‘Eerste 49-inch en 77-inch QD-OLED tv’s verschijnen volgend jaar’

28 april 2022 1 Minuut 2 Reacties
Samsung S95B oled tv

De eerste QD-OLED-televisies verschijnen langzaam aan in de Benelux, maar qua formaat heb je nog geen grote keuze. Zowel Sony als Samsung brengen hun modellen alleen in een 55-inch en 65-inch formaat op de markt. De verwachting is dat we volgend jaar pas modellen in kleinere en grotere formaten gaan zien.

Sony brengt deze maand nog zijn eerste QD-OLED-televisie naar Nederland en België, in de vorm van de A95K-serie. Voor de 55-inch variant betaal je 3.299 euro, terwijl de 65-inch versie 4.399 euro kost. Samsung komt begin volgende maand met de S95B-serie, met prijzen van 2.499 euro voor de 55-inch versie en 3.399 euro voor de 65-inch variant.

Volgens onderzoeksbureau DSCC heeft Samsung Display de intentie om in 2023 49-inch en 77-inch panelen aan de line-up toe te voegen. Hiermee wil Samsung zijn QD-OLED-portfolio versterken. Op dit moment focust de Zuid-Koreaanse fabrikant zich met name op zijn QLED lcd led-televisies, maar de verwachting is dat de focus langzaam verschuift naar de oled-techniek, in ieder geval totdat de microled-techniek klaar is voor de massa.

Eerder verscheen al het gerucht dat Samsung in gesprek is met LG Display voor de levering van oled-panelen waarmee ook in het middensegment met andere oled-aanbieders geconcurreerd kan worden.

Wil je meer weten over QD-OLED en de verschillen met oled? Lees dan ons achtergrondartikel over QD-OLED.

Samsung-S95B
Lees ook

Preview: Eerste blik op de Samsung QE65S95B QD-OLED-tv

Reacties (2)