Google Nest Hub 2 officieel gepresenteerd: dit moet je weten

16 maart 2021 3 Minuten 0 Reacties
Google Nest Hub 2

Google heeft de Google Nest Hub 2 officieel gepresenteerd. Het slimme display komt met nieuwe sensoren voor het bijhouden van je slaappatroon en de temperatuur.

Vanmorgen lekte er informatie naar buiten via een Amerikaanse retailer over de nieuwe Google Nest Hub 2 en vanmiddag heeft Google dan maar meteen de officiële aankondiging naar buiten gebracht. De Google Nest Hub 2 is officieel gepresenteerd.

Veel informatie uit het lek van vanmorgen lijkt te kloppen. De Google Nest Hub 2 is qua grootte identiek met een lcd-touchscreen van 7-inch en een resolutie van 1.024 bij 600 pixels. De Ambient EQ-sensor is wederom aanwezig om de helderheid van het display aan te passen aan de omgeving. Deze sensor krijgt ondersteuning van een kleurtemperatuursensor om ook de kleurtemperatuur aan de omgeving aan te passen. Hoopte je op een camera in het slimme display, net zoals op de grotere Nest Hub Max voor bijvoorbeeld videobellen? Helaas, een camera is niet aanwezig.

Sneller antwoord op je vragen

De nieuwe Google Nest Hub beschikt over drie microfoons (één extra ten opzichte van het vorige model), een snellere processor en een ‘on-device machine learning chip’. Hiermee moet het slimme display je niet alleen beter kunnen horen, maar ook sneller reageren op je vragen en commando’s. Het apparaat moet van je leren en je veelgestelde vragen en commando’s gaan onthouden, zodat het sneller een antwoord paraat heeft. Uiteraard is de Google Assistant weer volop aanwezig en beschikt ook dit nieuwe model over Cast-mogelijkheden.

Advertentie

Deze tweede generatie van de Google Nest Hub biedt ondersteuning voor het Thread-protocol, maar dit lijkt bij lancering nog niet actief. Google zal dit op een later moment middels een software-update vrijgeven. Zoals we vanmorgen al konden lezen wordt het geluid ook aangepakt. De primaire driver is met 43,5 mm een stukje groter. Volgens Google moet met name de bas hier van profiteren en heeft de speaker van het slimme display een betere ‘bass performance’ van 50 procent. Het geluid moet daardoor meer in lijn zijn met de Google Nest Audio.

Soli-technologie

De nieuwe generatie van de Google Nest Hub komt met extra sensoren ten opzichte van de vorige generatie. Zo zorgt Soli-technologie ervoor dat bewegingen bijgehouden kunnen worden. Hierdoor kun je ook handbewegingen gebruiken om bijvoorbeeld muziek te starten of te stoppen. Daarnaast wordt dit gebruikt voor analyse van je slaappatroon. Er wordt gekeken naar je beweging en zelfs je ademhaling kan geanalyseerd worden. De volgende ochtend krijg je dan informatie over je ademhaling en je nachtrust, zoals de uren dat je geslapen hebt of dat je aan het snurken of hoesten bent geweest. Hier hoef je niets voor te doen. Indien gewenst kun je dit koppelen met de Google Fit-app. Het slimme display herkent zelf wanneer je in slaap valt en wanneer je weer wakker wordt. Naast de Soli-technologie is er ook een temperatuursensor aanwezig.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Google Nest Hub is in de Verenigde Staten vooruit te bestellen vanaf vandaag (16 maart) en zal vanaf 30 maart verzonden worden en in de winkels verkrijgbaar zijn. De prijs is 99,99 dollar. Het slimme display komt in vier kleuren, namelijk Charcoal, Chalk, Sand en de nieuwe kleur Mist (blauwachtig). In Duitsland lijkt het nieuwe slimme display op dezelfde dag gelanceerd te gaan worden. Op de officiële Duitse website van Google kun je het slimme display vanaf vandaag al preorderen voor 99,99 euro. Over een Nederlandse release is op dit moment nog niets bekend.

Reacties (0)