AirThings View Plus aangekondigd: meer inzicht in luchtkwaliteit in huis

11 maart 2021 3 Minuten 0 Reacties
airthings-view-plus-1

Airthings heeft een nieuwe luchtkwaliteitsmeter gepresenteerd in de vorm van de Airthings View Plus. Voor meer inzicht in de luchtkwaliteit.

De Airthings View Plus werkt op batterijen, is met wifi te verbinden en bevat sensoren voor fijnstof (PM), koolstofdioxide (CO2), radon en meer. Het biedt een aanpasbaar display voor eenvoudige weergave van gevonden waarden.

Dit is de Airthings View Plus

De View Plus is verkrijgbaar in twee versies: één voor consumenten en één voor openbare gebouwen en kantoren. Beide versies stellen je in staat inzicht te krijgen over je luchtkwaliteit binnenshuis. Op basis van de (nieuwe) inzichten kun je eventueel verbeteringen aanbrengen. Het product moet helpen bij het creëren van gezonde, productieve en energiezuinige binnenruimtes, of dat nu een school, kantoor of restaurant is.

De Airthings View Plus monitort op PM, radon, CO2, vochtigheid, chemicaliën in de lucht (VOC), temperatuur, luchtdruk en de kwaliteit van de buitenlucht, en biedt daarmee een overzicht van de luchtkwaliteit. Dat gebeurt op een manier die voor iedereen gemakkelijk te begrijpen is. De View Plus for Business omvat ook een licht- en geluidssensor, bezettingsgraaddata en de Virus Risk Indicator.

Advertentie

PM-detectie is een nieuwe toevoeging aan het assortiment van Airthings en geeft inzicht in de binnenluchtkwaliteit, zowel thuis als op het werk. De term ‘fijnstof’ staat voor microscopisch kleine deeltjes in de lucht, die alles kunnen omvatten: van stof en pollen tot verontreinigende stoffen die worden verspreid door uitlaatgassen, industriële activiteiten, houtkachels, rook van bosbranden, koken, sigarettenrook en huisdieren.

Hoewel het met het blote oog onzichtbaar is, kan de impact van PM op je gezondheid enorm zijn. PM kan de longen irriteren, al bestaande aandoeningen zoals astma verslechteren en zelfs bijdragen aan ernstige ziekten, zoals hart- en vaatziekten. De View Plus heeft een ingebouwde deeltjessensor die deeltjes kleiner dan 2,5 micron (PM2,5) en 1 micron (PM1) kan detecteren. Ook kan het systeem je waarschuwen over veranderingen in de lucht. Met die inzichten kun je mogelijk actie ondernemen en iets aan de luchtkwaliteit in huis doen.

De Airthings View Plus toont relevante gegevens op basis van locatie. De oplossing biedt ook aanpassingsopties voor de personen die prioriteit willen geven aan de luchtkwaliteitsgegevens die voor hen het belangrijkst zijn. Of het nu gaat om PM, radon, CO2, vochtigheid of iets anders. Om snel en eenvoudig inzicht krijgen in de luchtkwaliteit waai je met de hand voor het apparaat. De View Plus geeft dan met de kleuren groen, oranje en rood de status weer van de binnenluchtkwaliteit.

Je kunt inloggen op het Airthings-dashboard voor gedetailleerdere inzichten in de luchtkwaliteit of de Airthings-app openen voor een snel en eenvoudig overzicht van hun luchtkwaliteitsniveaus.

De View Plus is draadloos en met wifi verbonden en biedt daardoor altijd en overal toegang tot data, met een batterijduur van twee jaar. De View Plus kan ook gemakkelijk worden geïntegreerd in het smarthomesysteem met behulp van IFTTT, Google Assistent en Amazon Alexa. Daarnaast heeft de View Plus een ingebouwde Hub-functie, zodat je het systeem kunt uitbreiden en andere Airthings-apparaten ook online zijn te brengen.

De View Plus for Business maakt verbinding met de Airthings for Business-oplossing via SmartLink met behulp van de Airthings Hub, daardoor gaat de batterij zo’n vier jaar mee.

Prijs en beschikbaarheid

De View Plus van Airthings is vanaf vandaag beschikbaar voor pre-order op Airthings.com voor consumenten en kost 299 euro. Er geldt een speciale korting van 10 procent voor bestellingen die voor eind maart 2021 worden geplaatst. De levering aan consumenten start in juni 2021.

airthings-wave-plus-2
Lees ook

Review: Airthings Wave Plus – meten is weten

Reacties (0)