Eve komt later dit jaar met Android-app voor smarthome-producten

05 september 2022 1 Minuut 0 Reacties
Eve smart home

Even staat bekend om zijn smarthome-producten met ondersteuning voor Apple HomeKit, maar er is goed nieuws voor gebruikers van andere platformen, waaronder Android. Het Amerikaanse bedrijf komt namelijk dit jaar nog met een Android-app.

Vorige week liet Eve tijdens IFA 2022 weten en zien dat veel producten van het bedrijf uitgerust worden met Thread en dus in de toekomst ondersteuning voor Matter gaan bieden. Dat betekent dat het bedrijf niet meer alleen focust op Apple HomeKit maar ook op alle andere platformen die Matter ondersteunen.

Het assortiment smarthome-producten van Eve wordt snel uitgebreid en de meeste producten bieden ondersteuning voor het Thread-communicatieprotocol. Hiermee kan later, middels een firmware-update, ondersteuning voor de Matter-standaard toegevoegd worden. Dankzij Matter kunnen apparaten van verschillende fabrikanten probleemloos met elkaar communiceren. Ook kunnen deze apparaten dan binnen alle grote platformen gebruikt worden, waaronder HomeKit, Google Home en SmartThings.

De Android-app van Eve wordt naar verwachting tegelijkertijd met de lancering van Matter uitgebracht. Details zijn nog niet bekendgemaakt, maar Matter zou dit najaar officieel beschikbaar gemaakt worden.

Reacties (0)