Thuistest Panasonic HZW984 oled tv: familie Resokario (gezin 2)

01 januari 2021 4 Minuten 0 Reacties
Panasonic-TX555HZ980-lifestyle

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van FWD aan de slag gegaan met de nieuwste oled tv van Panasonic. Wat vinden zij van de HZW984 oled tv? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze premium producten aanraden? In dit artikel lees je de conclusies van gezin 2; familie Resokario.

Introductie

Wij zijn familie Resokario, bestaande uit twee volwassenen en vier kinderen, woonachtig te Genemuiden. Mijn vrouw Maureen (33),  Dune (16), Finn (13), Xavi (7), Mette (4) en ikzelf Rainier (42).

Eerste indruk

De eerste indruk was uitstekend. De tv werd door de vervoerder uitstekend afgeleverd op de afgesproken tijd. De verpakking/grootte maakt direct indruk op ons (wij hebben op dit moment zelf een 42-inch lcd led tv). Het dunne scherm sprong ook meteen in het oog. Het gewicht viel mij ontzettend mee. Echter, de ronde voet was aardig zwaar. De montage verliep heel snel en soepel. Vier schroeven en het beeldscherm stond in de voet. Welkome bijkomstigheid was dat de tv gedraaid kon worden. Bij het aandoen van de tv was ik nog niet direct onder de indruk van het beeld. Installatie van de Sonos en de interactieve TV ging ook heel snel en simpel. De TV staat echt mooi op het tv-meubel. Een waar pronkstuk als je het mij vraagt. 

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit bij het ‘normale’ tv kijken was prima, maar we waren niet direct onder de indruk. Wel vond ik de tv een helder beeld hebben. Qua beeldmodus heb ik vaak ‘normaal’ gebruikt. Bijvoorbeeld “dynamisch” was heel erg onnatuurlijk en de kleuren waren te fel. De kleuren in de “normaal” stand vond ik persoonlijk het best. Bij sport kijken viel het mij wat tegen. Ik ben een fervent sport (voetbal) kijker, maar vond de beelden niet echt vloeiend lopen. Dus bij snelle beelden viel het mij wat tegen. Ook kijken wij graag naar films, series en docu’s. De beeldkwaliteit op Netflix vond ik werkelijk in één woord fantastisch! Zwart is zwart, heldere beeldkwaliteit gewoon echt fantastisch. Groot voordeel van deze tv is is dat je de “Netflix”-stand kunt instellen en dan geeft ie het beste beeld. Goede uitvinding! Verder keken wij Videoland, Youtube en interactieve tv. Die zag er allemaal zeer goed uit.

Advertentie

Smart tv

De smart tv-omgeving werkt goed en snel. Even wennen in het begin, maar dat ging verder prima. De omgeving heeft een smalle balk aan de onderkant en daar boven de aanbevelingen. Geen op of aanmerkingen verder. Eigenlijk werden de apps Netflix, Videoland en Youtube alleen maar gebruikt. De handige Netflix-knop op de afstandsbediening is ideaal. Enige manco is is dat de Disney+ app niet wordt ondersteund. Dit is echt een tegenvaller, omdat de kinderen dit dikwijls kijken.

Gaming

De kinderen zijn onder de indruk van de Gaming Modus. Er zijn weinig vertraging en de tv biedt een goede kijkhoek. De kleuren en helderheid waren ook zeer goed. Geen op of aanmerkingen. Het geluid was aangesloten op de Sonos, dus dat was top! De console die gebruikt werd is een PS4 en de spellen die gespeeld werden waren FIFA21, UFC en Fortnite. Het spelen van games was zeer plezierig op deze televisie, zeker met de Gaming Modus.

Conclusie

De algemene conclusie is dat wij als gezin, zoals wij hem gebruikten (Netflix, Videoland en YouTube en gaming), deze tv qua beeldkwaliteit echt fantastisch vonden. Bij het kijken van een film op Netflix in 4k is echt verbluffend mooi. Één woord, genieten! Bij het kijken van live sport (voetbal) viel de beeldkwaliteit tegen. Vooral bij snellere beelden minder scherp en schokkerig, dit is wel een minpunt. Ik zou deze tv zeker aanraden bij familie of vrienden die van houden van series en films kijken. Bij echte sportliefhebbers zou ik deze tv niet aanraden. Ik weet niet hoe de toekomst eruit ziet, maar ook het ontbreken van de Disney+-app vind ik persoonlijk ook een gemis. Ikzelf zou de tv niet aanschaffen, omdat ik het belangrijk vind dat sportbeelden scherp en on point moeten zijn. Overall is dit een prima tv en zou ik deze tv 3,5 sterren geven, halve minpunt voor ontbreken Disney+ en een minpunt voor de sportbeelden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)