Vijf redenen om een Google Chromecast te nemen

18 juli 2021 4 Minuten 0 Reacties
Google Chromecast

Het is een klein apparaatje dat je met hdmi aan je televisie verbindt en vervolgens met je smartphone. Google Chromecast maakt van een non-smart-tv in een handomdraai een slim toestel.

Google Chromecast is een techgadget die voor veel mensen klinkt als een ver-van-hun-bed-show. Chromecast: de naam is minder toegankelijk dan het apparaatje zelf. Aan bijna iedereen kan een Google Chromecast enorm veel mogelijkheden bieden, zelfs mensen die al een smart-tv met ingebouwde Chromecast hebben. 

Entertainment streamen

De hoofdreden voor velen om een Chromecast aan te schaffen, dat is om entertainment te streamen. Heb je een televisie die niet tot de smart-tv’s behoort, dan kun je door de dongel in je televisie in te pluggen toch Netflix kijken op je televisie. Je kunt het met je telefoon naar de Chromecast streamen, die het vervolgens op je televisiescherm laat zien. Bovendien gebruik je je smartphone als afstandsbediening, waardoor je zelfs als je je televisie-afstandsbediening kwijt bent, toch goed gebruik kunt maken van het apparaat. Ook als je bijvoorbeeld je bezoek foto’s wil laten zien vanaf je telefoon, dan toon je die via dit apparaatje heel gemakkelijk op je televisie.

 

 

Stadia gebruiken

Sinds juni dit jaar is het mogelijk om ook met andere Chromecast-apparaten naast de Chromecast Ultra games te streamen. Het gaat dan om het Google Stadia-streamingabonnement. Met Google Stadia kun je via de cloud games spelen. Dat betekent dat je via je internetverbinding een game laadt op een apparaat, zonder dat je de game hoeft te downloaden. Real-time worden de beelden van die server naar jouw televisie gestuurd via de Chromecast en worden tegelijkertijd de knoppen die je indrukt op je controller teruggestuurd via het internet. Chromecast met Google TV heeft sinds kort toegang tot het gamestreamplatform. 

 

Veel varianten om te kiezen

De reden waarom het juist nu een goed moment is om te kiezen voor een Google Chromecast, dat is dat er nu meerdere varianten beschikbaar zijn. Er is de Chromecast 3 uit 2018 en de Chromecast met Google TV die in 2020 verscheen (en net ook al even aan bod kwam). Chromecast 3 is perfect voor als je maximaal 1080 pixels streamt. Deze Chromecast is wat goedkoper dan die uit 2020, omdat hij wat minder uitgebreid is. Je sluit hem via de hdmi-port aan op je televisie. Verwacht je meer van je Chromecast, kies dan voor de variant met Google TV uit 2020. Deze kan streamen in 4K en wordt gezien als de ultieme Chromecast voor een thuisbioscoop. Met deze variant kun je Google Stadia gebruiken: dat kan niet met de Chromecast 3.

 

Google Chromecast: Handig voor op reis

Heb je al slimme televisie thuis en denk je dat je geen Chromecast nodig hebt? Als je van reizen houdt, dan is zo’n apparaatje toch erg handig. Hij is compact en je kunt hem op veel hotelkamer- of bungalowparktelevisies aansluiten. Zeker als je in Nederland besluit te blijven en de zomer is niet zo zonnig, dan kan het zijn dat je meer tijd binnen besteed dan normaal. Dan is zo’n Chromecast heel handig. Maar ook als je een romantisch weekend met je partner weg bent en voor het slapengaan nog even jullie favoriete serie wil kijken bij een borrel op je hotelkamer: dit apparaatje maakt ‘domme’ televisies slim, wat ook heel handig is als je in het buitenland bent, waar vaak weinig televisiezenders te kijken zijn in onze taal of in het Engels.

 

Google Assistant gebruiken

Wil je je hele huis met je stem besturen, inclusief je televisie? Niet alle televisies bieden deze optie, zeker niet als je bijvoorbeeld per se Google Assistant wil gebruiken. Steek een Chromecast in je televisietoestel en je kunt met je televisie praten. Je kunt de Google Assistent ook vragen om wat je kijkt te pauzeren, doorspoelen, terugspoelen of af te spelen. Het volume aanpassen kan ook via spraakbesturing. Maak je ook nog verbinding tussen bepaalde streamingdiensten en je Chromecast, dan kun je de Google Assistent zelfs vragen om specifiek serie X op streamingdienst Y af te spelen. Niet vergeten om eerst Google’s aandacht te vragen door ‘Hey Google’ te zeggen.

 

Google Chromecast mag dan een doorgeefluik lijken, het is dé oplossing om je televisie smart te maken. Bovendien biedt het veel meer dan slechts het kunnen streamen van films en series alleen. Redenen te over om te kiezen voor dit vernuftige apparaatje, dat al in veel huishoudens te vinden is. Meer weten over Chromecast? Bekijk dan onze speciale Chromecast-pagina.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)