Vijf must-have smarthome gadgets voor de studentenkamer

02 februari 2024 4 Minuten 0 Reacties
smarthome gadgets

Welke smarthome gadgets zijn goed te gebruiken op de studentenkamer en, heel belangrijk, niet te duur? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Als student heb je het tegenwoordig al zwaar genoeg. Je moet eigenlijk al geluk hebben om nog een studentenkamer te kunnen krijgen met de huidige woningnood. En die prijzen? Laten we het daar maar niet over hebben. Studieleningen, bijbaantjes en een zware studie. Als student ben je daarom wel een beetje toe aan extra gemak en comfort op je kamer. En denk je aan extra gemak en comfort, dan kom je al snel bij smarthome gadgets uit. Welke smarthome gadgets zijn nu echt handig voor in de studentenkamer? Wij zetten vijf must-have smarthome gadgets voor de studentenkamer voor je op een rijtje, waarbij we natuurlijk kijken naar een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het moet natuurlijk niet te duur zijn.

Chromecast

Wie kijkt er nou nog televisie tegenwoordig wanneer je ook films en series van je favoriete streamingdiensten kunt kijken? Een dure 4k-oled smart-tv is waarschijnlijk iets teveel van het goede op je studentenkamer, dus een Chromecast is behoorlijk essentieel. Daarmee kan je gewoon Netflixen op je tweedehands televisie. Even de Chromecast inpluggen, Netflix op je smartphone openen en casten maar. Uiteraard werkt dit ook voor je andere favoriete streamingdiensten. Je koopt al een Chromecast vanaf 39,99 euro. Wil je een luxer model? Dan kan je ook kijken naar een Chromecast met Google TV. Hiermee tover je je domme televisie om in een smart tv. Je hoeft niet meer te casten, maar kan gewoon apps op de Chromecast met Google TV installeren. Je bent met 79,99 euro wel een stukje duurder uit voor deze luxere versie.

Xiaomi Mi Smart Antibacteriële Humidifier

De luchtkwaliteit in een studentenhuis is vaak niet om over naar huis te schrijven. Je woont of in een oud en krakkemikkig huis of je huurt van een huisjesmelker die je een poot uitdraait voor een mini-kamer voor veel teveel geld waar de ramen nog niet eens open kunnen. Hoe dan ook, je wilt toch een beetje een gezond klimaat in je studentenkamer. Een Dyson luchtreiniger van 500 euro past natuurlijk niet in een studentenbudget, maar gelukkig heeft Xiaomi een oplossing. De Xiaomi Mi Smart Antibacteriële Humidifier is niet alleen een slimme luchtbevochtiger, maar de ultraviolette lamp zorgt er ook voor dat 98,8 procent van alle bacteriën gedood worden. Een luchtreiniger én luchtbevochtiger in één apparaat dus en dat voor minder dan 50 euro.

LSC Smart Connect indoor camera

Heb je een studentenkamer in een grote studentenwoning met veel huisgenoten? Ze zijn vast allemaal even lief, maar net als je denkt dat je nog enkele snacks in je kamer hebt liggen blijken deze verdwenen te zijn omdat iemand anders in huis met een hongerklop rond liep. Wie moet je nu naar de supermarkt sturen om jouw voorraadkast weer aan te vullen? Zet een goedkope beveiligingscamera neer en je hebt de dader meteen gevonden. Bij winkelketen Action koop je al een LSC Smart Connect indoor camera voor 19,95. Stel hem in op opnemen bij beweging en jouw studentenkamer is veilig tegen indringers. Oh, en als de huisbaas een keer ongewenst langskomt heb je ook meteen de beelden.

WiZ slimme kleurenlampen

Heb je dan eindelijk een keer een rustig avondje op je studentenkamer, dan wil je natuurlijk ook een beetje sfeer creëren. Kijk dan eens naar de WiZ lampen. Niets geen moeilijk gedoe met een hub, maar gewoon direct aansluiten op je wifi-netwerk. Een duopack kost nog geen 30 euro en laat je verschillende wittinten en miljoenen verschillende kleuren instellen. Bedienen kan met de WiZ-app op je smartphone, een optionele afstandsbediening of natuurlijk via een slimme speaker als de Google Nest Mini. Ook leuk, maar wel wat duurder, een ledstrip van twee meter onder je bed waarmee je alle kleuren van de regenboog kan weergeven.

Google Nest Mini

Hartstikke leuk natuurlijk die slimme gadgets, maar je wilt ze ook een beetje goed kunnen aansturen. Je hebt niet altijd zin om je telefoon te pakken. Dat hoeft gelukkig ook niet. De Google Nest Mini is een kleine slimme speaker met Google Assistent aan boord. Je kunt niet alleen vragen stellen en je slimme smarthome gadgets bedienen, maar ook gewoon muziek luisteren. Een multifunctioneel apparaat voor in de studentenkamer dus en dat voor ongeveer 35 euro. Wil je net wat betere geluidskwaliteit? Kijk dan eens naar de Google Nest Audio. Je bent dan wel minimaal twee keer zoveel geld kwijt.

 

Meer lezen?

Wil je meer lezen over smarthome? Kijk dan eens bij Tips en advies voor achtergrondartikelen. Of lees onze reviews over de nieuwste smarthome-producten.

Reacties (0)