Deze romcoms en Valentijnsfilms zijn wél leuk om te kijken

07 februari 2021 7 Minuten 0 Reacties
Valentijnsfilms

Titanic, Love Actually, Notting Hill... Komt jouw geliefde elke Valentijnsdag weer aan met een onvervalste romcom? Kijk eens een romantische film die het net even anders doet. Wij tippen er tien.

Valentijnsdag komt eraan en de kans is groot dat je daar met je geliefde bij stilstaat: tijd voor een romcom. Nu lekker uit eten, naar de bios of een weekendje naar het buitenland ver weg zijn, is de kans groot dat je samen op de bank met een bakje wok en een film eindigt. Helemaal niks mis mee, maar hoe zorg je dat je een romantische comedy kijkt die wél de moeite waard is? Dat doe je door de tips uit dit artikel te volgen. Fijne Valentijn!

500 Days of Summer

Als je favoriete boy next door en je favoriete girl next door samen in een film spelen, dan weet je dat dat een match made in heaven is. In 500 Days of Summer volgen we Tom (Joseph Gordon-Levitt) en Summer (Zooey Deschanel) die na een kortstondige romance uit elkaar gaan. Daar kan Tom niet zo goed mee omgaan en in deze film wordt dan ook uiteengezet hoe hij dat proces aangaat. Het klinkt zwaar, maar 500 Days of Summer biedt juist een heel mooie, positieve kijk op alles wat had kunnen zijn, maar ook wat nu is.

 

When Harry Met Sally

Het is wat afgezaagd om met deze film aan te komen, maar When Harry Met Sally heeft de tand des tijds goed doorstaan. Deze verrassende romcom is geschreven door de getalenteerde Nora Ephron, die erom bekend stond geweldige dialogen te schrijven. Dat komt ultiem tot uiting in When Harry Met Sally. Het is een film waarin de semi-bevriende personages, gespeeld door Meg Ryan en Billy Crystal, laten zien dat ze veel meer in huis hebben naast die ene bekende scene in dat café waarin Meg’s personage zeer overtuigend laat horen hoe ze een orgasme faket. En de discussie die de rode draad vormt van deze film: ‘kunnen mannen en vrouwen gewoon vrienden zijn?’ kan ook interessant zijn om met je geliefde te voeren.

About Time

Als je je partner wil overtuigen van deze film, zeg dan: liefde en… tijdreizen! About Time is niet alleen een heel sterke film met een goede cast (onder andere Domhnall Gleeson, Rachel McAdams en Bill Nighy), het is een mooie vertelling over familie met een goede levensles hier en daar. Dat is echter verpakt in een film met gekke twists, waardoor je tot het einde geen seconde het gevoel hebt dat je naar een dweperige romcom kijkt. Laat je niet wegjagen door het idee dat About Time van de makers van Love Actually komt, want About Time is echt van een ander niveau. Dit wordt door sommige mensen niet alleen de beste romcom genoemd, maar überhaupt de beste film ooit.

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians is een moderne film over welvarende Aziaten die hun worstelingen hebben met veeleisende ouders, rijkdom en reputatie. Wat Crazy Rich Asians echter het beste maakt, is dat de film niet zo standaard en seksistisch is. Elk moment dat dat lijkt te gebeuren, worden daar korte metten mee gemaakt door de filmmakers. Wat deze film extra fijn maakt om naar te kijken, dat zijn de geweldige outfits en locaties. Uiteindelijk is het verhaal zelf helemaal niet zo out-of-the-box, maar de manier waarop het wordt verteld is dat wel degelijk. Erg verfrissend.

Man Up

Het zal je maar gebeuren: je gaat per ongeluk op date met de date van iemand anders. Het gebeurt in het heerlijke Man Up. Sowieso is Lake Bell typisch een vrouw die mannen én vrouwen zeer kunnen waarderen, maar het fijne Britse typetje dat Simon Pegg speelt heeft ook alles in huis om een klein zwak te krijgen. Het is niet een enorme zwijmelfilm, maar juist een heel realistische vertelling van hoe vreemd het leven kan lopen.

Crazy Stupid Love

Deze film bevat een cast waar je u tegen zegt: Ryan Gosling, Emma Stone, Steve Carell en Julianne Moore bijvoorbeeld. In deze film worden twee verhalen verteld die uiteindelijk samen blijken te vlechten. Je zou niet zeggen dat je een romcom kijkt, omdat het een comedy-speelfilm is met romantische elementen, maar deze steengoede, grappig geschreven film biedt een fijn en soms zelfs sexy uitstapje naar relaties van anderen.

Love, Simon

Hoe oud je ook bent, coming-of-age-films kunnen de meeste mensen waarderen. Of je zit er net middenin, of je hebt het ooit meegemaakt. Love, Simon vertelt het verhaal van een homoseksuele jongeman en zijn zoektocht naar de liefde, maar ook naar acceptatie. Eigenlijk is Love, Simon één van de eerste bekende romcoms met een mannelijk hoofdpersonage die gay is. Het eindresultaat is een gevoelig, revolutionair verhaal waarin je je -wat je seksualiteit ook is – enorm goed kunt vereenzelvigen met het hoofdpersonage.

Trainwreck

Amy Schumer: je houdt van haar of je haat haar. Hopelijk behoor je tot de eerste categorie, want dan kun je bulderen van het lachen bij Trainwreck. Zoals de titel al doet vermoeden is dit niet je standaard romcom, maar gaat alles het grootste deel van de film helemaal mis. In deze film is Amy Schumer eigenlijk gewoon haarzelf, maar dan werkt ze bij een mannenblad als redacteur. Wanneer ze schoorvoetend een artikel gaat maken over een sportarts, verandert haar leven. Trainwreck is lekker cynisch, vooral aan het begin: je moet ervan houden, maar dat geldt dus ook voor de hoofdrolspeelster. Doe je dat, dan heb je aan deze film een van de beste romcoms ooit.

Beyond the Lights

De film Beyond the Lights is een tikkeltje dramatisch en is in dat opzicht niet echt een romcom, maar als romantische speelfilm is dit wel een aanrader. Zeker als je niet zo van de comedy bent, dan is dit de beste keuze voor je uit dit artikel. Beyond the Lights vertelt het verhaal van een jonge muziekster die een verhouding begint met een politieman die verder wil in de politiek, nadat hij haar redt van een zelfmoordpoging. Deze film sleept je volledig mee in de romance, die nogal een hobbelige weg is. De cast is ook erg veelzijdig: Minnie Driver, Gugu Mbatha-Raw, Danny Glover, Nate Parker en zelfs Machine Gun Kelly.

The Proposal

Wil je toch liever een iets meer klassieke romcom kijken, dan moet dat er eigenlijk wel eentje zijn met Sandra Bullock, toch? Wat The Proposal zo’n goede romcom maakt, is dat hij niet zo voorspelbaar is als alle andere films in dat genre. Het is duidelijk dat Sandra Bullock en haar tegenspeler Ryan Reynolds een goede klik hebben en het is heerlijk om ernaar te kijken. Deze film zit vol herkenbare momenten en is weliswaar een typische romcom, hij is tof om te kijken door die goede chemie tussen de acteurs én het feit dat het allemaal niet zo zoetsappig en voorspelbaar is.

Tips

Wil je liever iets heel anders kijken? Bekijk voor het nieuwste aanbod op Netflix, Disney+, Videoland en Amazon Prime Video onze Streamingtips. Ben je bovendien van plan om voor het kijken van deze mooie films een nieuwe televisie te kopen? Check dan onze televisie-koopgids 2021.

Reacties (0)