Dit zijn de verschillen tussen de Google Nest Hub en Google Nest Hub 2
Naast de Ambient EQ-sensor is het nieuwe model ook uitgerust met een kleurtemperatuursensor. Niet alleen de helderheid wordt dus aan de omgeving aangepast, maar ook de kleurtemperatuur van het scherm. Waar het originele model over twee microfoons beschikte, daar is er een extra microfoon toegevoegd aan het nieuwe model. Hierdoor moet de Google Assistant je vragen beter kunnen horen.
De snelheid moet sowieso flink verbeterd zijn met de nieuwe versie. Niet alleen is er een snellere processor aanwezig, maar ook een ‘machine learning chip’ moet zorgen voor snellere reacties op je vragen. De nieuwe Google Nest Hub moet met deze chip leren van jouw gedrag. Het moet je veelgestelde vragen straks herkennen en deze tevens gaan onthouden. Vraag je iedere dag naar files op weg naar je werk of het weerbericht? De antwoorden op je veelgestelde vragen moeten altijd vooraan in de rij paraat staan. Deze machine learning chip kan voor meerdere doeleinden gebruikt gaan worden. We zijn benieuwd welke mogelijkheden Google voor ons in petto heeft.
Het geluid
Veel gebruikers vinden het geluid van de originele Google Nest Hub een minpuntje. Het klinkt wat blikkerig en dof en een bas is nauwelijks aanwezig. Google is hiermee aan de slag gegaan en claimt dat het geluid van het nieuwe slimme display nu in de buurt moet komen van de Google Nest Audio. Dit komt door de nieuwe primaire driver van 43,5 mm. Deze is niet alleen groter, maar moet ook zorgen voor een betere ‘bass performance’ van maar liefst 50 procent.
Soli-technologie en Thread-ondersteuning
De grootste vernieuwing op de Google Nest Hub 2 is waarschijnlijk de Soli-radar. Deze technologie zagen we het eerst op de Pixel-telefoons van Google, maar komt nu ook naar het nieuwe slimme display. Deze sensor zorgt ervoor dat jouw bewegingen bijgehouden kunnen worden. Je kunt straks niet alleen afgespeelde muziek bedienen met handgebaren, maar de Soli-technologie wordt ook gebruikt om je slaapritme in kaart te brengen.
De Soli-technologie kijkt midden in de nacht naar je bewegingen, waarbij zelfs je ademhaling geanalyseerd kan worden. Lig je rustig te slapen of ben je veel aan het hoesten of snurken? De volgende ochtend krijg je informatie op het display te zien over je nacht. Je hoeft dus geen smartwatch of ander apparaat te dragen. De nieuwe Google Nest Hub kijkt gewoon vanaf je nachtkastje mee middels de Soli-technologie. Het kan geen diepe slaap herkennen, maar herkent wel wanneer je in slaap valt, weer wakker wordt en of je rustig de nacht hebt doorgebracht. Ook is er een koppeling met de Google Fit-app mogelijk, waarna je iedere ochtend een analyse van je slaap getoond krijgt.
Een andere nieuwe sensor is de temperatuursensor. Deze doet precies wat de naam doet vermoeden, het geeft de temperatuur in de kamer waar het slimme display staat aan. Over deze temperatuursensor is op dit moment nog niet veel bekend. We verwachten eigenlijk dat je deze kunt gebruiken in je routines om bepaalde smarthome-producten aan te sturen als de temperatuur een bepaalde waarde heeft bereikt. Bijvoorbeeld een slimme airconditioner als het erg warm is, of juist de thermostaat/verwarming als het koud is.
De Google Nest Hub 2 beschikt ook over Thread. Dit draadloze smarthomeprotocol is bij lancering nog niet actief, maar al wel aanwezig. Google zal dit op een later moment activeren middels een update. Thread is een meshnetwerkprotocol dat erg weinig stroom verbruikt en biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere smarthomeprotocollen. Je leest alles over dit smarthomeprotocol in Thread in je smarthome: alles over het draadloze protocol.
Reacties (0)