Assistent in te schakelen. Zij kan namelijk zorgen dat er in één keer allemaal dingen achter elkaar gebeuren.

Dat doe je door een routine in de Google Assistent te zetten. Als je dan zegt: “Hey Google, maak het romantisch”, dan voert Google Assistent alle acties uit die je eronder hebt gezet. Denk bijvoorbeeld aan het dimmen van de lampen, het aanzetten van een bepaald muziekje of het dichtdoen van de gordijnen. Pas trouwens wel op met deze routine als je iemand net leert kennen, want je kunt hiermee ook als een Playboy overkomen. Misschien kun je de routine dan bijvoorbeeld beter ‘Hey Google, ga in bioscoopmodus’ instellen, en de muziek achterwege laten. Een andere optie is nog om een knop in te stellen, waardoor je alleen op de knop hoeft te drukken en niets hoeft te zeggen om het romantisch te maken.

Je kunt met dit soort routines heel makkelijk verschillende smarthomeproducten voor je aan het werk zetten, maar welke smarthomegadgets dragen bij aan de romantiek? We maken er een handig lijstje van:

Gadgets voor een prettige sfeer

Slimme lampen – Slimme lampen kun je laten dimmen of bijvoorbeeld in een andere kleur instellen, zoals rood, paars of roze. Je kunt ook lampen laten meedansen met de beelden op televisie, waardoor je filmbeleving nog intenser wordt. Hiervoor verwijzen we je naar Philips Hue, dat zeker met Philips Ambilight-televisies goed werkt. 

Slimme gordijnen – Met een apparaatje waarmee je je gordijnen slimmer maakt, kun je ze met één druk op de knop op een afstand dichtdoen. We hebben in Nederland vaak de gordijnen open, maar bij een romantische avond komen ze over het algemeen beter tot hun recht als ze dicht zijn.

Slimme televisie – Je smarttelevisie kan je ook helpen met een romantisch avondje. Zo kan hij bijvoorbeeld het haardvuur (Fireplace) van Netflix afspelen, of een leuke film om samen te kijken.

Bluetooth-speakers – Slimme speakers van bijvoorbeeld Sonos kunnen romantische muziek afspelen (of misschien via Spotify zelfs een zelfgemaakte playlist?). Je kunt de muziek bovendien met je stem harder of zachter zetten.

Slimme aromatherapie – Met een slimme diffuser voor oliën kun je met je stem zorgen dat hij aangaat, waarna er een aangenaam parfum door de kamer wordt verspreid. 

Een slimme Valentijnsdag

Slimme thermostaat – Het wordt vaak vergeten, maar een ruimte is pas echt knus als het aangenaam warm is. Zeker als je date verder gaat dan slechts een film kijken, dan is het fijn als de kamertemperatuur in ieder geval aangenaam is. 

Slimme crockpot – Een crockpot kun je handig gebruiken om eten te prepareren en warm te houden, waardoor het apparaat gewoon zijn ding doet, terwijl jij met andere zaken bezig bent. Kortom, een perfecte manier om te koken, zonder dat je hiervoor zelf je date hoeft te verlaten voor de keuken. Je kunt bijvoorbeeld spinaziedip maken in dit apparaat, of gehaktballetjes, dipsauzen voor nachos en kippenvleugeltjes. Lekker als snack voor bij een film.

Slimme projector – Hoe fijn het ook is om samen op de bank te liggen bij de televisie, het is ook wel sfeervol om lekker onder de wol te kruipen. Je kunt je ‘scherm’ gewoon meenemen: daarmee bedoelen we net een tablet, al is dat ook mogelijk, maar een slimme projector. Hiermee kun je van je telefoon beeld streamen naar je projector, waardoor je op je muur of op het plafond de film kunt streamen. 

Slimme sterrenprojector – Wil je de slaapkamer liever vrijhouden van de Netflixen en Disney+’en van de wereld, dan is er een andere sfeervolle manier om de slaapkamer romantisch te maken. Met een slimme sterrenprojector creëer je in een handomdraai een heel prettige sfeer, waarbij je samen naar boven kunt kijken naar de mooie sterrenhemel, die vaak ook nog van kleur en laserlampen kan worden verandert.

Slimme vibrator – Het is voor sommigen een beetje op het randje, maar je zou ervoor kunnen kiezen om een slimme vibrator in de mix te gooien. Zeker als je al langer samen bent en vaker van seksspeeltjes gebruikmaakt, dan is het leuk om een slimme vibrator te introduceren. Het leuke is dat er varianten zijn die de vrouw bijvoorbeeld kan dragen, waarbij de ander de besturing op afstand kan overnemen. 

Zo zie je maar, je smarthome kan je helpen om de romantiek te vergroten, waardoor je helemaal geen dure cadeaus hoeft te kopen om toch te laten zien dat je je geliefde deze Valentijn niet bent vergeten. Fijne Valentijnsdag!

Reacties (0)