Streamingtips #5 – Mr. & Mrs. Smith en Call Me By Your Name

02 februari 2024 3 Minuten 0 Reacties
Call me

In de rubriek Streamingtips kijken we naar het nieuwe aanbod van Netflix, Amazon Prime, Disney+ en andere videostreamingdiensten.

Met de Streamingtips kijken we als FWD-redactie naar het nieuwe aanbod van voornamelijk Netflix, Amazon Prime Video en Disney+. Mochten diensten als Apple TV en Videoland ook iets tofs hebben in die week, dan maken we daar ook melding van. Veel tips zijn gebaseerd op voorkeur, maar we letten ook op zaken als populariteit of juist een bepaalde niche. Zodoende komen er veel verschillende soorten films, tekenfilms, series en documentaires aan bod. Heb je zelf ook nog streamingtips van de afgelopen week, deel die dan vooral in de reacties!

Call Me By Your Name (Netflix)

Call Me By Your Name is een prijswinnende film met Timothée Chalamet (dé Hollywood-ster van dit moment) en Armie Hammer. Het is een film die je zeker in deze herfstachtige winter een heerlijk zomervakantiegevoel geeft. Een beetje zoals Dirty Dancing, maar dan wat meer ontspannen, en wat minder heteronormatief. Deze film draait namelijk om een zeventienjarige jongen die verliefd wordt op de Amerikaanse onderzoeksassistent van zijn vader. Reken op veel erotiek en een vrij intense scène met een perzik.

25 Litre (Disney+)

Zin in een sterke documentaire? 25 Litre gaat over de watercrisis die dreigt in Istanbul als mensen niet hard gaan nadenken over hoe ze met water omgaan (en vooral: hun gedrag veranderen). Een documentaire die half gescript is, maar vooral geweldig gemaakt door Gokhan Ozoguz, die de vinger op de zere plek legt. Een must-see, en eens een heel ander plaatje over hoe met water om te gaan dan we in Nederland hebben. 

The Prank Show (Amazon Prime Video)

Op Amazon Prime Video debuteert weer een nieuwe Nederlandse show: De Prank Show. Hierin gaat Giel de Winter in een soort Bananasplit-achtige setting voor de glimlach. Het is een tv-programma waarin mensen voor de gek worden gehouden en dat moet voor hilarische resultaten zorgen. Verwacht ook een flinke parade aan BN’ers, zoals Bas Smit, Monique Westenberg, André Hazes en Shirma Rouse.

Mr. & Mrs. Smith (Amazon Prime Video)

De film Mr. & Mrs. Smith is alweer een oudje, vandaar dat Amazon besloot er een gloednieuwe serie van te maken. Geen Brangelina meer, maar Donald Glover en Maya Erskine stralen als een koppel dat zonder dat ze het van elkaar weten allebei spion is. Maar het wordt wel wat ingewikkeld wanneer ze ontdekken dat hun werkgevers een nieuwe opdracht hebben verstrekt, namelijk om ze allebei om het leven te laten brengen. Door elkaar dus.

The Notebook (HBO Max)

Het wordt vaak gezien als het ultieme romantische drama. Dé film om te kijken als je even lekker een potje wil huilen. The Notebook is een klassieker en de film uit 2004 staat nu op HBO Max. Het vertelt het verhaal over Allie die vakantie viert met haar familie en dan de liefde van haar leven tegenkomt. De twee groeien uit elkaar, mede omdat hun levens simpelweg heel verschillend zijn. Hoe loopt dit af?

Reacties (0)