Reviews Beeld Gebruikersreview Gesponsord door Panasonic

Testpanel Panasonic HZW984: wat vinden onze lezers van deze oled tv?

06 februari 2021 + 10 minuten 3 Reacties
Panasonic-TX555HZ980-lifestyle

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van FWD aan de slag gegaan met een oled tv van Panasonic. Wat vinden zij van de HZW984? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze oled tv aanraden? We zetten de belangrijkste conclusies op een rij.

Panasonic HZW984 oled-tv

De Panasonic HZW984 oled-tv komt met een 4K oled-paneel, volledige HDR-ondersteuning (Dolby Vision en HDR10+), Dolby Vision IQ, de Filmmaker Mode en de krachtige HCX PRO Intelligent-processor. Panasonic maakt ook gebruik van externe sensoren in de tv voor het op een slimme manier aanpassen van het beeld op basis van de hoeveelheid omgevingslicht.

De oled-tv van Panasonic beschikt over de Netflix Calibrated Mode, waarmee een optimale weergave van en een optimaal gebruiksgemak voor Netflix gegarandeerd moet worden. Ook HDMI eARC-ondersteuning is aanwezig waardoor je de audio vanuit de tv naar een aangesloten soundbar of receiver kan sturen. Met Bluetooth Audio Link kan de HZW984-serie verbinding maken met draadloze speakers of Bluetooth-hoofdtelefoons. Daarnaast is het mogelijk om telefoongeluid af te spelen via de speakers van de tv.

Op het gebied van smart-tv is de HZW984-serie voorzien van My Home Screen 5.0, inclusief ondersteuning voor spraakbediening (Google Assistant en Amazon Alexa) en toegang tot de meest populaire streamingdiensten als Videoland, Netflix en Amazon Prime.

Vier verschillende gezinnen

FWD heeft samen met Panasonic vier gezinnen de kans geboden de HZW984 oled tv thuis te testen. Voor een periode van drie weken mochten zij al hun films en series kijken, en games spelen op de nieuwste generatie oled tv. De resultaten zijn inmiddels binnen en hieronder lees je de belangrijkste conclusies.

Introductie gezinnen

Wie zijn de gezinnen die de Panasonic HZW984 oled tv van Panasonic getest hebben?

Gezin 1 (familie Makhanlal)

We zijn een gezin van twee volwassenen en een dochter van 10 jaar. Voor mijn vrouw moet de bediening eenvoudig zijn. Simpel en logisch. Zij zapt veel en kijkt wat haar aantrekt. Ik kijk veel en vooral breed, ook internationaal. Verder hebben we drie streamingdiensten tot onze beschikking: Netflix, Disney+ en Amazon Prime.

Gezin 2 (familie Resokario)

Wij zijn familie Resokario, bestaande uit twee volwassenen en vier kinderen, woonachtig te Genemuiden. Mijn vrouw Maureen (33),  Dune (16), Finn (13), Xavi (7), Mette (4) en ikzelf Rainier (42). Onze kinderen spelen maar al te graag hun games op de PlayStation 4 en kunnen dan ook niet wachten om de console aan te sluiten op deze televisie.

Gezin 3 (familie van Proosdij)

Wij zijn Anoek en Joost, 27 en 30 jaar. Wij wonen samen en hebben drie weken lang deze mooie Panasonic oled tv mogen gebruiken. Ons tv-gebruik is vooral in de ochtend, het opstaan met het ontbijtnieuws en de avond, het kijken van films en series via diverse streamingsdiensten. Daarnaast spelen we nog wel eens een spelletje op tv met behulp van onze trouwe Nintendo Wii. Voorheen hadden we een 32-inch Philips tv die ongeveer vier jaar oud is. Dit is dus best een behoorlijke upgrade, naar 55-inch. Toch misstaat dit formaat tv niet in onze woonkamer. Daarnaast is dit onze eerste ervaring met oled.

