Google Nest Doorbell heeft problemen met accu onder het vriespunt

21 februari 2022 1 Minuut 0 Reacties
Nest Doorbell-1

Het afgelopen weekend kwamen er verschillende klachten naar buiten over de accu van de Google Nest Doorbell in combinatie met koude temperaturen. Google heeft de problemen nu bevestigd.

Alhoewel de videodeurbel van Google tot -20 graden Celsius goed moet blijven presteren, zijn er verschillende gebruikers waar de accu al problemen geeft als de temperatuur net onder het vriespunt is gedaald. Verschillende gebruikers op Reddit en de supportpagina van Google hebben aangegeven problemen te hebben met de accu van Google’s nieuwste videodeurbel.

Zo geven sommige gebruikers aan dat de accu van de videodeurbel in slechts één of twee dagen volledig leeg is als de temperatuur net onder het vriespunt gezakt is. Dit geldt ook voor gebruikers die de videodeurbel niet op alleen de accu gebruiken, maar ook bedraad hebben aangesloten. In principe zou de batterij dan gewoon zelf weer moeten opladen, maar dit blijkt ook niet het geval. De accu wil bij koude temperaturen onder het vriespunt simpelweg niet meer opladen. De problemen gelden gedeeltelijk ook voor de nieuwe Google Nest Cam, waarbij de accu snel leegraakt onder koude temperaturen, maar dit model lijkt bedraad nog wel op te kunnen laden.

Niet opladen onder het vriespunt?

Google geeft nu toe dat, alhoewel de -20 graden Celsius zou moeten kloppen, voor het opladen een temperatuur van minimaal 0 graden Celsius is vereist. Dat is natuurlijk niet heel handig van Google en je vraagt je af of deze producten wel onder koude omstandigheden getest zijn. Overigens herkennen wij de problemen zelf niet. We gebruiken de Google Nest Doorbell sinds de lancering en alhoewel de winter niet erg streng was hebben we toch een aantal keren nachtvorst meegemaakt. De Google Nest Doorbell gaf hierbij geen problemen.

8.5
Nest Doorbell product

Beoordeling
Google Nest Doorbell (batterij)

Pluspunten
 • Prachtig design
 • Iedereen kan het installeren
 • Nest Aware-abonnement niet noodzakelijk
 • Veelzijdige meldingen
 • Gezichtsherkenning
 • Goed geluid
Minpunten
 • Lage resolutie
 • Opladen duurt lang
 • Mist 24/7 continue opnamen van Nest Hello
 • Soms even zoeken naar functies in Google Home-app
 • Kleine kinderziektes met notificaties

Beoordeling Google Nest Doorbell (batterij)

De Google Nest Doorbell is een flexibele en veelzijdige videodeurbel. Iedereen kan dit model installeren dankzij de ingebouwde batterij. De veelzijdige meldingen laten je precies weten wat er bij de voordeur allemaal voor gebeurtenissen plaatsvinden, zonder dat je daadwerkelijk naar de livestream hoeft te kijken. De kunstmatige intelligentie heft de lage resolutie van het beeld in feite weer op en geeft veelzijdige meldingen en gezichtsherkenning, waardoor je eigenlijk niet meer naar het beeld hoeft te kijken. Ook de samenwerking met de Google Nest Mini's en je Google Nest Hub is een mooie toevoeging. De Google Nest Doorbell op batterij had de beste videodeurbel van dit moment kunnen zijn als de beeldkwaliteit net iets beter was en er geen kleine kinderziektes met notificaties waren geweest. We hebben er vertrouwen in dat in ieder geval dat laatste snel opgelost wordt. Nu is de Google Nest Doorbell gewoon een hele goede videodeurbel.

Lees de volledige review

Prijsvergelijker Google Nest Doorbell (batterij)

Reacties (0)