Samsung introduceert HW-Q990D soundbar en Music Frame luidspreker

08 januari 2024 2 Minuten 4 Reacties
Samsung Music Frame 2024 1

Samsung brengt in 2024 niet alleen nieuwe soundbars op de markt. De Zuid-Koreaanse fabrikant komt ook met de HW-LS60D Music Frame, inclusief IoT hub.

Tijdens CES 2024 introduceert Samsung diverse nieuwe producten voor komend jaar. Zo komt het bedrijf met drie nieuwe oled tv’s. Daarnaast brengt Samsung een aantal nieuwe soundbars op de markt én een schilderij dat dienst doet als volwaardige luidspreker.

Samsung HW-Q990D soundbar

Op het gebied van soundbars is de HW-Q990D het topmodel voor 2024. Het is eigenlijk een verbeterde versie van de HW-Q990C van vorig jaar. Het nieuwe model biedt een 11.1.4-kanaals weergave, ondersteuning voor Dolby Atmos en Q-Symphony. De soundbar kan Atmos-signalen draadloos ontvangen van diverse Samsung-televisies. Dankzij Q-Symphony kan de soundbar ook samenwerken met Samsung-televisies, voor een optimale audioweergave.

Samsung HW-Q990C product

Nieuw is ook dat de Samsung soundbars Roon compatibel zijn. Dit betekent dat Roon-gebruikers eenvoudig hun muziekbestanden en online muziek naar de soundbar kunnen sturen, in de hoogste kwaliteit. Tot slot heeft Samsung een speciale Party Play Mode toegevoegd waarmee het geluidsveld verbreed wordt voor tijdens een feestje.

Naast de HW-Q990D brengt Samsung ook de HW-S800D (zwart), HW-S801D (wit) en HW-S700D op de markt. De HW-S800D/S801D is maar 46-inch breed en ongeveer een derde van de diepte van een conventionele soundbar. Dit model is vooral gericht op gebruikers die voor een compacte soundbar willen gaan zonder veel aan de geluidskwaliteit in te leveren. De HWS700D gaat nog een stapje verder, met een breedte van 35-inch.

HW-LS60D Music Frame

Samsung brengt ook een volledig nieuw audioproduct op de markt; HW-LS60D Music Frame. Volgens Samsung is dit de eerste volledig te personaliseren draadloze speaker, met ingebouwde IoT-hub. Het is een luidspreker in de vorm van een schilderij of fotolijstje, wat we natuurlijk al kennen van de Ikea Symfonisk Picture Frame.

De HW-LS60D is te gebruiken als stand-alone speaker dankzij bluetooth en Wifi, maar je kunt de luidspreker ook koppelen met je Samsung-televisie of Samsung-soundbar zodat deze te gebruiken is als tv-speaker, surroundspeaker of subwoofer. Je kunt er zelfs meerdere koppelen voor een surround-opstelling. De fotolijst is te vullen met een afbeelding naar wens; zowel foto’s als schilderijen.

De Music Frame biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en beschikt over twee woofers, twee tweeters en twee mid-range drivers. Middels de Samsung SpaceFit technologie wordt de audioweergave aangepast aan de omgeving.

Later deze week onthult Samsung meer details over zijn soundbar line-up voor 2024. Dit artikel wordt later bijgewerkt.

Reacties (4)