Gezin 4 (familie Groen in ’t Wout)

Wij zijn de familie Groen in ’t Wout. Ons gezin bestaat uit mijn vrouw, mijzelf (47 en 48) en twee kinderen (meisjes van 11 en 7). Ik wilde graag mee doen om te zien hoe de techniek van dergelijke tv’s zich heeft ontwikkeld ten opzichte van een oled tv die ik in 2016 heb gekocht. Ook was ik benieuwd naar mijn indruk van een ander merk Oled tv. Gemiddeld genomen maken we allemaal in de zelfde mate gebruik van de tv. Als we de tv gebruiken is dat divers van kijken via de media box, app’s van de tv (Netflix, Disney + en streamen via het netwerk). Naast gewoon tv kijken gebruiken vooral de kids de tv ook voor de Wii om Wii fit te doen. Al met al een divers gebruik.

Algemene indruk

De eerste indruk van de tv bij binnenkomst is heel belangrijk. Wat vinden de gezinnen van de installatie, het design en de beeld- en audiokwaliteit toen de tv voor het eerst aangezet werd?

Gezin 1 (familie Makhanlal)

Het eerste dat opviel was de grootte van de doos, zo groot had ik de tv niet verwacht. Na het openen viel het allemaal wel mee. Veel piepschuim, maar toch als je van een 37-inch naar 55-inch gaat, dan is deze wel groot. Wat verder opviel was het dunne scherm. Het scherm was wel te tillen, maar het voetje was toch aan het gewicht. Het paneel is erg dun met een dun randje aan de voorzijde. De installatie van het voetstuk en kabelgootdeksel was niet moeilijk en sprak voor zich. Bij het starten begin je met een aantal standaardinstellingen, zoals land en taal. De tv heeft veel mogelijkheden voor IPTV, kabel- en satellietaansluitingen. Ook de mogelijkheid voor twee CI+-aansluitingen.

Gezin 2 (familie Resokario)

De eerste indruk was uitstekend. De tv werd door de vervoerder uitstekend afgeleverd op de afgesproken tijd. De verpakking/grootte maakt direct indruk op ons (wij hebben op dit moment zelf een 42-inch lcd led tv). Het dunne scherm sprong ook meteen in het oog. Het gewicht viel mij ontzettend mee. Echter, de ronde voet was aardig zwaar. De montage verliep heel snel en soepel. Vier schroeven en het beeldscherm stond in de voet. Welkome bijkomstigheid was dat de tv gedraaid kon worden. Bij het aandoen van de tv was ik nog niet direct onder de indruk van het beeld. Installatie van de Sonos en de interactieve TV ging ook heel snel en simpel. De TV staat echt mooi op het tv-meubel. Een waar pronkstuk als je het mij vraagt. 

Gezin 3 (familie van Proosdij)

Het aansluiten van de tv is geen hogere wiskunde. Stekkertjes in de juiste gaten, en klaar! De installatie is kort een menu doorlopen me de voorkeursinstellingen en vooral het verbinding maken met internet en het zoeken van zenders. Dit laatste was niet nodig, gezien we een tv-ontvanger van KPN hebben. De afstandsbediening is wel een beetje een doorn in het oog. De afstandsbediening is groot vormgegeven, is relatief zwaar en heeft een beetje een ‘jaren 90-look’. Wel zitten er knoppen op naar Netflix of een app naar keuze, maar ze hadden de afstandsbediening wat mij betreft wel moderner kunnen vormgeven. Het geluid uit deze tv is oké. Toch geeft dit niet het wow-effect, wat het beeld wel geeft. Ik raad dan ook aan om voor een goede beleving, en dichterbij de bioscoopervaring te komen een soundbar of surroundset te gebruiken.

Gezin 4 (familie Groen in ’t Wout)

Zoals de doos doet vermoeden zit er een groot formaat scherm in 55-inch. De tv is netjes verpakt en komt makkelijk uit de doos als je de bescherming weghaalt. Voor het uit de doos halen is mijn advies omdat echt met zijn tweeën te doen. Het monteren van de voet is eenvoudig en plaatsen op het meubel kost geen enkele moeite. Na het aanzetten gaat het instellen van eventuele verbonden schotel, DVB-t tuner doormiddel van een menu. Instellingenmenu was overzichtelijk met een duidelijke kort onscreen toelichting. Ik kon zo snel door de verschillende keuzes heen. Het geluid wat uit de tv speakers zelf komt is oke, maar het geluid via de receiver is beter en mooier. Er zijn voldoende opties om het eigen geluid van de tv naar de eigen voorkeur af te stellen. Jammer dat DTS gewoon als Dolby wordt doorgestuurd naar de receiver vanuit de tv.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is wellicht het meest belangrijke onderdeel van een tv. Wat vinden de gezinnen van de beeldkwaliteit van de Panasonic oled tv? En, welke instellingen bevielen wel of juist niet?

