De nieuwe Chromecast met Google TV krijgt de Apple TV-app

17 december 2020 2 Minuten 1 Reacties
Google TV

Hoewel de nieuwe Chromecast met Google TV niet bepaald volop beschikbaar is in Nederland, is er nu wel een extra reden om er eentje in huis te halen: Apple TV wordt er binnenkort op beschikbaar.

Google schrijft dat de nieuwe Chromecast met Google TV wordt voorzien van Apple TV. Ergens in de komende maanden krijgen mensen met deze Chromecast de mogelijkheid om de Apple TV+-service te gebruiken. Dit is de betaalde streamingdienst van Apple en een soort tegenhanger van Netflix.

Apple TV

Naast Apple TV+ kun je via de Apple TV-app films en series kijken die je hebt gekocht van Apple. Hoewel de app dus eerst alleen beschikbaar is op de Chromecast met Google TV, komt hij later ook naar Android TV-apparaten. Het is nog niet bekend wanneer de Apple TV-app exact beschikbaar is op de specifieke Chromecast of de televisies met Android TV.

De nieuwe Chromecast met Google TV is nog niet direct verkrijgbaar in Nederland. Google TV is een versie van Android TV en waarbij je niet van de ene naar de andere app hoeft te blijven wisselen. Je kunt alle streamingdiensten juist in één menu zien, waardoor het extra prettig is dat Apple TV hier nu ook aan wordt toegevoegd. Voor de nieuwe Chromecast is ook een afstandsbediening verkrijgbaar, waardoor je geen telefoon meer hoeft te gebruiken om de Chromecast aan te sturen.

Advertentie

Nieuwe Chromecast

Google belooft dat Apple TV op de Chromecast met Google TV niet slechts fungeert als aparte app, want er komt ook een zekere mate van integratie met Android of Google TV. Zo geeft Chromecast met Google TV kijktips. Het bekijk op basis van je kijkgeschiedenis welke Apple TV+-series je ook kunnen bevallen. Je kunt daarnaast een watchlist bijhouden van series die je tegenkomt en op een later moment wil kijken. Dat laatste is in principe niet verrassend, aangezien alle streamingdiensten deze mogelijkheden bieden.

Apple en Google lijken elkaar de laatste tijd beter te vinden. Zo gaan ze samen met Amazon werken aan een open standaard voor smarthome. Daarnaast hebben Google speakers recentelijk verregaande ondersteuning gekregen voor Apple Music. Dit is echter nog niet live in Nederland.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
17 december 2020 om 12:51

Zit op veel tv en geluid aperatuur. Dus al die extra s aperaten zijn soms niet nodig, Lg soundbars zit het in gebouwd. Vaak heb je er te veel van wat kan allemaal.

Inloggen