Games om samen te spelen: coöperatieve spellen voor jong en oud

21 november 2021 6 Minuten 0 Reacties
portal-2-games-2

De lijst met games die je samen met iemand anders speelt, is behoorlijk lang. FWD presenteert vijf leuke opties die nu beschikbaar zijn.

Of het nu buiten regent, er een nieuwe lockdown van kracht is of je gewoon graag samen met vrienden of familie games speelt, dat maakt niet uit. Soms is het gewoon fijn om even samen te werken aan je plezier, in plaats van elkaars plezier in de weg zitten tijdens een potje Mario Kart. Er zijn meer dan genoeg titels waarmee dat kan, maar de onderstaande vijf videogames bieden garantie voor een succesvolle en plezierige middag waarin gamen centraal staat. Natuurlijk zijn er nog veel meer games beschikbaar, dus deel vooral je favoriete game in de reacties.

Remnant: From the Ashes

Remnant: From the Ashes is misschien niet één van de beste games van dit moment. Maar het is wel een toffe titel om samen met je vrienden te spelen. Het spel beloont je ook wanneer je samenwerkt, omdat je een perk ontgrendelt die ervoor zorgt dat je meer ervaringspunten krijgt, bijvoorbeeld. Het spel is redelijk simpel in opzet. Je trekt wat kerkers in, verzamelt loot, bouwt je personage uit met verschillende eigenschappen en neemt het samen op tegen grote vijanden die alsmaar sterker worden. De kracht van Remnant: From the Ashes zit hem juist in die simpele opzet en het feit dat de verschillende geweren een ontzettend fijne bediening hebben. Daarnaast is het leuk om voor de tweede keer met dezelfde personages het spel door te lopen, om te kijken wat je gemist hebt en hoe je bepaalde routes anders bewandelt. Je speelt dit spel online.

Cuphead

Cuphead is een game voor de gamer die op zoek is naar een harde uitdaging. Het is een actieplatformer waarbij je in feite nooit rust krijgt. Je schiet op alles dat in beeld verschijnt, maar houd er rekening mee dat alles ook op jou schiet. En anders ontvang je rake klappen. Het spel staat bekend om z’n genadeloosheid. Vooral wanneer je in je eentje speelt. Maar met een goede vriend naast je op de bank, komen jullie er samen wel uit. Daarnaast is de grafische stijl natuurlijk heel kenmerkend, dat doet denken aan tekenfilms van meer dan zestig jaar geleden. Er zijn vaardigheden die je ontgrendelt en ondertussen wisselt de gameplay ook nog eens. Zo zit je zo nu en dan in een vliegtuig om kogels uit te delen. In alle gevallen blijft het spel best pittig, dus wees daarop voorbereid.

it-takes-two-games

It Takes Two

It Takes Two is één van de nieuwste titels op deze lijst. Het spel is van dezelfde makers als A Way Out (bonustip: heb je die game nog niet met een vriend gespeeld, doe dat dan vooral). Beide games zijn van de grond af aan opgebouwd als coöperatieve ervaringen. Daardoor hebben beide spelers steeds iets anders te doen, al zullen jullie zo nu en dan toch samen ten strijde moeten trekken. Het verhaal in dit spel is bovendien uniek. Je speelt met een man en vrouw die op het punt staan te scheiden. Maar door toedoen van hun dochter – die het er niet mee eens is – veranderen ze in een paar poppen en krijgen ze de taak uit de benarde situatie te komen. Het mooiste aspect van dit spel is dat je hem ook online kunt spelen en dat één van jullie slechts het spel hoeft te kopen.

Divinity: Original Sin 2

Voor de liefhebbers van rpg’s onder ons kunnen we nog steeds Divinity: Original Sin 2 aanbevelen. Volgens veel gamers is dit de beste coöperatieve rpg in z’n soort. De Divinity-serie staat erom bekend dat het spelers veel mogelijkheden geeft om dingen op te lossen. In een presentatie van de eerste Original Sin zei regisseur Swen Vincke daarover dat er een hoop oplossingen beschikbaar zijn voor een probleem, plus een oplossing die ervoor moet zorgen dat de speler nooit vastloopt. Als speler heb je heel veel opties tot je beschikking om een missie tot een goed (of slecht) einde te brengen. Bovendien zijn er verschillende speelbare personages, waardoor je de gameplay kunt afwisselen. En wanneer je besluit met je vrienden te spelen, kan iedereen bovendien – indien gewenst – een andere kant op gaan en z’n eigen ding doen. Wellicht dat je zodoende veel koppen met spijkers slaat.

Portal 2

De oudste titel op deze lijst is Portal 2. Dit is en blijft één van de beste – zo niet dé beste – game waarin je met een ander móet samenwerken. Het is een puzzelgame waarin je werkt met portalen. Je schiet een portaal op de muur, schiet vervolgens een gekoppelde portal op een andere muur en kunt er vervolgens doorheen gaan. Met twee spelers krijg je toegang tot twee keer zo veel portalen, waardoor het aantal mogelijkheden ook verdubbelt. Later in het avontuur krijg je toegang tot kekke elementen in de vorm van speciale gels, waarmee je verder springt en harder rent, bijvoorbeeld. Mocht je deze game nog nooit gespeeld hebben, dan is dit het spel dat we het meeste aanraden.

Reacties (0)