Gezin 1 (familie Makhanlal)

Het beeld van de Humax STB met een maximale resolutie van 1080i, is niet veel verschillend met mijn plasma tv (HD Ready). Mijn Chromecast komt niet verder dan 1080p, maar je ziet toch wel een duidelijk helder en scherper beeld. Ook sportbeelden zijn goed te volgen. Geen directe schaduwen en dergelijke. De vooringestelde sportmodus heb ik maar een keer gebruikt. Deze instelling maakte het beeld te kleurrijk en feller. Dat deed echt pijn aan mijn ogen. We zijn ook aan de slag gegaan met de natuurserie Our Planet 4K. Dan komt deze 4K OLED ook echt tot zijn recht. Maar ook bij andere non-4K films en series komt het OLED-scherm tot zijn recht. Bijkomend voordeel is dat je met Netflix vanuit je telefoon rechtstreeks kan streamen naar de TV. Amazon Prime Video biedt deze mogelijkheid niet aan. Het beeld was verder helder, duidelijk en scherp. Ook de buren die even kwamen kijken naar wat ik ging reviewen, vonden het een prachtig beeld. De enige instellingen die ik heb veranderd was de helderheid van het paneel. Deze bracht ik terug naar 30 procent en voornamelijk in de avond. Ook het geluid heb ik op iets meer bas (+3) en hoge tonen (+2)gezet. Het geluid was goed, geen blikkerig geluid of iets dergelijks en je kon het volume ook zonder problemen echt opendraaien.

De Filmmakermodus en Normaal waren door ons de meest gebruikte. De Filmmaker modus gaf het beeld net iets betere kleurdiepgang, erg mooi. De reflectie als de zon er vol opstond bij een donker beeld viel ons gelijk op. Maar door de zwenkvoet kon je dit oplossen.

Gezin 2 (familie Resokario)

De beeldkwaliteit bij het ‘normale’ tv kijken was prima, maar we waren niet direct onder de indruk. Wel vond ik de tv een helder beeld hebben. Qua beeldmodus heb ik vaak ‘normaal’ gebruikt. Bijvoorbeeld “dynamisch” was heel erg onnatuurlijk en de kleuren waren te fel. De kleuren in de “normaal” stand vond ik persoonlijk het best. Bij sport kijken viel het mij wat tegen. Ik ben een fervent sport (voetbal) kijker, maar vond de beelden niet echt vloeiend lopen. Dus bij snelle beelden viel het mij wat tegen. Ook kijken wij graag naar films, series en docu’s. De beeldkwaliteit op Netflix vond ik werkelijk in één woord fantastisch! Zwart is zwart, heldere beeldkwaliteit gewoon echt fantastisch. Groot voordeel van deze tv is is dat je de “Netflix”-stand kunt instellen en dan geeft ie het beste beeld. Goede uitvinding! Verder keken wij Videoland, Youtube en interactieve tv. Die zag er allemaal zeer goed uit.

Gezin 3 (familie van Proosdij)

De beeldkwaliteit is geweldig! Ik had me van tevoren ingelezen op de oled-techniek, en wilde wel eens zien of dit echt zo’n verschil maakt met goedkopere technieken. Het antwoord hierop is zonder twijfel: Ja! De kleuren spatten van het scherm en je hebt de eerste keren film-kijken een wow-effect. Met name als de film (via bijvoorbeeld Netflix) 4K en Dolby Vision ondersteunt, lijkt het alsof je het van dichtbij meemaakt. Wel heb ik even moeten puzzelen met de helderheid, omdat dit het eerst net niet was. Met een klein beetje rommelen in de instellingen kwam dit nog iets beter uit de verf! Het beeld is haarscherp en er is geen bewegingsonscherpte te zien bij het kijken van films. Daarnaast zijn er diverse beeld modi die je kan inschakelen. De filmmaker-modus, die het beeld zou weergeven zoals de regisseur het zou bedoelen, viel mij tegen en maakte in onze beleving de kleuren juist iets meer somber. Dit hebben we na een aantal keer aanzetten, bij verschillende films via Netflix, maar uitgezet. In onze ogen voegt deze functie niets toe. De beeldkwaliteit krijgt van ons wel een dikke 10! Je hoeft de aangepaste beeldmodi ook niet te gebruiken natuurlijk.

