Innr RS 226 aangekondigd: slimme spotjes met GU10-fitting

02 september 2020 2 Minuten 1 Reacties
innr-rs-226-1

De Nederlandse fabrikant van slimme verlichting, Innr, lanceert geoptimaliseerde Zigbee led-spots met een GU10-fitting: Innr RS 226. De slimme spotjes zijn draadloos te gebruiken in elke lamp die beschikt over een GU10-aansluiting. Ook zijn ze dimbaar en middels spraak te bedienen.

Innr RS 226: nieuwe variant van slimme spotjes

Tussen de Innr RS 225 (de voorganger) en de Innr RS 226 bestaan enkele verschillen. De nieuwe single lens produceert namelijk gelijkmatiger en natuurlijker licht. Dat moet resulteren in een aangenamere en harmonieuze verlichting door het gebruik van deze zogenaamde cob-technologie. Dat is een positioneringstechniek van de led-chips in een led-lamp. Heel veel kleine led-punten worden zo dicht mogelijk bij elkaar geplaatst, waardoor je ze met het blote oog niet van elkaar kunt onderscheiden. Daardoor dient dit als een prima vervanger van de halogeenlamp.

Bovendien is het nieuwe ontwerp kleiner en 23 gram lichter. Ook is het dimbereik gewijzigd, dat is nu minimaal 2 procent, waardoor de Innr RS 226 prima werken als nachtverlichting. Innr-mede-oprichter Jeroen Dalderop legt het als volgt uit:

Qua technische gegevens zijn de innovaties op het eerste gezicht misschien niet zo groot, maar ze zijn gebaseerd op wat Innr-klanten bijzonder waarderen: namelijk een perfect verlichte leefruimte. Zoals we bijvoorbeeld steeds weer van klanten horen over onze Flex Light-ledstrip FL 120 C, wordt een gelijkmatige verlichting bijzonder op prijs gesteld. De producten van Innr verschillen in dit opzicht van die van de concurrentie en dit heeft ons geïnspireerd om de GU10-led te optimaliseren met de cob-technologie. Klanten zullen het bijzonder uitgebalanceerde verlichtingsresultaat van de RS 226 waarderen.

Voor het aansturen van de ledverlichting via app is een Innr-bridge nodig. Als alternatief kunnen de slimme lampen ook worden bediend met een Zigbee-bridge van Philips Hue en Samsung SmartThings. Met de Amazon Echo Plus of Echo Show (2nd gen) is er geen aparte bridge nodig. De slimme verlichting van Innr is geschikt voor spraakbediening via Alexa of Google Assistant.

De RS-226 lampen geven het licht af onder een stralingshoek van 36 graden, de kleurtemperatuur is 2700 Kelvin. Elke led heeft een stroomverbruik van 4,8 watt en is ontworpen om gemiddeld 25.000 uur te branden. De maximale lichtopbrengst is 350 lumen, waarvan bekend is dat GU10-lampen in de praktijk de voorkeur
hebben als gedimde sfeerverlichting.

Prijs en beschikbaarheid

Je kunt straks een pakket met vier spotlampen verwachten. Half oktober volgt een variant met twee spots. RS 226-4 is nu verkrijgbaar voor een prijs van 54,99 euro. RS 226-2 kost 27,99 euro. De nieuwe producten voor GU10-sockets zijn vanaf begin september verkrijgbaar bij diverse online winkels en speciaalzaken.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Salute

Salute
02 september 2020 om 11:40

Deze nieuwe ontwikkeling is behoorlijk complex, zodat iemand zich eerst grondig moet laten voorlichten dan wel kennis moet opdoen op internet voordat hij/zij tot aankoop over gaat !!!

Inloggen