Gezin 4 (familie Groen in ’t Wout)

Wat meteen opvalt is dat zwart ook echt zwart is! Maar ik had ook niet anders verwacht van een oled-scherm. Voor de eerste dagen heb ik de normale instelling gebruikt. Zo kon ik eens goed vergelijken met mijn eigen oled waarbij ik ook in de standaard-instelling kijk. De kwaliteit van het beeld hangt erg af van hoe je kijkt. Er zit een behoorlijk verschil in de diverse manieren. Als ik via de Canal digital app kijk is de beeldkwaliteit teleurstellend. Maar dat is niet anders dan op mijn eigen tv. Niet zo scherp als kan op een dergelijk scherm. De Netflix-app en beelden via mijn mediabox zijn beduidend beter en scherp. De beeldmodi Normaal, Filmmaker en Spel gaven voor ons het prettigste beeld. Dynamisch vond ik te intens wat betreft kleurbeleving. Filmmaker gaf een mooi effect bij films, maar zou voor mij geen must zijn. Spel is uitgebreid gebruikt bij het gamen, waar ik later nog op terugkom. De scherpte en kleuren zijn goed in de standaard instelling. Optimaliseren kan, maar geen directe noodzaak voor, dus ook niet gedaan. Met snelle (sport)beelden zie je een streep achter het snelle object. Het lijkt een soort van bewegingsonscherpte. Dolby Vision en HDR worden mooi weergegeven. Dat is echt een pre om als functie op een tv te hebben. Het geeft een extra dimensie aan het kijken naar films en series.

Smart tv

De Panasonic HZW984 oled tv is natuurlijk een smart tv, met diverse slimme mogelijkheden. Hoe is het smart tv-platform gebruikt en hoe beviel het gebruik?

Gezin 1 (familie Makhanlal)

De app store is minimaal. Je hebt de meest gangbare streamingdiensten zoals Netflix, Amazone Prime. KIJKNL, Pathé Thuis etc. Maar Disney+ ontbreekt, een echt gemis. Als je een beetje exotisch app hebt dan kun je deze niet installeren via de app store. Als je een smart tv wil zijn, doe dan ook smart. Zet het anders uit en lever een bij wijze van een Chromecast erbij.

Gezin 2 (familie Resokario)

De smart tv-omgeving werkt goed en snel. Even wennen in het begin, maar dat ging verder prima. De omgeving heeft een smalle balk aan de onderkant en daar boven de aanbevelingen. Geen op of aanmerkingen verder. Eigenlijk werden de apps Netflix, Videoland en Youtube alleen maar gebruikt. De handige Netflix-knop op de afstandsbediening is ideaal. Enige manco is is dat de Disney+ app niet wordt ondersteund. Dit is echt een tegenvaller, omdat de kinderen dit dikwijls kijken.

Gezin 3 (familie van Proosdij)

Deze tv is natuurlijk ook smart, wat betekend dat er verschillende apps op draaien. Het maakt geen gebruik van Android-TV maar van het ‘My Home Screen’ platform van Panasonic zelf. Toch valt het me tegen hoe smart deze tv is. Wij missen diverse apps, Zoals RTL-XL en Disney+. Vooral die laatste is wel een gemis. De app-store is ook niet heel uitgebreid, maar heeft wel een hoop bekende apps zoals Videoland, Pathe, NPO, Kijk en TuneIn. Doordat de app-store niet zo uitgebreid is, is deze wel overzichtelijk. Een ander voordeel is dat alle apps gratis zijn om te downloaden. Er zitten geen betaalde apps tussen. Het menu van de smart-functies zit logisch in elkaar en werkt erg vlot. Het gemis van Disney+ hebben we opgelost met een Google Chromecast die we thuis hadden. Echter ondersteunt de Chromecast geen 4K beeld helaas. Dit is dan ook de reden dat we het smart-onderdeel een krappe voldoende geven, met de informatie dat Panasonic wel bezig is met de Disney+ app.

Gezin 4 (familie Groen in ’t Wout)

Voor ons zijn apps waarmee je tv kijkt het belangrijkst. Surfen op het internet doen wij niet via de tv. Wij kijken veel series via Netflix, Disney+ en NPO start. De Spotify-app wordt soms ook nog wel gebruikt. Tot schrik van mijn dochters ontbrak de Disney+ app. Ik heb zelf nog even gekeken, maar kon deze niet zelf installeren. Een andere app die ik had verwacht was de Spotify-app. Ook die ontbrak. Wel was er een andere muziek app aanwezig Deezer. Overige apps die wij gebruiken (Netflix, NPO start)  zijn aanwezig en werken goed. De afstandsbediening is overzichtelijk en na een paar dagen waren de snel knoppen makkelijk te vinden en ging het navigeren door de verschillende menu’s makkelijk en snel. De snel toets om Netflix te kiezen is handig. Toegang tot de apps via de menustructuur onder in het beeld is prima.

Gaming

De Panasonic HZW984 is een tv die perfect geschikt is voor het spelen van games. Hoe hebben de gezinnen spellen gespeeld op de tv en hebben ze de Gaming Modus gebruikt?

Gezin 1 (familie Makhanlal)

De Nintendo Wii aansluiten kon ik vergeten: geen scart en geen AV-aansluiting (Geel/Wit/Rood) aanwezig op de Panasonic. In mijn oriëntatiefase had ik hier ook al over nagedacht en had ik de oplossing al gevonden. Een Wii-2-HDMI aansluiting voor een paar euro. Deze aankoop heb ik dan ook naar voren gehaald. Alles aangesloten en het werkte. Gaming van de Mario spelletjes ging goed. Beeld was vloeiend en de vooringestelde Gamemodus gaf geen wezenlijk verschil. Het zag er simpelweg prima uit.

Gezin 2 (familie Resokario)

De kinderen zijn onder de indruk van de Gaming Modus. Er zijn weinig vertraging en de tv biedt een goede kijkhoek. De kleuren en helderheid waren ook zeer goed. Geen op of aanmerkingen. Het geluid was aangesloten op de Sonos, dus dat was top! De console die gebruikt werd is een PS4 en de spellen die gespeeld werden waren FIFA21, UFC en Fortnite. Het spelen van games was zeer plezierig op deze televisie, zeker met de Gaming Modus.

Gezin 3 (familie van Proosdij)

We hebben een vertrouwde Wii. Deze is doormiddel van een converter (scart naar HDMI) aangesloten aan de tv. Dit werkt prima, maar zal natuurlijk niet de beste prestaties uit de tv halen. We hadden ook een Switch willen lenen, maar wegens (corona)omstandigheden is dit niet gelukt. De gaming-modus is dus ook niet uitgebreid getest. Wel zijn we met de huidige console zeer tevreden over het spelen van games op deze televisie.

Gezin 4 (familie Groen in ’t Wout)

We hebben ook uitgebreid games gespeeld op de tv. De favoriete games in huis zijn Wii-fit plus en Mario Kart. Voor het spelen van de games hebben wij de Spel-modus gebruikt. Het geluid ging over de AVR. Daarmee was de geluidservaring prima en liep ook mooi synchroon met de gespeelde spellen. De beelden waren vloeiend en de kleuren zijn helder en scherp. De aansturing van de Wii-remote naar de figuurtjes in het spel was zeer direct, snel en nauwkeurig. We hadden het idee dat er geen vertraging zat in de beweging van de Wii-remote en het figuurtje of object in het beeld. Verschillende high scores zijn gesneuveld. Wie weet kwam dat door de getrouwe weergave van je eigen bewegingen en directe aansturing op het beeld! De meiden waren er niet van af te  krijgen en hebben een prima spelbeleving gehad op deze tv.

Conclusie

Na drie weken intensief gebruik komen alle drie de gezinnen tot een conclusie. Wat is hun oordeel over de Panasonic oled tv? En zouden ze deze televisie aanraden?

Gezin 1 (familie Makhanlal)

Voor ons was dit een goed moment om een tv te reviewen. Ten eerste het formaat, want daar hebben we lang over gedubd, maar 55-inch is een goede keuze voor ons als je op 4, 5 tot 5 meter zit. Het beeld is dan niet ‘in your face’. Ook de zwenkvoet was een verassing, die wij echt konden waarderen. Als je deze draait verlies je geen beeld, want de kijkhoek was uitstekend. Kijkend naar de prijsstelling ten opzichte van andere oled tv’s, is dit model pittig geprijsd. Het is echter wel een beeld waar wij echt van hebben genoten. Ook de huis-, tuin- en keukenprogramma’s. Een hd-film is al een genot, maar 4K is echt genieten, helaas is daar het algemene aanbod daarvoor te weinig. Mijn echtgenote en dochter hebben echt genoten van het grote beeld, maar ook van de scherpte en details die je dan ziet. Mijn dochter heeft nog meer genoten van de directe toegang van Netflix en Amazon Prime en niet meer via de tablet en Chromecast. Zou ik deze TV kopen? Het formaat en OLED is nu een gegeven. Het enige wat ons laat twijfelen is het aanbod in de app store en de uitbreiding hiervan. Als je eenmaal het gemak hebt ervaren van de smart tv apps, dan wil je ook “all the way”. Ook de prijsstelling doet ons nog twijfelen. Het zal even wachten worden tot deze in prijs zakt of dat een leuke aanbieding zich voordoet.

Gezin 2 (familie Resokario)

De algemene conclusie is dat wij als gezin, zoals wij hem gebruikten (Netflix, Videoland en YouTube en gaming), deze tv qua beeldkwaliteit echt fantastisch vonden. Bij het kijken van een film op Netflix in 4k is echt verbluffend mooi. Één woord, genieten! Bij het kijken van live sport (voetbal) viel de beeldkwaliteit tegen. Vooral bij snellere beelden minder scherp en schokkerig. Ik zou deze tv zeker aanraden bij familie of vrienden die van houden van series en films kijken. Bij echte sportliefhebbers zou ik deze tv niet aanraden. Ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet, maar ook het ontbreken van de Disney+-app vind ik persoonlijk ook een gemis. Ikzelf zou de tv niet aanschaffen, omdat ik het belangrijk vind dat sportbeelden scherp en on point moeten zijn.

Gezin 3 (familie van Proosdij)

Wij vinden het een erg mooie tv, die zeer mooi beeld geeft! Wel zijn de smart-functies toch wel wat beperkt, doordat er diverse apps missen, zoals Disney+. Dit hebben wij opgelost met de Chromecast, en hopen erop dat de app snel beschikbaar is. Het geluid is niet bijzonder, en de afstandsbediening niet geheel van deze tijd. Zeker van dat laatste verwacht je toch wel een moderne look, in plaats van het huidige lompe en ouderwetse voorkomen. Samengevat zijn we wel dik tevreden over de tv.

Gezin 4 (familie Groen in ’t Wout)

We hebben met plezier de tv getest. In het begin was het wennen, maar al snel hadden we de werking en afstandbediening door. Pluspunten zijn de eenvoudige installatie en goede en vriendelijke helpdesk, de toegankelijkheid van de menu’s en menustructuur, de prima game/spel-modus en de goede werking van de mediaspeler. We hebben in de afgelopen weken het volgende minpunt ervaren;  het beperkt aantal populaire apps, denk aan Disney+ en Spotify. Kijkend naar het gebruik en plus- en minpunten was het een prima ervaring. Ik kan ik dit toestel aanraden, maar kijk goed welke apps jij persoonlijk belangrijk vindt. Op dit punt zou voor mij het toestel afvallen. Ook verbeterde techniek (software en processoren) trekt mij nog niet over de streep om tot koop over te gaan. De meest benodigde functies zijn aanwezig en makkelijk te gebruiken. Als ik de tv op een schaal van één tot en met vijf zou moeten beoordelen kom ik tot drie en een halve ster (op basis van zoals wij een tv als gezin gebruiken).

Volledige reviews

Lees ook de volledige reviews van de gezinnen die de Panasonic HZW984 oled tv getest hebben;

Familie Makhanlal
Familie Resokario
Familie van Proosdij
Familie Groen in ’t Wout

Expert review

Natuurlijk heeft FWD de Panasonic HZW984 oled tv ook zelf getest. Collega en tv-expert Eric Beeckmans heeft de televisie op de pijnbank gelegd. De plus- en minpunten, zijn conclusie en de link naar de volledige review vind je hieronder.

8.5
Panasonic-TX555HZ980-toestel

Beoordeling
TX-55HZW984

Pluspunten
  • Prachtige kleurweergave in HDR én SDR
  • Uitstekend zwart- en witdetail
  • Dolby Vision én HDR10+
  • Top beeldverwerking
  • Draaivoet
Minpunten
  • Geen HDMI 2.1-aansluitingen
  • Bewegingsscherpte lager dan verwacht
  • Prijs

Beoordeling TX-55HZW984

Deze Panasonic HZW984-serie heeft heel wat te bieden maar is ook niet zonder compromis. Wat ons vooral opviel is dat TX-55HZW984 een minder goede bewegingsscherpte voorlegt dan zijn voorganger, de 2019 GZW954. Snel bewegende beelden ogen daardoor duidelijk minder scherp. En zoals alle andere Panasonic modellen moet ook deze het stellen zonder HDMI 2.1-aansluitingen. De toevoeging van eARC vinden we wel een pluspunt.

Wat je wel nog steeds krijgt is de indrukwekkende beeldkwaliteit die we kennen van Panasonic. Het toestel is uitstekend gekalibreerd en levert zowel in SDR als HDR prachtige beelden met diep zwart en intense, natuurlijke kleuren. De HCX Pro beeldprocessor zet al je content erg mooi op het scherm, en met de toevoeging van Dolby Vision IQ en Intelligent Sensing houdt de tv nu slim rekening met het omgevingslicht. De draaivoet, een dubbele tv-tuner, dubbel CI+-slot en My Home Screen 5.0 zijn de basis van zijn goede uitrusting.

Rest ons enkel nog even te kijken naar de prijs. Die lijkt ons iets te hoog, zeker vergeleken met de belangrijkste concurrent, de LG CX, al is hij wanneer we naar andere instap OLED-modellen kijken wel correct geprijsd.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker TX-55HZW984


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (3)

Frans

Frans
06 februari 2021 om 11:20

Oled zijn allemaal het zelfde er zit weinig verschil onderling in de merken die oled voeren vaak is dan weer het ontwerp bij de een wat anders dan de bij de ander. Ik kijk alleen tv en stream Netflix Disney YouTube. Kabel Ziggo. Kijk al 3 jaar het zal bij mij nooit meer een LCD worden.
Niks is beter dan oled.

Inloggen
Jacob. B

Jacob. B
06 februari 2021 om 19:18

Zoals gezegd is het beeld prima maar zijn de smart functie is minimaal..
Ik heb afgelopen jaar al meerder malen geïnformeerd bij zowel Panasonic als bij Disney+ naar hun App beleid over Disney+.
Maar het is een gevalletje van het kastje naar de muur en er gebeurt niets concreet..
Het zal mij ook benieuwen wanneer Panasonic met de D+ app komt van Discovery..
Ga je dus voor het beeld dan is de Panasonic als Oled toestel perfect, maar ga je voor de App’s en will je die perse rechtstreeks afspelen via je TV ga dan voor een ander bekend merk.!

Inloggen
Sir oled

Sir oled
07 februari 2021 om 14:34

Panasonic oled schermen zijn echt nerd of niche producten. Ze zijn duur omdat ze veelal handmatig worden gecontroleerd op DSE , banding en andere afwijkingen. Afgesteld pre kalibratie uit de fabriek toe maakt het allemaal niet goedkoper. Deze schermen en beeldkwaliteit behoren tot de beste van de markt zelfs een HZW 984 tot de HZW 2000. Voor jan met de pet die met moeite het verschil weet tussen een oled en een lcd zijn zulke tests gewoon verloren moeite. Panasonic zal er geen model meer door verkopen.

Inloggen